Šta je novo?

Predlog (konzole)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Banov'o bi ja vas redom i bez toga... :d

Ser_Zile je napisao(la):
tipicno za degenerisane budale, cim nemaju vise sta da kazu odma vredjaju.
nema frke u redu je to, vidi se ko si i sta si ;) (to je ta populacija konzolasha :p).

ajde guru baci spisak tvojih deset omiljanih igara, imamo internet na ovom PC-u pa cemo da pogledamo sta je to o cemu pricas, a i nece niko da te dira ako spomenes cene od konzole preko chipova do pratecih stvarcica(nemoj neke tvoje izvore)....

p.s.BLIZZARD je zakon ostali mogu samo da uce ;)

evo iz glave 10 komada...

1.Gran Turismo 4
2.Winning Eleven 8
3.Metal Gear solid 3 - Snake Eater
4.ICO
5.WRC 4
6.ESPN NBA 2005
7.007: Everything or nothing
8.Final Fantasy X
9.GTA: San Andreas
10.Soul Calibur II

Ne vredi, znam sad josh jedno 10, pa ne mogu da se odluchim :)

Shto se tiche cena:

- PS2 sa DMS3 chipom (moguce je na memorijsku prebaciti divx player i hdlauncher za hard) - 200€ (ima i ispod, ali ovo je na svakom tjoshku)
- dodatni joypad original 20€ / kineski - 400 din
- memorijska sa 8MB (dovoljno za 30-50 saveova) - 20€
- FRAG kontroler (za kachenje misha i tastature, tako da ih svaka igra podrzava) - 25€

Uz sve nove sonije se dobija network adapter, tako je moguce ubaciti hdd (bilo koji 3.5") i koristiti ga za chuvanje save game-a, instaliranje igara, storage za divx, mp3)...Uz to, moguce ga je povezati sa PCjem, i tako igrati igre direktno kroz mrezu iz ISO sa PCa, pushtati divx, mp3, ili jednostavno kopirati sa jednog na drugi....Takodji, poslednje 2 serije sonija imaju i IR i uz bilo koji univerzalni daljinski (ili mobilni recimo), moguce ga je koristiti kao obichan divx/mp3 player...Na kraju, moguce je igrati igre online, ko ima normalnu vezu ;)

Ako ima pitanja, shoot :)

E, josh samo da pomenem, RPG i MMORPG kako se vec zovu te ikonice, ima pun q, samo to nisam kompetentan da pricham bash, final fantasy je chak i meni odlichan, a ostalo nisam specijalno probao ;)

Bane® je napisao(la):
Ajd objasni mi, ja pišem "ni jedan", a pravilno se piše "nijedan", ajde reci mi, da zapamtim jednom u životu...
Piše se nijedan :)
I piše se je l', ako ćemo da cepidlačimo :)
Ali meni ne ide u glavu da neko nekog je*e zbog pravopisa na forumu :D

Vojkan je napisao(la):
I piše se je l', ako ćemo da cepidlačimo :)
E ne seri ni ti sad, aj lepo uzmi vodi statistiku, pa ćeš videti da sam među prvima sa uspešnim procentom " je l' ", umesto "jer", "je l" i "jeli" :D

driver je napisao(la):
1.Gran Turismo 4
2.Winning Eleven 8
4.ICO
5.WRC 4
6.ESPN NBA 2005
8.Final Fantasy X
10.Soul Calibur II

Samo platforme, voznje i sport. Nije valjda da i dalje igras samo ovakav tip igara? Ti si presao sa konja na magarca. Ja sam jedva cekao da kupim PC da se manem konzola i glupih igara sa njih.

driver je napisao(la):

1.Gran Turismo 4
2.Winning Eleven 8
4.ICO
5.WRC 4
6.ESPN NBA 2005
8.Final Fantasy X
10.Soul Calibur II

Ne vredi, znam sad josh jedno 10, pa ne mogu da se odluchim :)

Shto se tiche cena:

- PS2 sa DMS3 chipom (moguce je na memorijsku prebaciti divx player i hdlauncher za hard) - 200€ (ima i ispod, ali ovo je na svakom tjoshku)
- dodatni joypad original 20€ / kineski - 400 din
- memorijska sa 8MB (dovoljno za 30-50 saveova) - 20€
- FRAG kontroler (za kachenje misha i tastature, tako da ih svaka igra podrzava) - 25€

Uz sve nove sonije se dobija network adapter, tako je moguce ubaciti hdd (bilo koji 3.5") i koristiti ga za chuvanje save game-a, instaliranje igara, storage za divx, mp3)...Uz to, moguce ga je povezati sa PCjem, i tako igrati igre direktno kroz mrezu iz ISO sa PCa, pushtati divx, mp3, ili jednostavno kopirati sa jednog na drugi....Takodji, poslednje 2 serije sonija imaju i IR i uz bilo koji univerzalni daljinski (ili mobilni recimo), moguce ga je koristiti kao obichan divx/mp3 player...Na kraju, moguce je igrati igre online, ko ima normalnu vezu ;)

Ako ima pitanja, shoot :)

od ovih igara moze: 1, 2, 5, 8....

kolko vidim po cenama PS2 u startu kosta 240€ da bi bio upotrebljiv.
kako radi pustanje divx-a kad vec ima ta opcija?
kolko kostaju igre i kolki je problem do njih doci kod nas?
DMS3 chip je najzastupljeniji ili mora da se vodi racuna da ne bude neke podvali?
pomocu FRAG-a se kace obican mis i tastatura ili mora neki poseban?

to je sve za sada :)

Boyce je napisao(la):
Samo platforme, voznje i sport. Nije valjda da i dalje igras samo ovakav tip igara? Ti si presao sa konja na magarca. Ja sam jedva cekao da kupim PC da se manem konzola i glupih igara sa njih.
Pa ja isto ko ti, samo što se ja polako vraćam na konzole. Što se PC tiče, za mene bi se moglo reći been there done that (posle dosta godina), a moglo bi se reći dođoh, videh, odoh... Povrh svega što mislim da su igre daleko bolje za konzole, u tuđe ukuse neću da ulazim, na konzolama (playstationima) ću igrati šta bude imalo da se igra, jer će to uvek raditi, bez upgrade hardvera, podešavanje grafike, skidanja patcheva i tako toga... Isto tako, više me smara da objašnjavam ljduima koji oće da malo iskuliraju kod mene, da današnje igrice za PC jednostavno ne mogu da igraju dva i više igrača. Ovako na PS2 "sve" može, daš komšiji/ribi/drugu joypad no2 u ruke i pustiš neko zezanje, mnogo interesantnije od gledanja nastavaka matrix trilologije. Naravno, uvek ostaje neizbežno multiplayer igranje u igraonicama, na to ću da idem i kad se dokopam neko brzog niskopingznog internet, jer takvo igranje ponekad jednostavno nema premca...

Poslednja izmena:
Bane® je napisao(la):
E ne seri ni ti sad, aj lepo uzmi vodi statistiku, pa ćeš videti da sam među prvima sa uspešnim procentom " je l' ", umesto "jer", "je l" i "jeli" :D
Ajd da je nešto što ne može da se proveri, ali brate samo u poslednjem pasusu posta na koji sam odgovorio ima dva jel, i što search za tvoj username i "jel" da 6 strana rezultata :)
Mislim, kad si se već hvataš za statistiku :)

Pa upgrade je i prelazak sa PS1 na PS2 pa na PS3 negde 2006. PC koshta vishe ali el neko od vas konzolasha na netu sa PS2 ili PC-a?? PC je multimedijalna mashina, mnoogo vishe od bilo koje konzole. Imash zilion korisnika koji ne trce za upgrade-om grafickih kartica, like me ^^

Koliko ste cekali da vidite Far Cry na konzoli, ili el beshe marta 2005. izlazi Doom 3 ili kad ce Half Life 2? El ce videti neko na PS2 ili Xbox Total war, Warhammer 40k, Armies of Exigo, Battle for Middle Earth ?? I josh brdo igara da ne nabrajam koja su PC ekskluziva, "medija koji nije interesantan za developere i publishere" kako se neko izvalio od vas, mislim driver, o kome sam id sa foruma govori sve, a to je da covek voli da se vozi, prema tome nije ni cudo shto voli konzole, samo nemoj da namecesh svoje opredeljenje drugima, koji imaju drugacije i vishe vole igre i zanrove koji izlaze pretezno na PC-u.

Poslednja izmena:
Ok, vidim da volis igre za opustanje, igre za vise igraca u istoj sobi i sl. I ja to ponekad volim , ali meni su i igre na PC-u opustanje, koliko god zaguljene i teske bile. Isto tako uvek radije gledam "teske" filmove i to mi ne smeta. Ovo oko podesavanja ne stoji. To je posao od 1 minuta. Sad ako imas low, low quality (izrada) hardwer onda naravno da ce da ti zeza. Fora sa konzolama je da programeri imaju odredjene graficke, zvucne... mogucnosti konzole na raspolaganju i to je to. Oni moraju da uklope igru u to ako zele da je izdaju. Kod PC-a se uvek trude da malo pomere granice tehnologije i to je dobro.

Gledao sam Halo2 screenshotove i izgledaju veoma lose, u odnosu na recimo Doom3, pa i HL2.

Inace, uskoro ces morati da kupujes PS3 (ili kako ce se zvati). PS2 je vec zastareo. Kada izadju igre za PS3 one nece raditi na PS2. Suprotno ce biti moguce.

Imam i PS2 i PC i mogu reci da PC trenutno pruza daleko bolju grafiku od sony2,ako se covek zagleda,ali nije bas sve tako prosto!Naime,sve bolje igre za konzole, nadoknadjuju nedostatke u grafici vrhunskom animacijom i svetlosnim efektima koje poprilicno hardverski podrzava.PS2 je ostecen za teksture u visokoj rezoluciji i bumpmaping koga ne znam da li sam video u nekoj igri,i to je posledica toga sto je izbacen na trziste 2000-te,citao sam o tome da su malo pozurili i neke stvari nisu implementirali u hardver,ali svejedno do sada bi i to zastarelo.Mislim da je u pravu onaj ko je rekao da se svaka scena moze izracunati digitronom,ne mislim bukvalno,ali programeri imaju laksi posao za dobijanje tecne animacije u svakoj sceni.Druga bitna razlika je sto igra mora da radi savrseno da bi neko kupio konzolu i tu igru naravno ,pa je lepo igrao, i svi lepo zaradili.Na PC-u igra treba dobro da izgleda ali nije bitna zahtevnost jer komp uvek moze dodatno da se nabudzi,a ako se pritom jos kupi graficka nove generacije,eto svima veselja.Kad je izasao Doom3 mali oglasi su bili puni modela sve do 9800pro,svi su prodavali te "slabe" kartice I kupovali 6800 I X800 sad je izasao HL2 koji radi savrseno na tim “slabim” karticama i niko nista ne prodaje?!Malo se ljudi lozilo na PS2 kao ja dok nije stigao,posto imam NTSC varijantu narucivao sam mod-chip cak iz Amerike.Priznajem da sam u to vreme bio vise nego opcinjen grafikom konzola,ali sam se I brzo razocarao zbog nedostataka.Onih desetak igara koje ljudi navode su sam vrh igara nezavisno od platforme,GT serijal jos uvek nije dostignut na PC-u I nije mi bas jasno kako je to moguce ali ***.Kazu da su programeri zahtevali da PS2 bude 30000 puta brzi od PS1 da bi mogli da simuliraju realnost u igrama,ispao je oko 200 puta brzi,ali kad izadje PS3 I bude 200 puta brzi od PS2 eto nama realnosti u igrama,a siguran sam da ce moci da se nakaci na neki dobar monitor,pa nece biti problema sa rezolucijom.Zivo me zanimaju argumenti zadrtih PC gamera kad se to dogodi !Ajd uzdravlje.

Vojkan je napisao(la):
Ajd da je nešto što ne može da se proveri, ali brate samo u poslednjem pasusu posta na koji sam odgovorio ima dva jel, i što search za tvoj username i "jel" da 6 strana rezultata :)
Mislim, kad si se već hvataš za statistiku :)
E vojkane, aj me zobiđi majke ti, rekao sam da se trudim i šta sad oćeš...

Poslednja izmena:
Ser_Zile je napisao(la):
od ovih igara moze: 1, 2, 5, 8....

kolko vidim po cenama PS2 u startu kosta 240€ da bi bio upotrebljiv.
kako radi pustanje divx-a kad vec ima ta opcija?
kolko kostaju igre i kolki je problem do njih doci kod nas?
DMS3 chip je najzastupljeniji ili mora da se vodi racuna da ne bude neke podvali?
pomocu FRAG-a se kace obican mis i tastatura ili mora neki poseban?

to je sve za sada :)

Divx radi odlichno na novim konzolama, na starijim ima probleme neke sa formatima CDa, ali to je u novim popravljeno, i rade naravno i titlovi, mada nisam probao nasha slova...
DMS3 nije najzastupljeniji chip, ali je dobar jer ima mogucnost da butuje sa memorijske....Svaki drugi chip ce raditi osnovnu stvar uchitavanja CD/DVD kopija, igara za PS1 i divx naravno radi...
Frag ima 2 PS/2 porta, i chak su isto ljubichasti i zeleni ko na PCju ;)

Bane® je napisao(la):
E vojkane, aj me zobiđi majke ti, rekao sam da se trudim i šta sad oćeš...
Nisi me razumeo, ja sam i rekao da ne razumem da neko nekog **** oko pravopisa na forumu, to sam pomenuo onako usput. Što se mene tiče, možeš da pišeš i unazad, dok razumem meni ne smeta, čak me i lepo nasmeje kad je neko baš nepismen :)

Boyce je napisao(la):

Ako igra nije realna, onda je zabavna, a RTS i FPS su mozda realne ? ili zabavne posle 5 godina jednih te istih igara ? :)
Molim te, prestani da gledash u shotove sa PS2, uzmi joypad u ruke, i josh bolje sa nekim drushtvom....

Na soniju postoji daleko veci broj RPG i MMORPG igara, koji su naravno RAZNOVRSNI za razliku od PCja, ali ja to ne igram, niti sam ikad igrao...

GT4 mene najvishe od svega interesuje shto se tiche ozbiljnog igranja, sve ostalo je zabava, a igre sa ovog spiska su najbolje na svetu shto se tiche zabave i atmosfere...Na PCju nema zabave, niti atmosfere, jer sve je jedno te isto godinama, ne menja se...Daj shta dash vishe ne moze da prodje, jer ima i bolje....Jer ako je nekom interesantno da godinama napucava neka chudovishta,igra igre uradjene bez ikakve inventivnosti, ideja, i ide se samo na shto vishe efekata i grafike, to je ok, neka nastavi da koristi PC, jer toga na soniju nema...PC je platforma sa 2 zanra koja bukvalno ne napreduju ni u chemu osim u grafici, a na par godina izadje neshto shto pojede sve ostalo, jer ni nema neku konkurenciju...

Somilic je napisao(la):
ali kad izadje PS3 I bude 200 puta brzi od PS2 eto nama realnosti u igrama,a siguran sam da ce moci da se nakaci na neki dobar monitor,pa nece biti problema sa rezolucijom.Zivo me zanimaju argumenti zadrtih PC gamera kad se to dogodi !Ajd uzdravlje.

znas sta ce da kazu zadrti PC gameri?
"*EBOTE POGLE KOLKO TO KOSTA MOGU NOVI KOMP ZA TE PARE DA UZMEM!!!"
i kad cena bude bila normalna kao sto je sada ta konzola ce biti opet nesto prosecno, ne kazem lose....

sad kupiti PS2 i nije lose ako se zna da ce PS3 da se pojavi tek za godinu(?) dana i da ce cena da mu bude zestoko paprena....

@driver: hvala za info

:wave:

driver je napisao(la):
Ako igra nije realna, onda je zabavna, a RTS i FPS su mozda realne ? ili zabavne posle 5 godina jednih te istih igara ? :)
Molim te, prestani da gledash u shotove sa PS2, uzmi joypad u ruke, i josh bolje sa nekim drushtvom....

Na soniju postoji daleko veci broj RPG i MMORPG igara, koji su naravno RAZNOVRSNI za razliku od PCja, ali ja to ne igram, niti sam ikad igrao...

GT4 mene najvishe od svega interesuje shto se tiche ozbiljnog igranja, sve ostalo je zabava, a igre sa ovog spiska su najbolje na svetu shto se tiche zabave i atmosfere...Na PCju nema zabave, niti atmosfere, jer sve je jedno te isto godinama, ne menja se...Daj shta dash vishe ne moze da prodje, jer ima i bolje....Jer ako je nekom interesantno da godinama napucava neka chudovishta,igra igre uradjene bez ikakve inventivnosti, ideja, i ide se samo na shto vishe efekata i grafike, to je ok, neka nastavi da koristi PC, jer toga na soniju nema...PC je platforma sa 2 zanra koja bukvalno ne napreduju ni u chemu osim u grafici, a na par godina izadje neshto shto pojede sve ostalo, jer ni nema neku konkurenciju...

ej guru ovde ga malo pretera ako cemo realno ;)

Al znao sam da ce seljudi zakaciti oko toga sta je bolje konzole ili pc.
Ja kad sam bio klinja potukli smo se spektrumovci i komodorasi :) - veoma smesna geek tuca :)
Igrao sam i kozole (sega mega, PS1, PS2, automate (meni su i to konzole) ), i igre na PC. Sve je to dobro bre ljudi.
A sad sto su mene q3 i war3 vise opcinili nego GT ili GTA to je moja licna stvar.
P.S Bas cu ovih dana do drugara da vidim onimushu...mislim da je super :wave:

driver je napisao(la):

Npr ? Gde ?

Ne lupetaj bre vuno.
IR i mrezu ima samo novi mali PS2, valjda se zove PS Two.
Ali za njega nema valjanog cipa, niti ce ga biti jos makar tri meseca.
Fore sa povezaivanjem na mrezu sa pc-em ok, medjutim gde da se kupi mrezna karta za klasicni PS2? Kod nas nema, kao ni Frapga a najteze DMS3 cipa i konzolama sa njime. A DMS3 konzola je prakticno obavezna ako sve ovo zelis da radis.

Pustati muziku i filmove sa PC-a, dakle upaljen ti je PC, ali sluzi samo kao storage, palis posebno Sony, softver i muzika/film ide sa njega. Pri tome, softver za divx/mp3 na PS2 je na nivou najstarijih Winamp-a i recimo DivX Play-a jer ne podrzava ni izbor fonta/velicinu titla, pretrzivanje u okviru filma je ******sko, dok svira mp3 vizualizacija je prakticno nikakva, bolje iskljuciti tv itd..
A sve vreme ti PC stoji ukljucen, pa zar nije normalnije ukljuciti Winamp 5, MP Classic ili WMP10 i par klikova resen problem, mnogo udobnije i brze ?

Sve u svemu, ti po starom, napalis se na nesto i za mesec dana sve znas + najbolje.
A najjace od svega, PC sada ispade da nije ni za q sem za pirateriju. Mada, garant ce smisle da na USB ili IEE1394 povezes par externih rezaca, pa da i to moze se odradi na PS.
Lozano. Ja imam Sony preko 20 meseci pa se ne palim toliko, znam sta moze, ali i kakve su realne koristi ali i poteskoce.

PS2 rula kada su u pitanju udredjene igre, ili cak odredjeni zanr, ali po tebi ispade da je u svakom pogledu bolji od PC-a... smesno.
Btw. nisi najbolje skapirao ni Internet podrsku na PS Two, moze on na net, ali samo za igranje, nema ni web browsera, ni mirca ni icq/msn ni e-mail klijenta. Tako da PS2 prakticno NE moze na internet.

A ti si mislio samo igre ? E pa ne moze ni to, kad imas cip a svi ga ovde imaju, jer sve novije igre koje ce podrzavati mrezno Internet igranje imaju i sposobnost da skapiraju da su pokrenute sa kopije uz prisustvo cipa, pa na net igranje sa PS Two opet mozes da zaboravis.

Sasa je napisao(la):
Ne lupetaj bre vuno.
IR i mrezu ima samo novi mali PS2, valjda se zove PS Two.
Ali za njega nema valjanog cipa, niti ce ga biti jos makar tri meseca.
Fore sa povezaivanjem na mrezu sa pc-em ok, medjutim gde da se kupi mrezna karta za klasicni PS2? Kod nas nema, kao ni Frapga a najteze DMS3 cipa i konzolama sa njime. A DMS3 konzola je prakticno obavezna ako sve ovo zelis da radis.

Pustati muziku i filmove sa PC-a, dakle upaljen ti je PC, ali sluzi samo kao storage, palis posebno Sony, softver i muzika/film ide sa njega. Pri tome, softver za divx/mp3 na PS2 je na nivou najstarijih Winamp-a i recimo DivX Play-a jer ne podrzava ni izbor fonta/velicinu titla, pretrzivanje u okviru filma je ******sko, dok svira mp3 vizualizacija je prakticno nikakva, bolje iskljuciti tv itd..
A sve vreme ti PC stoji ukljucen, pa zar nije normalnije ukljuciti Winamp 5, MP Classic ili WMP10 i par klikova resen problem, mnogo udobnije i brze ?

Sve u svemu, ti po starom, napalis se na nesto i za mesec dana sve znas + najbolje.
A najjace od svega, PC sada ispade da nije ni za q sem za pirateriju. Mada, garant ce smisle da na USB ili IEE1394 povezes par externih rezaca, pa da i to moze se odradi na PS.
Lozano. Ja imam Sony preko 20 meseci pa se ne palim toliko, znam sta moze, ali i kakve su realne koristi ali i poteskoce.

PS2 rula kada su u pitanju udredjene igre, ili cak odredjeni zanr, ali po tebi ispade da je u svakom pogledu bolji od PC-a... smesno.
Btw. nisi najbolje skapirao ni Internet podrsku na PS Two, moze on na net, ali samo za igranje, nema ni web browsera, ni mirca ni icq/msn ni e-mail klijenta. Tako da PS2 prakticno NE moze na internet.

A ti si mislio samo igre ? E pa ne moze ni to, kad imas cip a svi ga ovde imaju, jer sve novije igre koje ce podrzavati mrezno Internet igranje imaju i sposobnost da skapiraju da su pokrenute sa kopije uz prisustvo cipa, pa na net igranje sa PS Two opet mozes da zaboravis.

IR i mrezu ima svaki noviji sony (ne mislim na PStwo uopshte)...LAN adapter ide uz svakog sonija od maja do danas, i ako ga nema, prodavac s*re...
DMS3 nema veze sa mrezom, a za hard nisam siguran da je jedino reshenje...
A ti shto imash sonija 20 meseci a od toga ga nemash 15, to je druga pricha...I ako sam ja skoro kupio sonija, ne znachi da ga pre toga nisam koristio...I ako sada hvalim sonija, i sada govorim loshe o PC igrama, ne znachi da sam na PCju do sada neshto igrao...
Shto se tiche neta, nigde nisam pomenuo da je moguce surfovanje, a pushtanje divxa preko mreze sam samo naveo kao opciju, ne neshto shto je nezamenljivo...Ali zato, igranje iz ISOa preko mreze, mislim da svima moze da znachi...Ko hoce da gleda divx, opet nishta nije bolje od PCja direktno na TV, a oni Tevioni i ****** su samo bacanje para, jer nikad nece raditi kao shto PC radi za divx ili bilo koju vrstu video fajlova...

Driver je malocas hteo da me uveri kako gresim, preporucio mi odredjeni servis u BG koji za 20E ugradjuje DMS3 cip, sa sve cipom.

Sutra cu da zovem, ali.. mozda da ni ne zovem.
DMS3 napolju kosta 35-40€, DMS4 oko 40-50.

Koja je mogucnost da ga neko u Srbiji ima i da ce za pola cene jos i da ga ugradi. Ko ne zna, ugradjivanje cipa je u SCG oko 50E sa cipom ili 20-30E samo "ruk". Samo kod cika drivera je to moguce, ma jok, ne prica on gluposti :)

Poslednja izmena:
driver je napisao(la):
IR i mrezu ima svaki noviji sony (ne mislim na PStwo uopshte)...LAN adapter ide uz svakog sonija od maja do danas, i ako ga nema, prodavac s*re...
DMS3 nema veze sa mrezom, a za hard nisam siguran da je jedino reshenje...
A ti shto imash sonija 20 meseci a od toga ga nemash 15, to je druga pricha...I ako sam ja skoro kupio sonija, ne znachi da ga pre toga nisam koristio...I ako sada hvalim sonija, i sada govorim loshe o PC igrama, ne znachi da sam na PCju do sada neshto igrao...
Shto se tiche neta, nigde nisam pomenuo da je moguce surfovanje, a pushtanje divxa preko mreze sam samo naveo kao opciju, ne neshto shto je nezamenljivo...Ali zato, igranje iz ISOa preko mreze, mislim da svima moze da znachi...Ko hoce da gleda divx, opet nishta nije bolje od PCja direktno na TV, a oni Tevioni i ****** su samo bacanje para, jer nikad nece raditi kao shto PC radi za divx ili bilo koju vrstu video fajlova...

OK, reci mi gde ima u SCG se kupi mrezni adapter ili ko daje uz PS2 isti ?
DMS3 ima veze sa mrezom jer ti treba da butujes program na Sony-u. Ili mislis da to radis sa CD-a svaki put ?
Koju si mogucnost neta onda pominjao ? Igranje ? :)
Igranje sa ISO-a? Pa sta je tu toliko sjajno, ako oces igras neku igru, sada svi imaju rezac, narezi i pusti. Ili je tebi jednostavnije da ti PC bude ukljucen, PS2 dizes sa CD-a pa trazis nekim ala total komanderom po pc-u za ISO i onda ga pokreces ? I takva varijanta ce da radi na Internetu mislis ? :)

Tevioni & Co. bacanje para ? Kad pricas trebalo bi neki da si video ? Sliku sa njega uporadio sa onom sa PC-a? Nisi.. onda cuti.
Btw. sta sad PC i divx/video, zar ne sluzi Sony i za to ? :)

krajnje debilno!

Au bre! pa vi cete se pobiti do kraja . :)
Ja lepo kazem da treba posebna soba za konzole.Eto recimo mene zanima kakav je GTA Vice city a vi se koljete oko chipova i divixa.Kad bi otvorio novi thread sa ovim pitanjem opet bi se nakachilo 500 spamera koji su protiv PS2 pa bi pochelo prepucavanje i tako u nedogled.Ako bi postojala posebna soba onda se protivnici konzola verovatno nebi upustali u diskusiju.Jednostavno bi zaobisli tu sobu na moje licno zadovoljstvo.Ajde neka me neko ubedi da rasprava o chipu za PS2 spada u sobu Games???.Pa onda i graficke karte i sve ostalo prebacite ovde koji ce vam toliko soba kad je svaki deo hardvera povezan sa igranjem isto toliko ko i joystick ili ovaj famozni chip. Mislim.. ko je ovaj post prebacio ovde svaka mu chast , napravio je off topic veka. Hocu da kazem da postoje teme vezane hardware namenjen konzolama.Postoje pitanja gde nabavaiti odrdjene dodatke za konzole. Nisu samo igre jedina tema.Eto ovaj thread se pretvorio u raspravu o Playstation 2 a ima ljudi koji poseduju i druge konzole. Nesmem da zamislim sta bi se desilo kad bi neko pitao nesto u vezi Xbox-a ,Sege,Gameboy-a ili Game cube , bio bi napadnut i od strane Ljubitelja PC a i od strana PS2 fanatika :) .

Poslednja izmena:
Mislim da ovaj thread treba zatvoriti.Otvorio sam dva nova u kojima su odvojene teme
oprema i igre.Diskusiju mozemo nastaviti tamo jer sve ovo postaje smarajuce.

Krajnje interesantan thread. Stvarno bi mogli da se podelimo u grupe Sony vs. PC, da se nadjemo u nekom parku, pa da vidimo ko je upravu :)
Svaka cast pojedincima koji izigravaju Don Kihota. Nesporno da je mnogo vise ljubitelja PC-ja, na ovom forumu, tako da je ova borba krajnje nepravedna.
Pricate o tome na kojoj platformi su igrice bolje, lepse,igrivije, zanimljivije. Pa ljudi, ima pregrst dobrih igrica i za jednu i za drugu platformu.
Obozavam igrice ma na cemu god da se igraju. Sony je prodao od pojave SP2, '99 (ispravite me ako gresim) oko 150 mil. konzola i vi se posle pitate zasto pojedini naslovi izlaze ekskluzivno za Play Station! Halo2 je za dva dana prodaje zaradio 110 mil $, potukao sve filmske premijer do sada. Predvidja se da ce u sledecoj godini izdavaci igrica inkasirati vise para od Hollywooda. Nesumnjivo da dolazi era konzola.
Pisem ovo u znak podrske otvaranju posebne sobe za konzole. Nemojmo zaboraviti da je industrijska revolucija zasnovana upravo na multimediji i da su za to verovatno najzasluzenije igrice. Gledajte malo dalekoseznije. Konzole dobijaju sve periferale kompjutera i snagu najmocnijeg hardvera sutrasnjice. Pa zar mislite da ce plazma televizori vecito da kostaju 150 hiljada. Pa wide screen, pa slika na pola ako zena hoce da gleda TV a ja opet da radim nesto drugo....Sta ce mi onda monitor. Polako se primice dan blagostanja, konzola se pretvara u PC i obrnuto. Pise se sve za jednu platformu, izvlaci se svaki atom snage od hardvera. Zar stvarno zamisljate da cete sutra imati ogromnu kutiju pored stola koja ce nesto da racuna? Nadam se da cu jednog dana uspeti da kupim PS3 i da bacim ovo na cemu danas radim u smece. Ako se seca neko, kada su se pojavile prve PS1 konzole, dizajneri su spajali dve konzole da bi im renderovale sliku i pritom proklinjali svoje 5000 soma maraka pentium pro konfe!!! Pojavio se PS2, cudo nevidjeno od grafike. Sta ce se desiti za PS3-jkom.

Dobro de,otisli smo predaleko. Sustina je da ce buduce konzole biti mnogo vise od igracke za decu, da cete ih koristiti kao kompjutere, i da kao takve masine zasluzuju posebnu sobu jer ce se u njima pricati o mnogo cemu.
Pitam se zasto su mobilni telefoni dobili svoju sobu? Sigurno ne da bi posetioci samo zakljucili da se sa mobilnim moze pricati sa drugim korisnikom mobilnog telefona.
No sta je tu je. Stvari se menjaju hteli vi to da prihvatite ili ne. Mozda cemo se ja i par nekih korisnika ovog foruma naci jednog dana na nekom drugom mestu, jer ono daje pozeljnije informacije, recimo ovovremenske. Ne bih to voleo, svidja mi se ovaj forum.

naravno da je nepravedna rasprava ali nismo mi PC-evci krivi sto sto nema foruma kome se pristupa sa PS2 i podrzava dzojstik za kucanje :d Verovatno najveca kolicina korisnika PS2 i ostalih konzola koji nemaju PC jer je konzola bolja, ni ne znaju za ovatj forum pa samim tim i ovaj thread. Dalje, benchmark je PC orijentisana web strana, pa samim tim i forum, pa ja, licno, ne vidim zasto bi bila soba "konzole" ili "igre sa konzola" .

e al najupechatljivije je kad osrednje losh fps na konzolama (halo, halo2) bude jedna od najprodavanija igra (pri tom se ne spominje koliko je M$ ulozio u kampanju za tu igru... vishe od bilo kog filma sigurno).. to sve govori ... konzolashke igre tek stizu tamo gde su pc igre vec odavno bile... pc igre kolje piraterija visoka cena izrade igara kompatibilnost itd itd...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno