Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Opet se politika valja oko ovoga, sada imamo još jedan zahtev poštara, smenu v. d. direktora. Saga se nastavlja, videćemo za par dana šta je novi zahtev, i tako u krug.
Covek svakako ide u ambasadu Slovenije. Trebao u Italiju, cerka mu studira tu, ali jebigica :)

Eo ga jedno saopstenje radnika poste.

IMG-1efe305b0ecb2b35d2b6f6730417e29c-V.jpg

Pozdrav. Jel može u pošti lično da se podigne paket sa alija ili se čeka na kućnu adresu?

Meni ovo sve toliko smrdi i obracaju se jedni drugima preko medija, niko nista direktno, niti su se ovi obracali kad su zapoceli strajk, niti rukovodstvo njima... A izgleda da je najvise zapelo oko toga Post Pro....jer kako razumem preko tog Post Pro radnici ce moci da ostvare vecu zaradu, uz naravno i vece angazovanje, dok oni jednostavno hoce samp vecu platu, za isti učinak... Nije problem u tome ko ce da ih isplacuje ili Post Pro ili non Pro, samo i iskljucivo hoce vece plate za ono sta su i radili, a ako je potrebno jos raditi zaposlite jos radnika, a mi necemo.
Pozdrav. Jel može u pošti lično da se podigne paket sa alija ili se čeka na kućnu adresu?
Ti bi i ovom ludilu svoj paket sa Alija, bas ih zabole sto ces ti doci po svoj paket, oni strajkuju nema paketa i tacka,a i da ne strajkuju ne bi ti ga dali, jer ne pada im na pamet da potraze.

Ja sam bio pre nekoliko dana u nadi da podignem sva pisma/pošiljke na svoje ime i eventualno na imena ukućana ali oni mi reče da ne znaju gde su te pošiljke i da nije moguće podići. Može da vidi jedino gde su registrovane pošiljke.

A kampanja počela, ajde da se igramo :ROFLMAO:
Koliko vidim ni p se ne vidi o praćenju pošiljki, bitno je da li je nekome mala a nekome velika mislim na platu.
E o čemu se ovde raspravlja ali u pozadini svakog komentara je gde je moja pošiljka, ja sam legalan prodavac :ROFLMAO:

Како да се расправља о пошиљкама кад су заробљене којекуда, по Мађарској, главним и осталим дистрибутивним центрима, поштама...
Расправља се о узроку проблема што нам нема пошиљака.
Паде ми на памет, пакети са алија се негде гомилају. Адресе су штампане на оном мазном факс/фискалном папиру. Ставите на пример фискални рачун негде, па га трљајте неколико дана или недеља, колико треба пошиљкама да дођу до нас. Па видите може ли се прочитати шта са њега.Још ако је негде на влажним месту.... Е тако ће некима отприлике изгледати адресе кад буде кренула достава.

@ssici
U tome je i problem, koliko pošiljki stigne sa "fabričkom" greškom. Šalu na stranu ali iz HU je stizala gomila pošiljki sa jedva čitljivom ili nečitljivom adresom jer vidim po samim kovertama a korektan mi je poštar pa po poštanskom broju i vidljivih bar prvih br. fona pita me da li očekujem nešta.

Može naravno. Moj poštar odavno ne nosi pošiljke, već isključivo ostavlja ono obaveštenje u sandučetu. Pratim pošiljku, kad vidim da je stigla u moju poštu odem posle 17h pošto je kao kod poštara u torbi pa mora da je razduži (naravno, stoji u prostoriji iza ali neće da je daju).
Pošiljke bez praćenja odavno ne naručujem pošto su prestale da stižu nekako baš oko vremena kada je poštar krenuo da objavljuje da je nezadovoljan platom. Situacija se nije promenila ni otkako su uveli Paketomat za neregistrovane pošiljke.

Trenutno stanje, pretpostavljam da stvari redovno stižu iz Mađarske ali ih gomilaju bez ikakve registracije u nekom magacinu. Koliko će trebati da se situacija "normalizuje" po završetku štrajka? Računam nikad.

Suvišni postovi su pobrisani. @warmaster i @Neitan prestanite sa raspravom i teranjem teme u off inače sledi trajno udaljavanje !!!

Evo danas po mom kraju vergla postar, mada nije mi poznat, mozda je samo u prolazu:)
Al bar se radi nesto izgleda.

Ja koliko vidim po svojim poslatim paketima nista se nije promenilo, posiljke mi i dalje stoje u centrima, ni jedan nije odnet na dostavu.
Isto mi je i sa Madjarima, svi stoje…

Ja koliko vidim po svojim poslatim paketima nista se nije promenilo, posiljke mi i dalje stoje u centrima, ni jedan nije odnet na dostavu.
Isto mi je i sa Madjarima, svi stoje…
Meni je preko 30 paketa trebalo da stigne do sada i apsolutno se nista ne desava, problem je sto su neki od njih vece vrednosti a znamo da od refundacije novca na Aliju nema nista, ajde par stotina evra i da prezalim ali mi je to trebalo zbog posla a pitanje je da li ce ti paketi uopste stici do nas ili ce da se zagube negde. Znaci ukanalio nas je ovaj njihov strajk na maksimum.

Ja verujem da ce stici, koliko se secam ovaj period novembar i decembar uvek bude problem sa posiljkam kod Madjara.

Prošli štrajk pre koju godinu znamo kako je završio, kutije paketa sa alija koje su prodavane na bubanj potoku.
Da ne grešim dušu, meni tada samo 1 paket nije stigao, plus jedan je stigao ali posle 9 meseci :D

Prošli štrajk pre koju godinu znamo kako je završio, kutije paketa sa alija koje su prodavane na bubanj potoku.
Da ne grešim dušu, meni tada samo 1 paket nije stigao, plus jedan je stigao ali posle 9 meseci :D
Bice ludnice kada pocnu da stizu zahtevi za refund na Aliju, ponovo ce Kinezi da zavrcu usi nasima.

Bice ludnice kada pocnu da stizu zahtevi za refund na Aliju, ponovo ce Kinezi da zavrcu usi nasima.
ahah Kinezi su se obezbedili... Ne daju vise refund ni za sta. Sem za registrovane posiljke za koje se eventulano vidi da su se vratile njima itd. Za sve ostalo ako se kod nase poste zagubi posiljka ili stoji negde a ti nisi uzeo paket Kinez nece dati pare nazad.

Videcemo da li ce da profunkcionise taj sistem za pracenje neregistrovanih posiljaka, koji je trebao da krene od 1. novembra, bar test faza, a zvanicno od marta. Nisu spomenuli da li cemo u test fazi i mi imati pristup tim informacijama preko pracenja na sajtu poste

Zvao me postar, da mu objasnim kako da me nadje, dali mu 5-6 rejona da radi.

Prilozi

• Screenshot_20231108_113414_Chrome.jpg
    Screenshot_20231108_113414_Chrome.jpg
    149.3 KB · Pregleda: 40
Ja očekujem neki paket sa Amazona, 24$ artikal i 33$ shipment plaćen. Piše expected delivery 14 novembar, još uvek nije shipped. Šta mogu da očekujem?

Da li je ok onaj broj pošiljke sa alija ukucati u poštin "praćenje pošiljki"?
I šta znači da datum 27.10 piše "prijam"

“prijam“ ne znaci nista, sigurno pise nesto drugacije i vise od toga

to znaci da je tad predata posiljka u kini

Da li je ok onaj broj pošiljke sa alija ukucati u poštin "praćenje pošiljki"?
I šta znači da datum 27.10 piše "prijam"

Znaci da je 27.10. paket registrovan u nekom centru za prijem posiljaka.
Pretpostavljam da ti pise Prijem HU1005 ( sto bi znacilo da je primljena u centar za sortiranje posiljaka Hungary.
Od tog trenutka mozes da pratis status posiljke kod nas (na postinom sajtu ili aplikaciji)

Znači ono na aliju nije tačno, jer tamo u "track order" piše da je već stiglo u moj grad i to 31.10.

pa ako verujes kinezima, koji su nasi veliki prijatelji… onda je valjda stiglo?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno