Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
PA ovo je strasno , mislim za transport preko Madjarske , ja imam posiljke koje su stigle u Budimpestu ; 5,11,18,19 oktobra , sad sam ih sve proverio i sve sede tamo , jedu gulas, piju madjarsko belo vino i jure madjarice , bas ih briga da se cimaju i da dodju meni na rukice ... pffffff izgleda da su mozda cak i podnele zahtev za drzavljanstvo , videcemo

У уторак ми је послат пакет ДХЛ-ом из Немачке, добио број за праћење. Пакет послало физичко лице. Од 23:23 тог дана (26.10.) више никакав податак није могуће наћи. На ДХЛ сајту стоји инфо да се даље прати преко Поште Србије.
Колико им дана путује пакет из Немачке и како се царини?

Poručio sam sa alija nilkin futrolu za mobillni. Poslali preko Mađarske pošte UA521 ......HU , nisam ni znao da ide i preko njih. Po praćenju maska stigla do hungarije za tipa 4 dana i od onda ne mrda već dve nedelje.

Poručio sam sa alija nilkin futrolu za mobillni. Poslali preko Mađarske pošte UA521 ......HU , nisam ni znao da ide i preko njih. Po praćenju maska stigla do hungarije za tipa 4 dana i od onda ne mrda već dve nedelje.
i meni poslali dve posiljke preko madjara, Ove posiljke koje cekam preko Madjara izgleda da nece ni da stigne imam jos 15 dana do zatvaranja

da potvrdim i ja samo. isto preko mađarske nista. dva paketa, jedan stoji već mesec dana i ne mrda.

У уторак ми је послат пакет ДХЛ-ом из Немачке, добио број за праћење. Пакет послало физичко лице. Од 23:23 тог дана (26.10.) више никакав податак није могуће наћи. На ДХЛ сајту стоји инфо да се даље прати преко Поште Србије.
Колико им дана путује пакет из Немачке и како се царини?
To je obicna posta u pitanju, nije expres posiljka.
Znaci oko 3 nedelje, standardna procedura za carinjenje, s tim sto nemci posalju racun u kutiji pa nasi u dinar obracunaju kako pise, sto nama obicno ne odgovara :)

Možda ovde neko zna - Da li može da se otvori paket od postexpresa/bexa i drugih dostavljača pre plaćanja?

Neke su skoro okačili da to možete raditi ali da kuriri ne dozvoljavaju zbog žurbe. Šta je zapravo tu pravo stanje stvari?

Možda ovde neko zna - Da li može da se otvori paket od postexpresa/bexa i drugih dostavljača pre plaćanja?

Neke su skoro okačili da to možete raditi ali da kuriri ne dozvoljavaju zbog žurbe. Šta je zapravo tu pravo stanje stvari?
Koliko sam ja upucen u pravila kurirskih sluzbi, ti imas pravo da otvoris uz prisustvo kurira paket , bez obzira sto on ' zuri ' .. i da proveris sadrzaj, pogotovo ako se radi o lomljivim stvarima, stvarima kje mogu da se lako ostete , prospu ili na bilo koji nacin da budu ostecene . .e sad sto kuriri u vecini slucajeva " zure ' to je vec njihov problem jer te sluzbe imaju uvek manjak vozaca i vozila .

Stigle dve neregistrovane pošiljke UB*****LV , doneo jutros poštar. Ova Mađarska je još zapela tamo. Prema prodavcu, kriva je carina. Ja sad imam još 40 dana do isteka tog roka za dostavu. Videćemo šta će biti. Uglavnom, ispod je slika, možda da ublaži ovo čekanje i da se nadamo da će sve biti u redu. Inače, naručio sam držač za telefon, pisalo je rok za isporuku 23-23 dana (preko Mađarske) međutim izgleda zabolo tamo na carini. To mi je za pamet da više ništa ne naručujem preko Mađarske, nego lepo Litvanija i Letonija. :)

Prilozi

• pošiljka.png
    pošiljka.png
    59 KB · Pregleda: 49
Poslednja izmena:
Pozdrav ljudi! Imam samo jedno pitanje, 2 posiljke su mi stigle u Srbiju i imaju status RSBEGC. Da li mi neko moze reci sta znaci taj status i koliko se u proseku posiljke zadrzavaju tu?

Meni to ovako logički zvuči kao: Republika Srbija (RS-Republic of Serbia), Beograd (BEG-Belgrade), carina (C-Customs). Nisam nikada imao takav status ali logički gledano tako treba da izgleda. Tako da je tamo paket završio, na carinjenju. Kontam između 7-10 dana da tamo provede, možda grešim, neka me neko ispravi ako je tako.

U toku je rat izmedju EU i Kine.
Kinezi ne isporucuju gomilu raznih komponenti za industrijsku proizvodnju u EU.
EU sada na razne nacine vrsi opstrukciju uvoza sitnica iz Kine.

@mitar00

Beograd carina.
Posiljka moze da prodje za dan ako je ne carine.
Ako prolazi carinsku proceduru moze da stoji i 3 nedelje....

Hvala vam puno na odgovorima! Google mi izbacuje da je u pitanju Sorting centar nase poste i da to C oznacava kao Letters. Oba paketa su mala paketa u vidu pisma.

Imam jedan paket DHL eCommercea, znaci ona obicna posta, dve nedelje mi stoji status da je poletela iz Londona i od tad nista, u nasoj Posti se taj kod ne moze pratiti, jel to poslednji status pre nego sto dodje kod nas ili?

Kurir mi je već 3 puta dolazi dan nakon što se najavi i 3 put mu kažem da treba da dođe taj dan kada se najavi pošto sam tada kući zbog njega i on kaže važi važi.
Pošiljka nije staklena ali može se slomiti, ipak je plastika a toliko puta su je do sada tumbali da nisam siguran da li uopšte želim da je preuzmem.

Није могуће отворити пошиљку пре уручења и плаћања, наравно.
Може да се отвори у присуству курира, али прво мора да се потпише да је преузето и да се плати ако има шта,
па онда може да се отвори и са и без курира. Али да се врати отворен пакет - не може.
То јест, може ако неко зна курира, али после тај курир може да сноси последице ако пошиљалац пријави да му је враћен пакет
који је отваран и по коме је неко ''копао''....

Што се тиче тумбања пакета, 99% зависи од пошиљаоца. Ако је он добро запаковао, могу курири да играју фудбал са њим - неће се оштетити.
Слао сам гомилу пакета са веома ломљивом и осетљивом робом, и никад није било проблема да се нешто оштети током транспорта,
али ја не штедим траку, картон, пуцкетаву фолију итд.. кад пакујем. (Ово говорим за Пост Експрес, пошто само преко њих шаљем)

da li je neko provalio sta se dogadja sa... hm...pa verovatno carinom u poslednje vreme?
1635884116241.png

Paketi iz USA su mi uvek trackovani do kraja a u poslednjih mesec-dva, treking radi do ono, aerodroma... departed belgrade airport... i onda nishta. Ne zavodi se dalje u sistem nigde. Da li mrzi carinu, da li mrzi postu... I onda odjednom - pristiglo. Nesto je imalo carinu, nesto nije, sve ok, standardno. Sve stiglo - uglavnom...
Ostao mi jos jedan paket koji se ne pojavljuje pa se zabrinuh da se nekom nisu svidele patike posto je tracking ionako upao u bermudski trougao:D

Evo kao da sam prizvao neko dešavanje, večeras dobih mejl da je konačno stiglo u zemlju. Jezivo ili slučajnost...?! Nadam se da su i Vama, dragi ljudi, promenjeni statusi za UA...HU pošiljke. Moj držač za telefon, nadam se, stiže sad uskoro, makar da vidim da se kreće, da ne stoji u mestu. Mada ovde piše da je to 29-og oktobra stiglo u Srbiju, verovatno zato što je neregistrovana pošiljka pa kasne podaci o dostavi. Ja sam miran a nadam se da ćete biti i Vi, to je garant zapelo na carini.

Prilozi

• konačno.png
    konačno.png
    30.7 KB · Pregleda: 39
Ista prica i kod meme, promenio se stagus madjara. Isti kao tvoj, a zadnji iz Madjarske 5.10.

Neregistrovane pošiljke se retko zadržavaju na carini jer su to pismonosne pošiljke male vrednosti.

Arrive to destination ne mora da znači da je stiglo u Srbiju

nisam ništa kupovao od početka frke sa koronom i kolapsom pošiljki
sad sam naručio sa opcijom Cainiao Standard For Special Goods jer kao ima praćenje ali dobio sam broj LP00... (LP i 14 cifara) vidim da ima praćenje za sada ali me interesuje da li će imati kad uđe u Srbiju?
Samo da zahvalim svima na informacijama po statusu poste

03.11.2021 09:24:521107X БЕОГРАД 12X*Зaдуженa зa достaву

brzo stiglo

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno