Šta je novo?

Predlog (konzole)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja sam pomenuo grafiku, i mislio sam konkretno na Gran turismo 4...Naravno da je PC hardverski daleko jachi, ali grafika nije staviti texture od 100mb, nego kompletan utisak i koliko to sve lichi na realnost...GT4 je najblizi tome i nema konkurenta na PCju...Stvar je u tome shto je PS2 iskorishcen do maximuma shto se tiche grafike, a PC nije ni 10%, vec se pojavi nova grafichka...Suludo bacanje resursa, i za to su krivi programeri i loshe igrachko trzishte na PCju...

neko je ovdje hvalio kako je RPG najbolji na PCu, a lista kaze
Best Role-Playing Game
Baten Kaitos: Eternal Wings and the Lost Ocean (GC)
Paper Mario: The Thousand-Year Door (GC)
Shin Megami Tensei: Nocturne (PS2)
Star Wars Knights of the Old Republic II: The Sith Lords (Xbox)
Tales of Symphonia (GC)

G!!! je napisao(la):
e al najupechatljivije je kad osrednje losh fps na konzolama (halo, halo2) bude jedna od najprodavanija igra...

bas sam to hteo da kazem :)

driver je napisao(la):
loshe igrachko trzishte na PCju

jeste tako je, na xbox-u izadje HALO2 koji je napravio ogromne pare kako kaze Mana, a na PC-u izadju FarCry, DOOM3 i HL2 ;)

battle net je nesto sto tek treba da se pojavi na konzolama tako da one ne mogu da budu ispred PC-a nikako, razlog vise je i to sto su i tehnicki zaostale za PC platformom i njenim mogucnostima. lepo je to igrati se nekih zaraznih igara sam u sobi ali igrati protiv mnogo ljudi iz celog sveta je nesto mnogo bolje i ko nije probao ne zna o cemu prica. nesto kao sto je WoW ce na konzoli da se pojavi tamo negde 2007. i sta kazete ko za kim kaska??? :trust:

neko rece ovako nesto na forumu:"ako hoces grafiku uzmi igraj wallpaper" ;)
na PC-u igre ne moraju da se igraju na najjacim setovanjima za grafiku da bi bile dobre, a mnogi se vrate i na neke stare naslove kad urade upgrade....

p.s.uzmite ljudi taj kablovski, okuvajte nesto na netu pa onda mozemo da pricamo dalje....

:wave:

Milos77 je napisao(la):
neko je ovdje hvalio kako je RPG najbolji na PCu, a lista kaze
Best Role-Playing Game
Baten Kaitos: Eternal Wings and the Lost Ocean (GC)
Paper Mario: The Thousand-Year Door (GC)
Shin Megami Tensei: Nocturne (PS2)
Star Wars Knights of the Old Republic II: The Sith Lords (Xbox)
Tales of Symphonia (GC)

Pa RPG i jeste najbolji na PC-u.

Baten Kaitos: Eternal Wings and the Lost Ocean - jos jedan pojednostavljeni RPG sa sarenom grafikom i veselim zvucima.
Paper Mario: The Thousand-Year Door - :) Mario RPG.
Shin Megami Tensei: Nocturne - hack & slash RPG.
Star Wars Knights of the Old Republic II: The Sith Lords - ovo i jedino podseca na RPG, ali samo zbog par elemenata.
Tales of Symphonia - Deciji RPG sa manga likovima i tek ponekim RPG elementom. Izgleda smesno, ako si uopste video.

Tacno je da su ovo najpopularnije RPG igre za proslu godinu, ali su mahom prilagodjene deci. Kada govorimo o PC - RPG igrama, to je prakticno drugi zanr od svih ovde navedenih.
Javi mi kada se na konzolama pojavi nesto sto makar malo lici na Baldur's Gate.

