Probao sam i to, ne može. Mora kartica da bude fizički prisutna.Formulacija je da je prijava dozvoljena na uređaju u kom je kartica, što bi isključilo povezane preko hotspota.
Ja često koristim VoIP aplikacije umesto poziva i, premda jeste bolji kvalitet zvuka, često mi se dešavalo da veza nije stabilna, da ne čujem sagovornika ili on mene ili da ga čujem isprekidano. Posle toga se čujem klasičnim pozivom i sve radi normalno. Te aplikacije su ipak zahtevnije od onih koje rukuju klasičnim pozivom i npr. kod takvog poziva nema prebacivanja na 2G/3G ako je loša veza, tako da su manje pouzdane.Sad sam imao priliku da probam A1 prepaid bez volte iz Srbije ka A1 prepaid u Bosni koji je na 3G mrezi u roamingu. I nakon toga poziva Viber poziv. Čoveče to je bilo kao da sam iz svemira dobio poziv. Neuporedivo bolji kvalitet od ove kombinacije sa običnim pozivom. Verovatno je imalo veze sto imam dobre slušalice. Ali moj savet. Ako ne morate obican poziv za roaming. Viber je 200 godina ispred običnog poziva
Podrzavaju pasivno pad na 3G na 2G ne može da radi. Sta sam primetio. Bitno da nije na losem wifi odnosno da voice ne ide kroz los wifi. Kad razgovaram kroz 4G ili 3G mrežu radi bez problema bukvalno su metri u pitanju gde radi viber a dokle radi glasovni poziv. I sto mi je najveca prednost viber podrzava upskaliranje. Ako na sekund padne i na 2G mrezu sacekace da se vrati na 4G i poziv nastaviti odličnim kvalitetom. Jedina stvar je da telefon ne moze biti jeftiniji. Mora da bude određenog standarda.Ja često koristim VoIP aplikacije umesto poziva i, premda jeste bolji kvalitet zvuka, često mi se dešavalo da veza nije stabilna, da ne čujem sagovornika ili on mene ili da ga čujem isprekidano. Posle toga se čujem klasičnim pozivom i sve radi normalno. Te aplikacije su ipak zahtevnije od onih koje rukuju klasičnim pozivom i npr. kod takvog poziva nema prebacivanja na 2G/3G ako je loša veza, tako da su manje pouzdane.
Da odgovorim sta koristi unuka , Mts ide u kantu jer bezobrazno skupo ,Treba mi neka pripeid kartica za satic , pozeljno na 30 dana sa sto vise minuta , internet dovoljno 1GB
Trenutno koristi Mts mesecni plan 100 ,koj ima samo 100 minuta za 500 din
Dali ima nesto bolje od Mts Hvala na odgovoru
Evo i ja da potvrdim da ovaj metod radi na custom rom-ovima sa A1 mrežom, najzad nemam vise osećaj kao da je 2000. dok pričam na telefon, @poglavicas hvala jos jednom na pomoći!Sad imam na 4 A1 prepaid i 2 A1 postpaid broja VoLTE na custom rom-ovima pisao sam o tome:
Na svim rade dolazni pozivi i SMS bez problema. Dva broja su nativno iz A1 numeracije, četiri su portovana u A1.
Tek kad sam resio ims_user_agent string, jer A1 ima white-list dozvoljenih (jedini u Srbiji imaju tu restrikciju), stigle su SMS poruke da mi je VoLTE aktivan na brojevima, jedan po jedan.
Podešavanje tipa mreže nema uticaj na to da li je VoLTE aktivan ili ne. Naravno osim kad telefon "spustim" na 2G.
Ne mora već neko vreme, potvrdili su to i u praksi članovi iz svih mreža.ne racunaju staz korisnika, kad predjes sa postpaid na prepaid mora proci 2 meseca ma koliko god godina bio kod istog operatera
Uz napomenu da su mu to rekli u Yettelu, znači ispada da ga je Yettel obeshrabio da pređe kod njih iz A1. Nije, dakle, to, već prosta neinformisanost radnika, mada im verovatno jeste rečeno da ne podnose zahteve za prenos ako su sigurni da neće proći, jer valjda i sam zahtev nešto košta (možda ne finansijski) operatora prihvatioca.njihova jedna pilićarska fora da te zadrže što duže
Mtel CG. Kratko i jasno oni su ti najpovoljniji za tako nešto. Druga opcija je da iskoristis wifi extender ako nije predaleko od wifiaUzeo bih neki bezicnu kameru, pa posto je daleko wifi, morace na mobilnu mrezu, gde je najbolje i najisplatljivije sto se tice neta? minuti i poruke me ne zanimaju....
U sustini moze se uzimati nova kartica kad god istekne promocija neta
Globaltel prebacis broj dobijes 200 GB i onda odrzavas sa 340 din mesecno , tako ja radim u Selo sa dve kamereUzeo bih neki bezicnu kameru, pa posto je daleko wifi, morace na mobilnu mrezu, gde je najbolje i najisplatljivije sto se tice neta? minuti i poruke me ne zanimaju....
U sustini moze se uzimati nova kartica kad god istekne promocija neta
Nema kupis tiket Srbija i terajIma li neko ograničenje sa MTEL CG?
Znam da naše mreže (A1, MTS i Yettel) nakon 4 meseca provedenih isključivo u romingu - blokiraju internet dok se ne vratiš u Srbiju.
Ja sam 3 godine vec u Bosni. Uplaćujem na 15 dana i teram kao jedini i glavni net za domaćinstvo. U A8 imas u mtel cg temi speed test koji izvlači sa tim telefonom i to u BiH gde bi trebalo da je lošija mreža nego kod nasIma li neko ograničenje sa MTEL CG?
Znam da naše mreže (A1, MTS i Yettel) nakon 4 meseca provedenih isključivo u romingu - blokiraju internet dok se ne vratiš u Srbiju.
Neograničeni pozivi su samo u okviru Globaltela ali ne i prema ostalim mrežama. Ljudima su suspendovali brojeve posle 1500 minuta/poruka da koriste broj u poslovne svrhe. Globatel treba izbegavati.Podnela sam zahtev za prenos broja iz A1 u Globaltel. Tom prilikom sam saznala da je kod njih krenula nova promocija, Freepaid Smart po ceni Easy, do oktobra 2025. Ako se u jednom trenutku prestane sa korišćenjem Freepaid i pređe na Uzbudljivi prepaid sa mobilnim netom, da li se prenosi nepotrošeni saobraćaj koji se skupio na Freedpaid?
Zasto izbegavati , Mts treba izbegavati jer su brzobrazno skupi , Unuka koristi za satic Mts plan 100 koj kosta 500 din 100 minuta 1 gb. Globatel treba izbegavati.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari