Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jesam.
24. mart 2023. u 23:19
Aliexpress-Cainiao
[RS] Stigao u lokalni centar za dostavu
Ili to angliski
Arrived at local delivery center, Србија

Pre toga status
Received by local delivery company
A jos pre toga 18.03
Arrived Budapest, Budapest

I meni je tako stajao status za jednu posiljku i dosla je ipak, a bio sam ubedjen da se izgubila, jer jos tri koje su imale isti status su stigle 10 dana pre nje.

Izgleda da je ponovo proradio Singapore post kao nekada, WOW! :love: Konkretno, narucio sam ovaj USB a shipping je Ali Standard.

Screenshot 2023-04-06 111529.jpg

Potvrdjujem za standard shipping i singapore post. Pojacalo naruceno 26.3, poslato 27.3, jutros uruceno, proletelo bez placanja carine, 55 usd vrednost posiljke. Odusevljen sam, radi kao pre covid-a, bukvalno najbolja logistika na ali-ju, a da nije preskupa doplata.

LB.... LT, porucena 14.03. od starta ocekivano vreme dostave 06.04. i izgleda da ce zaista tako i biti.
Verovatno da nisam otisao do poste ostao bi bez paketa, cca 15e, 10e+5e shiping...i onda ce neko da prica i da stiti radnike, i td i td...

Nikakvog izvestaja naravno nije bilo u sanducetu. Usput prilikom preuzimanka, naplatise mi nesto 100 din, bez ikakvog papira i bilo cega.

Prilozi

• Screenshot_20230406_113647_Chrome.jpg
    Screenshot_20230406_113647_Chrome.jpg
    112.9 KB · Pregleda: 41
  • 20230406_113803.jpg
    20230406_113803.jpg
    105.9 KB · Pregleda: 42
Zbog ovakvih brljotina , pisite stalno prituzbe na rad lokalne poste
posta.rs/lat/korisnicki-servis/reklamacije.aspx

Zahtevajte u lokalnoj posti kontakt sa sefom / kontrolorom.

Ili zahtevajte da vam daju postanski pregradak - neka tu ubacuju
izvestaje i neregistrovane posiljke iz inostranstva.

Neka se sa paketomatima "igraju" na drugi nacin i neka rasterete postare na terenu.

Zbog ovakvih brljotina , pisite stalno prituzbe na rad lokalne poste

Zahtevajte u lokalnoj posti kontakt sa sefom / kontrolorom.

Ili zahtevajte da vam daju postanski pregradak - neka tu ubacuju
izvestaje i neregistrovane posiljke iz inostranstva.

Neka se sa paketomatima "igraju" na drugi nacin i neka rasterete postare na terenu.
Поштовани,

Као што смо навели у претходном одговору, пошиљке из међународног поштанског саобраћаја, које сте очекивали, а које наводно нису приспеле, представљају нерегистоване поштанске пошиљке, за које није предвиђена опција евиденције и праћења статуса, сагласно важећим прописима којима се уређује обављање поштанских услуга.
Све пошиљке приспеле из међународног саобраћаја, уредно се отпремају у поштанске токове, ради уручења примаоцима, према уобичајеној процедури. Сагласно прописаној технолошкој процедури за поступање са нерегистрованим пошиљкама, не постоји поуздан начин да се утврди (докаже) да исте нису или јесу уручене примаоцу, јер се ове пошиљке не уручују уз потврђење уручења потписом примаоца.
Посебно напомињемо да је садржину пошиљке, која по својој природи, значају и стварној вредности, има посебан значај за пошиљаоца (и примаоца), упутније послати у регистрованој поштанској пошиљци. Регистрована пошиљка се, за разлику од нерегистроване, евидентира и прати у токовима преноса.
Због поједностављених процедура приликом преноса и манипулације нерегистрованим пошиљкама, као и поступка уручења (најчешће убацивањем у кућни сандучић примаоца), цена ове услуге је увек примерена технолошком поступку, али Вас свакако уверавамо да Предузеће има одговорност и обавезу да било коју врсту пошиљке уручи квалитетно у сваком погледу.

С поштовањем,
Пошта Србије

Meni se čini da ovde i dalje ima gomila ljudi koji ne kapiraju da UA....HU pošiljke nemaju praćenje jer su NEREGISTROVANE i ne može se pouzdano znati u svakom trenutku gde se nalaze, već tupe jednu istu priču, kako im je "pošiljka stigla u Srbiju" posle 10 dana od slanja iz Kine ali lenji srpski poštari neće da raznose. Neverovatno.

Neverovatno je da gomila takvih kao sto si ti tupe jednu istu pricu da posiljke nemaju pracenje, a imaju po EU i okolnim exYU drzavama. A licno znam slucaj 5 pristiglih posiljki isti dan istim transportom (provereno), od kojih je par dostavljeno u roku od 7 dana, 1 na paketomat posle par nedelja, 1 posle potezanja veze i mesec i kusur stajanja u lokalnoj posti i 1 posle jos nedelju dve trazenja u GPC.
A lenji postari donose posiljke pa jednu gurnu u tvoje, drugu u komsijino sanduce ili ostave sve na sanducicima pa nek bira kome se sta svidja, a po kucama bace preko ili gurnu ispod kapije pa gde zavrsi, u bari, pod tockovima auta, kod kera ili macke, jer je tesko pozvoniti. Treba ih snimati i kaciti na YT kao Ameri sto rade sa FedEx i Amazon kuririma

LSxxxxxxxNL stigao danas posle 32-33dana od poručivanja. Kao što sam napisao par postova iznad , prodavac artikl nije imao na stanju, čekao sam 8 dana da pošalje ( samo je rezervisao broj pošiljke u startu) . Tako da NL i nije tako loš kao što sam očekivao.

Jel zna neko uopste da li Fedex isporucuje u srbiju, nikad nisam video njihovu kurirsku sluzbu samo od DHL-a

Verovatno da nisam otisao do poste ostao bi bez paketa, cca 15e, 10e+5e shiping...i onda ce neko da prica i da stiti radnike, i td i td...

Nikakvog izvestaja naravno nije bilo u sanducetu. Usput prilikom preuzimanka, naplatise mi nesto 100 din, bez ikakvog papira i bilo cega.
I danas kad sam dosao kuci zateknem izvestaj u sanducetu za navedenu posiljku, izvestaj popunjen sa 04.04.,a nije ga bilo ni 04.04. ni 05.04.

Jel zna neko uopste da li Fedex isporucuje u srbiju, nikad nisam video njihovu kurirsku sluzbu samo od DHL-a

Zastupnik je Flying Cargo, a vozila nisi primetio, jer su neupadljivo bela, samo sa strane imaju logo. Više puta mesečno primamo isporuke preko njih.

DHL i UPS upadnu u oko, jer su drečavo žuta i tamno braon.

Meni nisu ostavali nikakav izvestaj, samo su me zvali na telefon rekli da imam paket i da dodjem da podignem, a ako ne dodjem oni ce ga vratiti, u pitanju je posta Banjica trzni centar.

Juce se dopisujem sa Kontakt3 iz Poste, i evo sad stize poruka da imam UA….HU paket u Paketomatu… koja slucajnost :)

A kako se i sa kojim kontaktom3 dopisujes? Bas bih i ja hteo da pitam tog Kontaka3 gde je moja UA...HU posiljka.
Pa mozda bude slucajnost pa pa da i meni kazu da su ga stavili u paketomat.

Poslao upit na
on odgovorio, i to zacudjujuce dosta brzo :)

E pa to, a sta si pitao? I pod sta si postavio CC, postavite pitanje ili nesto treca?

Sta se desava sa nekih 7-8 paketa koji po pracenju vec 10-15 dana imaju status at local delivery [RS] ili kako vec pise, sve su UA….HU

videcu danas sta ce biti sve u paketomatu

@aki28

Ovo je cista slucajnost , jer je paketic zavrsio u paketomatu pa ga imaju u sistemu.
Inace dobijas jednu od generickih poruka , da za Ux...xx ne postoji evidencija.
Imas gore jednu takvu poruku koju je dobio @illidan.

Kada pises na posta.rs/lat/korisnicki-servis/reklamacije.aspx
dobijas odgovor sa contact @ posta.rs , a kao ime pise Kontakt x.

posta kontakt.jpg

4 paketa bilo u paketomatu :)

Znaci niko ne zna do kog datuma su stigli sa isporukom tih Ux...HU paketa?
Dobro, @ilidan kojeg su datuma tvoji paketi dobili status at local delivery [RS] ?

@aki28

Apsolutno nema pravila , cak za istu lokalnu postu...

U lokalnoj posti mozes da saznas da li im stoji brdo posiljki koje ceka isporuku
ili isporuka ide u roku od 1-2-3 dana od prispeca posiljki u lokalnu postu.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno