Šta je novo?

Prenesi i surfuj

Placas prvih 12 meseci po 3... a drugih 12 meseci po 990.

Nema na rate nego placas onu cenu iz druge kolone;) btw to ti se onda uopste ne isplati. Sve ti pise tamo,imaju one zvezdice;)

Ovi ga mnogo tupe.
Posto mi je istekao ugovor,razmisljao sam da li da podnosim zahtev za prelaz u drugu mrezu (cisto da vidim da li bi mi nesto ponudiki). Malopre zovem call centar,i kazu da mi ukoliko produzim ugovor nude 300sms ili 500MB ili 300min u mrezi. Ja reko super,uzecu te minute i telefon. Cvrc,ne moze, moram da biram. Reko dobro razmislicu. I sad posto imam prenesi plus 1gb a hocu tel, moram da predjem na prenesi i surfuj 1000. Kako oni obracunavaju ovo?
Npr od 300 min,za ovih 11 dana imao sam otprilike 110 (proporcionalno),a pricao sam 120. Gospoda planiraju da mi naplate ovo sto sam koristio, ono sto sam prekoracio da mi isto naplate i onda da mi za ostatak meseca daju opet neku kolicinu minuta, opet proporcionalno.
Stvarno su ima fazoni glupi. sad ili da cekam kraj meseca - sto mi nikako ne odgovara zbog nekih obaveza, ili da naredna 3 dana ne zovem nikoga pa da potpisem ugovor...
Verovatno bi me isto drkali kad bi im stigao zahtev da mi napisu ispisnicu.

Bavim se razvojom WEB aplikacija i planiram da predjem na Telenor internet. Konkretno planiram da uzmem Prenesi i Surfuj 2000. Kako nemam iskustva sa ogranicenim internetom protokom (znam da ova tarifa nije ogranicena, ali pretpostavljam da posle potrosenih 2GB stvari krecu velikom silaznom putanjom), interesuje me ima li ko kakvih iskustava sa ovim provajderom i njihovim kvalitetom?

Napominjem da bih iskljucio dosadasnji ADSL i primarno koristio Telenorov internet (mozda 2 godine), pa bi mi zato ova informacija bila od velikog znacaja. Takodje, intezivno koristim Facebook, trebalo bi mi da skinem po koju knjigu i da postavim po koji sajt na internet.

32/32 kbps ti je posle potrosenih 2 giga... Up je uzasan ali je down ok... na nekim mestima cak jako dobar...

@akki Je su li to bajtovi ili bitovi? Koliki je okvirno up unutar 2 giga? Koliko je veza konstantna? Hvala :)

Jedino sto mozes sa tom brzinom je da proveris mail i da odes na fejs preko opere mini i to sa svim mogucim kompresovanjem...

Sent from my HTC Wildfire using Tapatalk

Bavim se razvojom WEB aplikacija i planiram da predjem na Telenor internet. Konkretno planiram da uzmem Prenesi i Surfuj 2000. Kako nemam iskustva sa ogranicenim internetom protokom (znam da ova tarifa nije ogranicena, ali pretpostavljam da posle potrosenih 2GB stvari krecu velikom silaznom putanjom), interesuje me ima li ko kakvih iskustava sa ovim provajderom i njihovim kvalitetom?

Napominjem da bih iskljucio dosadasnji ADSL i primarno koristio Telenorov internet (mozda 2 godine), pa bi mi zato ova informacija bila od velikog znacaja. Takodje, intezivno koristim Facebook, trebalo bi mi da skinem po koju knjigu i da postavim po koji sajt na internet.

Немој Теленоров интернет за оно што ти хлеб доноси :) Озбиљно, Теленор има можда и најспорији интернет од свих мобилних оператера, тако да ако ти је баш битно да имаш интернет у покрету боље иди на VIP или евентуално МТС. А ако си стациониран на једном месту држи се ти лепо ADSL-a

Samo što VIPu pokrivenost 3G-om teži ka nuli.
Mts je ok.
Dobio sam i od mts-a i od vipa net na testiranje.
Mts ima 3G manje-više svuda.
Vip samo u nekim delovima velikih gradova.
Kod Telenora imam prenesi i surfuj za fon.
Pokrivenost je kao i kod mts-a, možda malo bolja.
Radi pristojno.

VIP kida 600kb/s centar Novog Sada... ako ti bas treba net najbolji je VIP, a i ostali koji ga koriste mogu to da potvrde sa foruma

Jedino ako se ne nadjes negde Bogu iza nogu, pa tu nemas signal ni jedne mreze, a kamoli internet...koliko znam jedino Vip ima hdspa+

Tačno, ali ga nema ni po celom Beogradu.
U užoj okolini Beograda nemaju 3G.
Kao što rekoh, dobio sam ga na test.

Ne.
Samo neki, koji smo bili pozvani na konferenciju na kojoj je VIP objavio puštanje hdspa+ u rad.
Dobili smo na godinu dana.
I kod mts-a je trebalo biti na godinu, ali radi već više od dve.

Promena tarifnog paketa putem Interneta, odnosno Portala Moj Telenor od sada je omogućena.

@akki Je su li to bajtovi ili bitovi? Koliki je okvirno up unutar 2 giga? Koliko je veza konstantna? Hvala :)

izvini, tek sad videh ovo... 32 su bitovi a 2 giga su bajtovi... veza je sve samo ne konstantna... kod downloada je i ok ali je problem kod surfa sto cesto zakuca... upload je katastrofalan... nikako za profi koriscenje... ali po najnovijim informacijama to ce biti sredjeno do septembra :)

Uspostava se ne naplacuje kod besplatnih minuta.

Moze li mi neko reci da li u paketima prenesi i surfuj kad se istrose redovni MB, da li je brzina interneta (koja je usporena nakon potrosenih interneta iz paketa) dovoljna za obavljanje Skype razgovora.

ako je EDGE, onda ces jedva i da otvoris mail...

Jos je sporije od EDGE-a, ali meni EDGE obavlja posao za proveru mail-a i osvezavanje vrenenske prognoze.

Iznogood-e, preterujes. Ja na EDGE-u i surfujem u Operi Mini i naravno, ne ide sjajno, ali prihvatljivo. Ucitava stranu 6, 7 sekundi. A za Gmail je sasvim kul, kao i za Tapatalk i te sitnije radnje.

ako je EDGE, onda ces jedva i da otvoris mail...

Ako je prica ista kao kod "Klika" (a verujem da jeste, jer nema razloga da bude ista drugacije) - ono je zemlji tesko...

Refresh prognoze, jedino to, a vala i to tek iz drugog - treceg pokusaja.

a skajp nekad zeza i na 3G-u, a da ne govorim tek o kliku :)

Ja sam relativno cesto po Vojvodini na edge-u i brzina je down 190kbps a up 110kbps ping ka Segedinu je oko 200ms, skype za razgovore RADI, doduse kod svakog treceg poziva krene da stuca ali stuca i u centru Novog Sada:) recimo da je net preko edge-a i vise nego upotrebljiv, nakon potrosenih mg ili gb iz paketa brzina je 3-4 puta manja...

Sent from my GT-P7500 using Tapatalk

Ne vidim da je iko napisao, ali ako jeste, izvinjavam se sto ponovo pitam - da li, i koliko, kosta prebacivanje sa prepaid-a na postpaid?

Nazad
Vrh Dno