Šta je novo?

Prenesi i surfuj

Ne kosta nista. Potpuno je besplatno. Sada mozes i sa jedne mreze na drugu da predjes, ako zelis.

Мени нпр у Теленору нису дозволили прелазак са постпејда на припејд, као не подржавају они док, док МТС нпр није правио проблем. Елем што се тиче Skype преко 3G/Edge, пре годину дана ми је оператер у Теленору говорио да било какав VOIP саобраћај преко њихове инфраструктуре није дозвољен и да може да дође до гашења броја или сличних пенала уколико некога ухвате да користи њихову мрежу за VOIP. Тако да проверите шта вам пише у уговорима што се тога тиче

Ja ponekad koristim skype na 3g, naravno, na edge nikako (jedina zahtevnija radnja je stream radija od 40kb/s). Niko mi do sada ništa nije rekao u vezi voipa.
Nisam gledao u ugovoru, baš ću da pogledam kada se vratim u Bg.

Ttalk

Мени нпр у Теленору нису дозволили прелазак са постпејда на припејд, као не подржавају они док, док МТС нпр није правио проблем.

Ja podneo molbu za prelazak sa post paida na prepaid, 7 dana nema poziva ni odgovora. Odem u MTS da započenm prenos broja Telenor POST na MTS PREPAID, zovu iz Telenora. Zašto? Ja kažem da sam hteo da ostanem u Telenoru kao prepaid, ali da me 7 dana niko nije udostojio odgovora. "Pa želite li još uvek na prepaid, možemo to da uradimo?" Ne hvala, kada sam već započeo prenos, završiću ga.

Ali mi nije jasno, zašto se prave ludi? Jesu dobri, i hvalio sam im kvalitet, i ažurnost, i preciznost ... ali, su me sada razočarali u 2-3 navrata, neke greške koje ni od VIPa ne bih očekivao, a od MTSa da ne pričamo.

Eto to je najsvežije, prave se ludi, kao ne može, kao da nemaš izbora da odeš sada kod bilo kog drugog operatera, i da predješ ladno u prepaid. Pa ako ti znači baš telenor prepaid, da se vratiš za 3 meseca.

Мени нпр у Теленору нису дозволили прелазак са постпејда на припејд, као не подржавају они

Ja podneo molbu za prelazak sa post paida na prepaid, 7 dana nema poziva ni odgovora. Odem u MTS da započenm prenos broja Telenor POST na MTS PREPAID, zovu iz Telenora. Zašto? Ja kažem da sam hteo da ostanem u Telenoru kao prepaid, ali da me 7 dana niko nije udostojio odgovora. "Pa želite li još uvek na prepaid, možemo to da uradimo?"

Toliko o Telenorovoj poslovnosti. Zakljucak: svi su isti, rade onako kako njima odgovara najvise. Kad im nesto odgovara, onda moze, kad ne odgovara, "nisu u mogucnosti" da to urade...

A jel zna neko jel i mms ulazi u paket ili se od starta naplaćuje preko?

Naplacuje se 11.80rsd od starta preko pretplate.

A brzina nakon potrošenih MB 32/32 ili 64/64kbps?

32/32...

A i to tunjavo...
Kao da su svi na 32/32 i na nekom queue koji pravi ko zna kolike dužine, pa se čeka na konekciju.

Posle danasnjeg dogadjaja u telenoru ,ja sam sve vise ubedjen ,da tamo nit se zna ko placa nit ko pije.Naime pisao sam vam da sam 1.8. otisao da kupim klincu samsung galaxy s,ali da mi ga nisu prodali ,jer kao on je od tog dana povucen iz prodaje i iako ga imaju na stanju ne mogu da mi ga prodaju.Ja se samo prekrstim i izadjem iz radnje i ....Danas odem ,klinac zapeo za fon,da kupim desire s,kad tamo komsija iz zgrade do mene,i popricamo malo i kazem mu sta mi se desilo ,u vezi samsunga s.Kad on kaze ,da to nije tacno,i svi aparati koje trenutno imaju u magacinu su na prodaju.Ja mislio zahebava me,kad on ode ,i vraca se sa kutijom i kaze oces galaxy ili desire.I tako ja kupim danas,galaxy.E sad ja jos nisam pametan,ko koga ovde zahebava,dal sam ja lud sto kod njih ,ovakvi kakvi su kupujem telefon,ili oni sto su polu pismeni ,i taj telefon neznaju ili nece da prodaju ili...Nisam pametan ,samo sam hteo da vam ispricam moje neobicno iskustvo sa njima.

Treba njima jedna dobra tuzba i masno protezanje po novinama da bi se mozda dozvali pameti...jer ovako se bre ne posluje ni u Somaliji.. Bre ti ljudi tamo ko da nikada u zivotu nisu studirali ekonomiju/menadzment

Ili još gore, studirali po raznim CodeX MegatrenD KariĆ i sličnim "firmama" ..

Nadam se da je tema adekvatna da postavim pitanje

Da li se jos nekome desilo da ne mu se ne prenesu nepotroseni MB iz prethodnog meseca?

Imam oko 150 nepotrosenih MB, sada kad idem na proveru stanja izbaci mi 500MB, za minute i poruke ne izbaci nista (kaze da nije dostupna informacija do 3ceg u mesecu). Da li samo nije azurirano kao i minuti/poruke ili da ih zovem da se zalim?
Postpaid ugovor sam potpisao 7.12, znaci nema ni mesec dana, ako je to bitno.

Iako, sad kad razmislim, ne znam ni da li se i MB prenose, ili samo poruke/minuti? Mislio sam da se i MB prenose, smor ako nije tako.

Ako koristis prenesi plus treba da ti prenesu nepotrosene mb, ako koristis prenesi i surfuj onda nema prenksa nepotrosenih mb.

Ja sam pre 5 dana bio u telenoru, i baš pitao za ovaj slučaj .... koristim paket sa beskonačno netom, odnosno 500 MB full speed. I pitao sam, ako potrošim 200, šta se dešava sa 300, i rečeno mi je da SE PRENOSE, dakle, trebalo bi da imam 800 u full speed sledeg meseca ...
ali kako proveriti, ne znam .... pozovi 9000, vidi šta će ti oni reći ...

Nazalost "brzi" MB se ne prenose. Ocigledno se nisam dovoljno raspitao kad sam uzimao paket. Mada nije strasno, ionako mi je ovih 500MB sasvim dosta :)
Prenose se samo minuti i poruke.

Zvao sam 9000 i to su mi rekli, znaci da je ceftriaxone u pravu.

postojali su stari prenesi PLUS paketi, isti kao i ovi prenesi i surfuj, samo sto se kod njih prenose i MB, ali internet nije neogranicen, vec se naplacuje posle potrosenih MB u paketu...

Pa da, to je izmena sad u novom paketu, to mi je i operater sad objasnio.
Kako god, mislio sam da je greska, u stvari nije, samo se nisam detaljno raspitao :) Ali kao sto rekoh nista strasno, dovoljno mi je i ovo sto imam :)

Svakako je bolja varijanta noviji paket (zbog cene MB).

Heh, napokon je naziv "Prenesi" izgubio smisao (tj. deo smisla), a pitao sam se kako to da ranije nisu ukinuli tu mogućnost... Dobro je da sam ovo pročitao, još ja hteo da pređem sa Prenesi Plus 1GB na Prenesi i surfuj...

Upravo tako.
Kad sam gledao na sajtu, pisao je primer potrosnje za obican prenesi paket, predpostavio sam da se isto odnosi i na Prenesi i Surfuj za brze MB u okviru paketa. Ali avaj... :)

Heh, napokon je naziv "Prenesi" izgubio smisao (tj. deo smisla), a pitao sam se kako to da ranije nisu ukinuli tu mogućnost... Dobro je da sam ovo pročitao, još ja hteo da pređem sa Prenesi Plus 1GB na Prenesi i surfuj...

Uskoro ce vala da naprave i neke podpakete tipa "Prenesi (minute) i surfuj" i "Prenesi (poruke) i surfuj"... pa ti biraj sta ti vise odgovara :D:D:D

Za ovo ih treba tužiti.
Imam ss strane sajta, negde, na kome se jasno vidi da treba da se prenose i megabajti.
To mi je rekla i radnica prilikom sklapanja ugovora.

Zanimljiva situacija.Ja koristim Prenesi Plus 1gb nekih vec godinu i po,mb se prenose i prilikom potpisivanja ugovora receno mi je da se u slucaju prekoracenja dodatni mb NE naplacuju,vec mogu nastaviti sa koriscenjem neta,potpuno besplatno,uz naravno manju brzinu neta.Ili meni tada u poslovnici nisu lepo objasnili ili sada farbaju nove korisnike kako je novi tarifni paket strava u odnosu na stari...

Tehnicki, mislim da su se oni svakako ogranicili. A to sta pise na sajtu ili ti neko u poslovnici kaze ne znaci nista. Ako u ugovoru ne pise (a 99.9% ne pise) da se prenose megabajti, onda nema sta da se bunis.

Sad kad se razmislim mislim da postoji i razlika u nazivu posto je sada Prenesi I Surfuj a ranije je bilo Prenesi Plus. Sto sugerise da vise nije plus u smislu bolje, nego cisto dodatak u odnosu na obican prenesi, kao, da imas i net :)
Ne opravdavam ih, samo razmisljam naglas koje bi razloge navodili u svoju korist :)

U ugovoru ti ne piše ništa, sami da znaš.
Piše naziv paketa, ali ne i njegov opis.

Ja sam potpisao ugovor na Prenesi i surfuj 1000. Posto sam nov u svemu tome, da li ja zaista imam beskonachan internet ili ne vidim dobra mala slova ??? Za minute i sms-ove znam ali ovo za net me interesuje. Hvala na informaciji :wave:

sa sajta:

*PRENESI I SURFUJ 150 ima 150MB, PRENESI I SURFUJ 500 500MB, PRENESI I SURFUJ 1000 1GB, PRENESI I SURFUJ 2000 2GB, PRENESI I SURFUJ 3000 3GB internet saobraćaja po maksimalnoj brzini pristupa. Nakon ovoga možeš nastaviti da koristiš Internet do kraja meseca bez naknade, sa smanjenom brzinom.

Ok, dakle imam 1gb "full speed" saobracaja, posle 1gb se to smanjuje ali se nista dodatno ne naplacuje.. Pa u sustini to mi je ok, zaista ne znam da li ima ikakve sanse bas 1gb da potrosim.. Do sada sve sto sam otvarao preko mob-a ili instalirao/skidao sa net-a bilo je prilicno brzo.. Poenta je u stvari u ovome, ako ja ovog meseca ne potrosim recmo 1gb nego 700mb "full speed" net-a, da li to znaci da u sledecem mesecu imam 1.3gb ili samo 1gb.. Mislim da sam skapirao vase pitanje :d

Pa nista, kada prodje prvi mesec, videcemo u februaru prosto..

Poslednja izmena:
Trebalo bi da je tako.Kada potrosis 1Gb brzog neta mozes nastaviti sa koriscenjem bez ikakve naknade,ali net ce biti sporiji.Jedino je bedak sto se ne prenose mb.Sad malo guglao i ipak se na starom Prenesi plus 1Gb placala naknada kada se potrose mb iz paketa(meni je drugacije receno u poslovnici,sreca te se ne opekoh dosad).Uzeo SE arc S?Kakav je?Jesi li imao prilike da se poigras sa SE Xperia pro?Ja cu kao dugogodisnji korisnik verovatno maja/juna,par meseci pre isteka ugovora otici da potpisem anex ugovora i da uzmem nov telefon,smucio mi se vise 5228.Ako ih bude bilo isao bih na jedan od ova dva modela.

Nazad
Vrh Dno