Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
UA...HU stoji u statusu: Out for delivery [RS] Arrived at local delivery center od 9.1.2023 za porudzbinu narucenu sredinom decembra prosle godine.
U posti naravno ne znaju nista o posiljci.
Da se ja pozdravim sa ovim... ?
Imam i ja takvih nekoliko, u principu je najbolje da ih prežališ, a možda se i ispostavi da su čučale negde u neotvorenim džakovima i čekale da jednog dana stignu na red, pa nam ih i isporuče za koji mesec, ako naprave radnu akciju raščišćavanja tih gomila...
Recimo, nekih 5-6 "HU" pošiljki koje su imale finalne statuse iz prve polovine februara isporučene su mi tek pre nekoliko dana (Beograd)

Posiljke sa AE nikada ne idu na javnu rasprodaju.Sve aukcije koje Posta organizuje su neisporucene
posiljke iz domaceg saobracaja.

Sto se tice Ux...xx posiljki nije vazno preko koje zemlje ce da idu , vazno je da se u Posti Srbije napravi reorganizacija ,
da poslusaju savete i da za mesec dana isprazne sve i jedno skladiste i da posle toga imaju redovnu svakodnevnu isporuku
bez ikakvih zastoja.
I sve to sa postojecim resursima !!!

Evo jos jednog primera statusa "iz buducnosti"

sg31.jpg

Posiljke sa AE nikada ne idu na javnu rasprodaju.Sve aukcije koje Posta organizuje su neisporucene
posiljke iz domaceg saobracaja.

Sto se tice Ux...xx posiljki nije vazno preko koje zemlje ce da idu , vazno je da se u Posti Srbije napravi reorganizacija ,
da poslusaju savete i da za mesec dana isprazne sve i jedno skladiste i da posle toga imaju redovnu svakodnevnu isporuku
bez ikakvih zastoja.
I sve to sa postojecim resursima !!!

Evo jos jednog primera statusa "iz buducnosti"

Pogledajte prilog 383591
Da ti nije mozda palo na pamet da je to zemlja sa drugom vremenskom zonom, nikakav status iz buducnosti.

RB***SG singapurćanin stigao danas na kućnu adresu posle 9 dana od narudžbine...
Imam još 4 paketa "mađari" neregistrovani svi imaju zadnji status da su došli u Srbiju, takođe posle 9 dana.

IMG_20230331_213030.jpg

@TechSamuraj

RB...SG
Poruceno 23.03 , 30.03 isporuceno na kucnu adresu :)

UA...HU
Najverovatnije ce doci do korekcije statusa.Dolazak u Budimpestu prvo oznace kao dolazak
u Srbiju , a onda naprave korekciju i posle par dana imas ispravne statuse.

@sasa022 Hah 7 dana, to je bolje od očekivanog 😄. Verovatno će tako biti, sve u svemu krenulo je na bolje što se tiče dostave.
Uzgred primetio sam da su Kinezi (na Aliju) dosta toga omogućili da se kupuje bez onih suludih cena poštanskih usluga.

LA..HU usao sinoc u Srbiju posle 49 dana od narucivanja. Kad ce do cerke, videcemo.

LA...HU definitivno kasne , ali nam zato UA...HU stizu iz buducnosti.
Ima gomila primera gde su statusi pomereni zbog vremenskih zona ,
ali ovo je ocigledno status generisan dan unapred.
Takve gluposti su bile uobicajene za SunYou , a izgleda da ce postati
i praksa kod Cainiao.
Takodje na AE stalno imaju pogresan status - dolazak u Budimpestu prvo
oznacavaju kao dolazak u lokalnu postu u Srbiji , a tek naknadno vrate
tacan status.

bhu.jpg

Jel narucivao neko preko fedex-a nesto i kakva je procedura?

Treba jedan covek da mi posalje iz turske nesto i oce preko fedexa da posalje a prvo je hteo preko ups-a al je kao skup shipping

Poslednja izmena:
Kaze da ce da posalje fedexom cloud packaging i paket je oko 5-10$, da li ce mi nesto naplatiti kad stigne paket?

Jel ovo 11202 oznacava postara
CC paket u pitanju vece tezine oko 3kila knjige u pitanju su
Status zaduzena za isporuku i broj moje poste
Da bi zatim u igru usao posle 2 sata i status 11202 i izveštena tj mrzi ih da nosaju teske pakete tj zvali me na telefon al ja nemam propustene pozive nije mi se apdejtovao sistem i koristim losiju klasu telefona kao sto je redmi note 11
I onda kao iz 11202 opet stiglo u moju lokalnu postu
Inace subota sad je dan bio
Jel mogu ja sa licnom bez tog papirica koji nisam dobio ili ga je vetar mozda oduvao (salim se ali stvarno postoji mogucnost posto mi u hodbiku zgrade ostavlja moj dobri postar i mogucr da nisam ni video mada mala je mogucnost) da pokupim posiljku pretpostavljam da moze ali ipak je Srbija u pitanju
Hvala

Po meni najrealnija opcija uvesti da bez papirica o pokusanoj isporuci nema preuzimanja i da se uvede najveci moguci stepen zastite postara i poste da se nikako ne moze utvrditi ili priloziti zalba za neostavljen papiric i da posta onda stavlja na licitaciju sve CC pakete. Ako se ne krade i oporezuje kako da zivi jadna posta i ova drzava? Jeste da ce se dobiti malo na licitacijama ali bolje malo nego nista. Ko ima imalo dobrote i razuma neka lajkuje post ako se slaze sa inicijativom.

Nikollo

Ne nosi tvoj dobri postar pakete (osim ako nisi u nekom malom mestu gde nema redovne dostave). To je posao dostavljaca (kurir).
Paket mozes da podignes u isporucnoj posti narednih 20 dana, ne treba ti nikakav "papiric".
Na licitaciju idu posiljke koje nije posiljalac hteo da preuzme, zbog postarine koju mora da plati.
Posiljke iz inostranstva nikave veze nemaju sa licitacijom.

LB.... LT, porucena 14.03. od starta ocekivano vreme dostave 06.04. i izgleda da ce zaista tako i biti.

Prilozi

• Screenshot_20230404_084142_Chrome.jpg
    Screenshot_20230404_084142_Chrome.jpg
    118.3 KB · Pregleda: 36
1680609007768.png

Idalje stoji na otpremi... Isao sam do carine u ns gde mi je zena na salteru rekla da roba nije jos ocarinjenja... Ne znam kako bi mi mogao doci ovaj update ako nije proslo jos carinu.

@Kavinter
Imaš u prethodnom postu kako ide sa carinom. Kad se pojavi GPC posle carine znači da je prošlo carinu i odatle se šalje ka tvojoj pošti a sve dok je 62200 znači da je na carini. Treba malo i čitati.

ah….. dobio sam LS…NL od kineza… znaci stize pocetkom juna… :)

^ Ne mora da znači. Evo ja imam paket sa istom oznakom . Poručen pre 32 dana a znam da ga je Kinez poslao tek posle 7-8 dana od poručivanja . Upravo mi se pojavio status "The item has arrived in the country of destination, SERBIA".
Nadam se da je stigao u Serbiu

samo 32 dana :D

UA.....HU mi od 24.03 stoji kod nas jel se zna do kog datuma su stigli sa isporukom ovih dana, BG u pitanju?

CC paket poslat 14.3. do danas nepreuzet. Nema otkupa i plaćena poštarina. Da li se vraća pošiljaocu ili će neko u Zemunu na licitaciji da se obraduje?

UA.....HU mi od 24.03 stoji kod nas jel se zna do kog datuma su stigli sa isporukom ovih dana, BG u pitanju?
Jesi li stoprocentno siguran da je kod nas? Posto kod te logistike ne moze precizno da se zna. Verovatno ti stoji "Arrived at destination country" sto nikako ne mora da bude tacno.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno