Šta je novo?

Prepaid u Srbiji: tarife, promocije, iskustva, problemi..(FAQ u 1.postu)

Uzmi MTS. Oko 600rubalja/8eur su dve kartice. 4g svuda u većim gradovima. Instaliras MTS aplikaciju i biras sam šta i koliko hoces
c43065f4f1523e09d48d907fcc9673ed.jpg

Sent from...

@Sale i eddie hvala :)
@Sale popodne ti pisem na PM jos par info,da ne gusim ovde temu

Poslato sa KIW-L21 uz pomoć Tapatoka

Da dodam: RUSKI MTS, ne Telekom Srbija MTS :)
Sta znam, nisi shvatio za sobu osnovne stvari, ne kapiras sta je 3G ikonica, bolje da ti skrenem paznju na to ;)

Ja nisam nasao da i jedan operater van Rusije/Kazakstana/Belorusije ima neki iole prihvatljiv roming za Rusiju?

Moglo bi ovo dalje u temi o Bonbonu.

Na temu brzine... ja ne koristim prepaid, jer vec toliko da cvickam i pokusavam da sacuvam svaki dinar ne mogu :( Previse to iziskuje vremena.
Na postpaidu nista mi ne radi brze nego sto uopste moze telefon da isporuci, tako da cak i da ima smisla sto tvrdis da Telenor radi brze, fizicki bi mi bilo beskorisno ;)
Sto bi verovao svom DOKUMENTOVANOM iskustvu od nekoliko meseci, a ne tvom od 4-5 probranih lokacija, za koje je nekoliko nas dokazalo da si imao manje brzine nego sto VIP ima tamo :)

Zanimljivo od Vipa:
IMG-56eb16a3cc25ae5eabd299ffba1ca926-V.jpg

Za 600 RSD flat minuti u Vipu, paralelno 200min ili SMS nacionalni i 3GB net.

Jel promocija traje do 31 jula? Sta posle onda?

Sent from my LEX820 using Tapatalk

Na njihovom sajtu, pri dnu stranice piše:

Žabalesku prepaid promocija se aktivira pozivanjem *123# i važi 7 dana. Nakon 7 dana ili u slučaju nove aktivacije, nepotrošeni iznos i GB se brišu. Promocija važi do 31.07.2018. u nacionalnom saobraćaju.

Mada ipak mislim da će trajati mnogo duže pošto je prethodna pripejd opcija/promocija slicna ovoj trajala par godina :)

Prepaid u Srbiji: tarife, promocije, iskustva, problemi..

Iskustvo sa mts: Blago rečeno, lopovi. Imao sam aktiviran mix plus dodatak i tako sam skupljao, skupljao i nakupio oko 10GB. I danas sam zaboravio da uplatim kredit a večeras u 23:59 kao što piše u poruci ističe dodatak i ćao internet. Ja sam uplatio kredit u 23:54, zvao sam bukvalno drugara koji radi u marketu da mi uplati kredit, poslao zahtev za aktivaciju dodatka u 23:56 i u 23:59 mi je stigla sledeća poruka:
997212b3f7e90ef0ba94ae7fc0f31151.jpg
(dupla, zato što sam pokušao opet. Onda sam dobio bonus 1GB jer prva 3 meseca uz svaku dopunu dobijem dodatnih 1024MB. Njih sam aktivirao ali nisam dobio nove SMS poruke i nov internet od dodatka mix plus. Onda sam pozvao njihov korisnički servis. (Ne)Ljubaznost ne želim da komentarišem. Lik koji mi se javio je rekao kako se dodatak deaktivira u 22:00 jer su tako podešeni serveri i da će mi ovih 10GB koje imam propasti ali će ovaj 1GB bonus ostati. A da dodatak probam da aktiviram sutra ujutru. Onda sam mu rekao "Nije mi jasno kako jer u poruci jasno piše da dodatak ističe 29. Maja u 23:59, a dodatak se automatski obnavlja u 22:00 ako ima dovoljno sredstava. A ne da tada ističe" On je samo ćutao bukvalno ćutao 4sec i pitao "Ima li još nekih pitanja za Vas", strašno! Ovo je užas. Kvalitet mreže ne želim da komentarišem koji je ne daj Bože. Prelazim u Vip da probam. Korisnik sam telenora otkad znam sa sebe i nikada apsolutno nikada nisam imao nikakvog lošeg iskustva. Čak šta jednom su napravili neku grešku i bili krivi i u znak izvinjenja su mi dodali 3GB za jedan mesec, to je bilo 2015. A tad 3GB su mi bila wow.
82997e7c6bc434ab43f9b9288d4ba698.jpg
. Lepo piše da se obnavlja a ne da ističe....

Gesendet von iPhone mit Tapatalk Pro

Poslednja izmena:
Da li je realno da plaćaš 249 din pripejd nedeljno?

Da, svake nedelje. Pa iskreno i nije mnogo. 4x250din mesečno je 1000din mesečno, dobijem 8GB. Dobro, minute nemam ali mi ne trebaju. Telenor sam plaćao 320din za samo 1GB ali sam imao minute ka svim mrežama i SMS

Kako nije mnogo? U globaltel imaš 8gb za 450 din i 20gb za 800 din.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Sad sam gledao na globatel sajtu. Cene jesu super ali ne kapiram kako ovo radi. Preko aplikacija povežem svoj primarni broj, ne kontam ništa, majke mi[emoji23]. A telenor znam, klasika onaj klik XXL ali samo internet, poruke bih recimo morao još naknadno da plaćam. Plus na mts imam neograničeno za snapchat, fb, messenger, whatsapp, viber, twitter i to gratis uz dopunu. A na telenoru mogu samo 2 da aktiviram...::

Moraš imati njihovu sim karticu da bi imao net. A aplikacija je slično kao Viber...

Da znam. Kupiš karticu dobiješ 4GB, skineš app, dobiješ još 4GB. Video sam i ponude njihove itd. Ali ne kapiram kako to funkcioniše s minutima i porukama

Aplikacija ti nije ni potrebna, klasična sim katica. Ja koristim samo net. Evo cene recimo za pozive Screenshot_2018-05-30-12-22-48-418_com.android.chrome.jpeg

Globaltel radi na sledeći način.

1) Aplikacija - bez kupovine SIM kartice instaliraš aplikaciju, uneseš bilo koji (svoj primarni) broj, dobijaš besplatno još jedan realan broj +381 677 xx xx xxx i kad te neko zove na taj broj zvoni aplikacija kao Viber (bilo ko sa bilo kog fiksnog ili mobilnog standardno može da zove taj 0677 broj). Da bi ti zvao van Globaltel mreže, moraš da uplatiš kredit (na trafici ili online). Pozivi i poruke ka drugim korisnicima globaltela (bilo aplikacije ili SIM kartice) su besplatni iz aplikacije.

2) SIM kartica - kupuje se na trafici po ceni od 750 dinara. Inicijalno dobiješ 4GB interneta. Možeš da dobiješ još 4 ako instaliraš app i povežeš sa karticom. Nakon toga dopuniš kredit i aktiviraš pakete koji ti odgovaraju, bilo kroz USSD meni *100# ili aplikaciju.
Paketi su:
100 nacionalnih min + 2GB - 600 RSD
4+4GB - 450 RSD
10+10GB - 800 RSD

Ako pre isteka trenutnog aktiviraš novi paket, sabiraju se GB. Ja na svojoj kartici imam oko 100GB trenutno.

Koriste Vip mrežu (dostupan je i 2G i 3G i 4G). Radi sasvim pristojno (na nivou Vip prepaida).

Ahaaa, kapiram. Hvala puno @poglavicas. Videću onda kad mi isteknu 3 meseca na mts, kupiću globatel[emoji4]

jer moze neko ko ima globaltel i karticu telenor banke da proveri jer mu prolazi dopuna jer meni izbacuje transakcija odbijena od strane banke a ima sredstava na racunu.
Pozdrav

Sent from my M9 using Tapatalk

Proveri u aplikaciji TB da li je omogućen internet kanal za plaćanje Master Card - om

Poslednja izmena:
Au kako sam ispao magarac ...

Vec par meseci unazad uplacujem detetu mix promociju na mts, i veceras ona poziva 061 broj i dobija poruku da nema kredita.
Cudno, juce uplacena promocija.
Ja pozivam mts, i kaze da ta promocija vazi samo za MTS mrezu.

Ja zgranut, pitam pa pobogu sto vam se onda promocija zove MIX???

Kaze to je mix minuta i poruka.... MIX za sve mreze postoji samo na postapaidu.

Ovo je samo lepak za budale a ja se upecao.

Jel ima na nekoj drugoj mrezi neka promocija za sve mreze da bacim ovu karticu u smece?

Mts su najveći lopovi. Imaš telenor. Za 270din. 2700din kredit za minute i poruke i 1GB. Veruj mi 2700din nikad nisam potrošio za 7 dana. Imaš i za 250din 100min ka svima i 1GB bez sms

Proveri u aplikaciji TB da li je omogućen internet kanal za plaćanje Master Card - om
sve je bilo omoguceno ali nije htelo uplatio drugar na kraju na trafici.

Imaš i opciju u vipu žabalesku. Uplatiš 600din, dobijaš na 30 dana: besplatne minute u vipu, 200min za sve mreže, čini mi se 4gb neta i ne znam koliko poruka, nešto mnogo. Ima ista opcija za 300din na 7 dana.

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Imaš i opciju u vipu žabalesku. Uplatiš 600din, dobijaš na 30 dana: besplatne minute u vipu, 200min za sve mreže, čini mi se 4gb neta i ne znam koliko poruka, nešto mnogo. Ima ista opcija za 300din na 7 dana.

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока
20gb net za 800 din je uplatio to nam je bilo bitno a ja sam drugaru dao mifi i globaltel karticu da koristi.

Mts su najveći lopovi. Imaš telenor. Za 270din. 2700din kredit za minute i poruke i 1GB. Veruj mi 2700din nikad nisam potrošio za 7 dana. Imaš i za 250din 100min ka svima i 1GB bez sms

Ovih 2700 din kredita je za sve mreze?
Meni ovo treba za dete, bar 100min ali treba mi za sve mreze.
U MTS sam ovo placao 99din, ali sam ispao magarac sto sam mislio da to vazi za sve mreze.

Najvise bi mi odgovaralo da platim jednom u 30dana, znaci prakticno kao postpaid samo da bude ipak prepaid.

Nazad
Vrh Dno