Baldurs Gate Dark Aliance sam presao na X Box-u i mogu ti reci da kilometrima zaostaje za npr Final Fantasy X sa PS2 ili za Grandia2 koju sam presao na Sega Dreamcast. A vecina igara koje su na top listama za PC su prebacene sa konzola dok je obrnuto tek sa slucajem HL2 i DOOM3 koji tek treba da se pojave za X Box. A inace me cudi zasto nije ubacen RPG Fable koji je imao fantasticne kritike na svim sajtovima.

i sve gore navedene igre ne mogu da se mere sa nekim gotikom 1/2 , vampirima, morrowwind-om...PlanScape da ne pominjem.

dark aliance nema veze sa baldurs gateom na PCu... chisto da se zna... to je umnogome degradirana igra u odnosu na orignalni BG

Milos77 je napisao(la):
X Box je poznat po X Box Live mreznom igranju.
Da, da, to je stvarno znacajno :trust: prosto ne znam kako bez toga zivimo, samo sta igraju Halo ili one bikini tuce :d ili kako se vec zove

Milos77 je napisao(la):
Baldurs Gate Dark Aliance sam presao na X Box-u i mogu ti reci da kilometrima zaostaje za npr Final Fantasy X sa PS2 ili za Grandia2 koju sam presao na Sega Dreamcast. A vecina igara koje su na top listama za PC su prebacene sa konzola dok je obrnuto tek sa slucajem HL2 i DOOM3 koji tek treba da se pojave za X Box. A inace me cudi zasto nije ubacen RPG Fable koji je imao fantasticne kritike na svim sajtovima.

Kakav bre Dark Aliance, kakve mange, trange frange, mario & CO momce odigraj pravi Baldurs gate, fallout, deus ex, system shock2... videces da je to sto navodis plitak potok :D za pravi RPG :smoke:

Bane® je napisao(la):
Jeli, a šta je to na PCu bolje od GT serijala, Tekkena, Metal Gear Solida... Da ne spominjemo kolko je vremena trebalo da se Wining Eleven ili Richard Burns pojave na PCu, a tek da ne spominjemo one specifične _konzolske_ igre od kojih svaka ima da pruži više zabave o celokupne produkcije PC igara u zadnje 3 godine.
Još nešto, uzeo sam HL2 i oduševljen sam igrom, ali... igrao sam je 2 sata ukupno za 5 dana. Jednostavno, ceo dan sam (su svi ljudi koji pokušavaju da žive normalno u ovoj zemlji) u nekoj žurbi, trči tamo, trči vamo, gužva u gradu, semafori, panduri i onda dođem kući i treba da se vučem po kanalizaciji i da se rvem sa nekim karakondžulama? Nema šanse bre. Da mi neko ponudi Crash Bandicoot i HL2, prvo bi opet odigrao Crasha (jel se takve igre igraju zato što su zanimljive/zarazne, a ne zato da bi gledao shedere i da bi sutra na fakultetu/poslu imao o čemu da pričam), pa tek bi onda odigrao HL2...

Igre na PS2 svako može da igra, deca, sestre, keve, poslovni ljudi, dangube, intelektualci i to je dokaz da je to dobra igra. Da se ne lažemo, za HL2, kolko god on bio fantastičan, moraš da budeš freek da bi ga igrao.

Update: što se komfora igranja tiče. Tek tu PC nema šta da traži. OK, može džojped da se kupi i za PC, ali bre podešavanje drivera (ako ima nečeg analognog), pa podešavanje za svaku igru, to traje vekovima... A onda, treba da brinem o slobodnom prostoru na hardu, o tome da li će mašina da se pregreva, da li treba ovaj patch ili ne, da li da furam ovu rezoluciju sa AA i AS ili veću rezoluciju bez toga... PS2 bre samo ubaciš i voziš, sve radi, uvek radi, sve je jednostavno i zanimljivo...

znam da se posle ovog posta jos dosta pircalo, ali jednostavno MORAM DA SE SLOZIM 100% !!

Zanimlivo je da se Japanci gotovo iskljucivo igraju na konzolama i to pretezno RPG igre. Samo mi nije jasno kako ti glupi japanci mogu da zive bez visokoumnih igara kao sto je Half Life ili Doom koji odisu originalnoscu. Otprilike se u svijetu proda 10 igrica za konzole na jednu za PC iako je PC trziste vise razvijeno. Sa ovakvim internetom se necu ni kod mene naigrati sa PCem a kamoli sa X Box-om. Zanimljivo je da se kod konzola igre pojavljuju bez ikakvih gresaka tako da im razni patchevi nijesu potrebni sto je kod PC jako rijetko, a i drajveri nikad neprave probleme. Vjerovatno ce neko reci da je to zbog raznolikosti konfiguracija, ali ako je i zbog toga to je jedan veliki minus. Inace konzole su sada oko 150 eura i za to se dobija DVD, graficka,memorija,5.1 zvucna,odlican potpuno analogni dzojped,operativni sistem, mrezni adapter, hard disk i sve to kvaliteta koji nije uradi sam nego kvaliteta veoma renomiranih firmi. Za X Box 2 se trenutno rade igre koje na Radeon X 800 karticama daju samo 10ak frejmova a na njemu ce davati punih 60. Inace ce sistem graficki biti jaci desetak puta od trenutno najacih PC racunara a izlazi u toku sledece godine. Princ of persia je igrica tipa mario pa je mnogi odavde cijene kao jako kvalitetnu igru a inace je konverzija sa konzola. Jedina prednost kod PC su strategije koje su gotovo sve varijacija na temu Red Alerta sa boljom grafikom.

Milos77 je napisao(la):
Zanimlivo je da se Japanci gotovo iskljucivo igraju na konzolama i to pretezno RPG igre. Samo mi nije jasno kako ti glupi japanci mogu da zive bez visokoumnih igara kao sto je Half Life ili Doom koji odisu originalnoscu. Otprilike se u svijetu proda 10 igrica za konzole na jednu za PC iako je PC trziste vise razvijeno. Sa ovakvim internetom se necu ni kod mene naigrati sa PCem a kamoli sa X Box-om. Zanimljivo je da se kod konzola igre pojavljuju bez ikakvih gresaka tako da im razni patchevi nijesu potrebni sto je kod PC jako rijetko, a i drajveri nikad neprave probleme. Vjerovatno ce neko reci da je to zbog raznolikosti konfiguracija, ali ako je i zbog toga to je jedan veliki minus. Inace konzole su sada oko 150 eura i za to se dobija DVD, graficka,memorija,5.1 zvucna,odlican potpuno analogni dzojped,operativni sistem, mrezni adapter, hard disk i sve to kvaliteta koji nije uradi sam nego kvaliteta veoma renomiranih firmi. Za X Box 2 se trenutno rade igre koje na Radeon X 800 karticama daju samo 10ak frejmova a na njemu ce davati punih 60. Inace ce sistem graficki biti jaci desetak puta od trenutno najacih PC racunara a izlazi u toku sledece godine. Princ of persia je igrica tipa mario pa je mnogi odavde cijene kao jako kvalitetnu igru a inace je konverzija sa konzola. Jedina prednost kod PC su strategije koje su gotovo sve varijacija na temu Red Alerta sa boljom grafikom.

pa slabo si to srocio :)

Nisam hteo da se mesam, jer su ovakve rasprave uzaludne i obicno ih zapocinju ljudi koji nemaju/nosi probali konzole.
Odrastao sam na Komodoru, pa Amigi, pa onda PC-ju, i tek sam 2001 kupio PS2, a nesto kasnije i XBOX. Dok to nisam uradio bio sam zakleti PC-evac i moram priznati da sam non stop pljuvao po konzolama.
Danas, iako nemam vremena da se igram kao pre, uvek dobavljam sve najnovije naslove za sve platforme cisto da bi bio u toku i zakljucak je sledeci, u ovoj 2004. PC je izbacio HL2 koji me je zaista odusevio i recimo ROME Total War, koji je ubedljivo najjaci u svojoj klasi, mozda i najjaca strategija svih vremena. Sve ostalo - prosek.
Doom III - najvece razoracenje godine, uz neoptimizovani Vampire.
Sa druge strane, za konzole izlaze Silent Hill 4, PES 4, Halo 2, CHRONICLES OF RIDDICK (cak i u FPS zanru odvaljuje svaku PC igru - osim Half Life-a 2), FABLE (ubedljivo jedan od najjacih RPG-va koji je ipak izasao), FFX-2, GTA San Andreas (potreban komentar?), KOTOR 2 (jos je bolji od prvog dela, iako to zvuci nemoguce), BURNOUT 3.....
i mislim da je glupo da vise nabrajam zaista.
Prema tome, najbolje je pazariti sve tri platforme, realno sagledati situaciju, i onda pricati o necemu. Najveci apsurd svega je sto Riddick koji inace izgleda 5x bolje od Dooma3 leti na XBOXU dok recimo na mojoj masini Vampires secka na PIV 2.4, giga i po rama i ati 9800 256 MB. To mnogo govori o nemarnosti pri pravljenju igara i neracionalnom koriscenju resursa, i maltretiranju kupaca da update-ju svoj hardver na svakih dva meseca.
Gore je neko pomenuo Baldurs Gate II, slazem se , jedan od najjacih RPG-ova ikad izdatih, da su RPG-ovi nastavili da se krecu u tom smeru (izo 2d) verovatno ni jedna konzola ne bi mogla u tom zanru da pridje PC-ju. Ovako, FABLE JEDE svaki rpg koji je izasao na PC-ju od recimo Temple of Elemental Evil. Ko se slucajno pozove na Morrowind, ima ga na Xboxu. Na vrhu trona su naravno Fallout 1,2, Planescape, Baldur 1,2....a odmah ispod njih ide FABLE. U drugim zanrovima, borba je...malo je reci tesna.
Portovanje nije resenje jer PC jednostavno ne moze da izvuce ono sta mogu konzole, jednostavno zbog optimizacije...
Nego, odvojte 400e, (to vam je jedan manji update masine - pricam za ozbiljne igrace) i kupite XBOX i PS2...Nakon odigranih par igara, garantujem da cete promeniti misljenje, dotle...pricamo u prazno.

PavleB je napisao(la):
Nisam hteo da se mesam, jer su ovakve rasprave uzaludne i obicno ih zapocinju ljudi koji nemaju/nosi probali konzole.
Odrastao sam na Komodoru, pa Amigi, pa onda PC-ju, i tek sam 2001 kupio PS2, a nesto kasnije i XBOX. Dok to nisam uradio bio sam zakleti PC-evac i moram priznati da sam non stop pljuvao po konzolama.
Danas, iako nemam vremena da se igram kao pre, uvek dobavljam sve najnovije naslove za sve platforme cisto da bi bio u toku i zakljucak je sledeci, u ovoj 2004. PC je izbacio HL2 koji me je zaista odusevio i recimo ROME Total War, koji je ubedljivo najjaci u svojoj klasi, mozda i najjaca strategija svih vremena. Sve ostalo - prosek.
Doom III - najvece razoracenje godine, uz neoptimizovani Vampire.
Sa druge strane, za konzole izlaze Silent Hill 4, PES 4, Halo 2, CHRONICLES OF RIDDICK (cak i u FPS zanru odvaljuje svaku PC igru - osim Half Life-a 2), FABLE (ubedljivo jedan od najjacih RPG-va koji je ipak izasao), FFX-2, GTA San Andreas (potreban komentar?), KOTOR 2 (jos je bolji od prvog dela, iako to zvuci nemoguce), BURNOUT 3.....
i mislim da je glupo da vise nabrajam zaista.
Prema tome, najbolje je pazariti sve tri platforme, realno sagledati situaciju, i onda pricati o necemu. Najveci apsurd svega je sto Riddick koji inace izgleda 5x bolje od Dooma3 leti na XBOXU dok recimo na mojoj masini Vampires secka na PIV 2.4, giga i po rama i ati 9800 256 MB. To mnogo govori o nemarnosti pri pravljenju igara i neracionalnom koriscenju resursa, i maltretiranju kupaca da update-ju svoj hardver na svakih dva meseca.
Gore je neko pomenuo Baldurs Gate II, slazem se , jedan od najjacih RPG-ova ikad izdatih, da su RPG-ovi nastavili da se krecu u tom smeru (izo 2d) verovatno ni jedna konzola ne bi mogla u tom zanru da pridje PC-ju. Ovako, FABLE JEDE svaki rpg koji je izasao na PC-ju od recimo Temple of Elemental Evil. Ko se slucajno pozove na Morrowind, ima ga na Xboxu. Na vrhu trona su naravno Fallout 1,2, Planescape, Baldur 1,2....a odmah ispod njih ide FABLE. U drugim zanrovima, borba je...malo je reci tesna.
Portovanje nije resenje jer PC jednostavno ne moze da izvuce ono sta mogu konzole, jednostavno zbog optimizacije...
Nego, odvojte 400e, (to vam je jedan manji update masine - pricam za ozbiljne igrace) i kupite XBOX i PS2...Nakon odigranih par igara, garantujem da cete promeniti misljenje, dotle...pricamo u prazno.

jel ti ne smeta prelazak na TV posle nekog TFT monitora, recimo?

To sto su dosadasnje konzole bile predvidjene za igranje samo na televizoru ce sigurno biti ispravljeno kod sledece generacije,tako da to i nije mnogo jak argument na strani PC-a.Ono sto mene mnogo vise zanima i nervira je to sto imam 1,7 Athlon,9500pro i 768 Mb ddr-a,a X-box 700Mhz,nabudzeni Gforce3 i 64Mb.E sad lepo je to sto on nema operativni sistem pa radi bolje ali ova moja konfiguracija bi ipak trebala da bude dosta jaca a ja bas nisam siguran da je tako,jer koliko vidim na X-box-u igre izgledaju poprilicno dobro i rade na zavidnom frame rate-u a na PC-u mora da stucne negde pa makar i protiv malera.Nek mi neko objasni kako je tolika razlika u zahtevnosti igara na PC-u i konzolama,gde je to usko grlo koje toliko koci igre na PC-u?

TV je najcheshce veci, a chesto mnogo veci od monitora, pa se to nikako ne moze porediti...Osecaj igranja na TVu sa full analognim joypadom (da, svako dugme koje se moze stisnuti je analogno) je totalna suprotnost tastaturi i malom monitoru...
Ja PS2 igram na TVu 72cm i ne mogu da objasnim razliku i grafika je u puno sluchajeva slichna PCju...Smetalo bi da je to drastichno, ovako grafiku preskachesh u startu, i okrecesh se drugim kvalitetima igre...
Pojavio se frag adapter i za PS2 i Xbox, koji omogucava povezivanje bilo kog PS/2 misha i tastature, i kada to probam javljam kako je proshlo kod fpsova, kojih opet ima mnogo originalnijih i zanimljivijih na konzolama, ali je dosta teshko igranje zbog joypada...

Somilic je napisao(la):
To sto su dosadasnje konzole bile predvidjene za igranje samo na televizoru ce sigurno biti ispravljeno kod sledece generacije,tako da to i nije mnogo jak argument na strani PC-a.Ono sto mene mnogo vise zanima i nervira je to sto imam 1,7 Athlon,9500pro i 768 Mb ddr-a,a X-box 700Mhz,nabudzeni Gforce3 i 64Mb.E sad lepo je to sto on nema operativni sistem pa radi bolje ali ova moja konfiguracija bi ipak trebala da bude dosta jaca a ja bas nisam siguran da je tako,jer koliko vidim na X-box-u igre izgledaju poprilicno dobro i rade na zavidnom frame rate-u a na PC-u mora da stucne negde pa makar i protiv malera.Nek mi neko objasni kako je tolika razlika u zahtevnosti igara na PC-u i konzolama,gde je to usko grlo koje toliko koci igre na PC-u?

u najkracem - optimizacija.
"slaba" konfiguracija XBOX-a je radjena specijalno za igre, i sa tim hardverom ona izvlaci maximum, dok tvoja desktop masina daje svega 40,50% snage.

Ivan® je napisao(la):
jel ti ne smeta prelazak na TV posle nekog TFT monitora, recimo?

Upravo o tome pricam.
Nemoj da se ljutis al ti nisi ozbiljno analizirao/koristio konzole.
Kad pogledas kako izgleda CHRONICLES OF RIDDICK ili FABLE na ogromnom, kvalitetnom flat ekranu od 72 cm, bacices doom3 u djubre.
O BURNOUT-u da i ne govorim.

Milos77 je napisao(la):

Glupi Japanci ?
Doom III visokoumna igra + originalnost ?
Prince of Persia 2 "igrica" ?
Otprilike se u svijetu proda 10 igrica za konzole na jednu za PC iako je PC trziste vise razvijeno - pa kako je onda razvijenije PC trziste?

PavleB je napisao(la):
Upravo o tome pricam.
Nemoj da se ljutis al ti nisi ozbiljno analizirao/koristio konzole.
Kad pogledas kako izgleda CHRONICLES OF RIDDICK ili FABLE na ogromnom, kvalitetnom flat ekranu od 72 cm, bacices doom3 u djubre.
O BURNOUT-u da i ne govorim.

ma bre :) ...nismo se razumeli....
dosta dugo sam se ja igrao na raznim konzolama, ali u poslednje vreme imam samo pc... pa se bojim da bi me TV previse "pogodio" posle navikavanja na monitor, to je sve sto sam hteo da kazem...... ali mozda si u pravu, na extra TV-u verovatno nema problema....ja imam flat LG-ja 54 cm....
:S:

@PavleB: Sve te igrice koje si naveo, sem GT-a, imas i na PC-u, chorn. of riddick takodje. I ja se slazem da je super igrati se na TV-u od 72cm, imam ja u drugoj sobi 84cm 100hz TV, i kad pustim doom3 sa PC-a na njemu, leti u 800x600 :) a to i jeftiniji PC-i mogu da odrade, problem je kolko ljudi ima TV za 50.000 dinara :trust:

gx-x je napisao(la):
@PavleB: Sve te igrice koje si naveo, sem GT-a, imas i na PC-u, chorn. of riddick takodje. I ja se slazem da je super igrati se na TV-u od 72cm, imam ja u drugoj sobi 84cm 100hz TV, i kad pustim doom3 sa PC-a na njemu, leti u 800x600 :) a to i jeftiniji PC-i mogu da odrade, problem je kolko ljudi ima TV za 50.000 dinara :trust:

Molim te, "igrica" je Barbie's Horse Adventures, tesko da se tako moze nazvati Riddick. Dakle, IGRA.
Sto se tice tih portova...nemoj bolje da pricamo o tome.
A doom3 i riddicka porediti je smesno. Ono sto ti treba da vidis na tvom ogromnom televizoru je kako izgleda riddick na XBOXU, pa ce kosa da ti se digne na glavi.
Dalje, Fable ne postoji na PC-ju, i ako ikad dodje nece ga pokrenuti ni 3 gb ram-a. Ali to nije poenta uopste.

Ivan® je napisao(la):
ma bre :) ...nismo se razumeli....
dosta dugo sam se ja igrao na raznim konzolama, ali u poslednje vreme imam samo pc... pa se bojim da bi me TV previse "pogodio" posle navikavanja na monitor, to je sve sto sam hteo da kazem...... ali mozda si u pravu, na extra TV-u verovatno nema problema....ja imam flat LG-ja 54 cm....
:S:

Ok, mozda sam i ja malo prenaglio.
Nece te nista pogoditi veruj mi. Posle ovakve NEoptimizovanosti vampires:the bloodlines i onih mrlja od Doom-a 3, i Pokemoni ce ti izgledati kao vrh ponude.

Inace, dobar flat 72cm je oko 24 000 dinara.
XBOX oko 15 000 i PS2 oko 17 000.
Ful igracka skalamerija bez update-a, drajvera, patcheva, bagovanja, opadanja framerate-a itd itd itd ....

PavleB je napisao(la):
Glupi Japanci ?
Doom III visokoumna igra + originalnost ?
Prince of Persia 2 "igrica" ?
Otprilike se u svijetu proda 10 igrica za konzole na jednu za PC iako je PC trziste vise razvijeno - pa kako je onda razvijenije PC trziste?

Razvijeno je vise i to mnooogo vise u smislu da je daleko veci broj vlasnika PC racunara ali im nepada napamet da igraju video igre na njima. Pod 1,2 i 3 se zove ironija.

Mislim da ce ova prica da izgubi na znacaju kada se razvoj igara za PC i Konzole ujedini. Inace Konzole polako postaju PC. Isto tako, mnogi koriste PC kao konzolu. Cini mi se da ce ova 2 da se sve vise priblize u buducnosti. Kupovacemo kuciste sa hardwerom, dok ce samo softwer da se razlikuje: da li ce imati kompleksan OS, ili ce imati neki OS sa 2-3 menija (PlayGame, DivX, DVD, Mpr3...). To se vec i desava (primer XBOX 1).

PS. Zna li neko koja masina je unutar XBOX1. Nesto sam cuo da je GF3 unutar njega.

Milos77 je napisao(la):
Razvijeno je vise i to mnooogo vise u smislu da je daleko veci broj vlasnika PC racunara ali im nepada napamet da igraju video igre na njima. Pod 1,2 i 3 se zove ironija.

Pa to znaci da je IGRACKO trziste razvijenije za konzole, sto se i podrazumeva, nismo pricali o programima i pratecim aplikacija,a nego o igrama.
Oni kojima ne pada na pamet da igraju igre ne spadaju pod IGRACKO trziste.

Meni je licno zao sto vise nema igara tipa Fallout,Red Alert, Legacy of Kain, Dark Earth i slicno na PC-ju i sto se sve zasniva na mucenjima grafickih kartica da prikazu realnost, a to rezultira jednom do dve dobre igre godisnje. Kao sto rekoh, Half Life 2 je primer kako dobar naslov treba da izgleda, a Rome Total War je premasio sva ocekivanja....
Ovo ostalo....da Bog dobri sacuva.

Ipak, realnije sagledaj situaciju, i ne pljuj po necemu sto ne poznajes.

Inace, ovo gore pod 1,2,3 uopste nije nikakva ironija.

1. Kako mozes reci za Japance da su glupi? Odakle TEBI ideja za tako nesto, zar nisi malo sam sebi smesan kad to kazes.
2. Po cemu je Doom III visokoumna IGRA? Imas li jednu stavku kojom bi potkrepio ovu notornu glupost. Pa vise razmisljanja ima u nekom fliperu.
3. A ovo za "igricu" nemam nameru komentarisati uopste. Ta rec sama govori dovoljno o onome koji je tako "znalacki" koristi.

Boyce je napisao(la):
Mislim da ce ova prica da izgubi na znacaju kada se razvoj igara za PC i Konzole ujedini. Inace Konzole polako postaju PC. Isto tako, mnogi koriste PC kao konzolu. Cini mi se da ce ova 2 da se sve vise priblize u buducnosti. Kupovacemo kuciste sa hardwerom, dok ce samo softwer da se razlikuje: da li ce imati kompleksan OS, ili ce imati neki OS sa 2-3 menija (PlayGame, DivX, DVD, Mpr3...). To se vec i desava (primer XBOX 1).

PS. Zna li neko koja masina je unutar XBOX1. Nesto sam cuo da je GF3 unutar njega.

Da, XBOX je ceo napravljen na bazi PC-a, naravno, samo sto je "specijalizovan" samo za igre i zato je toliko superiorniji.

U principu, intencija i jeste da se napravi neka ultimate masina, koja ce moci da se koristi i za rad i za igranje, ali dok god postoje ratovi na trzistu, i ugovori izdavackih kuca i proizvodjaca hardvera, to je tesko za ostvariti.

Inace, na XBOX-u 1 moze se ugraditi najnormalniji hard disk od recimo 120 GB, koristiti razni Media Player-i, MP3, DVD, DIVX, surfovanje po internetu, dostupni su i mis i stastatura, tako da se ocekuje da ce XBOX2 biti jos mocniji u tom smislu. Trend razvijanja konzole u pravcu totalne multimedijalne masine se nastavlja, i to sve treba da nas raduje.

PavleB je napisao(la):
Molim te, "igrica" je Barbie's Horse Adventures, tesko da se tako moze nazvati Riddick. Dakle, IGRA.
Sto se tice tih portova...nemoj bolje da pricamo o tome.
A doom3 i riddicka porediti je smesno. Ono sto ti treba da vidis na tvom ogromnom televizoru je kako izgleda riddick na XBOXU, pa ce kosa da ti se digne na glavi.
Dalje, Fable ne postoji na PC-ju, i ako ikad dodje nece ga pokrenuti ni 3 gb ram-a. Ali to nije poenta uopste.

Covece, koji je tvoj problem ? Igrica - igra, sija - vrat, nivo - tabla, itd... Doom3 sam pomenuo jer si ga i ti pomenuo, meni je doom3 teski krs, samo kazem da i IGRE sa PC-a imaju skroz drugi smek kad ih pustis na TV i uzmes gamepad u ruke. ocu da kazem da ti ne treba najnovija i najbolja grafika da bi ih terao u 800x600 na nekim medium setovanjima na TV-u, a izgledace i dalje bolje nego na konzoli (kako koja igra naravno) i radice isto tako glatko. Da je na konzoli lakse igrati se, verovatno jeste, zavisi od zanra. Da je to nesto spektakularno dobro, zavisi od TV-a, Zvucnika itd. Slozices se samnom da si mozda jedini covek u ovoj zemlji koji ima PS2, XBox i PC + 72cm TV (verovatno 100hz) i neki dobar zvucni sistem. Mi PC-jevci ovde tvrdimo da je PC bolji od konzole zato sto vecina ljudi (dece najvise) koja ima PS2 se igra na 52cm gorenje telvizoru ili nekom kvazi samsungu na integrisanim zvucnicima u TV-u i matorci ih oteraju cim pocnu neke vesti. Ovo je najcesca situacija sa konzolasima pa se i mi ostali postavljamo prema takvoj kao prema "default" situaciji. To sto ti i ja imamo svoje stanove, para za ovo ono, to je druga stvar i nije relevantna za ovu pricu, jer nije "realna" situacija. Primer: Sad moze da se javi neko ko ima PC i veliku sobu posvecenu igranju sa LCD projektorom i nekim ultra zvucnim sistemom i da kaze PC je zakon, da vidis kako to izgleda kod mene....u takvom slucaju je i NFS2 bolji od GT-a sa PS2-jke....ali to nije REALNA situacija. Realna je : matori 52cm TV, PS2, piratske igrice i parice sarenice u dzepu sa kojima ni sladoled nemozes da kupis = prosecan klinac od ~16god koji sanja da ima PC sa ioele boljom grafickom i da ga ne cimaju matorci.

PS. chron. of riddick je odlicno portovan, radi savrseno. u 800x600 ce raditi super i na PC-u koji sad vredi 300e...toliko o tome. Znam da si se iznervirao zbog vampire TM: Bloodlines, i ja sam, velika steta, medjutim igru sam obrnuo vec 2 puta i na putu sam ka 3-cem :) Jako mi je zarazna igra i pored onog ucitavanja silnog, medjutim mislim dac e ti ipak trebati neki P4 3.0ghz, 2.4 je prilicno slabo, ne samo za vampire, vec i za ostale neoptimizovane igre :(

Pozdrav

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno