Šta je novo?

Prepaid u Srbiji: tarife, promocije, iskustva, problemi..(FAQ u 1.postu)

Prepaid u Srbiji: tarife, promocije, iskustva, problemi..

može biti

Treba mi savet za provajdera i paket za 2 stvari:
1. Pozivi i internet u Srbiji
2. Internet u Grčkoj (ako može u tranzitu kroz Makedoniju još bolje)

Idealno bi bilo kada bi jedna kartica zadovoljila oba uslova.

Vip definitivno.
Žabalesku prepaid mesec dana 600 din.
Ima odlične roaming dodatke.

+1 za Vip prepaid.
Kartica košta 300 RSD dobijaš jednu besplatnu aktivaciju Žabalesku prepaid na 7 dana (efektivno 100 minuta u Srbiji i 3GB).
Možeš da dokupiš za 600 RSD Žabalesku prepaid na 30 dana (efektivno 200 min u Srbiji i 3GB).
Što se tiče roaming paketa imaš čak 1GB za 799 RSD važe 15 dana, rade u većini A1 i Vodafone mreža. Što znači da važi u mreži one.Vip u MK i u Vodafone mreži u GR.

Koji je provajder najbolji za internet? Koristile bi se najcesce aplikacije Viber, Whatsapp. Jel to VIP?

Ako koristiš samo dve aplikacije, pogledaj ponudu Telenora.

Ako ti treba generalno internet sa što više GB, onda Globaltel:
https://www.globaltel.rs/globaltel-prepaid-sim

Globaltel je virtuelni mrežni operater koji koristi Vip mrežu, imaju svoj pozivni broj 0677, imaju svoje prepaid kartice.

Uz njihovu SIM karticu možeš koristiti njihovu aplikaciju, ali svakako ne moraš. SIM u početku jeste skuplji (750 din košta), ali je posle izuzetno povoljno. Imaju promociju dupliranja gigabajta prvih godinu dana korišćenja SIM kartice.

Praktično za 750 dinara u startu dobijaš 4GB - važe 30 dana.
- Paket od 4 (uz dupliranje 8 GB) košta 450 dinara i važi 30 dana.
- Paket od 10 (uz dupliranje 20 GB) košta 800 dinara i važi 30 dana.

Dostupan je i 4G na Vip mreži (gde god ima Vip), samo treba podesiti ručno APN na globaltel. Ja koristim ovu karticu i izuzetno sam zadovoljan.

Još jedan plus za njih je što ako aktiviraš data paket pre isteka prethodnog svi GB se sabiraju. Ja na svojoj kartici trenutno imam preko 100GB saobraćaja, a svakog meseca uplaćujem po 20GB.

Kartice možeš naći online ili na "Moj Kiosk" kioscima, kao i dopune. Ostale cene imaš na sajtu.

Poslednja izmena:
Pa mislim bice tu i Skajp nekada, Instagram redje, nece samo te dve. Ali stvarno deluje zanimljivo to sto si mi napisao, 450 dinara imam ceo mesec net. Ne verujem da moze povoljnije.

U Telenoru sam video da za svaku aplikaciju placa po 100 dinara otprilike ili tako nesto.

Pa mislim bice tu i Skajp nekada, Instagram redje, nece samo te dve. Ali stvarno deluje zanimljivo to sto si mi napisao, 450 dinara imam ceo mesec net. Ne verujem da moze povoljnije.

U Telenoru sam video da za svaku aplikaciju placa po 100 dinara otprilike ili tako nesto.
U telenoru imas 2 aplikacije besplatno.I ako pise cena nece ti biti skinut kredit.Inace znam par drugarica koje ovo koriste samo za viber i wa pa ih izadje 200din na 2 meseca a za ostalo nemaju kredita tj uplacuju minimum da im ostane net aktivan.

Sent from my M9 using Tapatalk

Potrazi kakav je signal tamo gde ides. Sami dodaci su prilicno slicni kod sva tri.
VIP je mnogo zgodniji sto ima dzabalesku sa 3GB mesecno za 600din, plus 200 min+SMS.
Ali Telenor na prepaidu sada ima 2 Drustvene Mreze kao free dodatak, sve dok ti je aktivan kredit, pa ako bas samo za Viber i WA koristis, onda ti ne treba nista vise, 200din na 2 meseca je dovoljno.
Mada su moji stric/strina nesto po***deli na Telenor zbog neta i kredita :)

MTS bih zaobisao, za prepaid ne vidim logiku :(

Ne idem nigde, ovde ce mi biti drugi telefon, najvise za posao. Meni bi trebalo za Viber i Skype, ali Skype nema u ponudi. Mada znam sebe da cu hteti da imam i za druge aplikacije net, tako da mozda najpovoljnije zvuci onaj Globaltel za 450 din.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Idem u Srbiju i treba mi prepaid internet za dve nedelje. Dali ima neka bolja opcija od Telenorovog turistickog paketa?

Uzmi Dodji i Probaj kod VIPa, ako imas nasu licnu kartu, ne pricaj nista da si ovde samo 2 nedelje, nego hoces da probas net :)
Ta opcija je dzaba i neogranicena :p

Za Gulftown-a, i meni se cini. Ako ti ne trebaju minuti/SMS.

Dobra je ponuda, ali ja bih samo da uzmem karticu bez nekih komplikacija. Trebam iskljucivo internet bez poziva/smsa. Telenorov paket je 545RSD za 15 dana i 10GB prenosa.

Mts nije loš. Za 400din neograničen net za facebook, messenger, viber, whatsapp, instagram, snapchat, twitter, tumblr i pinterest. E sad nisam siguran da l važi 7 dana ili mesec dana. Takodje, nov mts korisnik uz svaku dobunu prva 3 meseca dobija neograničen internet za navedene društvene mreže. Telenor je vrh za instagram i još nešto. Jer besplatno se dobijaju dve aplikacije, jedino je potrebno da se uplati kredit jednom u dva meseca. Ja na postpejdu takodje imam to, samo što postpejd korisnici mogu i besplatno da aktiviraju deezer premium + i dobijaju 10GB za deezer i HBO go takodje

Gesendet von iPhone mit Tapatalk Pro

Nije loše da se ponovi još jednom da Mts nema 4G za pripejd.

Kao da je bitno, 3G lepo radi ali gde ga ima. Jer mts ima užasnu pokrivenost, najgoru u Srbiji

Gesendet von iPhone mit Tapatalk Pro

Svi ti dodaci u MTSu su valjda na 7 dana, zato je i preskupo. Mislim da cak nisu ni na svim karticama, jer kod mene ima samo nekih piglu na 7 dana dodataka i na dan od po najmanje 200din :(

@Link, koja je to kartica za samo 545? Nije ti VIP Dodji i Probaj nista tezi, barem u BG, posto prepaid kartice Telenora ne nalazim nigde skoro (u poslovnicama nemaju).
Isto cekas, samo sto za DiP mora LK, za ovaj paket verovatno ne mora.

^
^
Nije bitno?
A lu9i operateri dadoše silne pare za opremu i licence. Mogli su da uštede i da lepo ostave 3G. Šta sve neću da pročitam ovde.
Da Mts ima najgoru mrežu u Srbiji, tu se slažemo u potpunosti.

Svi ti dodaci u MTSu su valjda na 7 dana, zato je i preskupo. Mislim da cak nisu ni na svim karticama, jer kod mene ima samo nekih piglu na 7 dana dodataka i na dan od po najmanje 200din :(

@Link, koja je to kartica za samo 545? Nije ti VIP Dodji i Probaj nista tezi, barem u BG, posto prepaid kartice Telenora ne nalazim nigde skoro (u poslovnicama nemaju).
Isto cekas, samo sto za DiP mora LK, za ovaj paket verovatno ne mora.

https://www.telenor.rs/sr/privatni/ponuda/mobilni-internet/prepaid

Kako to da nemaju u poslovnicama? :trust: Zar nije prepaid, da samo platiš i uzmeš karticu, bez ikakvih licnih podataka i cekanja?

Poslednja izmena:
Nisu imalu u Knezu kada sam hteo prepaid :) Rekli su da nece skoro. Moguce da je tamo nestasica zbog turista, ali od 20 radnji i trafika na Dorcolu, samo JEDNA trafika je imala Telenor prepaid.

Proveri zato, ili neka ti neko proveri da li ima tog paketa, inace mozda dzabe cekas u redu.

Ne znam da li traze LK za prepaid u poslovnicama.

Idem u Srbiju i treba mi prepaid internet za dve nedelje. Dali ima neka bolja opcija od Telenorovog turistickog paketa?
Bio sam sada u Srbiji na nedelju dana i uzeo najobičniji Telenor prepaid. Prilikom aktivacije kartice sam besplatno aktivirao dodatak sa 10GB neta koji važi 7 dana i jednostavno surfao. Takođe sam imao opciju preko Telenor aplikacije I *111# menija da aktiviram letnji promotivni dodatak sa 10GB neta I 10k minuta (praktički isti dodatak kao i promocija) za 300 dinara, no nije mi trebalo. Tako da bi za 600 dinara imao 20GB interneta na 2 nedelje + možeš aktivirati sve dostupne društvene mreže (30 dana promo za sve) prilikom čega ne trošiš net.

Preko aplikacije aktiviraš 4G na prepaidu I to je to. Generalno sam bio prezadovoljan brzinama, kao i signalom - svuda 4G (Ruma I okolina uglavnom).
c5c17a58419abc900ccc5a7bd27eab28.jpg

Poslednja izmena:
Moze predlog prepaida kartice..sta mi je bitno...pa da me ne ogranicavaju i da mi ne skidaju uplaceni kredit nakon 7 ili x dana..Preferirao bi telenor..koliko je prepaid kod njih

Sve si rekao, osim sta ti treba ;)
Telenor trazi na 2 meseca da uplatis da bi ostala aktivna kartica, MTS i VIP na 3.
Ali bez da kupujes dodatke, nijedan ti nije isplativ, tako da je bitno koliko ti cega treba. A dodaci su na max. 30 dana, vecina na 7 kod sva tri, neki cak na dan.

Sve si rekao, osim sta ti treba ;)
Telenor trazi na 2 meseca da uplatis da bi ostala aktivna kartica, MTS i VIP na 3.
Ali bez da kupujes dodatke, nijedan ti nije isplativ, tako da je bitno koliko ti cega treba. A dodaci su na max. 30 dana, vecina na 7 kod sva tri, neki cak na dan.
telenor ako nadjes vaucer vazi 12 meseci kredit

Kakav vaučer?
Koliko sad traju kartice? Pišite 30 dana?

Kakav vaučer?
Koliko sad traju kartice? Pišite 30 dana?
imas na sajtu telenora pre su bili vauceri za dopunu a ima ih jos po poslovnicama samo nema u svakoj ali moze se poruci preko telenor foruma u kojoj ti treba ako nema trenutno

Hvala Alfa...treba mi pdepaid da sam dostupan nista spec...ali isto tako ne treba mi za šurenje da uplacujem hiljade dinara kredita za 4 minuta razgovora..dakle sto jeftinije a da sam dostupan..Gicko moze pojasnjenje..gde na sajtu

Sent from my SM-A520F using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno