Jeli, a šta je to na PCu bolje od GT serijala, Tekkena, Metal Gear Solida... Da ne spominjemo kolko je vremena trebalo da se Wining Eleven ili Richard Burns pojave na PCu, a tek da ne spominjemo one specifične _konzolske_ igre od kojih svaka ima da pruži više zabave o celokupne produkcije PC igara u zadnje 3 godine.
Još nešto, uzeo sam HL2 i oduševljen sam igrom, ali... igrao sam je 2 sata ukupno za 5 dana. Jednostavno, ceo dan sam (su svi ljudi koji pokušavaju da žive normalno u ovoj zemlji) u nekoj žurbi, trči tamo, trči vamo, gužva u gradu, semafori, panduri i onda dođem kući i treba da se vučem po kanalizaciji i da se rvem sa nekim karakondžulama? Nema šanse bre. Da mi neko ponudi Crash Bandicoot i HL2, prvo bi opet odigrao Crasha (jel se takve igre igraju zato što su zanimljive/zarazne, a ne zato da bi gledao shedere i da bi sutra na fakultetu/poslu imao o čemu da pričam), pa tek bi onda odigrao HL2...
Igre na PS2 svako može da igra, deca, sestre, keve, poslovni ljudi, dangube, intelektualci i to je dokaz da je to dobra igra. Da se ne lažemo, za HL2, kolko god on bio fantastičan, moraš da budeš freek da bi ga igrao.
Update: što se komfora igranja tiče. Tek tu PC nema šta da traži. OK, može džojped da se kupi i za PC, ali bre podešavanje drivera (ako ima nečeg analognog), pa podešavanje za svaku igru, to traje vekovima... A onda, treba da brinem o slobodnom prostoru na hardu, o tome da li će mašina da se pregreva, da li treba ovaj patch ili ne, da li da furam ovu rezoluciju sa AA i AS ili veću rezoluciju bez toga... PS2 bre samo ubaciš i voziš, sve radi, uvek radi, sve je jednostavno i zanimljivo...