Šta je novo?

Prepaid u Srbiji: tarife, promocije, iskustva, problemi..(FAQ u 1.postu)

Za sada nemaju. Cenim da će Telenor do kraja godine najkasnije da izađe sa sličnom ponudom, za MTS već nisam toliko optimističan.

mTel CG (MTS CG) vec ima neke interesantne ponude na postpaidu, koji mogu parirati VIPu.
Telenor CG nema. Telenor se prodaje PPF-u.

Pre ce MTS realno da izbaci nesto, cudno da jos uvek nije, cim ima u CG. Da li ce i na prepaidu, to je pitanje, ali trebalo bi nesto da da.

Nisam baš tako siguran za MTS. Sticajem okolnosti, u poslednjih 6 meseci češće putujem u inostranstvo nego inače i Telenor mi uvek sugeriše svoju roming ponudu "ispod žita" gde za 300 RSD dnevno imam 20 MB u EU a nakon toga te shapuje na 32 kbit/s do kraja dana i to važi za EU, SAD, Rusiju, Kinu i UAE, što će reći, povoljni roming dilovi su uveliko potpisani i u Telenoru, samo što će sad morati da "odvrnu slavinu" da bi konkurisali Vipu jer im se do sad moglo da nude data roming na kašičicu. Ne sumnjam da će na kraju i MTS da uleti sa sličnom pričom ali čini mi se da ćemo da se malo načekamo.

Prilično je skupo 300RSD dnevno. Vipova ponuda je par koplja ispred.

^da.

Telenor odavno ima dilove za roming, ali NECE namerno da ih korisnicima iz Srbije ponudi.
Sta je trenutno stanje? MTS vec nudi relativno dobar deal za roming za mTel postpaid korisnike. Telenor nudi ..... :)
Telenor se prodaje, ne zanima ih da sada nesto nude za roming, kad vec nisu pred letnju sezonu. Deo MTSa nudi.

Realno, pre ce od MTSa biti nesto. A Telenor kada se proda vise nije deo Telenora, i nema jednake roming ugovore.

To što su prodati ih nije sprečilo da izađu sa ponudom Total paketa i reorganizovanim Play paketima, tako da ta priča ne pije vodu. Isto važi i za roming ugovore. To što je neka firma prodata ne znači da se ugovori automatski poništavaju, ostaju da važe sve dok se ne raskinu ili ne sklope novi ugovori. Pre ili kasnije, moraće da prestave konkurentniju ponudu, ali odosmo debelo u offtopic.

Super je roming u Globaltelu. Znam da su samo pripejd kartice, ali 1GB rominga je 2500 koliko sam video. Meni je super bilo za more, stvarno je lep domet, a 1GB mi je bio dovoljan za sve živo, mada ću sledeći put manji paket da uzmem

Za prepaid ne vazi ono 1din/MB u romingu?

Što se vipa tiče, roming ponude su vrh. Niko ne može ni da im pridje bukvalno. 800din 1GB, 1400din 3GB(postpaid). Dok u telenoru recimo može 1GB za 10000din [emoji23]
30ce864a369d6ec398e9553269ca0b89.png

Gesendet von iPhone mit Tapatalk Pro

+1 za Vip prepaid roming. U Grčkoj 4G radi za sve pare

Bonbon kartica je bolja za EEA.
VIP je dobar sto vazi i za Tursku, Makedoniju, i valjda bese Kinu i SAD :)

Ja sam, tek kad sam došao u GR, provalio da je važila i za MK

Možda je ovde bolje da pitam, jel može neko da mi prosledi parametre za net kod mts-a? Probao sam sa onim što su okačeni na sajtu, ali nema šanse da proradi net. Radio je dok sam koristio Lumia telefon. Sad na Nokia uređaju nema konekcije.

Sent from my Nokia 7 plus using Tapatalk

APN: gprswap
USER: mts
PASS: 064

Obavezno bez proxy-ja! Pre mesec dana su ugasili proxy, pa nema šanse da radi net sa njim.

Probao sam sada sa ovim podešavanjima i nema šanse da radi net. Ili sam ja glup. Mobile Data je uključen u podešavanjima. Ali uopšte ne prikazuje gore status neta (3G,H+).

Probao sam sada sa ovim podešavanjima i nema šanse da radi net. Ili sam ja glup. Mobile Data je uključen u podešavanjima. Ali uopšte ne prikazuje gore status neta (3G,H+).

Da li imas dve sim kartice u telefonu? Ako imas, da li ti je podeseno da ta mts kartica koristi internet?

Nemam dve sim kartice, ali telefon jeste Dual Sim.

Ne znam da li je do toga, može biti, ali koliko vidim izbačen je fix. Pritom to je bilo sa majskom zakrpom, a kod mene je julska. Takođe juče sam uspeo nekako uz čačkanje APN-a da dođem do konekcije, ali je bila užasno spora, samo Google sam mogao da otvorim. Pojma nemam do čega je problem.

EDIT: Upravo proverio, kada stavim APN gprsinternet pojavi se status neta, ali radi presporo iako sam aktivirao net paket.

Poslednja izmena:
EDIT: Upravo proverio, kada stavim APN gprsinternet pojavi se status neta, ali radi presporo iako sam aktivirao net paket.
Zavisi gde si, mozda je prezasicen deo?
Sporo = "neupotrebljivih" 32/32Kbps, ili mislis radi sporije nego sto ocekujes?

Baš neupotrebljiv, nisam siguran tačno kolika je brzina, ali Google otvara dugo, ostale stranice ni neće da otvori, samo posle dužeg učitavanja Chrome izbaci da je nemoguće učitati stranicu.

Nisam probao sa nekom drugom karticom.

Imao sam sličan problem sa Xiaomi Redmi pro, nikako nije hteo sa mts karticom (probao i druge mts), dok je sa vip karticom radio odlično.
Nisam uspeo da rešim problem sa mts karticom, ali sam primetio da se i glasovni pozivi dosta lošije čuli u odnosu na vip (kao da je negde zaglavio na 2G mreži)

APN gprsinternet radi baš šlogirano na mts-u generalno. Koristite kad god možete gprswap bez proxy-ja.

Istekao je detetu ugovor za pekt (Miks XL) kod MTS a. Stigao mi je račun na 2.023,90 dinara. Ja sam želeo da pređem na paket Omorkika 1 i da ga kupim preko interneta da bih imao + 1 GB neta, i da mi stornijaju taj račun. Da platim kao prošli mesec. Prebao sam da idem na online chat sa njima , ali izgleda da im je i sajt i chat u kvaru. Stvarno me mrzi da čekam po poslovnici :) Zvao sam 0800 100 100 i neki operater mi je rako da moram da platim ceo račun. Sa druge strane drug koji radi u susednom gradu kaže da ako napišem zahtev da će da mi storniraju račun. Šta je najbolje da radim ? Kako da ih ubrzam, gde da se žalim da ću da pređem kod drugog operatera ?

Nazad
Vrh Dno