Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nece ni tih 60k dinara da zarade radom.
Jednom sam ti rekao da probaš ti rekao da nećeš pa ti opet kažem preko tuđe guze ni 100 udaraca nije mnogo. Sa 100% mogu da kažem da su poštari i one žene na šalterima jedini koji stvarno rade u tom preduzeću to je jako težak posao ma šta ti mislio...tvoje nezadovoljstvo radom možeš potražiti na kraju krajeva pred nadležnim organima ili prosto koristi divne kurirske služe pa ćeš videti kako su privatnici divni i duše od ljudi, a da i ne zaboravi šediterske troškove :)...

Recimo ja mogu da ti kažem da moj poštar zaradi svaki dinar i preko toga ali da jednostavno ne može da živi sa 60k i stvarno je bezobrazan što mi evo već 10 dana ne donosi paket koji čekam sram ga bilo ;)....

Koje je obrazovanje potrebno da bi bio poštar ili salterski službenik?

Ta posiljka, koja nije pronadjena u nasoj posti, ili nije registrovana ili nije usla u zemlju. Jer, nema teorije da, kako @sasa022 pise, nije evidentirana. Proces rada je takav da se svaka registrovana posiljka skenira kada udje u zemlju i uporedjuje sa spiskom - popisom, koji prati te posiljke.
Sale nije registrovao da pise "company", verovatno mu se ucinilo da pise "center", pa je zato omanuo

Takodje, dva paketa gde pise da posiljka nije pronadjena, proverio i na Madjarskom sajtu gde pise nesto slicno "Unfortunately the system cannot find data relating to the item stated".
Da, jos nisu skenirali Madjari, poslato/stiglo je do njihove izmenicne poste, samo treba da dodje na red za skeniranje i uvodjenje u sistem, a tada ce se pojaviti i kod nas sa statusom "HU-1005 prijem". Kod njih to malo duze traje nego kod nas, ume da bude od par dana, pa do nekih nedelju dana ako se bas oduzi.

jeste jeste. To je samo na papiru drzavno vlasnistvo.
Cinjenica je da je to sporedna firma koja posreduje izmedju poste Srbije i krajnjih korisnika i trpaju pare u privatne dzepove dobrim delom.
SAd hoce sve vise transfera i transakcija da prebace na taj kanal a da radnici poste vise rade. A neko da puni dzepove.
Te firme obicno ne sluze primarno za izvlacenje para(naravno, nije da nece iskoristiti ako im se ukaze prilika), jer to mogu i preko maticne firme bez ikakvih problema, vec uobicajeno se koriste za umanjivanje radnih prava, tako sto prebacis neke poslove na tu firmu i preko te firme krenes da zaposljavas preko pp ugovora za poslove koji su ti do juce bili, a i dalje su sistematizovani u maticnoj firmi. I onda imas radnike koji rade za jos manje plate, bez odmora, bez bolovanja.... Naravno, ovakve stvari ne mogu bas da prodju privatnim firmama, dok u drzavnim.....

Poslednja izmena:

@niki999

A ja sam ti rekao,ako nisu zadovoljan potrazi bolje,ali ne samo kuknjava i nerad (do pre godinu dana radio sam i za manju platu nego sto ima i taj postar i salterusa,a imao sam deleko vise odgovornosti,a verovatno i vise obrazovanje od onoga sta je potrebno njima i mogao sam tako jos ihahaj,ali sam otisao i sada radim za vise nego x3 vecu platu i daleko manje odgovornosti,tako da zaobidji me tih prica).
Ja i koristim te "divne" privatne kurirske sluzbe i potpuno sam zadovoljan sa njima, ako nista niakad nisam ostao bez traga i glasa od moje posiljke,postu koristim iskljucivo za ono za sta sam prinudjanjen....kad nema druge opcije (Pakete iz inostranstva ne biras ko ce ti doneti ili posiljalac iskljucivo preko Poste salje)

@niki999

A ja sam ti rekao,ako nisu zadovoljan potrazi bolje,ali ne samo kuknjava i nerad (do pre godinu dana radio sam i za manju platu nego sto ima i taj postar i salterusa,a imao sam deleko vise odgovornosti,a verovatno i vise obrazovanje od onoga sta je potrebno njima i mogao sam tako jos ihahaj,ali sam otisao i sada radim za vise nego x3 vecu platu i daleko manje odgovornosti,tako da zaobidji me tih prica).
Ja i koristim te "divne" privatne kurirske sluzbe i potpuno sam zadovoljan sa njima, ako nista niakad nisam ostao bez traga i glasa od moje posiljke,postu koristim iskljucivo za ono za sta sam prinudjanjen....kad nema druge opcije (Pakete iz inostranstva ne biras ko ce ti doneti ili posiljalac iskljucivo preko Poste salje)
3x a manje rada bravo bravo :)...šta da ti kažem...ali štrajk je štrajk dakle opcija u ovom trenutku za tebe su broj 1 tuži ih za materijalnu i nematerijalnu štetu 2. nemoj da ih nikada koristiš. Nema treće opcije osim ako ipak ne odabereš da ih koristiš. A oni vidiš neće da menjaju posao oće da štrajkuju..njihovo pravo ili možda ne...ali nisi ti nadležan da sudiš o tome možeš samo da imaš svoje mišljenje ali opcije su samo dve u ovom trenutku kako za tebe tako i za nas ;),

Mada četvrtak je blizu i penzije su blizu ko zna možda sunce zasija ;)...

Teško je odvikavanje od državne sise, ostavljenih radnih mesta u amanet od tate, mame, babe, dede, partije itd.

Pojedini bi pre štrajkovali glađu nego napustili državne jasle. Ne daj bože rekli sebi, pa dobro ako mi je mala plata, loši su mi uslovi, ništa se ne menja godinama tražiću neki drugi posao.

I posle trebam nekoga da žalim što mu je mala plata....ma daj bre.

Teško je odvikavanje od državne sise, ostavljenih radnih mesta u amanet od tate, mame, babe, dede, partije itd.

Pojedini bi pre štrajkovali glađu nego napustili državne jasle. Ne daj bože rekli sebi, pa dobro ako mi je mala plata, loši su mi uslovi, ništa se ne menja godinama tražiću neki drugi posao.

I posle trebam nekoga da žalim što mu je mala plata....ma daj bre.
Pa i tebi isti odgovor kao i gore. Prosto ne koristi ih :) 99% trgovaca sada nudi i druge kurire osim pošte ;)...ali avaj svi hoće i jare i pare, a neće ni špediterse usluge nema toga.

Dobro za to se slažem, čovek ako mu je mala plata ili loši uslovi rada a ima znanja, obrazovanja da pronađe bolji plaćeni posao, ne vidim razlog da ostane na državnoj sisi i radi za recimo 60.000.mada ima dosta ljudi koji imaju zanat pa rade za dosta manju platu, ali kod privatnika nema štrajka, ako nisi zadovoljan platom ti tražiš veću, ako neda das ili ti daju otkaz i ideš dalje.

Dobro za to se slažem, čovek ako mu je mala plata ili loši uslovi rada a ima znanja, obrazovanja da pronađe bolji plaćeni posao, ne vidim razlog da ostane na državnoj sisi i radi za recimo 60.000.mada ima dosta ljudi koji imaju zanat pa rade za dosta manju platu, ali kod privatnika nema štrajka, ako nisi zadovoljan platom ti tražiš veću, ako neda das ili ti daju otkaz i ideš dalje.
Prvatnici sabotiraju formiranje sindikata što im zdušno pomaže država i nije plata jedina stvar. Šta mislite o recimo pelenama ili radu od 15 sati na dan? Što se tiče otkaza ne ide to baš tako i gotovo svi radni sporovi idu na ruku zapolsenog, a to je posledica bahatog ponašanja poslodavaca kako privatnih tako i državnih. Doduše u poslednje vreme javlja se nestašica radne snage tako da je ta bahatost malo popustila. Stoji da poštar ili šalterski radnik ne može da ima milone ali ne može da ima platu od koje ne može da živi. Uzgred i kada bi im hipotetički povećali platu za 30% (što se neće desiti nikada) opet bi dobacili tek do prosečne plate u RS. I da se razumemo nisu tu samo poštari u problem već i mnogi drugi. Prosečan rad sa prosečnom stručnom spremom mora da dovodi do prosečne plate ali to nije slučaj u Srbiji.

Onda da krenemo svi da strajkujemo jer ne možemo od jedne plate da zivimo, to nije moglo nikada ni u Srbiji ni na Zapadu, na Zapadu sada još gore ne može.

Evo danas u moj kraj stigle neke opomene za struju.Jel to posta strajkuje samo preko nasih paketa ili to neko drugi deli?

Onda da krenemo svi da strajkujemo jer ne možemo od jedne plate da zivimo, to nije moglo nikada ni u Srbiji ni na Zapadu, na Zapadu sada još gore ne može.
Ma nemoj mi reći da na jadnom zapadu ne moće da se živi od jedne plate. Evo iz prve ruke prosečna plata u Nemačkoj je oko 2000 Evra neto....stan je oko 1000 evra režije oko 500 dakle imaš 500 za hranu i ostalo...izuztak je Minhen gde je stan 1300--1500 evra ali su tamo prosečne plate veće od 2000. A inače štrajk je svačije pravo...i tvoje i moje. Da li ćeš da ga koristiš ili ne to je na svima nama. Ljudi su ginuli da bi ostvarili to svoje pravo...

@bobpp nekada druga javna preduzeća koriste druge dostavljače ili službe nezavisne od pošte, a ima kao što sam više puta rekao i oko 30% ljudi u pošti koji rade.

Eto imamo konacno stav nekog iz Poste, mi necemo raditi dok ne dobijemo 30%,a svi ostali trazite alternative, ko vas sisa, uzeli smo vase posiljke, zaplenili...
Uf kad pocnu da pljuste otkazi, pa se tuzite medjusobno sa rukovodnstvom, drzavom s kim hocete, bice veselo....uvek su se ti strajkovi zavrsavali sa nekim obecavanjima, nekad laznim, nekad delimicno,ali nikad otkazi pljustali nisu...Naravno i trazicete da vam bude i placeno ovo sto niste radili, svima bi vam i zabranio dolazak na posao, pa hoce neka radi, ko nece ajd lepo kuci,pa i neka radi tim nekim minimalnim kapacitetom,ali radi...
Mada četvrtak je blizu i penzije su blizu ko zna možda sunce zasija ;)...

Tako vi funkcionisete, ucenom, sad kao moraju vam povecati,da bi vi ispostovali glavno glasacko telo - penzionere. Ma odlicno.

Eto imamo konacno stav nekog iz Poste, mi necemo raditi dok ne dobijemo 30%,a svi ostali trazite alternative, ko vas sisa, uzeli smo vase posiljke, zaplenili...
Uf kad pocnu da pljuste otkazi, pa se tuzite medjusobno sa rukovodnstvom, drzavom s kim hocete, bice veselo....uvek su se ti strajkovi zavrsavali sa nekim obecavanjima, nekad laznim, nekad delimicno,ali nikad otkazi pljustali nisu...Naravno i trazicete da vam bude i placeno ovo sto niste radili, svima bi vam i zabranio dolazak na posao, pa hoce neka radi, ko nece ajd lepo kuci,pa i neka radi tim nekim minimalnim kapacitetom,ali radi...

Tako vi funkcionisete, ucenom, sad kao moraju vam povecati,da bi vi ispostovali glavno glasacko telo - penzionere. Ma odlicno.
Ja ne radim u pošti sorry ;), ali imam empatiju i dobro sam informisan, a i ne ubijam za jedan ali ekspres paketić...pa čak ni za dva ;)

Bitno da POSTA i dalje prima pakete a cute i prave se ludi. Ako vec necete da saljete pakete i ne radite onda nemojte ni da ih prihvatate. Zarobe se paketi, Naravno ovi kupci mnogi cekaju i odustanu na kraju i nama se vracaju posiljke sa povratnim dostavama koje moramo da platimo. Nije u redu.

Bitno da POSTA i dalje prima pakete a cute i prave se ludi. Ako vec necete da saljete pakete i ne radite onda nemojte ni da ih prihvatate. Zarobe se paketi, Naravno ovi kupci mnogi cekaju i odustanu na kraju i nama se vracaju posiljke sa povratnim dostavama koje moramo da platimo. Nije u redu.
To se slažem da je bezveze ja sam čak pisao reklamaciju za moj paketić (pravio se lud da ne znam da je štrajk) i nisam još dobio odgovor bezveze ali šta da se radi, loši ljudi su na sve strane.

Ja ne radim u pošti sorry ;), ali imam empatiju i dobro sam informisan, a i ne ubijam za jedan ali ekspres paketić...pa čak ni za dva ;)
Sorry, ali grizes kao jedan od organizatora strajka.
Al za 5-10-15 ces ubijati?
To se slažem da je bezveze ja sam čak pisao reklamaciju za moj paketić (pravio se lud da ne znam da je štrajk) i nisam još dobio odgovor bezveze ali šta da se radi.
A ne znam ni ko u ovo vreme moze da nosi u Postu pakete, jedino neko ko je totalno neinformisan. I posle ukidanja strajka, treba sacekati sa slanjem preko Poste...

Sorry, ali grizes kao jedan od organizatora strajka.
Al za 5-10-15 ces ubijati?

A ne znam ni ko u ovo vreme moze da nosi u Postu pakete, jedino neko ko je totalno neinformisan. I posle ukidanja strajka, treba sacekati sa slanjem preko Poste...
Ne ja sam samo mator čovek koji je svašta video i u prošlom i u ovom veku. Mislim da sve ovo uzimaš mnogo k srcu sve dođe sve prođe. Strpljen spašen, ...ja sam ti samo rekao kao neko ko ima informacije šta je njihov stav i to je sve..a kako je Pašić nekada davno rekao i ti si u pravu, a i oni su u pravu. Mislim da je bilo dostav ovoga (mada sam to već jednom rekao :)...)

Vidi, ja bi vrlo rado voleo da oni svi imaju ne 30% vece plate, nego 130% i da na salteru uvek nije neka nadrndana tetkica, mada i ne mora tetkica, i ove mladje su poprimile vrlo brzo taj nadrndati ne neljubazni stav prema svim strankama.. Ali to se nikada nazalost nece desiti, ajd mozda ne nikada ali procice jos mnooogo godina.

Vidi, ja bi vrlo rado voleo da oni svi imaju ne 30% vece plate, nego 130% i da na salteru uvek nije neka nadrndana tetkica, mada i ne mora tetkica, i ove mladje su poprimile vrlo brzo taj nadrndati ne neljubazni stav prema svim strankama.. Ali to se nikada nazalost nece desiti, ajd mozda ne nikada ali procice jos mnooogo godina.
A kakve su tek u domovima zdravlja, ja bi to sve na ulicu a ne da im se diže još plata. Ne kultura i Komunizam je i dalje neprezaljeno kod njih.

Da racune verujem da ce da isporuce prvo i NJEGOVA pisma penzionerima. Zemlja Diznilend.

Opet se politika valja oko ovoga, sada imamo još jedan zahtev poštara, smenu v. d. direktora. Saga se nastavlja, videćemo za par dana šta je novi zahtev, i tako u krug.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno