Šta je novo?

Prepaid u Srbiji: tarife, promocije, iskustva, problemi..(FAQ u 1.postu)

Potrose oni to, a gledaju vazenje kartice kao dokon pop jarice :)
Zato i rekoh penzose, a ne klince ili neke ovde sa foruma koji samo gledaju vazenje kartice ;)

Da, ali ne verujem da ce menjati vazenje postojecih kredita

Ovo mi zvuci realno. Sada su mi potvrdili na cetu da je tako. Vaznost kredita ne diraju posle 21.4. Dopunio sam jednu 069 tako lako karticu online i vaznost kredita mi je do 20.2.2019. a broja do 21.4.2019.

Da li takva dopuna produžava važenje kredita tom kome je prebačena?

Imam 2 tako lako pripejd kartice vec par godina. Dopunim jednu karticu godisnje onlajn sa 200 dinara i taj kredit prebacim na drugu. Toj drugoj tako produzim rok vazenja dopune narednih 11 meseci. Moje iskustvo i gimnasticiranje :d

Sa 200 din produzis vaznost obe kartice???

Moglo je pre 5-6 godina. Ljudi, pustite taj kredit na parking, šta je problem? :)

Aj neka neko proveri, cini mi se da u appu pise da ne produzuje.

Sa 200 din produzis vaznost obe kartice???

Da, sa 200 dinara godisnje za obe kartice. Slao dopunu preko aplikacije ili moj telenor portala. Nisam koristio SMS - posalji dopunu. Sa ovog drugog broja nisam kupovao promocije, tako da ne mogu da potvrdim da li mi je bilo onemoguceno, ali sam po potrebi aktivirao 50 MB neta za 30 dinara i pozive unutar Telenora- 5 minuta za 20 dinara, sto mi je uz dual sim bilo veoma korisno. I naravno, 2 aplikacije po izboru su mi bile aktivne 11 meseci od slanja dopune.

Poslednja izmena:
Ondq trazite penzose, dok i to ne ukinu.

Naručio sam danas 10 kom Telenor vaučera od 200 dinara. Ako nekom treba neka mi se javi na pp. Samo nemojte da tražite da vam šaljem poštom jer nemam vremena da se sa tim bakćem. Znači ko hoće, dam mu broj računa u TB, uplati mi 200 dinara a ja mu pošaljem kod. Dakle ne poklanjam ih, niti ih prodajem da bi zaradio. Eto čisto da učinim kolegama sa foruma. I da, stižu tek u sledeći četvrtak 05.04.

1. Do pre 2 godine usluga "Pošalji dopunu" mi je produžavala važenje kredita i broja godinu dana na mojoj kartici sa Tako lako paketom. Zadnjih godinu dana mi nije produžvala validnost kartice i kredita, osim 2 puta kada je rok pomeren za po 3 meseca.

2. Već duže vreme posedujem jedan stariji Telenor prepaid broj, ono starije pakovanje sa standardnim SIM-om (čini mi se da datira iz 2012.), na kome je inicijalni kredit važio 6 meseci, a svaka elektronska dopuna godinu dana. Pre par dana sam je aktivirao, kad ono umesto paketa "Tako lako" piše Telenor pripejd paket; umesto inicijalnog kredita od 50 dinara, kredit je 30 dinara i ta inicijalna dopuna važi 60 dana. U septembru sam jednim prijateljima, koji nisu vični mobilnima, aktivirao karticu iz pomenute serije i imala je 50 dinara inicijalnog kredita (važnost 6 meseci), tarifni paket "Tako lako", a svaka dopuna im je važila godinu dana.

3. Što se tiče ovih nagađanja za važnost dopune od 22.04. ja sam bliži uverenju da kredit neće važiti godinu dana. Mišljenja sam da će sve kartice prelaskom na taj Telenor 200 automatski dobiti i novi vid validnosti zatečenog kredita na broju, tj. da će važiti 60 dana. Voleo bih da nisam u pravu.

@omtw

Kako si uspeo da naručiš?

Ja sam ih pitao i telefonom i mejlom i odgovor je isti: - Ne može da se poruči, samo da se kupi u poslovnici.

Poslednja izmena:
Telenor se jednom opekao, ne verujem da xe zezati postojeci kredit i vaznost.

Stigli vaučeri. Ima još 4 komada, ko hoće na priv poruku
06795e385ee3bc5ae2f7ac54f7b599ba.jpg

Ukucao upravo na Telenor pripejd, kredit važi 11 meseci
c9ed7b169a4dac33844fbee68d0d8250.jpg

Poslednja izmena:
Brate, ja sam uveren da pise telenor.CO.YU i na ovima?:)

Pa isto će biti. Baš zato što su vaučeri štampani pre Hrista pa na njima piše da je rok za dopunu 11 meseci +90 dana i to moraju da ispoštuju. A broj onih koji uplate dopunu preko vaučera se meri u promilima tako da nemaju potrebe da to menjaju.

Verovatno im se vise isplatilo da ovi vauceri ne budu prodavani, nego da se iskoriste, cim jos uvek postoje :) Ili su tako procenili.

Pa elektronska dopuna je isplativija na duge staze jer nema troškova štampe i dostave do maloprodajnih objekata (čitaj kioska). A što je još važnije ne postoji Out Of Stock dok se sa papirnim vaučerima redovno dešavalo. Tako da su nakon puštanja elektronskih dopuna u opticaj vaučere čuvali za neki eventualno duži pad sistema el. dopuna, ali se to nije desilo svega možda 3-4 puta na po sat vremena od 2006 do danas.

Prepaid u Srbiji: tarife, promocije, iskustva, problemi..

Ja sam ove vaučere kupio kad sam se vraćao iz Austrije na nekoj pumpi kod Subotice, prva pumpa, čini mi se OMV. Pitao sam jel imaju dopune za telenor, rekli su da imaju samo vaučere. Mislim da ga čuvan još, sad ću da pogledam

Edit: Evo ga, samo što meni piše telenor.rs i datum važenja 2020. ako mislimo na isto
ac96267975e1c9e396e21c9fb2fdc66c.jpg
30eeb2b51be673a4a99a33304ae3c0d0.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Poslednja izmena:
Moj cale ima neku matoru Tln karticu, koja je na ne znam ni ja kojem od onih 1999 tarifa :)
Nisam hteo da ga prebacujem u MTS (Jos manje u VIP, jer su dopune uvek bile 3 meseca) bas jer mu dopune traju godinu dana. Sada je sam odlucio da prebaci :)
Pitanje je da li bi ovi vauceri vazili sledece godine, u smislu da li bi produzili 11 meseci dopunu ili samo 2?

I gde ćeš ga? I ja kalkulišem mada Telenor pripejd, sada zbog (npr) Vibera, mi i nije loša opcija. (Matori dva dana držao net i ugasio, kaže baterija ode za 3 sata:) )

Poslednja izmena:
Dok traje Tln dopuma godinu dana, ostace Tln. Posle u MTS jer dopuna sa postpaida me ne kosta. Tako da za 1200 godisnje... vredi.

Pre par dana na jedan moj Telenor prepaid broj stigla mi je ova poruka.
30176178_10216252691178010_1371408607_o.png

Meni je takva poruka stigla još pre nove godine. Kad su me zvali ponudili su da pređem na postpaid i da vežem ugovor na 2 godine i dobijam prvih 6 meseci 50% popusta a ostalih 18 meseci 20% popusta na PUNU PRETPLATU. Kad sam se preračunao, standardni popust od 33% na ugovor bez telefona izađe povoljniji, tako da te njihove specijalne ponude uzmite sa debelom rezervom. Tražio sam tada neki nestandardan popust na telefon i nisu dali.

Nazad
Vrh Dno