Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ima neko da je skoro imao HU pošiljku, koliko im treba da stignu iz Kine?

@leethium

Ako si na podrucju gde nema problema sa isporukom trenutno racunaj
oko 20 dana ( od dana narudzbine do dana isporuke na kucnu adresu )

Danas stigle tri UA..HU pošiljke, BG - NBG.

Prilozi

• 20220718_215645229.jpeg
    20220718_215645229.jpeg
    60.9 KB · Pregleda: 54
  • 20220718_215632736.jpeg
    20220718_215632736.jpeg
    60.1 KB · Pregleda: 39
  • 20220718_215614922.jpeg
    20220718_215614922.jpeg
    60.1 KB · Pregleda: 36
Danas stigle tri pošiljke, poslednji status '[HU]At local delivery center' za jednu je 06.07. (datum kup. 16.06) a za dve 11.07. (datum kup. 27.06), išle preko Novog Sada.

Isporucene UA...HU , nisu ni dobile status At local delivery center

HUbf.jpg

@Aleksandra4

Napisano je mnogo puta - neregistrovane posiljke nemaju pracenje u Srbiji
nego samo do dolaska u Srbiju , pa status At local delivery center ne mora
da znaci da je posiljka u lokalnoj posti ili u lokalnom postanskom centru

Da li posiljke iz UK mogu da se prate nakon ulaska u Srbiju? Za sada regularno pratim statuse preko stranih sajtova (posiljka upravo krece u Srbiju) a na sajtu nase poste nista...

Meni ovi sto idu preko madjarske sad već masovno ne stižu, otvaram dispute, Ali team me otkaci, jer na fake madjarskom trackingu piše da je “at local delivery center”

U minusu sam ~30€, jer Ali team više ne prihvata ništa… samo šalju da proverim u posti… tako da prelazim na Joom, Banggood i Gearbest… oni me još nisu zeznuli…
Početkom januara sam sa Alija naručio 10-ak paketića sa bezvezarijama od po nekoliko dolara. Pola ih mi nije stiglo, ali mi je Ali vratio pare... Osim za jedan paketić, koji je jedini išao preko Mađarske. Tada o tom putešestviju preko Mađarske nisam znao ništa, ali sam video probleme u najavi.

U aprilu naručim 12 paketića, otprilike iste bezvezarije koje mi nisu stigle. Ovoga puta u Shipping method za svaki izaberem "Tracking available" i doplatim po oko $1 (bilo mi sumnjivo jer je jeftino, a opet i BangGood toliko naplati poštarinu sa Registered brojem). Sve sam naručio u cugu, istog dana. Svih 12 paketića poslani sutradan. Svih 12 - UAxxxxxxxxxHU... Znači, već do tada, za bezveze sam bacio $10-ak.

Od 12 ih stiglo 4 (za manje od mesec dana). Od preostalih 8 nema ništa, a svi su imali isto putešestvije po onim UAxxx... brojevima. Dispute-ovi, naravno, ništa. Jedan Kinez mi ponudio dolar-dva da mi vrati (oko trećinu plaćenog), odbio sam i zatvorio Dispute. Kad je bal, nek je maskenbal. Red je da počastim čoveka koji je jedini nešto ponudio... mada sam i njemu doplatio "Tracking available".

Opljačkan sam za 50-60 jura. Pre dve godine me GearBest opljačkao za 200 jura... i to sam telefon poslao u Nemačku. Otkačili su me sa pričom da ja u stvari telefon nisam kupio od njih, već u Shop-u na njihovom sajtu. PayPal me otkačio sa pričom da je prodavac njima predočio dokaz da je telefon isporučen (a meni nisu hteli da pokažu "dokaz").

Što bi rekao Bata Trlaja, "Situacija se zaoštrava iz dana u dan, da se mi razumemo." Ja (od Kineza), ovde u Srbiju, ubuduće naručujem samo sa BangGood-a.

Ranije se dešavalo da im se poneki Unregistered paketić slučajno zalepi za prste ili im ispadne u njihov džep... Ali ovo sad više nema nikakvog smisla.

Poslednja izmena:
Pozdrav svima,

Zna li neko koliko se u proseku čeka dostava preko Royal Maila – International standard za Republiku Srbiju? (bez postupka carine) :unsure:

Prošlog meseca sa Royal Mail trekingom mi je stiglo za 12 dana, u pitanju je dokumentacija. Ovaj pošiljalac poslao bez trekinga da bi uštedeo, iako sam insistirao da bude sa praćenjem makar ja platio...

Ја сам од 4 пакета sa Алија, тренутно добио 1.
Ситнице, за мобилне телефоне, ништа вредно.
Сва 4 имају последњи статус од 10. јуна [HU]Arrive at local delivery office.

Један је стигао 23. јуна, остали још увек нису.
Ниш

Koga možda interesuje...
Aliexpress i Fedex IP - paket u Kini registrovan 16.7. kod mene (Beograd) isporučen Fedex kurirom 21.7. Da je brže, ne bi valjalo. Interesantno, nije carinjen iako je vrednost znatna. Nije elektronika u pitanju. Tamo plaćeno nekih 15ak USD za poštarinu i kod nas kuriru oko 930 RSD.

Kako se na postinom sajtu dobija status da je posiljka urucena primaocu?
Da li to postar kada preda paket posle tamo nege oznaci da je urucio?
Preko aplikacije "Track Cheker" pratim pakete sa Alija za dva paketica mi stoji - 7/7/22 (HU)Arrive at local delivery office
za jedan7/11/22
a za cetvrti mi juce izbacilo da sam ga dobio i izbrisalo se iz aplikacije.
Odem na postin sajt,na pracenje posiljke i izbaci mi da je taj paketic 20.07 urucen primaocu to jest meni.
Taj paketic kao i ostala 3 nisam dobio.
Da li je to postar munuo da ne kazem ukrao?

@alex1974

Definitivno ne pratis sta se ovde mesecima unazad pise.

UA...HU su NEREGISTROVANE posiljke i status Arrive at local delivery office
iskljucivo znaci da je ta posiljka stigla u Srbiju - nema znacenje
da je stigla u lokalnu postu jer ne postoji pracenje !!!
Za neregistrovane posiljke na posta.rs/lat/alati/pracenje-posiljke.aspx
ne postoji bilo kakav status !!!

Statuse mozes da vidis iskljucivo za REGISTROVANE posiljke.

LTbf.jpg

Rxbf.jpg ovako izgleda kada je posiljka isporucena na kucnu adresu
- po pravilu primaoc bi morao da se potpise na spisak posiljki za isporuku gde je navedena i njegova posiljka.

Ok za ove tri ali evo za cetvrti koji je i poslednji narucen i pise da mi je isporucen?

Prilozi

• posta.jpg
    posta.jpg
    35 KB · Pregleda: 37
@alex1974

Postari cesto samoinicijativno potpisu listu i ubace posiljku u sanduce jer ih mrzi da te
zovu , narocito ako zivis u zgradi.
Problem nastaje ako neko ukrade posiljku.
U svakom slucaju mozes da odes u postu i trazis posiljku i listu na uvid.
Ako nije tvoj potpis mozes da teretis postara za falsifikovanje potpisa i kradju posiljke.

Na osnovu toga mozes da tvrdis da ne donosi ni neregistrovane posiljke.

Obavezno pisi i na posta.rs/lat/korisnicki-servis/reklamacije.aspx

Preko aplikacije "Track Cheker" pratim pakete sa Alija za dva paketica mi stoji - 7/7/22 (HU)Arrive at local delivery office
za jedan7/11/22
a za cetvrti mi juce izbacilo da sam ga dobio i izbrisalo se iz aplikacije.
Vidim da si u međuvremenu rešio problem, ali ne bi bilo loše da malo proučiš aplikaciju Track Checker pa ćeš manje da paničiš.
Ništa se ne briše samo iz app. (osim ako ti to namerno ne uradiš), nego je track verovatno promenio status iz "active" u "delivered", mada po defaultu ni to ne ide samo od sebe, tako da je još verovatnije da si gledao pošiljke sa novim eventima, pa kad izađeš iz neke takve ona automatski siđe sa te liste.

global.cainiao.com

postal.ninja/en
parcelsapp.com/en/tracking

posta.rs/lat/alati/pracenje-posiljke.aspx

Pozdrav svima,

Zna li neko koliko se u proseku čeka dostava preko Royal Maila – International standard za Republiku Srbiju? (bez postupka carine) :unsure:

Prošlog meseca sa Royal Mail trekingom mi je stiglo za 12 dana, u pitanju je dokumentacija. Ovaj pošiljalac poslao bez trekinga da bi uštedeo, iako sam insistirao da bude sa praćenjem makar ja platio...
moje iskustvo 14-21 dan,
ali sad kraj juna - jul nesto po evropi sve zivo kasni ili se pogubilo ili ne znam stas desava:)

meni ni traga ni glasa 15 posiljki,stigle u lokalnu postu i tu stoje jedno mesec dana,istice mi rok dostave za 3-4 dana,ako neko zna kako da produzim vreme dostave tacno,posto nesto izmenjali u odnosu na nekad

Ko zna koliko puta je napisano sta znaci status Arrive at local delivery office
i pojedinci opet ponavljaju istu glupost , tj. da je posiljka u lokalnoj posti.

@dragan0001

Da jeste mogao bi licno da je preuzmes.

Pisi prodavcima i cimaj Eva podrsku...

sasa022 nisam napisao da je u mojoj lokalnoj posti,vec sam preveo ovamo sta pise,za to znam odavno,pitam kako da produzim vreme dostave,a za ovo znam,nebitno

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno