Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
kako kome...

Untitled.png

ДатумМестоСтатусПотписник
21.10.2023 07:07:4711003 ИЗМЕНИЧНА ПОШТАЗa цaрину
21.10.2023 07:00:4611003 ИЗМЕНИЧНА ПОШТАПриспелa
18.10.2023 18:45:00HU-HU1005Пријем

Сви статуси су информативног карактера.

Sta se vi bunite ... :) Najgore sto ovo tek treba da se vrati pa da posalju iz Kine ponovo sa punim podacima .Da li je strajk ili obustava nije bitno ali se svi strogo drze propisa kad sam ja u pitanju pa nije moglo da prodje

DatumMestoStatusPotpisnik
30.10.2023 16:47:00HU-HU1005Prijem

Svi statusi su informativnog karaktera.

Ja vala imam jos da cekam da je puste sa lanca iz boxa :D

Пакети (или бар део њих) је опет прошао ГПЦ Београд, за викенд и ноћас (без скенирања).
Чак је данас део пакета прошао и ГПЦ Нови Сад.
Један је уручен данас (био је на достави у суботу када је остављен извештај),
а био је сво време заглављен у пошти 11090.

2mU3VfN.png

oln22lz.png

ClMRzWE.png

2SnRBun.png

Neko strajkuje neko ne, od poste do poste od radnika do radnika .U prevodu ko ima srece da njegov paket uruci onaj ko radi taj ima srece. A kad dodje paket u vasu lokalnu postu. Opet zavisi dal imas srece da ga pogura neko ko radi u najmanju ruku ce ti reci da sam dodjes po paket.

Cek, ti si u pretragu upisao ovo - LA0528 3HU i smeta ti sto posiljka nije pronadjena u nasoj posti?! :)

@nenadan

Nisi primetio da koristim belu gumicu ;)

Da pratis temu i primere video bi da ovo nije jedini slucaj
da Posta Srbije nije evidentirala registrovanu posiljku :(

Da, u pravu si. Eto, nisam znao da je ovo oznaka za preporucenu - registrovanu posiljku.

Pozdrav da li je moguće nešto ovako naručiti sa alija? https://a.aliexpress.com/_mrF3Gi4
Ili da gledam Kupujem prodajem?
Jedina opcija za slanje je Sunyou na ovom i na svim sličnim oglasima.

@nenadan

Nisi primetio da koristim belu gumicu ;)

Da pratis temu i primere video bi da ovo nije jedini slucaj
da Posta Srbije nije evidentirala registrovanu posiljku :(

Moguce da Madjari jos nisu evidentirali, taj status je pandan onom nasem "arrived at local delivery center", tj. onaj status pre nego sto nasi skeniraju, a kod njih duze stoji

Neko strajkuje neko ne, od poste do poste od radnika do radnika .U prevodu ko ima srece da njegov paket uruci onaj ko radi taj ima srece. A kad dodje paket u vasu lokalnu postu. Opet zavisi dal imas srece da ga pogura neko ko radi u najmanju ruku ce ti reci da sam dodjes po paket.
Ceo Beograd štrajkuje ali su došli poštari iz unutrašnjosti da zamene Beogradske...

Moguce da Madjari jos nisu evidentirali, taj status je pandan onom nasem "arrived at local delivery center", tj. onaj status pre nego sto nasi skeniraju, a kod njih duze stoji
Ta posiljka, koja nije pronadjena u nasoj posti, ili nije registrovana ili nije usla u zemlju. Jer, nema teorije da, kako @sasa022 pise, nije evidentirana. Proces rada je takav da se svaka registrovana posiljka skenira kada udje u zemlju i uporedjuje sa spiskom - popisom, koji prati te posiljke.

A pisma i slično. Šta se sešava sa njim? Ona nisu registrovana i ne zna se gde su? Da li može da se ode u poštu i pita da li ima neko pismo za mene? I da li će ga dati i pronaći?

Ljudi samo oko 30 % pošte radi i to uglavnom na jugu. U BG se skoro ništa ne raznosi. U četvrtak su penzije možda se do tada nešto promeni ali kako je krenulo sumnjam. Nisam ni infostan dobio :p.

Poslednja izmena:
Ljudi samo oko 30 % pošte radi i to uglavnom na jugu. U BG se skoro ništa ne raznosi. U četvrtak su penzije možda se do tada nešto promeni ali kako je krenulo sumnjam. Nisam ni infostan dobio :p.
Ovaj tip štrajka je problem i za strajkače , doduše ako planiraju da nastave da rade u pošti. Posao se samo gomila i onda kad se prekine ima svi da se raspadnu od posla da isprazne sve magacine paketa i pošiljki i dovedu sve u redovno stanje.

Ovaj tip štrajka je problem i za strajkače , doduše ako planiraju da nastave da rade u pošti. Posao se samo gomila i onda kad se prekine ima svi da se raspadnu od posla da isprazne sve magacine paketa i pošiljki i dovedu sve u redovno stanje.
To je njihovo ali mislim da neće biti boljitka dok im ne dignu plate bar malo. Osnovni problem je što su to obećali pre dve godine ali naravno ništa po običaju nije ispunjeno....

Koliko sam ja shvatio, deo problema je što Dorđević i co guraju da privatna partijska firma Pošta Pro preuzme deo ingerencija oko stimulisanja rada zaposlenih u JKP Pošta (naravno uz finansijsku nadokandu), što je duboko nezakonito i koruptivno.
Nema nikakvih prepreka da sama JKP Pošta isplati te naknade svojim zaposlenima (osim što tako ima manje prostora za ugrađivanje).

https://biznis.telegraf.rs/info-biz/3755883-posta-nagradjuje-post-pro-promotere to je to.
Guraju privatnoj firmi poslove i deo kolace od posiljki Posta a radnike poste stimulisu da im budu robovi tako sto ce iako rade za Postu biti u mogucnosti da dodatno rade za Post Pro.
U prevodu, nekome se pune privatne dzepovi jer dobija deo para od postanskih posiljki a radnici ce dobiti povisicu koju traze ALI morace da rade i dodatni posao. Sto oni sad ne prihvataju. U prevodu, strajk se nastavlja dok ON ne dodje sad pred izbore da resi stvar.

Post Pro nije privatna firma, Pošta Srbije je 100% vlasnik.

posta.jpg

jeste jeste. To je samo na papiru drzavno vlasnistvo.
Cinjenica je da je to sporedna firma koja posreduje izmedju poste Srbije i krajnjih korisnika i trpaju pare u privatne dzepove dobrim delom.
SAd hoce sve vise transfera i transakcija da prebace na taj kanal a da radnici poste vise rade. A neko da puni dzepove.

A sta ces vole ljudi tako da odmah srljaju kako se privatnoj firmi gura...Bilo je negde spominjalo se,postave targete,pa hoce da radi izvoli radi,zaradi, ko nece neka jase drzavne jasle do odljnjeg....ali nece niko vise posla, hoce da ostanu na istom uz veci zaradu.

Uvek im je bilo zaposljavanje po partijskoj liniji i za vreme onih i za vreme ovih, nikakvo nove otrkice, sad sve zavisi kako koji medij to hoce da prenese...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno