Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Krađa paketa je toliko uzela maha, da se sada više i ne isplati juriti one poštare koji ih kradu. Jedino rešenje bi bilo uvesti "Tracking" i za "Uxxx..." pakete... Pa makar i primaoci plaćali taj (dodatni) trošak. Poručeni paketi bi stizali, Pošta bi sprala ljagu sa obraza, povećala bi prihode, nešto bi valjda ostalo i za povećanje plata poštarima... A ništa to ne bi bilo komplikovano, niti bi zahtevalo dodatne resurse itd.

Poslednja izmena:
Jako puno zavisi od postara, ako onaj ciji je rejon ode na bolovanje, sta cesto rade (moze im se) mozes se pozdraviti sa paketom,onaj na zameni ga sigurno nece isporuciti,jer ga jel te boli uvo,odradjuju ono najosnovnije i zdravo.

Za nekih mozda deset godina otkad kupujem od Kineza, prvo sa Ebay-a, a zatim Aliexpress-a, mozda jedan paket mi nije stigao, mozda dva najvise. Jedan je stigao u isti deo grada, postar na zameni ga slucajno dao drugoj osobi i ona me zvala. Jednom meni dao tudji paket i ja zvao kontakt broj sa paketa. Jednom mi cak paket stigao posle 6 meseci, bio sam zaboravio i da sam narucio. Gde zivite i kakvi su vam postari, ne znam, ali znam da ako mi ne stigne nekada paket, to nece biti zbog kradje postara.
I mislim da postari imaju malu platu, u odnosu na uslove u kojima rade.

Tako meni za najmanje 12 godina online porucivanja nije nijedan paket nestao, bilo je da mi je postar otisao na GO i da zamena nije donosila jer nit zna teren nit ga briga samo je pisma donosio i uvek pogresno stavljeno(ovo pricam za period od pre desetak godina dok sam ziveo u delu grada gde nas 3-4 imamo istu adresu i broj i uvek mu je najlakse bilo da stavi kod mene, dok moj postar je znao nas po imenu i svakom donosio njegovu postu) al sta da se radi ne radimo svi svoj posao savesno, da li su im male plate, verovatno da(ne znam kolika im je) ali nikom nije stavljen pistolj na celo i receno moras da radis za tu i tu platu, svako moze otici sa bilo kog posla i niko nije nezamenjiv, odes i radis nesto drugo sto ti donosi vise para ako je lova jedini motiv da radis ono cime se bavis.
Da rezimiram nikad nijedan nestignuti paket za 12+ godina on line narucivanja, par puta dispute na AE i Ebay-u zbog nekih sitnica uvek sam trazio pola jer je bilo recimo da trazim nesto crne boje a oni mi posalju to samo plave, nekad mi za novu porudzbinu dali popuste itd, bilo svega al da mi paket ne dodje, ne biva.
To je moje iskustvo.

U aprilu naručim 12 paketića, otprilike iste bezvezarije koje mi nisu stigle. Ovoga puta u Shipping method za svaki izaberem "Tracking available" i doplatim po oko $1 ... Sve sam naručio u cugu, istog dana. Svih 12 paketića poslani sutradan. Svih 12 - UAxxxxxxxxxHU...

Od 12 ih stiglo 4. Od preostalih 8 nema ništa...
Nakon ovoga sam, krajem jula, ponovo naručio iste sitnice iz istih prodavnica, pa još neku џiџu i pridodao - ukupno 10-15 paketića... Ali sam ih naručio kod drugara u Nemačku. Sve mu je stiglo.

Radi testiraњa sam jedan paketić od $6 naručio i na svoju adresu, u Beograd. Taj... (pogađate?)... nije stigao.

Sad treba biti veliki detektiv ili Sokrat, pa zakљučiti gde i kako paketići isparavaju u vidu magle... i kako se vraćaju u čvrsto agregatno staњe na KupujemProdajem isl?

Uzgred, u Švabiji i "Unregistered" paketići imaju praćeњe do vrata primaoca. Porez se plaća odmah na Aliju, BangGood-u itd. (odmah je uračunat u cenu koju vidiš na sajtu), pa paketić odmah sa aerodroma ide primaocu. Ništa carinici ne proceњuju, ništa poštari ne otvaraju, niko ništa ne komplikuje život.

Ovaj moj drugar ima zakupљen neki box u obližњoj prodavnici klope. On pojma u životu nema o ovim Tracking brojevima, da li počiњu sa ovim ili onim slovom... nikakve sajtove ne prati... nikakve aplikacije ne instalira na telefon... ovo ispisano u ovoj temi na 600 strana je za њega špansko selo. On čovek, jednostavno, nakon što kupi klopu, otkљuča svoj box, pokupi svoje pakete i odnese ih kući. Eventualno jednom u deset godina iskrsne neki problem oko koga mora da angažuje mozak i izgubi malo vremena u životu.

Da se razumemo, meni mozda jedan paket nije stigao od ne znam koliko, ali te zamene i odsustva postara znaju mnoooogo da uspore, zakoce isporuke. Ne znam sto se tice plate i uslova, da plate nisu neke, ali i oni a sami znaju da su na drzavnim jaslama i to maksimalno koriste i njima tako super, nije neka plata, ali ima drugih prednosti...ja samo kad vidim postara u firmi, - 10, sneg, kisa, +40 on na bajsu vergla... Op onda posle mi se hvali kako uzeo bolovnje i bio recimo na svetskom prvenstvu u fudbalu u Rusiji kad je bilo... Pricam za Novi Sad...

Da se razumemo, meni mozda jedan paket nije stigao od ne znam koliko, ali te zamene i odsustva postara znaju mnoooogo da uspore, zakoce isporuke. Ne znam sto se tice plate i uslova, da plate nisu neke, ali i oni a sami znaju da su na drzavnim jaslama i to maksimalno koriste i njima tako super, nije neka plata, ali ima drugih prednosti...ja samo kad vidim postara u firmi, - 10, sneg, kisa, +40 on na bajsu vergla... Op onda posle mi se hvali kako uzeo bolovnje i bio recimo na svetskom prvenstvu u fudbalu u Rusiji kad je bilo... Pricam za Novi Sad...
MA da, ima tih careva, u 7,00č zaduži pakete za isporuku, u 7,30č parkira u hlad i odspava, kad se probudi pošalje svima poruke da mogu paket podići u lokalnoj pošti i završio je za taj dan. Jedina obaveza koju ima je da u neko doba vrati pakete u poštu.

Ja mislim da bi se gro krađa rešilo i bez praćenja, samo kad bi zahtevali potpis primaoca uz uručenje. Bez potpisa i bez ikakave evidencije da je opošiljka predata primaocu nije čudo što kradu.

Boli poštu i poštara uvo za vaše pakete.
Nisu na tržištu, šište im 00 da li ćete da primate pakete preko njih ili ne, kad im zatreba para da im poslodavac iz našeg džepa,…milina, radiš koliko misliš da treba i nikom ne polažeš račun.

zna li neko sta znaci ovo RSBEGC otprema.
sta je RSBEGC

mnogo me bune ovi njihovi statusi, evo gledam stare trackinge paket od pre par meseci je imao status "za carinu" pa onda ovaj "RSBEGC".
a ovaj trenutni paket ima izmenicna posta pa ovaj RSBEGC.

trenutni paket po pracenju srbija post:
16.09.2022 14:12:09RSBEGCОтпремa
holadska posta kaze
15-09-2022 21:50The consignment has arrived in the country of destination
track 24 (sajt koji inace koristim za pracenje)
16.09.2022 14:12:09 Otprema 11003 IZMENINA MAIL - 32200 PC Cacak

tako da nemam stvarno pojma, hvala u svakom slucaju

Da li su nekom isporucene LP..... posiljke koje su iz Kine krenule
sredinom avgusta ?

sy09.jpg

1663364846699.png
Ovo u ponedeljak da ocekujem? Ne dostavljaju subotom?

Meni juče stiglo 19 paketa, najstariji poručen 08.08, poslednji status 23.08, najmlađi poručen 28.08. poslednji status 07.09.
Svi HU, pošta NS.
Naravno ima starijih koji nisu stigli.

Ja mislim da bi se gro krađa rešilo i bez praćenja, samo kad bi zahtevali potpis primaoca uz uručenje. Bez potpisa i bez ikakave evidencije da je opošiljka predata primaocu nije čudo što kradu.
Po pravilima oni i trebaju traziti potpis, a u praksi postar potpisuje umesto nas.

Kad vam je postar trazio da vi potpisete prijem?

Meni jeste trazio tj trazi uvek potpis ne mogu da gresim dusu i da napisem nesto sto nije.
A verovatno da ima nekih koji i to rade mislim na postare.

Da li su nekom isporucene LP..... posiljke koje su iz Kine krenule
sredinom avgusta ?

Pogledajte prilog 355789
Imam jednu 28.08 Received by local delivery company,
Jos je nema.
Po pravilima oni i trebaju traziti potpis, a u praksi postar potpisuje umesto nas.

Kad vam je postar trazio da vi potpisete prijem?
Ja postara nisam video 6 meseci ,posiljke nadjem u sanducetu .Jedino kad je nesto kabastije to mi donese postexpress kurir (mozda nezvanicno cini uslugu kolegi)

Ja poštara nisam video nikada od kad sam se doselio, a ima tome punih 11 godina i pride par meseci.
Pošiljke uglavnom ne nađem u sandučetu, u većini slučajeva tu je ono parče papira, a nekad ne bude ni to, pa ako ima sreće i odem u to vreme u poštu zbog nečega, upozore me da imam paket, jer me sad već znaju.
Post express donosi uredno, uglavnom rano ujutro, uvek se jave, ali poštar jok, nikad mi ništa nije doneo na vrata.

Мени доноси само један поштар јер је ваљда род првом комшији.
Апропо поштара, чим су на минималцу, нема шта да им се смањи кад су на боловању, радио-не радио плата иде и остало уз њу. Тако да смо препуштени њиховој савести и доброј вољи.

Мени доноси само један поштар јер је ваљда род првом комшији.
Апропо поштара, чим су на минималцу, нема шта да им се смањи кад су на боловању, радио-не радио плата иде и остало уз њу. Тако да смо препуштени њиховој савести и доброј вољи.
Naravno da im sleduje umanjena zarada kad su na bolovanju, sem u slucaju "covida" kad je bolovanje placeno 100% u svim drugim slucajevima je 70% od pune plate.
Minimalac znaci dobijanje minimalno tolike zarade ali sa punim radnim vremenom.

Paketi preko alija od 18 aprila koji su isli preko HU a pocinju na AU, ni jedan nije stigao, a svi su zavedeni kao completed i pored toga sto za tracking status kaze not delivered. Mislim da od 10 paketa 5 izgubljenih je premnogo, despute nije uspeo.
Od madjarske dalje nema trackinga. Bukvalno kao da su ukradeni u Madjarskoj ili se krecu kao pisam od Madjarske pa je lud taj sto ne bi ukrao jer nema nikakvih posledica. Nemoguce im je uci u trag kradje.

RFxxxxxxxLT pošiljka stigla za 24 dana, vrednost 8$ (majica, kacket), ocarinjeno 340 dinara ( Niš ). :mad:

stigao RU*********NL za 19 dana. postar samo dao na ruke bez da trazi potpis, i ako je registrovana posiljka u pitanju. tako da je neko lako mogao samo da mazne. ja sam mislio da Rx paketi moraju biti potpisani pre preuzimanja

RFxxxxxxxLT pošiljka stigla za 24 dana, vrednost 8$ (majica, kacket), ocarinjeno 340 dinara ( Niš ). :mad:
8usd = 940 rsd.
940+20%=1128
1128-940=188
i 150 dinara naplacuju proveru paketa
188+150=338

to si samo pdv platio, to mogu da ti naplate i za proizvod koji vredi jedan cent

U maju sam porucila svoju prvu pošiljku preko alija koja mi je stigla za manje od mesec dana, kao i još tri pošiljke koje sam porucila nekoliko dana kasnije. Dve nedelje kasnije porucila sam još jednu i ona je stigla za otprilike 35 dana…a zatim sam porucila preko 20 pošiljki koje su navodno sve stigle 19. Jula u distributivni centar i svega 1 mi je stigla a sve ostale nisu… refundirali su mi 13, a 6 nisu , niti će… ponovo sam porucivala još 6 i sve su već 11 dana u lokalnoj posti, bar po njihovim informacijama, ali ne stižu na adresu! Pitala sam u posti, zvala carinu, zvala postu u Novom Sadu i svi su mi dali isti odgovor, to su obične pošiljke nemamo mogucnosti da ih pratimo…na kraju sam se i upoznala se sa poštarem koji mi dostavlja postu, on kaže da je bio na odmoru i da će mi kao i prethodnih 7 koje su mi stigle, doneti bez zastoja, ali sam mu svejedno skrenula pažnju da mi amo stigne veća količina istih pošiljke ostavi u posti i javi mi da dodjem po njih… ništa se ne dešava… a opet, kolega koji mi je preporučio ali i koji je jako zadovoljan kaže da nema nikakvih zastoja kod njega i da mu pošiljke stižu u firmu za 35 dana od narucivanja… konkretno ja sam porucivala neki materijal za izradu nakita u iznosima manjim od 5$.

sutra idem u moju postu da vidim dali su mi tamo oko 20 tak paketa,pise mi da je tamo,mada mnogo kazu da to nije tacno,nacicu postara pa cu videti gde je problem,naruceni jos u maju,pa cu javiti ako izrone nekim cudom

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno