Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dolazi u NS, meni je ove sedmice stiglo 3 posiljke, 1 registrovana i 2 neregistrovane.

@kk1234

По овим сликама се види да су ти пакети отпремљени из ГПЦ Нови Сад.
На поштиној апликацији би требало да се види и где, док се на праћењу преко поштиног сајта то не види.

@zvrk100

ГПЦ Београд ради. Не раде они радници који су стали са радом још онда, али су ту други који сада раде.
Проблем је што се у међувремену тамо нагомилао огроман број пакета, требаће ко зна колико да се све то рашчисти.

@kk1234

По овим сликама се види да су ти пакети отпремљени из ГПЦ Нови Сад.
На поштиној апликацији би требало да се види и где, док се на праћењу преко поштиног сајта то не види.

@zvrk100

ГПЦ Београд ради. Не раде они радници који су стали са радом још онда, али су ту други који сада раде.
Проблем је што се у међувремену тамо нагомилао огроман број пакета, требаће ко зна колико да се све то рашчисти
1000003716.png
Sta mislis da odem da preuzmem??

Samo informacija da mi je juče stigao račun za grejanje u sanduče(prvi papir od poštara ovog meseca) a malopre sam dobio informaciju da me čeka 1 (jedan) paket iz Kine na paketomatu. Paket je od 01.10 a 20.10 je ušao u Srb i od tada stoji

Ne znam sta se desava sa Kinezima, pošiljke mi stoje od 3.11 sa statusom "Arrived at departure transport hub". Nekoliko pošiljaka imam i svaka ima ovaj status, ne pomera se. E sada da li to ima veze sa našom poštom i štrajkom ne znam, vidim da sa Joom-a ide normalno, mozda jer ide preko Holandija a ne preko Mađarske.

Ne znam sta se desava sa Kinezima, pošiljke mi stoje od 3.11 sa statusom "Arrived at departure transport hub". Nekoliko pošiljaka imam i svaka ima ovaj status, ne pomera se. E sada da li to ima veze sa našom poštom i štrajkom ne znam, vidim da sa Joom-a ide normalno, mozda jer ide preko Holandija a ne preko Mađarske.
Postoje neki problemi u logistici na relaciji Kina-Madjarska. Ima to veze neke sa politikom EU i nekim logistickim stvarima tehnickim. Ni tamo ne rade punim kapacitetom.
Kinezi su cak razmatrali da ako Madjarska i EU pocnu da usporavaju proces, vecina posiljki vise ne ide preko Madjara nego Turaka. Ali mislim da nista od toga nece biti.

Poslednja izmena:
Preko Turaka je islo ekstra brzo al cenim da je skuplje od Madjara.

Poslednja izmena:
Preko Turaka je islo exstra brzo al cenim da je skuplje od Madjara.
Da zapravo dok je taj krak preko Turske bio masovniji prethodnih godina posiljke su ekstremno brzo stizale. Kako je prebaceno preko Madjara sve sporije i sporije je islo. Mislim da to ima i veze zato sto je Turska ipak nezavisniji entitet od EU pa i trziste i tranzit rade brze i slobodnije.

Dve UA...HU delivery center od 05.10. još dve od 09.10 i jedna od 19.10. Još desetak koje stoje kao delivery company od 11 do 18 dana. Jedna LA...HU koja je delivery company od 06.11. Leskovac je u pitanju.

Pogledajte prilog 413844
Sta mislis da odem da preuzmem??

То јесте отпремљено у пошту 21137, али је питање да ли су они то тамо распаковали или им све то стоји по разним џаковима. Код мене у пошти су одличне раднице, па увек све завршим лако и без проблема.
Зависи од радника, можда дају пакет (ако уопште могу да га нађу у гомили), а можда само кажу - нема ништа.
Све зависи какви су радници у тој пошти.

То јесте отпремљено у пошту 21137, али је питање да ли су они то тамо распаковали или им све то стоји по разним џаковима. Код мене у пошти су одличне раднице, па увек све завршим лако и без проблема.
Зависи од радника, можда дају пакет (ако уопште могу да га нађу у гомили), а можда само кажу - нема ништа.
Све зависи какви су радници у тој пошти.
sutra cu ici da vidim sad sam otisao do te poste ,nisu radili😅1000003717.jpg

Preporuka je u tom slučaju naručivanje preko DHL-a, UPS-a i sličnih servisa :)

Izgleda da posiljke stizu sad kako ko ima srece, moja LA..HU jos nekom magijom stoji kod Madjara od 30.10 bez promena statusa
DatumMestoStatusPotpisnik
30.10.2023 16:47:00HU-HU1005Prijem

Svi statusi su informativnog karaktera.

@Stoka89

Ne stoji u Budimpesti nego u Surcinu/Zemunu , ali vrece nisu raspakovane pa
nije evidentirana u Postinom sistemu pracenja...

Na prethodnim stranama ima preko 100 LA...HU kodova u rasponu od 0525... do 0530....
pa svako ko hoce moze na vise primera da isprati sta se desava sa statusima.
hu11.jpg

Na

za LA..HU mozete pratiti Cainiao , Magyar Posta i UPU statuse

la522.jpg

Poslednja izmena:
@sasa022 Hvala za info ova moja je LA0525...HU, ovo nisam znao u vezi raspakivanja i evidentiranja da to tako funkcionise, nekako sam bio ubedjen da to ide automatski evidentiranje pa sam po tome mislio da je jos uvek kod Madjara :D

Inace videh na predhodnim stranicama gde si postavio liste, bas je haoticno ovo sad sa dostavama.. A po svemu sudeci da se ovo oduzilo + stize i Decembar gde su i praznici a uz praznike idu i pokloni iliti jos porucivanja i to se samo gomila znaci = ovi iz Poste nece znati gde je levo dok isprazne hangare sa nasim posiljkama a dok mi cekamo dostavu na kraju cemo i zaboraviti sta smo porucivali dok nam oni to dostave

meni samo ovo stoji i nista vise

I jedna domaca pise 8.11. Vrsac Otprema. I sve tu zabagovalo...
E da imam i onu posiljku iz Prizme od pre 20+ dana, al nema kod. Mada oni uredno na email posalju ovo:
"Dostava porudžbine će biti izvršena u roku od 24/48h na adrese u većim gradovima, a najkasnije u roku od 5 radnih dana na adrese u manjim mestima (dostava se vrši radnim danima).
Molimo Vas da u tom periodu obezbedite da na adresi bude osoba koja može preuzeti pošiljku." :D

Ne ide vise ni SG kako nekada , a i evidentiranje kod
nas za vecinu posiljki kasni 15 i vise dana.
( vidi se po LA...HU posiljkama )

rsg.jpg

Postoji i neki poremecaj sa tranzitom preko Madjarske

Cesto posiljke stoje po 10-15 dana u Kini sa statusom
Arrived at departure transport hub

pa onda kada stignu u Budimpestu ( Arrived at linehaul office ) ,
treba po 10-ak dana da ih razvrstaju i proslede ka krajnjim odredistima
Received by local delivery company

i onda kada napokon dodju u Srbiju idu na gomilu koja ko zna kada ce
biti razvrstana i evidentirana.

Ja razbi glavu razmisljajuci da li postoji neka alternativa kako doci do paketa, ali uzalud.. Da sam pri parama uzimao bi preko DHL ili ako je moguce mada mislim da jeste al' nisam siguran, ostavim adresu na Aliju neke poste u madjarskoj i skoknem tamo i uzmem kulturno paket posto kod njih dosta brze stigne nego kod nas koliko sam razumeo i ispratio

Dzaba sine moj. Ja sam kupio preko DHL-a i platio dostavu 20 evra i to opet otislo u nasu postansku carinu i stoji paket dve nedelje.
Ok to je DHL World Wide Shipping
Ima i DHL express on ide brze i nezavisan je od poste oni ti i dostave paket ali dostava kosta duplo vise plus spedicija mora da se plati. Moze da se ispalti jedino za neke skupe stvari.

Sve sto prodaje Amazon.com ide preko UPS, zaobilaze Postu, ali shipping kosta (duties and taxes included)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno