Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Na krivoga beda
Evo samo da odgovorim na ovo pitanje sebi - Izgleda da je bilo do tog momenta. Danas mi je stiglo 12 paketa odjednom, neki paketi su od aprila jos.
I cisto da vam razresim misteriju, radnica u posti je bez problema sa imenom i prezimenom videla sve pakete u sistemu tako da ih posta definitivno prati (Ovo su paketi bez koda za pracenje)

Ljudi, kako da izadjem sa ovim problemom na kraj?

Ziveo na adresi A do Maja - Svi paketi stigli sa Alija.
Preselio se na adresu B - Nijedan paket nije stigao barem u poslednjih 6m.
Zelim da napomenem da sam na adresu B narucivao i dok sam ziveo na adresi A.

Ne znam da li sam toliki baksuz ili se nesto drugo dogadja ali bih voleo da barem probam ovo da resim.
Postoji li mogucnost da od Carine ili Poste dobijem spisak paketa koji su obradjeni za moje ime/adresu?

Planiram da iscimam i stanare da stavimo kameru kod sanducica, ali to mi nece pomoci ako ne znam kada mi je paket stizao, necu pratiti kamere 0/24 ali cu mozda moci da kazem da je paket dostavljen pa ukraden ili nije ni donesen u zgradu.

Znači preostaje mi da se nadam da će neki paket da stigne i do mene. Ili da počnem sa poručujem na drugu adresu?

Verujem da carina ima sve podatke, pitanje je da li žele da ih daju. ( A verovatno su neuređeni)

Stigao danas paketic iz Kine preko UK narucen 26. oktobra... da li neko zna zasto se nekad ne placa nista ni pdv ni usluga nase poste, samo postar donese i dovidjenja? Cisto sam radoznao, ne bunim se :)

^Druže @mrkiX nikad ne plaćaš uslugu pošte nego carinu, pdv i naknadu za otvaranje pošiljke.
A to carina naplaćuje preko pošte, pa te to buni...

A zašto je nekad ovako, a nekad onako, to ne zna ni taj koji carini, kao što kaže @dzonihsv

Da li je neko dobijao nešto ove nedelje preko Malezije? Očekujem više komada, 16 dana u putu, obično stižu po planu.

Naručio sam 13.10. dva paketa preko Malezije, inače nemam iskustva sa njima. Koje je prosečno vreme stizanja u odnosu na Letoniju?

^Druže @mrkiX nikad ne plaćaš uslugu pošte nego carinu, pdv i naknadu za otvaranje pošiljke.
A to carina naplaćuje preko pošte, pa te to buni...

A zašto je nekad ovako, a nekad onako, to ne zna ni taj koji carini, kao što kaže @dzonihsv

Nekad davno pre 2-3 godine neko sa insajderskim informacijama je objasnio kako ide proces otvaranja pošiljke.
Prisutni su radnik pošte koji radi manuelni posao, otvara pošiljku i po pregledu istu zatvara onom žutom trakom pošte i carinik čije je da zaviri u paket, vidi kakva roba je u pitanju i proceni vrednost ako nema fakture. Zato se plaćaju, u najgorem slučaju, 4 stavke: carina, porez, naknada za otvaranje/zatvaranje pošiljke (100-150 din) i naknada za uplatu prve dve stavke na račun države (50 din).
Prve dve stavke se plaćaju direktno na račune države a druge dve stavke se plaćaju pošti tj. indirektno državi pošto je pošta državna firma.
Ponekad, ukoliko je pošiljka otvarana ali nema naplace pdv-a (i carine) može samo da se plati 100-150 din pošti (ne znam tačno koliko je sad) a nekad se ne plati ni to ako pošiljka samo prođe (male i lagane kovertice)...

Imam 3 neregistrovane UaxxxxxxxxHu koje su stigle izmdje 5-8 oktobra u Budimpestu i od tada nista , nema statusa ni da su prosledjene ni da su stigle u Srbiju, da li jos neko ceka posiljke preko Budmipeste koje su tamo stigle pocetkom oktobra ???

Moja je stigla u Budimpeštu 15. Oktobra, još ništa. Verovatno čekaju da se nakupi 😁

Ja se još uvek ne usuđujem da poručim preko te trase, čekam iskustva, mada koliko vidim za sada slabo funkcioniše ta zadnja BUD-BG, ali početak je, razradiće se ili će je ubrzo zameniti dru 🙂

Ja se još uvek ne usuđujem da poručim preko te trase, čekam iskustva, mada koliko vidim za sada slabo funkcioniše ta zadnja BUD-BG, ali početak je, razradiće se ili će je ubrzo zameniti dru 🙂
Ma da sam peske otisao po to u Budimpestu 5 oktobra vec bi se i vratio , nije djavo da salju vozom, to onda gore neko preko Litvanije, Kirgizije i sl .

Strašno jeste, mislim da je ovo prvi i poslednji put da sam poručio preko ove trase dok se to ne usaglasi kako treba. Nije još ni stiglo u zemlju a verovatno i 10 dana će trebati dok prođe carinu i dostave to poštaru.

Prilozi

• Screenshot_20211023-232342_AliExpress.jpg
    Screenshot_20211023-232342_AliExpress.jpg
    55.1 KB · Pregleda: 70
Ma i kod mene isto par paketa

Prilozi

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    80.7 KB · Pregleda: 59
Moram da javim da mi je danas stigao paket preko Kineske poste poslat 07.08.2021 sa kodom RV**CN posle 146 statusa, returnova, sekjuriti cekova i slicno.. bezmalo tri meseca ali dovukao se nekako.

Edit. Za koliko sada stizu paketi preko Malezije ?

Na krivoga beda
Evo samo da odgovorim na ovo pitanje sebi - Izgleda da je bilo do tog momenta. Danas mi je stiglo 12 paketa odjednom, neki paketi su od aprila jos.
I cisto da vam razresim misteriju, radnica u posti je bez problema sa imenom i prezimenom videla sve pakete u sistemu tako da ih posta definitivno prati (Ovo su paketi bez koda za pracenje)
posta ne prati neregistrovane posiljke

Pola godine ne mogu da dobavim sa ebay-a neki volan za bicikl a treba mi. Ne znam šta treba da se uradi da bi se dobio item posle 2-3 meseca?
Tamo još 11tog avgusta poručio od prodavca koji je imao najviše prodaja, dao mi neki tracking broj LV210222475CN gde se uopšte nisu pojavljivali nikakvi statusi, čekao sam bezveze čak do početka septembra da bih ga onda kontaktirao i on mi kaže da su urgirali skladištu da se pošalje asap... znači nije ni bilo poslato, katastrofa. Posle smo se još natezali i onda sam prihvatio refund a on je poništio porudžbinu, više ne mogu ni da je nađem, hteo sam da ostavim neki negativan feedback ali se ne snalazim na ebay gde šta i kako ni da da se žalim ni za feedback. Baš je zaguljeno i krš podrška. Valjda se podrazumeva neki rok za slanje a ne daš pare unapred i čekaš ko budala ne dobiješ ništa.

Onda 19tog septembra poručim isti korman od drugog prodavca, napomenem mu šta se ranije desilo s onim, kaže da ne brinem šalju sigurno. Dobijem ovaj kod RV583198112CN nemam pojma naravno preko čega ide, ali kad platim nešto što nije male vrednosti i ima pravi tracking očekujem da to i stigne eventualno. I to i dalje se vrte isti statusi u krug i "Returned" ne znam zašto, pratio sam na ebay-u. Sad slučajno pogledam na ninja sajtu ono skroz drugačiji statusi.. jel može neko da razjasni šta se sa ovim dešava?

Tracking number: RV583198112CN
------------------------------
Sep 27, 2021 21:40 / Serbia Post / Cn-, Reception
Sep 27, 2021 21:40 / China Post / Nanyang International Package Sales Department, Received for mailing from: 陆志良
Sep 27, 2021 22:03 / China Post / Nanyang International Package Sales Department, Dispatched to Zhengzhou international airport
Sep 27, 2021 22:15 / China Post / Nanyang package handling class, Arrive at facility
Sep 27, 2021 22:31 / China Post / Nanyang package handling class, Dispatched to Zhengzhou Center Bureau Western Email Treatment Center
Sep 28, 2021 02:50 / China Post / Zhengzhou Center Bureau Western Email Treatment Center, Arrival (transfer)
Sep 28, 2021 22:20 / China Post / Zhengzhou Central Bureau East Hospital Mail Treatment Center, Dispatched to Beijing Integrated Email Treatment Center
Sep 30, 2021 09:00 / China Post / Beijing Integrated Email Treatment Center, Arrival (transfer)
Oct 2, 2021 12:43 / Serbia Post / CN-CNBJSA, Arrival
Oct 2, 2021 14:57 / China Post / Beijing International Mail Treatment Center, Exported seal
Oct 2, 2021 22:14 / China Post / Beijing International Mail Exchange Station, Has embracing business transport
Oct 4, 2021 22:45 / China Post / Beijing International Mail Exchange Station, Return
Oct 8, 2021 10:06 / China Post / Beijing International Mail Treatment Center, Return, Remarks: Security returns
Oct 8, 2021 10:06 / China Post / Beijing International Mail Treatment Center, Exported seal
Oct 8, 2021 10:06 / China Post / Beijing International Mail Treatment Center, Exported seal
Oct 8, 2021 23:18 / China Post / Beijing International Mail Exchange Station, Has embracing business transport
Oct 10, 2021 00:33 / China Post / Beijing International Mail Exchange Station, Return
Oct 12, 2021 09:36 / China Post / Beijing International Mail Treatment Center, Return, Remarks: Security returns
Oct 12, 2021 09:37 / China Post / Beijing International Mail Treatment Center, Exported seal
Oct 13, 2021 01:32 / China Post / Beijing International Mail Exchange Station, Has embracing business transport
Oct 18, 2021 05:54 / China Post / Beijing International Mail Exchange Station, Return
Oct 19, 2021 13:33 / China Post / Beijing International Mail Treatment Center, Return, Remarks: Security returns
Oct 19, 2021 13:33 / China Post / Beijing International Mail Treatment Center, Exported seal
Oct 19, 2021 13:33 / China Post / Beijing International Mail Treatment Center, Exported seal
Oct 20, 2021 00:07 / China Post / Beijing International Mail Exchange Station, Dispatched to Beijing International Mail Exchange Station
Oct 20, 2021 02:37 / China Post / Beijing International Mail Exchange Station, Has embracing business transport
Oct 20, 2021 17:57 / China Post / Airline receiving
Oct 27, 2021 05:19 / China Post / Despatched by airline
Oct 27, 2021 13:54 / China Post / Airplane
Oct 27, 2021 17:24 / China Post / Transfer station
View more: https://postal.ninja/en/track/y7Q6n0

Ovi na nasoj carini sad su stvarno " otisli na godisnji odmor" , za neke ribolovacke sitnice koje su u plasticnoj kutiji i to 10cm x 12 cm i ne teze od 150 gr ali poslate kao registrovane ceka se na carinjenje jos od 19. oktobra , mada nema sta da se carini cena je bila 4-5$ . Po pracenju su kod nas ali statusi se ne menjaju danima ; sad stvarno preteruju, ak oimaju previse posla onda neka zaposle jos ljudi a ako nec eda rade pa ima ko hoce neka zaposle takve a ne da se sedi po ceo dan i pije kafa i da se ne javlja natelefon ..
Pola godine ne mogu da dobavim sa ebay-a neki volan za bicikl a treba mi. Ne znam šta treba da se uradi da bi se dobio item posle 2-3 meseca?
Tamo još 11tog avgusta poručio od prodavca koji je imao najviše prodaja, dao mi neki tracking broj LV210222475CN gde se uopšte nisu pojavljivali nikakvi statusi, čekao sam bezveze čak do početka septembra da bih ga onda kontaktirao i on mi kaže da su urgirali skladištu da se pošalje asap... znači nije ni bilo poslato, katastrofa. Posle smo se još natezali i onda sam prihvatio refund a on je poništio porudžbinu, više ne mogu ni da je nađem, hteo sam da ostavim neki negativan feedback ali se ne snalazim na ebay gde šta i kako ni da da se žalim ni za feedback. Baš je zaguljeno i krš podrška. Valjda se podrazumeva neki rok za slanje a ne daš pare unapred i čekaš ko budala ne dobiješ ništa.

Onda 19tog septembra poručim isti korman od drugog prodavca, napomenem mu šta se ranije desilo s onim, kaže da ne brinem šalju sigurno. Dobijem ovaj kod RV583198112CN nemam pojma naravno preko čega ide, ali kad platim nešto što nije male vrednosti i ima pravi tracking očekujem da to i stigne eventualno. I to i dalje se vrte isti statusi u krug i "Returned" ne znam zašto, pratio sam na ebay-u. Sad slučajno pogledam na ninja sajtu ono skroz drugačiji statusi.. jel može neko da razjasni šta se sa ovim dešava?

Tracking number: RV583198112CN
Sep 27, 2021 21:40 / Serbia Post / Cn-, Reception
Sep 27, 2021 21:40 / China Post / Nanyang International Package Sales Department, Received for mailing from: 陆志良
Sep 27, 2021 22:03 / China Post / Nanyang International Package Sales Department, Dispatched to Zhengzhou international airport
Sep 27, 2021 22:15 / China Post / Nanyang package handling class, Arrive at facility
Sep 27, 2021 22:31 / China Post / Nanyang package handling class, Dispatched to Zhengzhou Center Bureau Western Email Treatment Center
Sep 28, 2021 02:50 / China Post / Zhengzhou Center Bureau Western Email Treatment Center, Arrival (transfer)
Sep 28, 2021 22:20 / China Post / Zhengzhou Central Bureau East Hospital Mail Treatment Center, Dispatched to Beijing Integrated Email Treatment Center
Sep 30, 2021 09:00 / China Post / Beijing Integrated Email Treatment Center, Arrival (transfer)
Oct 2, 2021 12:43 / Serbia Post / CN-CNBJSA, Arrival
Oct 2, 2021 14:57 / China Post / Beijing International Mail Treatment Center, Exported seal
Oct 2, 2021 22:14 / China Post / Beijing International Mail Exchange Station, Has embracing business transport
Oct 4, 2021 22:45 / China Post / Beijing International Mail Exchange Station, Return
Oct 8, 2021 10:06 / China Post / Beijing International Mail Treatment Center, Return, Remarks: Security returns
Oct 8, 2021 23:18 / China Post / Beijing International Mail Exchange Station, Has embracing business transport
Oct 10, 2021 00:33 / China Post / Beijing International Mail Exchange Station, Return
Oct 12, 2021 09:36 / China Post / Beijing International Mail Treatment Center, Return, Remarks: Security returns
Oct 12, 2021 09:37 / China Post / Beijing International Mail Treatment Center, Exported seal
Oct 13, 2021 01:32 / China Post / Beijing International Mail Exchange Station, Has embracing business transport
Oct 18, 2021 05:54 / China Post / Beijing International Mail Exchange Station, Return
Oct 19, 2021 13:33 / China Post / Beijing International Mail Treatment Center, Return, Remarks: Security returns
Oct 20, 2021 00:07 / China Post / Beijing International Mail Exchange Station, Dispatched to Beijing International Mail Exchange Station
Oct 20, 2021 02:37 / China Post / Beijing International Mail Exchange Station, Has embracing business transport
Oct 20, 2021 17:57 / China Post / Airline receiving
Oct 27, 2021 05:19 / China Post / Despatched by airline
Oct 27, 2021 13:54 / China Post / Airplane
Oct 27, 2021 17:24 / China Post / Transfer station
View more: https://postal.ninja/en/track/y7Q6n0
Stigla ti je tek u neki tranzitni centar , to se vrljalo po Kini mesec dana sve u cekanju za neku liniju koja ide prema Srbiji ili tranzitnom centru koji onda prebacuje za Srbiju .

Prilozi

• Saranske sitnice.png
    Saranske sitnice.png
    229 KB · Pregleda: 39
@Gadjan pogledaj par postova iznad tvog..
To je sreca i da stigne uopste, ide preko Kineske poste, ja sam zahvalan sto je stiglo nekim cudom.

Malo offtopica...
Porucio 25.10 masku sa Amazona, koristio prime opciju, stiglo u BG 27.10,
Putanja CA > KY > De > HR > RS
Gde je od Kalifornije do Hrvatske trebalo rekordnih 2 dana!!!

Islo je preko UPSa
Ovo u zivotu nisam video i doziveo!

@Gadjan pogledaj par postova iznad tvog..
To je sreca i da stigne uopste, ide preko Kineske poste, ja sam zahvalan sto je stiglo nekim cudom.
Malopre na Aliju proveram svoje posiljke pa sam razgledao neke sitnice koje sam stavio u Wish listu kad ono skoro kod svih se sad pojavila ta opcija slanja preko Kineske poste sa nekim mizernim shipingom ali mislim kao i ti da ne treba rizikovati sa Kineskom postom, jer ne bi bilo prvi put od kad je korona da se pokrece ta opcija slanja pa da kroz par nedelja stane ....

Ovi na nasoj carini sad su stvarno " otisli na godisnji odmor" , za neke ribolovacke sitnice koje su u plasticnoj kutiji i to 10cm x 12 cm i ne teze od 150 gr ali poslate kao registrovane ceka se na carinjenje jos od 19. oktobra , mada nema sta da se carini cena je bila 4-5$ . Po pracenju su kod nas ali statusi se ne menjaju danima ; sad stvarno preteruju, ak oimaju previse posla onda neka zaposle jos ljudi a ako nec eda rade pa ima ko hoce neka zaposle takve a ne da se sedi po ceo dan i pije kafa i da se ne javlja natelefon ..
Ja imam hdmi kabl od 1m zamisli isto od 19 okt za NS to je otislo na CARINJENJE, jer mi je pre neki dan stigao kablic bez trackinga od 2$ ocarinili su na 290din....... ime bandita i mutanta je rudic djordje

evo malo pre se promenio status sutra cemo videt koliko su me opljackali

Da li je IKOME stigle sa Alija posiljka koja ide preko Madjarske????/

Još uvek "visi" u Mađarskoj, kao i ostale 2 neregistrovane pošiljke za koje sam dobio info da su "u zemlji" ali je zadnji status "Object routed" i tako stoji od 15-og oktobra, svakog utorka i četvrtka dobijamo poštu u selu ali poštar ništa nije doneo za mene. Ne znam gde je zastoj. Imam tu Mađarsku pošiljku (auto držač za mobilni) i pored nje zaštitno staklo i gumu za telefon. Sve tri pošiljke sam naručio na svoje ime ali za ljude kojima to treba.

Da se pridruzil listi sto ceka Madjare, dve posiljke s zadnjim status iz Budimpeste od 5.10.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno