Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
@ytrewq, meni se opcija AliExpress Saver Shipping pojavi tek nakon kupovine, a predhodno bude recimo Cainiao Super Economy.
Nisam te očigledno skroz razumeo, ja sam mislio na ponuđene opcije za slanje. Ali nažalost i to što si ti rekao se dešava - izabereš jedan način slanja, a oni pošalju nekim desetim. U takvim slučajevima ne možeš im baš ništa. Jedino kad si izabrao skuplji način, a pošalju jeftinijim (pod uslovom da su oba bila ponuđena pa možeš da uporediš cene), onda ima smisla tražiti refund u iznosu razlike.
Ja recimo uvek biram kad ima Cainiao Economy Global (Malezija), a u poslednje vreme mi svi bez pardona šalju sa Cainiao Super Economy preko Letonije (a uredno ostave da je Global). Šta da se radi, ipak je izgleda najbolje izabrati najjeftiniji način pa neka šalju kako hoće.

Nikad brze Malezija, Order time: 03:16 Oct. 22 2021

Danas stigo prvi HU narucen ,Order time: 13:17 Sep. 14 2021

Vise Latvije stiglo standardno 30 dana

Prilozi

• Screenshot_4.png
    Screenshot_4.png
    90.1 KB · Pregleda: 109
  • 11-08-2021 11;53;29AM.JPG
    11-08-2021 11;53;29AM.JPG
    131.3 KB · Pregleda: 86
Poslednja izmena:
Porucena tastatura sa Alija 15.09. stigla danas, na Madjarsku u formatu UA***HU

Prilozi

• IMG_20211108_132249.jpg
    IMG_20211108_132249.jpg
    75 KB · Pregleda: 84
Dojahao mi je JEDAN madjar porucen 19.09 a sedeo u Budimpesti od 05.10 , a po pracenju " stigao " u Srbiju 04.11 .. tako da ovo je mozda neki okvir za sve vas sto cekate Hu posiljke .

Za neregistrovane HU pošiljke bi trebalo da je praćenje do nas korektno jer nema tranzitne zemlje. Sa madjarima su izgleda rasteretili LV poštu i sad pošiljke stižu na ruke za 15 dana od dana kad krenu iz Rige.
Cainiao Super Economy Global i Cainiao Super Economy nemaju veze sa tim preko čije pošte će ići jer to zavisi sa kojom logistikom prodavac ima ugovor. Meni je gomila pošiljki Cainiao Super Economy stizalo preko MY.

Za neregistrovane HU pošiljke bi trebalo da je praćenje do nas korektno jer nema tranzitne zemlje. Sa madjarima su izgleda rasteretili LV poštu i sad pošiljke stižu na ruke za 15 dana od dana kad krenu iz Rige.
Cainiao Super Economy Global i Cainiao Super Economy nemaju veze sa tim preko čije pošte će ići jer to zavisi sa kojom logistikom prodavac ima ugovor. Meni je gomila pošiljki Cainiao Super Economy stizalo preko MY.
DA, sad mi se postar ponovo dosetao , " zaboravio" jos dva komada koji su LV nerigistrovane obe porucene 11 oktobra a iz Rige krenule za Srbiju 29 oktobra , izgleda da su sad Hu posiljke najgora varijanta jer su se Madjari nasli u guzvi na koju izgleda nisu navikli :(

Ја, у име Бога, сутра очекујем нова 4 статуса да је пакет отпремљен! 🤗
Screenshot_20211109_111319_org.mozilla.firefox_edit_70495487396013.jpg

^Ovi tvoji su nemaštoviti. Kod mene jedan dan "otpremljen", sutradan "zadužen za otpremu", i tako u krug...

Zna li se možda da li ima veze iz koje države paket pristiže, tj da li to određuje vreme zadržavanja na izmeničnoj pošti? Uglavnom već godina poručujem iz UK i bilo je naravno da na izmeničnoj budu i po mesec dana, čak jednom i 3 meseca, ali sve ove poslenje isporuke su bile tipa Francuska, Grčka, Poljska i ostajale su po jedan dan, dok mi eto ova (i to najbitniji paket) stoji već više od nedelju dana, a koliko vidim svima i dalje prolaze lagano kroz jedan dan.
meni iz amerike 13. oktobra UMxxxxxUS "left belgrade airport" i od tad nishta, pizdim. Realno mi iz USA na carini nije nista duze bilo od 15 dana.. (BG)

meni iz amerike 13. oktobra UMxxxxxUS "left belgrade airport" i od tad nishta, pizdim. Realno mi iz USA na carini nije nista duze bilo od 15 dana.. (BG)
Au, to je već previše. Je l si pogledao na onom ninja tracking da nema neki alternativni kod za praćenje? I ja čekam paket iz USA, al još nije pristigao za Srbiju, a prošlo je skoro 2 nedelje. Ovaj iz Slovenije mi danas napokon pregledali, izgleda da je Novosadska carina malo kilavila.

Au, to je već previše. Je l si pogledao na onom ninja tracking da nema neki alternativni kod za praćenje? I ja čekam paket iz USA, al još nije pristigao za Srbiju, a prošlo je skoro 2 nedelje. Ovaj iz Slovenije mi danas napokon pregledali, izgleda da je Novosadska carina malo kilavila.
kakva je kod tebe situacija sa trackingom (usa/uk) u poslednje vreme? meni je sve iz usa sto je islo ovom metodom bilo uvek ful trekovano do kucje, a od pre mesec dana nista, paketi 'nestaju' na aerodromu i pojave se nekad na vratima, a ovaj me brine jer se ne pojavljuje uopste...
imam vec dva koda, posto je poslato preko Asendije koja dalje rabi USPS...
1636500496897.png

nindza kaze isto sto i USPS sajt

Мој пакет стигао у Ужице. Још само да видим колико су ме клепили за царину.

kakva je kod tebe situacija sa trackingom (usa/uk) u poslednje vreme? meni je sve iz usa sto je islo ovom metodom bilo uvek ful trekovano do kucje, a od pre mesec dana nista, paketi 'nestaju' na aerodromu i pojave se nekad na vratima, a ovaj me brine jer se ne pojavljuje uopste...
imam vec dva koda, posto je poslato preko Asendije koja dalje rabi USPS...
Pogledajte prilog 323728

nindza kaze isto sto i USPS sajt
UK mi je uvek dobar za praćenje, evo juče mi je stigao neki paket i sve fino bez problema, prođe carinu za dan. Ukupno mu trebalo manje od nedelju dana da se isporuči. Doći će ti i taj, ko zna gde se to zaglavi i šta rade, i ja se uvek iskidam tako za neke pakete al uvek na kraju dođu. Jedan mi se samo desio iz UK da sam čekao da ga ocarine 3 meseca i odjednom se promeni status da ga vraćaju nazad pošiljaocu iz nepoznatog razloga. A evo kakav mi je ovaj USA, vidim da je tebi brzo stiglo do Srbije, a meni.. :(

Prilozi

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    49.6 KB · Pregleda: 71
Kod mene trenutno situacija da stvarčice kupljene na Ebay stižu mnogo brže (za manje od mesec dana), nego stvarčice kupljene na Ali (koje uopšte ni ne stižu), a način i vrsta slanja i poštanski operater je isti, neretko je čak i prodavac isti (samo miksujem Ebay i Ali u zavisnosti od toga gde je postavio povoljniju ponudu).

Ovo mi je potpuno nejasno i neobjašnjivo.

Dakle, u situaciji kad od prodavca A, naručim robu B sa Ebay, i on je pošalje operaterom C, roba stigne u okviru mesec dana, a u situaciji kad od prodavca A, naručim robu B sa Ali, i on je pošalje operaterom C, roba ne stigne uopšte ili jako, jako kasni (mesecima).
Dakle, nije problem ni prodavac (isti čovek), ni način slanja (istovetno), ni roba (ista ili slična), ni operater (isti), verujem ni sajt preko kojeg je roba kupljena (jer od njih ništa ne zavisi u ovoj fazi transakcije), već verovatno naši poštari i manipulatori poštom vole Ali i njihove proizvode ili narod mnogo više naručuje sa Ali (u šta sumnjam na one cene šipinga) pa je tu neko zagušenje.

Kako poštari znaju da je nešto kupljeno na Aliju a ne na EBayu ako obe pošiljke dolaze od iste osobe iz Kine?

Kako poštari znaju da je nešto kupljeno na Aliju a ne na EBayu ako obe pošiljke dolaze od iste osobe iz Kine?
Nemam pojma, samo pišem kako jeste... I da nekad pošiljke kupljene na Ali imaju taj prefiks u nazivu firme koja isporučije...

Koliko vremena treba da stigne paket preko "cainiao standard for special goods"
I da li imaju pravi broj za pracenje.

Pitanje je baš na mestu a još stari kupac koliko sam pratio u temi.
U zavisnosti preko čije pošte ide (LV, LT, HU, MY itd.) zavisi za koliko vremena stiže isto kao i kod neregistrovanih pošiljki razlikuje se vreme isporuke.
Svaki broj pošiljke je pravi (postojeći) samo što može da bude dupli ali to se sad retko dešava jer je pošiljka registrovana i zna se gde je završila tako da dispute odradi svoje a prodavac plaća kaznu AE.

Pitam jer kad su mi slali pake iz Turske stigao je veoma brzo ali sa tim brojem sam mogao da pratim i na sajtu poste Srbije.
Pise da je vreme za dostavu 28 dana. Ostale pakete sto sam porucivao je pisalo 30 do 60 dana.
Inace paket nije ni bio poslat pa nisam znao kako ce da ide. Sad sam video,LP

LP ti je broj pošiljke koji dodeljuje logistika ili ti alternativni broj kako pišu ovde a kad krene ka Evropi dobiće broj pošte zemlje preko koje šalju. To što piše 28 dana ne računa se vreme čučanja na carini a poenta je da li je registrovana ili neregistrovana pošiljka, odnosno šta piše u metodu slanja da li ima praćenje ili ne. Koliko mi se čini u temi je pisano ne malo puta o LP pošiljkama. Pošiljka malte još nije ni poslata a pitaš za koliko stiže. :D

Najveca mi je misterija da li ce otici na carinu. Iskreno se nadam da nece.
8$ je nije puno.
A citao sam ovde da neregistrovane posiljke obicno ne idu na carinu,ove manje naravno. Nadam se i ova da nece imati registrovan broj,prethodni paket iz Turske zavrsio na carini.

Ako si izabrao opciju sa praćenjem kako očekuješ da bude neregistrovana pošiljka? Rešiće ti se misterija za dvadesetak dana kad zazvoni poštar sa papirićem koji košta 350 din. :D

27.09. sam poručio paket vrednosti 21€ preko cainiao standard for special goods, išao je preko Litvanske pošte sa brojem za praćenje. Stigao je tačno posle 30 dana, a od toga je na carini bio 5 dana i naplatili su samo 100 dinara za otvaranje pošiljke.

Drugi sam poručio 27.10. i takođe je krenuo preko Litvanske pošte sa brojem za praćenje, trenutno je u tranzitu.

Ma 100din nije nista. Realno i treba da naplate.
Samo ne volim kad stvar kosta 8$ oni zaokruze na 10$ u najboljem slucaju.

Nije ovo tema gde se baje da li će biti muško ili žensko. Da bi izbegao "zaokruživanje" odnosno procenu carinika kad pošiljka stigne kod nas pošalješ im mail sa scrinom o plaćanju i broj pošiljke i rešio si problem oko 20 din. razlike.

Moram sa vama da podelim fantasticno iskustvo sa dostavom sa Alija iz Poljske za Austriju..
Drugar mi je trenutno tamo pa sam iskoristio priliku.

Austrija Post se takodje najavila odvojenim mailom da ce posiljka stici u toku dana. Bas je fantastican dozivljaj.

AliExpressPolandVienna.png

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno