Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sto je jos veca ironija, nas nema ni na listi suspendovanih ni na listi onih gde stize sa kasnjenjem.
Recimo ceo nas region je suspendovan, bukvalno sve zemlje oko nas.

Ovo sad znaci verovatno da smo toliko bitni da nas nisu stavili ni na listu haha ili jos gore zaboravili da postojimo :)

Jer po meni nije moguce da za pola drzava EU je dostava usporena a da je druga polovina suspendovana skroz.

Danas u sandučetu Letonac poslat 21.07. a kod LV pošte zadnji status je formirana vreća. Koliko vidim poslato od PP BOX iz nekog mesta koje nije Riga :D.

Sto je jos veca ironija, nas nema ni na listi suspendovanih ni na listi onih gde stize sa kasnjenjem.
Recimo ceo nas region je suspendovan, bukvalno sve zemlje oko nas.

Ovo sad znaci verovatno da smo toliko bitni da nas nisu stavili ni na listu haha ili jos gore zaboravili da postojimo :)

Jer po meni nije moguce da za pola drzava EU je dostava usporena a da je druga polovina suspendovana skroz.

I meni je logično da smo sasvim nebitni ali na prošloj listi (mislim da je važila od 17.8) smo bili na spisku suspendovanih. Ne sećam se više šta je tačno pisalo. Uglavnom meni je Singapurćanin rekao da ne može da mi pošalje pa sam mu rekao da pošalje na adresu u UK. I još nije stiglo a poslato je 18.8.

Poslednja izmena:
to je sasvim normalno za CRO. za razliku od naših oni prihvataju SS kineskih transakcija jer neće sami da određuju cene i da se time zezaju.

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk
Hvala ti za tu info, to nisam znao. Ovi naši su lešinari. U međuvremenu sam pisao kinezu pa mi je rekao poslati fakturu za kamere u slučaju da im ne bude dovoljan SS kupovine.

Poslato sa YAL-L21 pomoću Tapatoka

Našim lešinarima nije.

To sto pricas nije istina, dovoljno je da im posaljes screen sa Alija ili druge platforme sa koje kupujes i to je dovoljno,carine ga po toj ceni koju si platio,tu se vidi i naziv proizvoda,cena i broj posiljke.Ja sam sa Alija do sada kupio 5 telefona,3 su prosla bez carine a za dva sam slao screen i po toj ceni su ga carinili.

Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk

To sto pricas nije istina, dovoljno je da im posaljes screen sa Alija ili druge platforme sa koje kupujes i to je dovoljno,carine ga po toj ceni koju si platio,tu se vidi i naziv proizvoda,cena i broj posiljke.Ja sam sa Alija do sada kupio 5 telefona,3 su prosla bez carine a za dva sam slao screen i po toj ceni su ga carinili.

Kome si slao?

Nasoj carini

Evo ti ss mejlova sa NS carinom
3952070e95490cdc1562c84cfa6ad7bb.jpg
269cd41960195b3e2c20258f78f4a924.jpg

Ja sam slao u BG, za reklamaciju su mi trazili da uplatim neku taksu od nekih 500 dinara i da vratim predmet na ponovno carinjenje.Cariniki mi telefon kao da je Xiaomi RN8Pro a ja kupio RN8 ali nisam slao reklamaciju jer su ga procenili na 140€ a ja sam ga platio 129€ tako da nisam hteo da se zezam za nekih 10€.

Ja sam slao u BG, za reklamaciju su mi trazili da uplatim neku taksu od nekih 500 dinara i da vratim predmet na ponovno carinjenje.Cariniki mi telefon kao da je Xiaomi RN8Pro a ja kupio RN8 ali nisam slao reklamaciju jer su ga procenili na 140€ a ja sam ga platio 129€ tako da nisam hteo da se zezam za nekih 10€.

Jel i dalje tvrdis da nije istina ono sto sam napisao? Ja nista ovde nisam napisao jer sam cuo od nekog nego iz licnog iskustva. I dalje tvrdim da su lesinari. I tebi su trazili 500 din za taksu. Nisu se ni potrudili da me kontaktiraju da bi zatrazili dokaz o stvarnoj vrednosti posiljke nego ajmo odmah ocariniti

Poslednja izmena:
Jel i dalje tvrdis da nije istina ono sto sam napisao? Ja nista ovde nisam napisao jer sam cuo od nekog nego iz licnog iskustva. I dalje tvrdim da su lesinari. I tebi su trazili 500 din za taksu.

Nisam mislio da nisu lesinari nego sam rekao da nije istina da ne moze da se posalje screen sa Alija i da im se posalje,a da oni ne prihvate nego da traze fakturu.Da su lesinari u oravom smislu te reci,jesu.Em oni pogrese o jos da im platis taksu da bi ispravili gresku.

Nisam mislio da nisu lesinari nego sam rekao da nije istina da ne moze da se posalje screen sa Alija i da im se posalje,a da oni ne prihvate nego da traze fakturu.Da su lesinari u oravom smislu te reci,jesu.Em oni pogrese o jos da im platis taksu da bi ispravili gresku.

E sad vidis da je i to istina [emoji6]

Ne znam da li si svestan da nisi radio kako treba. To što si im poslao, oni bi mogli da uvaže PRE carinjena, kad je paket stigao u zemlju. Nisu u obavezi da te kontaktiraju tada, i to izuzetno retko čine.
Ako nisi zadovoljan da iznosom carinjenja, NE SMEŠ podići paket i platiti, jer si time priznao njihov iznos.
Moraš odbiti paket, platiti taksu, koju neće vratiti i poslati im oni što si poslao.
Jeste da je mjau, mjau, ali je tako u praksi.

Послато са Mi A2 Lite помоћу Тапатока

Ne znam da li si svestan da nisi radio kako treba. To što si im poslao, oni bi mogli da uvaže PRE carinjena, kad je paket stigao u zemlju. Nisu u obavezi da te kontaktiraju tada, i to izuzetno retko čine.
Ako nisi zadovoljan da iznosom carinjenja, NE SMEŠ podići paket i platiti, jer si time priznao njihov iznos.
Moraš odbiti paket, platiti taksu, koju neće vratiti i poslati im oni što si poslao.

Ne znam da li si citao par postova unazad gde smo pisali da carina u zagrebu posalje pismeno da vlasnik robe posalje ss transakcije mailom da bi znali cenu i to je dovoljno a kod nas su lesinari.

Carina ovde ladno navlači čoveka da im plati taksu za žalbu koju će odbiti pošto je paket otvoren[emoji57]

Sent from my Mi A3 using Tapatalk

Drugari da se ne lazemo, cela drzava nam je kriminalna. Rekao sam vec vise puta, bolje neka vam kupi neko ovo na zapadu i donese kad bude dolazio.
Ovo cesto nema smisla kod nas, evo meni pre par dana naplatili bas mnogo veliki iznos jer su racunali ogromnu neku cifru i naplacena je i carina i pdv. Ali sta da radis kad moras da preuzmes jer ti nesto treba, cekas ga kao ozebo sunce. Inace ko ima uslova ne treba da narucuje nista iz Srbije. Jedino ove male posiljke koje prolaze bez ikakve naplate, tipa ove sitnice.. maskice za telefone i tako te gluposti.

Ne znam da li si citao par postova unazad gde smo pisali da carina u zagrebu posalje pismeno da vlasnik robe posalje ss transakcije mailom da bi znali cenu i to je dovoljno a kod nas su lesinari.

Jesam, pročitao sam.
Bilo je i ovde ljudi gde im se naša carina obraćala da im se dostave cena transakcije.
Screenshot transakcije je dovoljan i našoj carini, mada traže zvanične dokumente.
Kažem isto dovoljan, što ne znači da će ponovo cariniti po istom.
Prvo mora da se ispoštuje procedura, a ti to nisi uradilo.
Meni su neki put priznavali ss, a neki put su tvrdili da je to dogovorena cena, i da oni to ne priznaju. Bez dokaza za te tvrdnje i suprotno zakonu. Mogao si pročitati detalje na forumu, da su se potrudio.

Onaj koji salje proizvod na osnovu kupovine je u obavezi da prosledi i fakturu u pisanoj formi u paketu! To je obavezna propratna dokumentacija, ali cesce se desava da se paket tretira kao poklon u nadi da ce carina biti izbegnuta. Ali kada se carina ocekuje bolje je prodavcu naglasiti da posalje fakturu

Pre nekoliko meseci sam ovde objašnjavao da prigovor može da se podnese i nakon preuzimanja pošiljke, a to se sada nepobitno vidi i iz screenshota mejla carine. Čak se i na sajtu Carine u posebnoj napomeni navodi da "stranka ima pravo da podnese prigovor i pre preuzimanja pošiljke", iz čega sledi da se podnošenje prigovora nakon preuzimanja uopšte i ne dovodi u pitanje.

Stvarno ne kapiram kako se ovde zapatila ideja da prigovor ne može da se podnese ako je pošiljka preuzeta.

Danas je trebala da stigne nova tura iz Singapura.
Videcemo ako nema promene statusa kod nikog do ponedeljka, to ce definitivno znaciti da su nas suspendovali skroz za slanje a verovatno su samo zaboravili da stave na sajtu da je i Srbija suspendovana.

I to bas sad kad je trebao da mi stine paket koji mi najvise treba. Baksuz :)

Ја не знам како су Малежани прорадили, баш сам се изненадио.

Послато са Mi 9T помоћу Тапатока

Pre nekoliko meseci sam ovde objašnjavao da prigovor može da se podnese i nakon preuzimanja pošiljke, a to se sada nepobitno vidi i iz screenshota mejla carine. Čak se i na sajtu Carine u posebnoj napomeni navodi da "stranka ima pravo da podnese prigovor i pre preuzimanja pošiljke", iz čega sledi da se podnošenje prigovora nakon preuzimanja uopšte i ne dovodi u pitanje.

Stvarno ne kapiram kako se ovde zapatila ideja da prigovor ne može da se podnese ako je pošiljka preuzeta.
Da li neko poznaje ikoga kome su uvažili prigovor posle preuzimanja, da nam ispriča detalje?
Isto tako si čini mi si ti pričao za povraćaj takse? Da li ima jedan čovek da su mu vratili taksu za prigovor?

Carina traži dodatnu dokumentaciju ako posumnja u vrednost napisanu na fakturi i tada se ne plaća taksa a pošto iz Kine stižu pošiljke bez fakture (računa) carine onako kako zakon nalaže a prigovor se ulaže u propisanom roku uz plaćanje takse ako se pošiljka vrati na carinu uz primedbu koju poštar upisuje kod pokušaja predaje pošiljke. Gde ste videli da se taksa vraća? Ne zove se dž "taksa" (narodski rečeno globa). Gledam ovde svi fini pa za 10-20e veću procenjenu vrednost dižu glas a do tada im prošlo min 20 paketa bez carine. Budite fini pa kad stigne pošiljka na carinu pošaljite skrin uz broj pošiljke da ne procene na veću vrednost.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno