Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Meni su 15. sep stigle 2 LT pošiljke (odvojeno naručene istog dana na ebayu kod različitih prodavaca, a stigle mi istog dana), poslate su 23. avgusta tako da je dosta brzo to stiglo. Poslednji status mi je bio 8. sep Arrived at destination country-RS.

Jel neko mozda zna da li u NS posiljke stizu u Vojvodjansku ili u Centar? Ili nema tu pravila?

Paketi preko alija od 18 aprila koji su isli preko HU a pocinju na AU, ni jedan nije stigao, a svi su zavedeni kao completed i pored toga sto za tracking status kaze not delivered. Mislim da od 10 paketa 5 izgubljenih je premnogo, despute nije uspeo.
Od madjarske dalje nema trackinga. Bukvalno kao da su ukradeni u Madjarskoj ili se krecu kao pisam od Madjarske pa je lud taj sto ne bi ukrao jer nema nikakvih posledica. Nemoguce im je uci u trag kradje.
Vode se kao pisma, ne postoji nikakav trag posiljke. Bukvalno moze da ih uzme ko pozeli.

Danas sam isao u svoju postu da pitam da slucajno nema neki paket na moje ime da nije odnet na urucenje, radnica je uzela kutija sa medjunarodnim posiljkama koje nisu isporucenje, bilo je sigurno 50 paketa, mozda i vise koji stoje tu i vise od mesec dana, niko ih ne podize. Uzeli smo jedan od njih da vidimo da li postoji trag u sistemu poste (paket je bio UA..HU) i naravno nista se nije videlo ni po broju za pracenje ni po imenu i prezimenu. Ona je negde uspela da vidi da je paket otpremljen iz poste HU za nasu zemlju 14. juna.
Ja sam proverio tu posiljku na 17track pisalo je Received by local delivery company mislim da je bio 28. Jun.

Probajte da trazite posiljke u Vasim dostavnim
postama, ne od postara nego od osoba koje su zaduzene za otpremanje posiljaka.

UA HU
"Economy shipping doesn't include tracking after a package has been handed to a destination country/region's carrier."

U maju sam porucila svoju prvu pošiljku preko alija koja mi je stigla za manje od mesec dana, kao i još tri pošiljke koje sam porucila nekoliko dana kasnije. Dve nedelje kasnije porucila sam još jednu i ona je stigla za otprilike 35 dana…a zatim sam porucila preko 20 pošiljki koje su navodno sve stigle 19. Jula u distributivni centar i svega 1 mi je stigla a sve ostale nisu… refundirali su mi 13, a 6 nisu , niti će… ponovo sam porucivala još 6 i sve su već 11 dana u lokalnoj posti, bar po njihovim informacijama, ali ne stižu na adresu! Pitala sam u posti, zvala carinu, zvala postu u Novom Sadu i svi su mi dali isti odgovor, to su obične pošiljke nemamo mogucnosti da ih pratimo…na kraju sam se i upoznala se sa poštarem koji mi dostavlja postu, on kaže da je bio na odmoru i da će mi kao i prethodnih 7 koje su mi stigle, doneti bez zastoja, ali sam mu svejedno skrenula pažnju da mi amo stigne veća količina istih pošiljke ostavi u posti i javi mi da dodjem po njih… ništa se ne dešava… a opet, kolega koji mi je preporučio ali i koji je jako zadovoljan kaže da nema nikakvih zastoja kod njega i da mu pošiljke stižu u firmu za 35 dana od narucivanja… konkretno ja sam porucivala neki materijal za izradu nakita u iznosima manjim od 5$.
Posle dve nedelje od objave u ali aplikaciji da su stigle pošiljke u lokalnu postu, stigle su kod komšije u sanduče, a on mi ih je doneo❤️ Sreća u komšiju i njegovo poštenje! Razmišljam da otvorim poštanski fah… posta mi je na 5 min peške… to je 7 novih, a od starih ni traga

Zdravo svima - ako može mala pomoć/savet u vezi ove pošiljke: SY15026951647

Poručio sam nešto u vrednosti 15e, evo ima skoro puna 2 meseca i paketa nema, a na tzv praćenju evo već mesec dana stoji jedno te isto - bezveze ono čuveno "Serbia, Arrived at Facility" i ništa se ne menja...

Šta raditi? Ima li nade ili da se oprostim? Rekoh da odem do pošte ili da im pišem na email.... Kinezu ću tražiti da vrati novce, pa ako nekada ipak stigne ja ću mu uplatiti.... Baš šteta jer stvarno želim taj predmet i kod nas nema da se kupi..... Baš sam se smorio......

Zdravo svima - ako može mala pomoć/savet u vezi ove pošiljke: SY15026951647

Poručio sam nešto u vrednosti 15e, evo ima skoro puna 2 meseca i paketa nema, a na tzv praćenju evo već mesec dana stoji jedno te isto - bezveze ono čuveno "Serbia, Arrived at Facility" i ništa se ne menja...

Šta raditi? Ima li nade ili da se oprostim? Rekoh da odem do pošte ili da im pišem na email.... Kinezu ću tražiti da vrati novce, pa ako nekada ipak stigne ja ću mu uplatiti.... Baš šteta jer stvarno želim taj predmet i kod nas nema da se kupi..... Baš sam se smorio......
preko order tracker kaze
Your package has been in transit for 53 day(s)
Delivery is expected in 1-5 days (based on 1000 similar deliveries)

verovatno ti je negde na carini, sacekaj malo. nazalost dosta paketa sada ima delivery estimate of 65 dana..

Nazalost , na AE nema vise produzenja roka zastite.

Ljudi pisu svasta - neki da su dobili refund , neki da nisu...

Moraces da poskusas preko spora da izvuces novac ,
treba da napises da je to posiljka bez pracenja i
da iako pise da je stigla u Srbiju , Posta Srbije
ne vodi evidenciju neregistrovanih posiljki , i da
posiljka nije isporucena na kucnu adresu.

Ako ti je za utehu , imam primere da Ux.. MY / LI
posiljke koje su navodno krajem avgusta stigle u Srbiju
nisu isporucene,a iz istog perioda UA..HU su ( preko
iste dostavne poste ) isporucene na adrese

Za tvoju posiljku cak nije jasno koji dodatni kod ima :(
nSY.jpg

Treba uplacivati postarinu sa pravim pracenjem gde je to moguce i isplativo. Ove madjarske mu dodju ko LOTO .
Stigla mi jedna UA HU zaostala posto mi postar bio na odmoru . Valjda je iskopao iz nekog dzaka kad je bio dokon i raspolozen.

Treba uplacivati postarinu sa pravim pracenjem gde je to moguce i isplativo. Ove madjarske mu dodju ko LOTO .
Stigla mi jedna UA HU zaostala posto mi postar bio na odmoru . Valjda je iskopao iz nekog dzaka kad je bio dokon i raspolozen.
Prosvetli nas mudri čoveče...
Više puta je pisano da koji god način slanja odabereš i platiš onu doplatu za slanje sa trackingom, kinez šalje random načinom koji njemu odgovara (osim ako platiš FEDEX i DHL)...
Nažalost u poslednjih pola godine ili godinu uglavnom biraju da šalju preko Mađarske a tu je praćenje nemoguće.

Prosvetli nas mudri čoveče...
Više puta je pisano da koji god način slanja odabereš i platiš onu doplatu za slanje sa trackingom, kinez šalje random načinom koji njemu odgovara (osim ako platiš FEDEX i DHL)...
Nažalost u poslednjih pola godine ili godinu uglavnom biraju da šalju preko Mađarske a tu je praćenje nemoguće.
Cainiao Standard for Special Goods je gotovo uvek registrovana pošiljka.

Kao sto sam rekao, moj postar na bolovanju, jer moze im se svako malo, zamena samo račune raznosi za ostalo ga zabole. Bio na salteru, ona devojka naravno po racunaru nista ne nalazi i setim se jednog prijatelja sto radi u toj posti, zove jutros kaze ovaj moj ima 2 kutije tih paketica, preturio, iskopao 6-7 mojih.

Poštari raznose ono šta dobiju od čike koji je zadužen za pošiljke.
Cainiao Standard for Special Goods često zna da ide preko MY, znači kao neregistrovana pošiljka i sad MY putuje dosta dugo.

Hvala ljudi na odgovoru. Pokušaću da izvučem novac preko spora, pa kako bude.... Treba mi taj predmet, ali je 2 meseca baš puno.... Od sada pamet u glavu i samo registrovano i gde god mogu zaobilaziću poručivanje iz Kine.... Pozdrav svima i držim fige da nešto krene na bolje sa pošiljkama...

Paketi preko alija od 18 aprila koji su isli preko HU a pocinju na AU, ni jedan nije stigao, a svi su zavedeni kao completed i pored toga sto za tracking status kaze not delivered. Mislim da od 10 paketa 5 izgubljenih je premnogo, despute nije uspeo.
Od madjarske dalje nema trackinga. Bukvalno kao da su ukradeni u Madjarskoj ili se krecu kao pisam od Madjarske pa je lud taj sto ne bi ukrao jer nema nikakvih posledica. Nemoguce im je uci u trag kradje.

Evo da kažem moje iskustvo, možda bude i nešto korisno za ostale - pre nekog vremena sam pisao da mi se skupio priličan broj (10-15) pošiljki koje su sve imale isti zadnji tracking event od 12.07.2022 i sve u Budimpešti. Sve su naručivane krajem juna na Aliju za vreme "letnjeg festivala". Uz njih je bilo i 2-3 koje su kao stigle do Beograda ali nisu isporučene (bar ne meni). Za ove druge sam u dispute-u izabrao ponuđeni razlog da se vode kao pristigle ali nisu. Tu nisam ništa uspeo, i prodavac i AliExpress su mi horski ponavljali da treba da odem u svoj Post Office i da samo podignem pošiljku.
Međutim, za ove koje nisu formalno stigle do statusa "At delivery" sam izabrao klasičan razlog da je istekao rok ali da su u tranzitu (rok je zaista bio istekao već nedelju dana i sve su formalno prešle u status "finished"). Kao objašnjenje sam svuda copy/paste-ovao isti tekst da je poslednji tracking event još iz jula i da je Budimpešta poslednja tranzitna tačka, da je to druga država i da u mojoj pošti ne znaju ništa o tim pošiljkama. Čak sam na kraju stavio i da bih želeo da Cainiao ispita ove slučajeve jer ih je previše.
Jedna žalba mi je rešena pozitivno u roku od 30 sekundi, još 4 u toku noći, za ostale još čekam.
Ono što je takođe zanimljivo da mi se sada za sve ove rešene slučajeve pojavio novi tracking event: "22.09.2022 - Parcel lost"
Ne znam da li u AliExpressu znaju nešto što ja ne znam, ali neće da kažu, ili sam imao sreće da mi se ovih 5 prodavaca ekspresno složi sa refundom (ovo je manje verovatno, jer obično cinculiraju do poslednjeg trenutka sa savetima da odem u poštu, ili "može refund i to u iznosu od $0"). Ima još jedna mogućnost - da su ovi koji su odmah prihvatili zapravo dali tracking numbere od nekih drugih pošilkji za Srbiju, pa se sad boje da ih ne uhvate. Problem je što niko ne zna da li AliExpress uopšte proverava da li se TN-ovi dupliraju ako se shipping već zove "AliExpress shipping"

@ytrewq

Gnjavio sam vec par puta operatere Eva podrske.
Iako postoji mogucnost dvostruke provere AE je nije uveo.

Distributeri i dalje mogu da manipulisu sa kodovima za pracenje...

@sasa22

Da, to je vrlo moguće, i onda na kraju čovek više ne zna da li kradu naši, Mađari, ili se kineski prodavci svete što je krajnja cena ispod realne.
Verovatno je od svega po malo, pošto sam za neke prodavce skoro 100% siguran da jesu poslali.

Nego da li vam stižu neregistrovane pošiljke ? Meni ništa već 2 nedelje, a imam ih na destine sa datumima od 09.09 pa na dalje da su navodno stigle u Srbiju.

Meni stiglo 15 pre par dana + 3 danas, tako da još 2 paketića ostala, od poslednjih 30, sem ta dva, svi su stigli.

@dedamrsoje

Da li si tek porucio ili je posiljka stigla na tvoju adresu ???

Mogu oni da salju na 100 nacina , pitanje je da li posiljke stizu ili ne

-----

Takodje , neko je pre 10-20 dana pominjao da su sa AE neke posiljke poslate preko ChinaPost-a
Da li se nesto desava , da li su krenule iz Pekinga ?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno