Videh malopre u Maxiju neku Vip - Smoki promociju. Zna li neko nesto vise o tome?
Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
U planu je obavezna registracija prepaid kartica:
http://www.rts.rs/page/stories/ci/s...stracija-pripejd-korisnika-bice-obavezna.html
Sve u cilju smaranja gradjana da predju na postpaid![]()
Ti bi da ti kartica sedi u fioci i ne pravi nikakav prihod operateru, a on da placa za nju sve troskove koje ima samo zato sto je aktivna? Tesko, jer operater stvarno ima troskove po svakoj kartici koja je aktivna (tj. definisana na mreznim elementima). Napr. licenca za HLR se placa po broju korisnika na HLR-u, licenca za sistem za obracun i naplatu se placa po broju korisnika na sistemu, itd...Bilo bi lepo kad bi promenili neka pravila, zbog registracije prepaid broja.
Posto je to sad tvoje vlasnistvo, jer si kupio uz licnu kartu, da nemas obavezu uplate kredita. Znaci da ne moras svaka 3 meseca da uplacujes. A oni ne smeju da ti obrisu broj i sav kredit koji imas. Dakle mozes da kupis prepaid i do kraja zivota da ne uplatis kredit, a da kartica jos uvek bude aktivna. To bi bilo korektno
Ti bi da ti kartica sedi u fioci i ne pravi nikakav prihod operateru, a on da placa za nju sve troskove koje ima samo zato sto je aktivna? Tesko, jer operater stvarno ima troskove po svakoj kartici koja je aktivna (tj. definisana na mreznim elementima). Napr. licenca za HLR se placa po broju korisnika na HLR-u, licenca za sistem za obracun i naplatu se placa po broju korisnika na sistemu, itd...
Nevezano za ovaj deo oko troskova, a koja je poenta posedovanja kartice koja se ne koristi?
Pozdrav
Takođe koristim taj prepaid "paket" pričaj sa svima 30 dana. Meni dovoljno...
Ne bi me iznenadilo da direktni troskovi operatera po aktivnom korisniku dodju i do 10EUR godisnje - tacna cifra zavisi od puno stvari.Pa dobro, koliko je to odrzavanje na godisnjem nivou? Neka naplate to.
Nije poenta da li se koristi ili ne koristi. Postoje ljudi koji imaju stare brojeve i otisli su u inostranstvo. Zele da zadrze broj zbog prijatelja i porodice. Meni otac radi u inostranstvu. Ima MTS karticu. Iskljucili su mu karticu, a trebalo je samo da mu ukinu kredit. Jer je proslo vise od 90 dana od poslednje uplate. A ukinuli su je totalno iako je imalo jos 4-6 meseci do zagarantovanih 12 meseci. A kad su je aktivirali morao je 3 meseca postpaid, pa posle da bira hoce li da vrati karticu na prepaid ili da ostane na postpaidu. To je pljacka!!!
Mnogi ljudi dobijaju telefon od firme pa ga koriste.. Zasto svoj nebi vratili na postpaid ako im se isplati. Pa u fioku, sto da ne.. Zasto bi ne kome smetalo da li je u fioci, sefu ili na frizideru.
Da ne bude da se raspravljam sa tobom.. Ja zelim da mi kartica stoji u fioci. Koliko kosta mesecno odzavanje neka naplate na godisnjem nivou. U suprotnom nebi trebali da imaju obraza da traze LK..
P.S. Mozda neko u inostranstvu, zeli da se prikaci na wifi i da caska preko neke aplikacije. A ne treba ti kredit za to..
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari