Šta je novo?

Predlog (konzole)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
ZverBre je napisao(la):
Ne pokusavam nikoga da ubedim da proda PC i kupi konzolu .Hteo sam ljudima
koji nisu upuceni u ovu temu da predocim na evoluciju konzola.Konzole nisu vise 8 bitne spravice vec ravnopravan suparnik PC -u sto se igara tice.

Ma kakva evolucija, konzole su bolje za trke i sportske simulacije, (dobro i za tuce, ali posto njih i nema na PCu to ne racunam) pa koga to zanima njemu je konzola bolja. Ja reciomo ne igram ni jedno ni drugo. Druga je stvar sto se igre propaste da bi mogle da se igraju i na konzoli pa ispada da su konzole dobre. Da i ne pominjem da je pojedine tipove igara na konzoli takoreci nemoguce igrati.
I sto napisa vudu ima soba Games pa tu moze da se prica i o njima

ovako,nova soba je nepotrebna,jer prvo mali broj ljudi poseduje neku konzolu kod nas,a drugo i u games sobi se diskusija svodi na to kad je neki naslov izashao,o chemu se radi,dal je dobar ili losh,i pricha se josh o problemima sa diskovima, hardware-om itd

konzola je odlichna stvar,ali tamo nikad necemo videti warcraft serijal,starcraft,diablo,quake serijal, cs i sl
dobro mozda budu neki portovi,ali opet nije to to :)
znachi za fps,rts i mmorpgove pc je majka
za voznje i sportove konzola :)

Po cemu je PC losiji od PS2 ili XBox-a? Na konzolama je dobro igrati samo odredjeni tip igara, a i te igre je verujem moguce napraviti za pc. Druga je prica sto se raznim razvojnim timovima to ne isplati, jer je za tabacine, voznje i simulacije fudbala dovoljno imati TV i konzolu. Nisam igrao igre na konzoli 3 godine, ali verujem da grafika na konzolama je sigurno losija od one na PC-u. Pogledajte koliko brzo se razvijaju graficke za PC i Mac, dok u XBox 1 i dalje cuci GForce 3. Druga je stvar sto razvojni timovi znaju da igra mora da radi sa odredjenim FPS-om, ili nema pustanja u prodaju. Zbog toga i nema upgrade-a kao na PC-u. Dok na PC-u se cesto igrica pravi za racunare koji su ispred vremena.

jel ti vaznija grafika ili atmosfera i zaraznost neke igre?
dhzaba sve fifi, kad ga pes/iss shije ko nishta, a izlazi pre za ps2
isto je i za prichu sa voznjama, gt serijal shije sve zhivo shto je izashlo na pc-u

Highl1 je napisao(la):
ovako,nova soba je nepotrebna,jer prvo mali broj ljudi poseduje neku konzolu kod nas,a drugo i u games sobi se diskusija svodi na to kad je neki naslov izashao,o chemu se radi,dal je dobar ili losh,i pricha se josh o problemima sa diskovima, hardware-om itd

konzola je odlichna stvar,ali tamo nikad necemo videti warcraft serijal,starcraft,diablo,quake serijal, cs i sl

Bas tako !

Highl1 je napisao(la):
isto je i za prichu sa voznjama, gt serijal shije sve zhivo shto je izashlo na pc-u

Potpuno se slazem ! :)

Highl1 je napisao(la):

Pa ja sam rekao da PC ima potencijala da "tera" sve igre za konzole
(cak i bolje) , ali se razvojnim timovima ne isplati da prave sve igre sa konzole za PC. Vidis da sam u pravu kad sam rekao da je konzola dobra za voznje, tabacine, sportske igre (ti si nabrojao te igre). Ali za FPS, FRP, RPG, RTS je PC daleko ispred.

je l' se secas ti kako se zove tema i koja je ovo soba i kakve to sve veze ima sa tvojim postom?
yebote, ne mogu da verujem da nekima STALNO mora da se napominje sta je i gde nije mesto off-topicu...

Sta oces bre? :)
Jel se spomenulo da je PC prava i jedina platforma sa RTS zanr, a ja sam hteo to da potvrdim primerom...

driver je napisao(la):
Shta to znachi ? Za cenu grafichke srednje klase ti imash sonija, a grafichka ti pored njega ionako nece trebati :)

Evo shotova iz igre...DOF i motion blur koji vidite na nekim slikama, nisu veshtachki....

Inache, 50+ staza, 650+ automobila :)

samo jedno pitanje: ako je rezolucija na PS2 800x600, kako su neki od ovih screenshotova 1280x1024 ako "nije vestacko" ??? Evo recimo drugi link, visina slike:1024

Highl1 je napisao(la):

sve sto vredi u ovom topicu.
znaci valja imati i jedno i drugo ako se moze, a ovde u zemlji srbiji se bas i ne moze pa cak i kad imas kesa.

mada sve ovo ce resiti nas voljeni MS kad spoji PC i konzolu i postavi sve na istu platformu (zaboravio sam kako im se zove to sto nasledjuje dx?), taj dan cekaju SVI!

gx-x je napisao(la):
samo jedno pitanje: ako je rezolucija na PS2 800x600, kako su neki od ovih screenshotova 1280x1024 ako "nije vestacko" ??? Evo recimo drugi link, visina slike:1024
Risajz sa bicubic filterom je čudo :)

driver je napisao(la):
A druga stvar, odigrajte neku igru na konzoli, vishe se na PC necete vratiti :)

Mozda ti koji stalno cackas usi sa djojstikom :d :d :D

Salu na stranu, protiv zverkovog predloga.

Ser_Zile je napisao(la):
mada sve ovo ce resiti nas voljeni MS kad spoji PC i konzolu i postavi sve na istu platformu (zaboravio sam kako im se zove to sto nasledjuje dx?), taj dan cekaju SVI!
Znaš šta, mogu oni da spajaju šta oće, dokle god Sony ima japanske igrice po svojim krovom, ostali mogu samo da misle da su napravili neku konzolu (shvatite, ono što na konzoli vredi jeste softver, a ne hardver).

a da ne zaboravimo postoje odavno dobri emulatori PS2-jke za PC, tako da nema potrebe da se ima i jedno i drugo, dovoljno je samo kupiti neki gamepad...

Aha, postoje, da ne kažem šta...

***. video sam da ima ceo forum o tome i da ima dva neka emulatora koja rade, e sad kako rade ne znam, nisam probao ali vidim da se ljudi igraju. Ja sam imao emulator za PS1 i radio je ok, isto ko konzola ako imas gamepad.

Ma igraju dj*ku. Rade demoi i par igara do uvodnog menija, i to sve na jednocifrenom frejmrejtu.
A PS1 emulacija je odavno potpuna, mozes se igrati i na pentiumu 2 kako treba...

aha, znaci tako. nista od emulacije PS2. ***. meni je wipeout2k radio prebrzo na PC-u kad se emulira :d

E kad bi to tek tako bilo ;)
Mislim da ce emulacija za ps2 sad kasniti mnogo vishe nego psx koji je mogao da se emulira vec posle par godina...U kraljnem sluchaju, konzole su sada jeftinije nego ikada i za 200e koliko koshta jedna grafichka na kojoj se moze igrati poshteno, dobija se full konzola...Pitanje je samo ko shta igra...Ako nekog ne interesuje nishta osim rpg i fps, jasno je da nece kupovati konzolu...Ali, sa druge strane, fpg i fps su najbolji naslovi za pc jer oni samo i postoje ;) Kao shto Bane reche gore, nije uopshte hardver u pitanju nego sofver, i na kraju biznis....Zar se ne zapitate zashto najbolje igre ikada postoje samo za ps2, kad PC te igre hardverski moze da proguta ;) To je ista pricha kao M$/PC i Mac/OSX...Nije pitanje hardvera, nego softvera...

Na konzolama sei graju igre, jel tako?
Ima soba IGRE.
Zastobi vas neko sprecio da tamopostujete o konzolama, igrama, forama itd?
A ako bas zapne,nazovite pobednika...ihihihi

@driver:
bolje igre se nalaze na PC-u, a ne na nekoj konzoli ;)
da ne pricamo o tome na cemu je ugodnije igrati....

Ser_Zile je napisao(la):
@driver:
Jeli, a šta je to na PCu bolje od GT serijala, Tekkena, Metal Gear Solida... Da ne spominjemo kolko je vremena trebalo da se Wining Eleven ili Richard Burns pojave na PCu, a tek da ne spominjemo one specifične _konzolske_ igre od kojih svaka ima da pruži više zabave o celokupne produkcije PC igara u zadnje 3 godine.
Još nešto, uzeo sam HL2 i oduševljen sam igrom, ali... igrao sam je 2 sata ukupno za 5 dana. Jednostavno, ceo dan sam (su svi ljudi koji pokušavaju da žive normalno u ovoj zemlji) u nekoj žurbi, trči tamo, trči vamo, gužva u gradu, semafori, panduri i onda dođem kući i treba da se vučem po kanalizaciji i da se rvem sa nekim karakondžulama? Nema šanse bre. Da mi neko ponudi Crash Bandicoot i HL2, prvo bi opet odigrao Crasha (jel se takve igre igraju zato što su zanimljive/zarazne, a ne zato da bi gledao shedere i da bi sutra na fakultetu/poslu imao o čemu da pričam), pa tek bi onda odigrao HL2...

Igre na PS2 svako može da igra, deca, sestre, keve, poslovni ljudi, dangube, intelektualci i to je dokaz da je to dobra igra. Da se ne lažemo, za HL2, kolko god on bio fantastičan, moraš da budeš freek da bi ga igrao.

Update: što se komfora igranja tiče. Tek tu PC nema šta da traži. OK, može džojped da se kupi i za PC, ali bre podešavanje drivera (ako ima nečeg analognog), pa podešavanje za svaku igru, to traje vekovima... A onda, treba da brinem o slobodnom prostoru na hardu, o tome da li će mašina da se pregreva, da li treba ovaj patch ili ne, da li da furam ovu rezoluciju sa AA i AS ili veću rezoluciju bez toga... PS2 bre samo ubaciš i voziš, sve radi, uvek radi, sve je jednostavno i zanimljivo...

Poslednja izmena:
Zaboravio si da pomenesh full analogni joypad koji za PC ne postoji ;)

Ser_Zile je napisao(la):
@driver:

1. Ti ochigledno nishta na konzoli nisi video ;)
2. Igre za Gameboy advance se prodaju vishe nego za PC, shto znachi, tamo gde je trzishte, tamo je najveca bitka, i tamo je kvalitet....

Bane® je napisao(la):
Jeli, a šta je to na PCu bolje od GT serijala, Tekkena, Metal Gear Solida... Da ne spominjemo kolko je vremena trebalo da se Wining Eleven ili Richard Burns pojave na PCu, a tek da ne spominjemo one specifične _konzolske_ igre od kojih svaka ima da pruži više zabave o celokupne produkcije PC igara u zadnje 3 godine.
Još nešto, uzeo sam HL2 i oduševljen sam igrom, ali... igrao sam je 2 sata ukupno za 5 dana. Jednostavno, ceo dan sam (su svi ljudi koji pokušavaju da žive normalno u ovoj zemlji) u nekoj žurbi, trči tamo, trči vamo, gužva u gradu, semafori, panduri i onda dođem kući i treba da se vučem po kanalizaciji i da se rvem sa nekim karakondžulama? Nema šanse bre. Da mi neko ponudi Crash Bandicoot i HL2, prvo bi opet odigrao Crasha (jel se takve igre igraju zato što su zanimljive/zarazne, a ne zato da bi gledao shedere i da bi sutra na fakultetu/poslu imao o čemu da pričam), pa tek bi onda odigrao HL2...

Igre na PS2 svako može da igra, deca, sestre, keve, poslovni ljudi, dangube, intelektualci i to je dokaz da je to dobra igra. Da se ne lažemo, za HL2, kolko god on bio fantastičan, moraš da budeš freek da bi ga igrao.

Update: što se komfora igranja tiče. Tek tu PC nema šta da traži. OK, može džojped da se kupi i za PC, ali bre podešavanje drivera (ako ima nečeg analognog), pa podešavanje za svaku igru, to traje vekovima... A onda, treba da brinem o slobodnom prostoru na hardu, o tome da li će mašina da se pregreva, da li treba ovaj patch ili ne, da li da furam ovu rezoluciju sa AA i AS ili veću rezoluciju bez toga... PS2 bre samo ubaciš i voziš, sve radi, uvek radi, sve je jednostavno i zanimljivo...

ako tebi to odgovara onda odlicno ali meni i mnogima ne, meni je daleko bolje da i posle pet godina igram q3 nego neki tamo HALO na xbox-u, takodje cu pre da igram neki war3 nego tekken i sl., umesto GT serijala nije bilo bog zna sta sto vredi ali eto sad ima GTR kao odlicna simulacija i RBR kao dobara reli voznja.

@driver: nemam ja sta da gledam jer me grafika u nekoj igri moze odusevljavati najduze pola sata ;)
a kad odem kod druga zapadne mi muka od onog x-box-a.

p.s.igre za PC se ne prodaju jer se lepo crack-uju :D

Fps na konzoli nije za q, i to je poslednje shto se igra zile ;)
A GT serijal je takav da GTR, burns ili bilo shta moze da mu pljune pod prozor ;) Ljudi i dan danas igraju GT2 preko emulatora pre nego ove za PC, jer je daleko interesantniji i kompleksiniji....
Problem kod PConly igracha je to shto su navikli na to shto imaju, jer monotonija na PC trzishtu traje vec mnogo godina, nije od juche...Ne znam kako neko moze da igra godinama jedne te iste igre, samo menjaju datume :) Ja dok nisam uzeo PS2, na PCju sam igrao par igara godishnje, da kazem da sam ih igrao, a na PS2, ne znam shta cu pre :)
Shto se tiche Xboxa, on je 10x manje zastupljen u svetu od PS2, i sve najbolje igre o kojima pricham su na PS2, ne na Xboxu :)

driver je napisao(la):
Fps na konzoli nije za q, i to je poslednje shto se igra zile ;)
A GT serijal je takav da GTR, burns ili bilo shta moze da mu pljune pod prozor ;) Ljudi i dan danas igraju GT2 preko emulatora pre nego ove za PC, jer je daleko interesantniji i kompleksiniji....
Problem kod PConly igracha je to shto su navikli na to shto imaju, jer monotonija na PC trzishtu traje vec mnogo godina, nije od juche...Ne znam kako neko moze da igra godinama jedne te iste igre, samo menjaju datume :) Ja dok nisam uzeo PS2, na PCju sam igrao par igara godishnje, da kazem da sam ih igrao, a na PS2, ne znam shta cu pre :)
Shto se tiche Xboxa, on je 10x manje zastupljen u svetu od PS2, i sve najbolje igre o kojima pricham su na PS2, ne na Xboxu :)

ej da se ne lazemo pored nove graficke uzeo bi ja i konzolu da imam kesa, *ebiga lazem, ne bi uzeo konzolu nego PS2 jer posle onoga sto sam video na xbox-u nije da mi to treba u zivotu. i pazi i nema se nesto vremena za igranje pa je zato i par dobrih naslova sasvim dovoljno nekima. GTR i RBR mozda mogu da pljunu pod prozor GT serijalu ali nije zato sto su igre lose ili slabijeg kvaliteta nego zato sto ima mnogo vise ljudi koji igraju arkade i zabavljaju se nego sto ima fanatika koji traze simulacije (NFSU2 kao primer za PC).

ako ne odigram q3 s vremena na vreme gadno kriziram :D

p.s.moras shvatiti da je izbor igara podeljen i da neki kao i ja vise vole te igre koje se eto nalaze na PC-u (sta bi ja to i igrao na konzoli?)....

:wave:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno