Šta je novo?

Prepaid u Srbiji: tarife, promocije, iskustva, problemi..(FAQ u 1.postu)

Prepaid u Srbiji: tarife, promocije, iskustva, problemi..

Uf u telenoru nemaš na mesec dana. Samo na 7 dana, jedino internet ima na mesec dana. Da, telenor. 2700din za fiksni i sve mreže i SMS. Ako uplatiš pre isteka prenosi se u sledeću nedelju, ja stvarno retko kad sam trošio na nedelju dana. A ima i 100min ka svim mrežama i fiksnom takodje ali bez sms.
af36aab47fe4a149c4f2682e7305fff1.jpg
a2dc305a403dab5ce42f1df8cd758da7.jpg

Cene variraju od korisnika do korisnika. 20/30din

Gesendet von iPhone mit Tapatalk Pro

Poslednja izmena:
Iskustvo sa mts: Blago rečeno, lopovi. Imao sam aktiviran mix plus dodatak i tako sam skupljao, skupljao i nakupio oko 10GB. I danas sam zaboravio da uplatim kredit a večeras u 23:59 kao što piše u poruci ističe dodatak i ćao internet. Ja sam uplatio kredit u 23:54, zvao sam bukvalno drugara koji radi u marketu da mi uplati kredit, poslao zahtev za aktivaciju dodatka u 23:56 i u 23:59 mi je stigla sledeća poruka:
997212b3f7e90ef0ba94ae7fc0f31151.jpg
(dupla, zato što sam pokušao opet. Onda sam dobio bonus 1GB jer prva 3 meseca uz svaku dopunu dobijem dodatnih 1024MB. Njih sam aktivirao ali nisam dobio nove SMS poruke i nov internet od dodatka mix plus. Onda sam pozvao njihov korisnički servis. (Ne)Ljubaznost ne želim da komentarišem. Lik koji mi se javio je rekao kako se dodatak deaktivira u 22:00 jer su tako podešeni serveri i da će mi ovih 10GB koje imam propasti ali će ovaj 1GB bonus ostati. A da dodatak probam da aktiviram sutra ujutru. Onda sam mu rekao "Nije mi jasno kako jer u poruci jasno piše da dodatak ističe 29. Maja u 23:59, a dodatak se automatski obnavlja u 22:00 ako ima dovoljno sredstava. A ne da tada ističe" On je samo ćutao bukvalno ćutao 4sec i pitao "Ima li još nekih pitanja za Vas", strašno! Ovo je užas. Kvalitet mreže ne želim da komentarišem koji je ne daj Bože. Prelazim u Vip da probam. Korisnik sam telenora otkad znam sa sebe i nikada apsolutno nikada nisam imao nikakvog lošeg iskustva. Čak šta jednom su napravili neku grešku i bili krivi i u znak izvinjenja su mi dodali 3GB za jedan mesec, to je bilo 2015. A tad 3GB su mi bila wow.
82997e7c6bc434ab43f9b9288d4ba698.jpg
. Lepo piše da se obnavlja a ne da ističe....

lepo pise da se obnavlja u 22h. ako nema sredstava da se obnovi, nece se obnoviti i trajace do ponoci..

Sent from Galaxy S8

@Intuite Nisam znao da su dodali ove ponude.
@Pajica123 Piše da se obnavlja ali ne piše da tad ističe i da ne mogu sam da je aktiviram izmedju 22h i 00

moze da se tumaci i ovako i onako jer nije precizirano.. ti tumacis kako tebi odgovara, oni kako njima odgovara.

Sent from Galaxy S8

Jel ima na nekoj drugoj mrezi neka promocija za sve mreze da bacim ovu karticu u smece
Не бацај картицу,пре-баци број у другу мрежу.:D Као што рекоше колеге,има код друга два оператора,па изабери по своме.

Sa Telenorom je lutrija, te povoljnije ponude možeš, a ne moraš da dobiješ u zavisnosti od toga koliko misle da mogu da te izmuzu (isto kao što MTS podiže cenu Mixa prepaid korisnicima koji više troše).

Evo ponuda ka svima koje su meni dostupne:

M paket 30 dana
Za 895RSD kupi 250MIN za sve mreze, 5000MIN u Telenor mrezi, neogranicene poruke i 1000MB u domacem saobracaju. Dodatak vazi 30 dana od datuma aktivacije.

Minuti i MB
Za 310RSD kupi 100MIN, 1GB u domacim mrezama i 850MIN u mrezi koji vaze nakon 100MIN. Dodatak vazi 7 dana od aktivacije.

Dodaj za sve mreze
Za 280 RSD kupi 50 MIN, 1250 SMS, 750 MB u nacionalnom saobracaju i 1250 MIN u mrezi koji vaze nakon 50 MIN. Dodatak vazi 7 dana od aktivacije.

Kod Vipa je Žabalesku ponuda ista za sve korisnike, nakon dopune od 600 dinara imaš 30 dana neograničeno u Vipu i još 200 minuta za ostale mreže i poruka u zbiru (pošto taj kredit ostaje za korišćenje sa cenom 3 din/min i 3 din/SMS), ali je pitanje koliko će trajati. Sad piše da važi do kraja jula.

ŽABALESKU PREPAID (30 dana)

Dopuni kredit sa 600 dinara, aktiviraj Žabalesku prepaid i dobijaš:

3 dinara/minut ka svima
3 dinara/SMS ka svima
3 GB neta

Ako u istom danu, kada si uplatio dopunu od 600 ili više dinara, aktiviraš Žabalesku prepaid (30 dana), dobijaš još i neograničene minute u Vipu 30 dana.
https://www.vipmobile.rs/privatni/ponuda/prepaid

Poslednja izmena:
@Bakara jedino u Vip-u na pripejdu ima promocije ka svim mrežama. A da važe 30 dana.

Послато са SM-G955F уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
@mp3mp3, izvini nisam znao. Reci mi gde kod kog operatera sem Vipa ima promocija minuti ka svima da važi 30 dana da je Pripejd u pitanju?

Vip Žabalesku je odličan za sve osim za SMS poruke. 3GB neta je ok za mesec dana u paketu koji košta 600 dinara. Pored toga praktično imaš 200 min ili sms, i neograničene pozive u Vip mreži. Jedino je loša za SMS.

Da, za one koji pišu puno poruka daleko je bolja varijanta da uzmu dual SIM telefon i da uz Žabalesku koristie Telenor pripejd za SMS-ove pošto oni imaju opciju 1000 poruka za 195 dinara tokom 30 dana, dok Vip kao tarifni dodatak ima svega 200 poruka za 400 dinara tokom 30 dana.

Poslednja izmena:
Pročitaj poruke 2702 i 2707.
Ja imam dve Telenor pripejd kartice i imam samo promocije na 7 dana. Te promocije koje se navode na 30 dana ne treba ni pominjati zato što nisu standardna ponuda i mogu je koristiti samo pojedinci . Čovek je gore pitao jer je hteo da koristi minute prema svima, onda je bez veze upućivati ga na Telenor jer on te promocije neće dobiti.

Te promocije koje se navode na 30 dana ne treba ni pominjati zato što nisu standardna ponuda

Pa o tome i pričam - uopšte ne postoji standardna ponuda kada su minuti u pitanju na Telenor pripejdu ni na MTS pripejdu - ponude su takve da pokušavaju da ti izvuku što više para. Eto dodatak Minuti i MB u postu 2701 košta 260 din, a kod mene 310 pri čemu je razlika samo u minutima u mreži. Da standardne ponude postoje, bile bi na sajtu u odeljku za prepaid a ne samo u aplikacijama/USSD menijima za postojeće korisnike. I MTS i Telenor cepaju cene i sadržaj opcija kako im dune i još za razliku od Vipa naplaćuju uspostavu veze.

onda je bez veze upućivati ga na Telenor jer on te promocije neće dobiti

Pa i napisao sam da su lutrija (i pride preskupe u odnosu na ono što nudi Vip), ali stvarno ne vidim kako možeš sigurno da znaš da ih neće dobiti.

Ovo je jezivo koliko su uništili pripejd ovom promocijom Žabalesku. Majka šalje baš dosta poruka i ponekad pozove i sad joj tih 600 dinara (čitaj: 200 poruka) ode za tili čas i onda joj oderu kožu SMS dodatkom koji košta 400 dinara (?!), pa onda i to potroši pa opet uplati kredit itd. Ništa od ovoga joj se nije dešavalo na prethodnoj promociji, a nema šanse da je ubedim da pređe na postpejd, kaže: ima već dosta računa u kući:D

Zar nije mogla da ostane na prosloj promociji?

I sta sad kazu ovi "ma svi su presli na net, ko jos koristi, BRE, SMS???" :D

Poslednja izmena:
Zar nije mogla da ostane na prosloj promociji?

Nije mogla, ne znam nikog ko je zadržao prethodnu promociju.

Ovo je jezivo koliko su uništili pripejd ovom promocijom Žabalesku. Majka šalje baš dosta poruka i ponekad pozove i sad joj tih 600 dinara (čitaj: 200 poruka) ode za tili čas i onda joj oderu kožu SMS dodatkom koji košta 400 dinara (?!), pa onda i to potroši pa opet uplati kredit itd. Ništa od ovoga joj se nije dešavalo na prethodnoj promociji, a nema šanse da je ubedim da pređe na postpejd, kaže: ima već dosta računa u kući:D

Evo predloga, 1000 SMS za 200 din - 30 dana.
https://www.telenor.rs/sr/privatni/usluge/tarifni-dodaci/pripejd#sms

Pozivi jesu skupi.

Tako je hoćeš sms pređi u Telenor. Žabalesku je odličan za smart telefone.

Prepaid u Srbiji: tarife, promocije, iskustva, problemi..

Pa žena koristi pametni telefon, ima i Viber i Whatsapp i Fb i Linkedin i sve redovno koristi, ali ne može niko da mi kaže da je SMS izumreo i da niko živ ne šalje. Meni je recimo pripejd uvek bio sinonim za veliki broj SMS poruka, još od onih mt:s-ovih Tipi tarifa pa i Vipa kad se pojavio. Polazim od sebe, uvek ću pre poslati poruku na Whatsappu jer sam tako navikao, ali iz nekog razloga neki ljudi mi uvek odgovore odmah na SMS a na Whatsapp-u tek uveče itd. Sve je stvar navike, ali jedno je sigurno-200 sms poruka je smešno malo, sama ta činjenica da si žestoko ograničen. Za 3GB svaka čast.

Ps. Hvala @poglavicas na predlogu, videću nešto da smislim, pre svega da je ubedim

Poslednja izmena:
Sms osim parkinga i za proveru stanja nema nikakvu svrhu :)
Ne mogu da verujem da neko šalje poruku ako ima net... Odmah vidi da li je neko tu poruku procitao, i više je instant messaging. Ovako sms izgleda kao da pošalješ pismo, i nit znas dal je procitao, kad mu stiglo...
Ima 200 poruka za 600 dinara. prosečan korisnik po ratelu posalje od 80 -120 poruka mesečno. Zaboravio sam tačan broj...

Sent from my HTC U Ultra using Tapatalk

Nije baš. Mlađa i prvenstveno urbana populacija koristi razne mesindžere, iz razloga što to radi na wifi, 3G, 4G. Zaboravljate da u Srbiji idalje postoje delovi zemlje u kojima je 2G samo tu, meni se recimo često (jer i sam živim na selu) a i volim da cunjam po brdsko-planinskim predelima, često dešava da mi je 2G jedina opcija. Nekad ni EDGE ne radi, nekad se poveže na EDGE ali nema protoka.

Kako onda da koristim mesindžere? SMS će proći, poruke preko mesindžera neće.

Jedan od razloga što ću pobeći iz mts mreže, je što mi kod kuće na spratu radi LTE (i na 1800 i na 800MHz), u prizemlju nemam ni EDGE signal kako treba. Kad odem negde u komšiluk, imam neki nekakav EDGE (jedva), ako nisam na wifi-ju (inače telekom srbija ovde nudi VDSL, ali što se mobilne mreže tiče.. katastrofa!) neće mi stići ništa, ni na jedan mesindžer, SMS hoće. Telenor ima 2G, 3G i 4G, to radi. Vip ima 2G i 4G i to radi, ali mts (pored ikonice za signal imam x iako je EDGE konektovan barem prvih 5 minuta vožnje kolima od kuće do centra grada (5km).

Ovo je sve na manje od 500m od koridora 10, petlja za uključenje na auto put mi je 500m od kuće. I u mestu od oko 1500 stanovnika. Nikakva nedođija, prilično urbano selo.

Zamislite kako je u nekim udaljenijim mestima. Nažalost, i dan danas SMS ima svoju primenu. Lično koristim i internet i VoIP, i instant mesindžere, ali i SMS i pozive preko mreže.

Nije mi jasno zašto je Vip toliko smanjio broj SMS poruka od jednom. Kao da su od zlata, kao da ih nešto koštaju.

Poslednja izmena:
Ma mislim da nema nikakvog smisla da preporucujete promocije koje nedeljno koštaju preko 200din jer to onda izadje mesečno više nego neki postpaid paket.
Pa čak i ta vipova za 600 nije naročito povoljna.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Bolja je od neo2, koja košta 1000 dinara.
Skoro duplo više...
Minute ne koristim, i ovih 200 necu da potrošim, a mb nikad dosta, a ovde ih ima 3gb. 50% više nego na neo2..
Sto se tiče dostupnosti, meni uvek prolaze poruke na viberu koliko god da je loš signal. Na edge prolazi, cak i slike se uploaduju...

Sent from my HTC U Ultra using Tapatalk

Jeste kad je ne aktiviras na svakih 30 dana bas, nego po potrebi.

Ali to naravno uradi 1 u 10.000 ljudi :)

Ja znam dosta ljudi koji su iskljucili Seen status. I uzjedno ne radi na kompu izgleda, tj.brlja. Viber.

OK, ti to gledas prema sebi, nama to treba za razgovore i nista vise, a za sto manje para.
jer ako cu davati 800-1000din onda cu uzeti postapid to se onda vise isplati.

Ovako mi ovo treba da bude jeftino i dok traje skolska godina, na raspustu ne placam itd...kapirate?

Jel moze prepaid da se uplacuje online? Za Vip i MTS me zanima..

^moze za sva tri.
Ali ako imas postpaid, za sva tri je mnooogo prostija dopuna sa postpaid na prepaid.

Nazad
Vrh Dno