Šta je novo?

Prepaid u Srbiji: tarife, promocije, iskustva, problemi..(FAQ u 1.postu)

Koji grad? Jesi siguran da je 4G kartica?

Nova Telenor promocija za nove brojeve:
4d513ba9423de9ba0209a6f245379943.jpg

sve i da je kartica 4g, telefon nije..

iPhone 4 ima 3g brzine HSPA 7.2/5.76 Mbps
a iPhone 4S HSPA 14.4/5.76 Mbps
tako da sa tim telefonom ne mozes ocekivati nista bolje..

Sent from Galaxy S8

Ali on je imao Telenor 4G tamo "sa tim telefonom" :D

Izgleda da je ova VIP promocija zabolela Telenorovce, cim su reagovali. Svidja mi se reakcija :)

Da li neko zna da li ovo vazi samo za nove brojeve ili tu spadaju i preneti brojevi u Telenor mrezu kao kod VIPa?

@nixysx, resenje tvog problema je jednostavno, stavi karticu u neki krsten uredjaj :)

Poslednja izmena:
Trebalo bi da važi i za prenete brojeve sa drugih mreža i sa postpejda. Mada ipak je to samo 7 dana. Uskoro će davati terabajt interneta ali da produže trajanje za koji dan, e to neće.

Sta je u prepaidu toliko interesantno uopste, osim sto nema ugovorne obaveze?
Ne vidim nacin da bude isplativ za bilo sta osim samo net (koji je besplatan na 7 dana uz dopune!) i da se onda dopuna iskoristi za parking?

Do telefona nije, telenor ima bez problema 3G svud, ja mislim da bi u podrum bio pun signal... Na novom telefonu ja bukvalno mislim da nikad nisam imao EDGE da se sam
prebacio, isto kao i u iP4. Moja drugarica na SE je isto vip i znam da kad odem kod nje, ni ona nema 3G[emoji23]. Tako da ne verujem da je do toga.... 4G mi ni ne treba jer iP4 ne podržava. Ali 2018. godina je ......

Gesendet von iPhone mit Tapatalk Pro

Ne vidim nacin da bude isplativ za bilo sta osim samo net (koji je besplatan na 7 dana uz dopune!) i da se onda dopuna iskoristi za parking?
Слобода коришћења и флексибилност.Купиш,искористиш промоцију и стоји тако док ти не затреба.Онда након неког времена допуниш,даш клинцу кад иде на екскурзију да можеш да га зовеш или да те цимне кад затреба.Ако ти се број не свиђа,бациш и купиш нови.Јасно да припејд није за интензивно коришћење,посебно звање и интернет(мада у Теленору има тих 10 ГБ)али циља одређене категорије.

Pa evo primer u telenoru. Play +20 paket koji košta 1300din mesečno dobija se 1.5GB i neograničeni minuti i poruke. Prepaid za jednu dopunu od 250 dobiješ 1GB. Uplatiš svake nedelje u mesecu, to su 4 puta što zapravo jesu 4GB što je zapravo 1000din. Plus dobijem 2700 dinara za poruke i pozive x 4 to je 10800din koje nikad u životu nisam iskoristio do kraja... Tako da mi isto dodje da li imao neograničene minute i poruke ili 5000+ din za pozive i poruke. Viber i facebook ne koristim tako da u moj telenor aplikaciji aktiviram instagram i whatsapp i to je to[emoji4]. A mesečno puknem da kažemo ~1000din

Jedna od ideja jeste to (kod mts-a) dobijes gigabajt (3G) neta i pošalješ te pare na parking (svakako bi potrošio taj iznos - a imaš dual sim telefon).
Druga ideja je da na Globaltelu (MVNO) imam 20GB 4G interneta za 800 dinara, važi 30 dana (što je jeftinije od nekih drugih ponuda na postpaidu) i još se sabiraju gigabajti sa nepotrošenim, što na postpaidu baš i nije slučaj. Što se brzine tiče, radi do nekih 70/40Mbps na Vip 4G mreži. Meni se isplati i odgovara. Već imam 40+ GB na kartici, i to bez ugovorne obaveze.

sve i da je kartica 4g, telefon nije..

iPhone 4 ima 3g brzine HSPA 7.2/5.76 Mbps
a iPhone 4S HSPA 14.4/5.76 Mbps
tako da sa tim telefonom ne mozes ocekivati nista bolje..

Sent from Galaxy S8

Znam da nema, o Bože kakav 4G, 2010. Nije problem u brzinama, već u signalu koji je očajan, dok u istom telefonu telenor je top

Hvala!
Nista sto je Pinkovo ne uzimam.

I ja ne volim pink, ali im je ponuda za moje potrebe sasvim korektna. Jeftiniji od Telenora, bolji i brži 4G na lokacijama gde se ja krećem... Još izuzetno jeftini dolazni pozivi u inostranstvu (kroz aplikaciju - ne treba vam za ovo njihov SIM). Niko drugi ne nudi to što meni treba pod tim uslovima. Kod Telenora se sabiraju gigabajti al 10GB košta 1000 dinara, a ovde 20GB 800 dinara. Ipak je bolja ponuda.

Znam da nema, o Bože kakav 4G, 2010. Nije problem u brzinama, već u signalu koji je očajan, dok u istom telefonu telenor je top

Telenor koristi i 3G mrežu na 900MHz, pa samim tim ima mnogo bolju pokrivenost od Vipa koji ima 3G samo na 2100MHz. 4G je već druga priča. Prilično se takmiče Telenor i Vip po pitanju 4G pokrivenosti. Ja kod mene kući Vip 3G imam samo u tragovima, al zato 4G radi do 50/20Mbps (na 800MHz) bez problema.

Prepaid u Srbiji: tarife, promocije, iskustva, problemi..

Znam da Vip ima mnogo brži 4G od telenora ali je meni telenor mnogo stabilniji. Pričam iz ugla korisnika. Svud imam 4G i unutra i po gradu, po najvećim selendrama, putevima, svud. 3G ikonicu vidim samo kad pozivam nekog ili kad primam dolazni poziv, bukvalno.. Dok rekao sam moja drugarica na SE Vip, prebacuje joj se na EDGE non stop, samo odjednom zapuca internet i prebaci se na EDGE pa onda nastavi 10 puta sporije, pa ona ukljuci i iskljuci airplane mode da se vrati 3G/4G, meni je to jako bez veze. Meni se to na telenoru jedino dešavalo kad sam išao na Zlatibor da se tako prebacuje[emoji2]

Poslednja izmena:
Jedna od ideja jeste to (kod mts-a) dobijes gigabajt (3G) neta i pošalješ te pare na parking (svakako bi potrošio taj iznos - a imaš dual sim telefon).
Druga ideja je da na Globaltelu (MVNO) imam 20GB 4G interneta za 800 dinara, važi 30 dana (što je jeftinije od nekih drugih ponuda na postpaidu) i još se sabiraju gigabajti sa nepotrošenim, što na postpaidu baš i nije slučaj. Što se brzine tiče, radi do nekih 70/40Mbps na Vip 4G mreži. Meni se isplati i odgovara. Već imam 40+ GB na kartici, i to bez ugovorne obaveze.

Ali tu nema voice, opet ti treba i jos nesto za pozive.

Nix6, koji grad?

Poslednja izmena:
  • Like
Reagovanja: M J
Alfa, mnogi od nas nemaju potrebu za vise od 100-150minuta ODLAZNIH poziva mesicno ili ni toliko, a imaju potrebu za primanje dolaznih poziva od xxxx minuta mesecno. Meni vise odgovara VIPov pripejd za 600kinte mesecno - malo za pozive, malo neta za VoIP malo za raznorazne mesendzere (pre svega jer se promocija nije menjala godinama) ili redje nego li da koristim bilo koji postpaid kod bilo kog operatera, cak ni sa UO. :)

Naravno, nekada ne aktiviram uopste minute, vec samo internet paket. xD

Poslednja izmena:
Taj VIP Ka Svima jedino i kapiram, otprilike se dobije isto kao u Klasik, Miks S ili najmanjem Prenesi paketu, i slicna (od Prenesi cak i niza cena sa popustom?:)). Ali ovo ostalo na nedelju dana ne vidim nacin da to ne izadje skuplje od postpaida.
Jedino kome treba podosta neta, sto ispod 1200 nema, ali opet nema 100 minuta olako u prepaidu ..

Hocu reci, dajte neku kombinaciju koju sam ocigledno propustio :D

Ja taj Vipov pripejd, pričaj sa svima za 600 din. mesečno, koristim od njegovog početka i zasad mi ne treba nista bolje.

• Like
Reagovanja: M J
Ali tu nema voice, opet ti treba i jos nesto za pozive.

Nix6, koji grad?

Taj internet koristim kad sam u pokretu ili putujem. Koristim ga za internet radio u kolima (napravio sam internet radio proxy koji od bilo kog source-a pravi 48kbps AAC+ stream) pa to preko bluetooth-a slušam u kolima. Takođe wifi tethering kad mi treba na drugom telefonu dosta neta ili na laptopu. Za ovu karticu koristim ultra-jeftin 4G telefon Huawei G620s. Ima i custom romova pa ne mora da bude na 4.4 kitkat.

Za voice trenutno koristim mts postpaid, ali obzirom da im mreža ne valja, idem uskoro u Vip na neo 2 + 1GB.

Poslednja izmena:
Telenor prepaid nudi opciju dve aplikacije sa po 10gb neta. Uzeo bih telenor prepaid u tom slučaju kao sekundarni broj za drugi uređaj, pa me zanima koja su ograničenja, tj. koliko često bih morao da uplaćujem kredit i sl.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

200din na 3 meseca, jedino ogranicenje trenutno.
Ja trenutno koristim prepaid za testiranje (tj. mapiranje) Telenor 4G, i kada istroim sav net, imam Viber dodat bas fore radi, nisam primetio da ima neko ogranicenje za Viber, ali ne koristim ga posle toga puno (vratim na MTS karticu kada nestane Telenor net)

Poslednja izmena:
Znam ljude koji koriste dve aplikacije na telenoru + 250MB Telenor klik (net za ostale stvari na telefonu). To im izađe 200 dinara mesečno za - njima vrlo koristan internet. Uglavnom kao dodatnu SIM karticu u dual sim telefonu (kad istroše net koji imaju na službenoj kartici sa malo neta ili kao dodatak na prepaid opciju vipa pričaj sa svima 30 dana).

10GB za fejsbuk i uz autoplay na video klipovima u news feed-u, teško da mogu da potroše, a na Viber nikako. Još radi 4G na prepaid SIM karticama pa je sam kvalitet interneta sasvim dobar za takvu primenu, čak i VoIP pozivi i video pozivi rade odlično.

Ja na telenoru imam 10GB za insta, whatsapp i deezer. Za instagram najviše što sam ikad potrošio su 8GB, whatsapp 1GB max i video pozivima i sve. Dezzer 4GB najviše.... 4G odlično radi, najveća sela i šume i poljane bukvalno imaju 4G

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Da li se ponuda za besplatan Whatsapp odnosi samo na Android i IOS platforme, ili važi i za Symbian i Windows phone? [emoji848]

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Vrh Dno