Šta je novo?

Prepaid u Srbiji: tarife, promocije, iskustva, problemi..(FAQ u 1.postu)

Ako nisi dopunio papirnim vaucerom, nije.

Ne znam sad, ali pre par meseci sam kupio papirni vaučer.
Da li mogu preći sa pripejd telenora u vip ali na pripejd internet?

Poslednja izmena:
Ti vauceri se verovatno ne prave 12 godina, posto je omtw pre godinu-dve kupio u Telenor radnji u Nisu valjda, pisalo je telenor.co.yu!
@Aca, onda verovatno jeste Prepaid 200.

@Joker, da. Posto su sklonili problem da ne moze na Online tarife da se predje iz drugih mreza, pretpostavljam da moze i na prepaid net.

Mislim da će to biti onda sledeći korak. vip ne naplaćuje uspostavu veze, na prepaid net tarifi dopuna važi 6 meseci, kod dopune od 500 i više din dobiješ 500mb ili koliko si dopunio preko 500 dinara koji važe 30 dana.

Jeste li sigurni da se kredit briše posle 60 dana?

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Ja baš pitala, ne briše se kredit samo se "zamrzava". Kada se izvrši dopuna, moći ćeš da koristiš i stari kredit.

Krajem februara na dva Telenor pripejd 200 broja istekne kredit - nema odlaznih poziva i poruka, isključeni 4G i digitalni servisi.

Prijateljica deci uplati kredit sa postpejd broja, iznos kredita se poveća, ali brojevi ostanu u suspendovanom stanju. Početkom marta, uplatim im dopunu sa Telenor banke, opet se poveća iznos kredita, ali brojevi i dalje u suspendovanom stanju.

U poslovnici podnesemo prigovor, ali kako deca više nisu mogla da čekaju, uplatimo dopunu. Par trenutka kasnije: 4G mreža, digitalni servisi rade i postojeći (zamrznuti) kredit je opet uvećan.

Na izlasku iz poslovnice nam se obrati šef poslovnice i saopšti da kada brojevima istekne kredit, kada su u suspendovanom stanju, važe samo uplate u poslovnici.

Sada i u obaveštenju na sajtu stoji isto: "Dopunu možeš da izvršiš na bilo kom Telenor prodajnom mestu u iznosu između 200 i 5000 dinara."

Videćemo kako će rešiti prigovor i da li će uopšte ispraviti ovo.

Ti vauceri se verovatno ne prave 12 godina, posto je omtw pre godinu-dve kupio u Telenor radnji u Nisu valjda, pisalo je telenor.co.yu!
.

Da, i na mom je pisalo 2008. ili 2009. godina. Zvao sam da pitam gde ima, videli su u sistemu da ih ima, ne sećam se više u koju sam poslovnicu išao, tamo je bilo 3 komada, od ta 3 2 nisu htela da se aktiviraju, treći sam uzeo. Rekli su mi da su sistemski produženi iako im je pisao rok do 2009.

Štampaju ponovo vaučere. Januara sam uzeo i sajt na njemu je uredno bio telenor.rs a rok važenja, ako se ne varam, do 202x godine.

Sada i u obaveštenju na sajtu stoji isto: "Dopunu možeš da izvršiš na bilo kom Telenor prodajnom mestu u iznosu između 200 i 5000 dinara."
Jedino ako su nesto menjali, i meni je istekao krajem februara taj rok od 90 dana i normalno sam preko TB-a dopunio i bio je aktivan ponovo.

Evo imam jedan broj istekao mu kredit 15.03. Kredit je 103 dinara, nije obrisan. Nemam sad vremena, ali ovih dana ću da probam da nabavim papirni vaučer da ga dopunim, čisto da vidim za koliko će se produžiti trajanje kredita, i da dokažem u praksi da se kredit sabira nakon dopune.
896331aa6b11f9bd61208fc5afbf323e.jpg

Od kad je 25.3. posle 21.4.?
Usled pojednostavljenja pripejd ponuda, od 21.04.2018. godine,
Niko nije tvrdio da SADA otima kredit.
Verovatno nece ni od 21.4., nego je nejasno srocen tekst.

Meni ovde gde tebi piše “Telenor prepaid paket” piše “TAKO LAKO”

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Verovatno nece ni od 21.4., nego je nejasno srocen tekst.

Realno to zamrzavanje kredita umesto brisanja je jedna od retkih prednosti njihovog pripejda u odnosu na konkurenciju s obzirom na to da tarifiraju 90+60 i naplaćuju uspostavu veze. Ne razumem zašto ga ne reklamiraju kao svoj adut na sajtu, osim ako nemaju nameru da ga jednom tiho ukinu.

Zamrzavanje kredita je nešto što je ovde bio standard 20 godina unazad, dok nije Mts nedavno uveo tzv otimanje. Mislim da je mnogo veća prednost po 10GB za 2 besplatne aplikacije, 4G (za razliku od Mts) i sijaset raznih promocija (doduše sve sa trajanjem od 7 dana ali bože moj)

Poslednja izmena:
a7e8059ad4c6dc9b3e71f3f3acf5a2da.jpg
085576d37e1aa797bdc97d2384efc5d8.jpg

Nisam dobio nikakav SMS, a ovde na drugom broju koji ne koristim piše telenor prepaid region

Imam i ja dva tako lako paketa, moja deca ih koriste. I njima su stigle sms poruke da od 22.04. prelaze na Telenor prepaid 200. Ovi "regionalci" već imaju iste uslove (60+330) tako da neće biti brojeva koji imaju trajanje kredita duže od 60 dana. Jedino ostaje nada da će vaučeri i dalje da "rade" posao kao i do sada.
3e38a6e0140b702820f0a463090d211a.jpg

Poslednja izmena:
I meni pise "Tako Lako",to je stari paket od pre nekoliko godina koji vise ne postoji.I ja sam dobio tu SMS poruku da ce svi takvi paketi preci na pripejd 200.

Sad sam gledao, nigde nisam našao tu poruku.....

A jel ti telefon bio upaljen sve vreme? Ako je bio ugašen duže od 24h vrlo moguće da ti poruka ne stigne, jer se sve poruke brišu sa servera nakon 24h, osim onih o propuštenim pozivima i ponovnoj dostupnosti.

Zamrzavanje kredita je nešto što je ovde bio standard 20 godina unazad, dok nije Mts nedavno uveo tzv otimanje. Mislim da je mnogo veća prednost po 10GB za 2 besplatne aplikacije, 4G (za razliku od Mts) i sijaset raznih promocija (doduše sve sa trajanjem od 7 dana ali bože moj)
+1. Primena MTS prepaida pogotovu meni nije jasna. A Telenor prepaid je stvarno kao stvoren za klince sto efektivno za 100din/mesecno sada ako nista drugo bar imaju "flat"-WA/Viber :)

Prepaid u Srbiji: tarife, promocije, iskustva, problemi..

Ne, ovaj broj koristim kao primarni broj i uključujem airplane mode samo kad spavam. To nije duže od 10h ....
Kao rok važenja dopune piše do 2019.

Evo sa jednog Tako Lako paketa gde je isto važenje dopune 2019, i poruka koja je pristigla 23.3. Možda je kod tebe neki bug pa ti nije stigla poruka, ili bi još bolje bilo da uopšte ne budeš obuhvaćen ovim promenama, mada znajući Telenor to je malo verovatno.
843f6b127211ec0a765774e2977300bd.jpg
c6d16a962f4e42fae5e1da0341c0b63e.jpg

Hmmm, interesantno. Nije mi stvarno stigao takav SMS. Ja ovaj broj imam od 2013. godine, možda ima neke veze ali šta znam....

Vrh Dno