Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Iako su prošli štrajkovi i dalje u GPC-u ne funkcioniše sve kako treba. Ako neko radi tamo, možda bi mogao da podeli neku informaciju ?

kako nema logike???

to je preporučena pošiljka i ti he nisi dobio. otvaraš dipute i dobijaš pare a kinez dobija pare od pošte jer paketa nema!!!
Pa znam da nema logike zato i necu da otvaram dispute.

Nego sam hteo sa vama da vidim da li neko zna sta da se radi u ovakvoj situaciji.

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk

Baš me interesuje kako će se utvrditi vrednost te izgubljene pošiljke koju bi, po meni, pošta trebalo da nadoknadi jer su je oni i izgubili a ne prodavac sa alija.

Jedino logicno je da se otvori dispute, Ali izvrsi refund, a onda trazi da ih Posta obesteti. Evo i pise na sajtu:
Ukoliko se radi o registrovanoj pošiljci, neophodno je da pošiljalac, na osnovu potvrde o prijemu pošiljke, pokrene potražni postupak. Potražni postupak se, po pravilu, pokreće u pošti u kojoj je pošiljka predata, s tim što može biti pokrenut i u bilo kojoj drugoj pošti.

Za pošiljke od čijeg prijema nije prošlo više od 10 (deset) dana, ne može se pokrenuti potražni postupak, osim za uputnice i ekspres pošiljke i pakete sa posebnim karakteristikama u pogledu rokova prenosa (u unutrašnjem poštanskom saobraćaju), za koje se potražni postupak može pokrenuti po isteku roka za uručenje.

Za ekspres pošiljke u međunarodnom poštanskom saobraćaju, potražni postupak se može pokrenuti po isteku 3 (tri) radna dana od dana prijema pošiljke.

Za neregistrovane pošiljke, potražni postupak se ne može pokrenuti.

Nadam se da Ali odmah refundira, pre rezultata potrage, jer je rok ogroman
Pošta je u obavezi da se o rezultatu reklamaciog postupka u unutrašnjem poštanskom saobraćaju izjasni u roku od 30 (trideset) dana, a u međunarodnom poštanskom saobraćaju u roku od 2 meseca, od dana sačinjavanja potražnice.

Ovo mi se prvi put dešava. Jedan SG koji je trebao da bude u Staroj Pazovi, otišao je za Leštane??? :-/

Vratice se, i dobices ga sutra u ST.

ovi u pošti su se pogubili

kao dva puta mi ostavljaju izveštaj a istog nigde nema

ali barem je sad krenuo u lokalnu poštu. bar se nadam
155b30e3f361fd5f62cfddd39471e508.jpg

Nisu se pogubili nego ni ne ostave izveštaj, imam taj problem već jako dugo.

Iako su prošli štrajkovi i dalje u GPC-u ne funkcioniše sve kako treba. Ako neko radi tamo, možda bi mogao da podeli neku informaciju ?
Pitao sam postara jutros koji razvozi po reonu Savske ulice. Kaze mi baki ja ne znam od normalnih racuna gde sam a ne posiljaka, odnese dnevno po 4 5 paketa. I kljucna recenica: ako imas posiljke bez pracenja sanse su ti 50-50 jer to ni ne stigne do poste vec se zaturi u ispostavi.

Sent from my LEX820 using Tapatalk

I moj, zajedno idu :)

Još i @Drushkan da se javi da je i njegov izašao.
Taj paket od 2.12. je još uvek na carini, negde su ga zaturili [emoji23] ali barem mi je danas stigao paket od 14.12.(pristigao na carini) koji mi je bitniji i veći. Uredno naplacen pdv, ali verovatno su zbog gužve prihvatili ono što je kinez napisao samovoljno, pa sam za nesto sitno prošao jeftinije xD.

Meni vec 4 dana izbacuje isto stanje.
06ebff58e44346a80fec5dc0b9cde7f9.jpg

Sent from my Mi 9 SE using Tapatalk

@ Kimins
@ ZAP

@MISTIČNI

Lepo je napisano X puta sta treba da radite , ali vi i dalje necete da slusate............. :( :( :(

@bgrazvratnik

Na carini je i to je uobicajen status.

ajde kad prozivaš šta treba da uradim ako mi piše da je ostavljen izveštaj dva puta u dva različita dana?

ništa sačekam status da je krenuo u lokalnu poštu i odem i podignem pre toga mogu samo da plačem

I kljucna recenica: ako imas posiljke bez pracenja sanse su ti 50-50 jer to ni ne stigne do poste vec se zaturi u ispostavi.

Ma da zaturi se tona pošiljki. Zaturio bih ja njihovu platu negde. I plus došao tamo u tu ispostavu sa masovnim protestom da se prevaspitaju pa da vidiš kako bi moglo sve da se dostavi.

Meni dosao jedan paket koji je prekljuce usao u zemlju, cak nije bilo statusa za carinu, evo i sad ovaj prosao a ni on nije bio na carini ne postoji status "za carinu" ninajednom paketu od ova dva proletese oba a jedan je 60€ a drugi 45€ placeni, mislio sam da ce oba zavrsiti na carini i ajd sto bi plati vec bih cekaooooo ohohooo, ovako nit cekao nit plati drzavi ni pdv ni carinu za onaj jedan a mogli su lepo da se opare od mene, ovaj drugi je bogami i gabaritan poprilicno nije tezak ali je veci paket.
Sve u svemu taj mi sutra stize kuci, dobro su i brzo odradili. A posto ni nije bio na carini nema ni stambilja "ne podleze carinskom pregledu" ili kako bese pise. Dakle def imaju neki dogovor da neke pakete ne salju uopste na carinu, zanimljivo.

Ja sam ih podrzao za protest ali kad sam bio pre par dana i cekao 1 sat da predam posiljku jos video kako utovaraju dzakove posiljki u pikap zazalio sam. Vecinu koju znam da radi u posti je zaposleno preko roditelja koji rade u toj istoj posti a od 13 do 14 sati biciklove poste mozete videti ispred kafane ili kladionice svaki radni dan, tamo ko vredi nesto je otisao jer mu nije problem naci bolji posao ovo ostalo zali boze.

Ma kradu sto posto, kakvo zaturanje. Ja naručujem sve na adresu roditelja, koju pokriva jedna mala pošta u kojoj znamo sve zaposlene i nikada mi se ništa nije zagubilo.

Naručio 4-5 paketa u rasponu od 11.11. do 25.11. u BiH i svaki je došao. U NS naručio oko 15-ak paketa od 11.11. do 18.11. i još nijedan nije došao (uključujući 2 Singapurca).

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Naručio 4-5 paketa u rasponu od 11.11. do 25.11. u BiH i svaki je došao. U NS naručio oko 15-ak paketa od 11.11. do 18.11. i još nijedan nije došao (uključujući 2 Singapurca).

A bio sam ubeđen da China Post je "glavni razlog" a kako ovo objasniti..

Pa i jeste China post glavni problem. Jer pošiljke skoro da ne izlaze iz kine, i kad polete treba im mesec dana do srbije, tako da to nema veze sa našom poštom.

Sent from my JSN-L21 using Tapatalk

Mislim da je ipak glavni problem Pošta Srbije...

I carina jer jelda kinezi sprecavaju nasu carinu da radi efikasnije svoj posao.

ovo je trenutan problem za koji je potrebno vreme da se vrati u normalu,prvo strajk,pa u Kini dan samaca 11.11,veliki broj kupovina i na kraju plus crni petak.Nikad mi se nije desilo da mi posiljka toliko kasni ali ne iz Kine nego od nase poste.iz Kine je putovalo 12 dana ali je tek u posti registrovana posiljka 21.12 a stigla u Srbiju13.12, i od 21.12 je na carini i cekamo dalje da stigne, a znamo da je Singapurac najbrzi. Pozdrav.....i strpljenja.....

Ma kradu sto posto, kakvo zaturanje. Ja naručujem sve na adresu roditelja, koju pokriva jedna mala pošta u kojoj znamo sve zaposlene i nikada mi se ništa nije zagubilo.

Meni dok je radio stari postar sve stiglo . Otkad je otisao u penziju em se postari stalno smenjuju em ne stizu posiljke .

Danas jedan paket promenio status prispeo u zemlju 22.12 danas otprema izmenicna pošta SG post

Послато са LYA-L29 уз помоћ Тапатока

Pa i jeste China post glavni problem. Jer pošiljke skoro da ne izlaze iz kine, i kad polete treba im mesec dana do srbije, tako da to nema veze sa našom poštom.

Sent from my JSN-L21 using Tapatalk

Tacno, evo meni upravo danas jedan paket narucen jos 04.11 (2 kopce za narukvicu od rucnog sata) vec 5-ti put ne prolaze security u Pekingu, iako je islo obavestenje (po novom), Beijing, Airlines, pomislio sam da je stvarno "krenulo" a ono medjutim....a da stvar bude gora, platio sam iskljucivo Singapore Post (ne Aliexpress Standard Shipping) a lik ga ladno poslao preko China posta

ovo je trenutan problem za koji je potrebno vreme da se vrati u normalu,prvo strajk,pa u Kini dan samaca 11.11,veliki broj kupovina i na kraju plus crni petak.
A 25 januara spring festival, pa 14 februar dan zaljubljenih pa 8 mart dan žena pa 1 maj... neće se ovo normalizovati skoro ako se ne desi neki značajni upgrade poštanskog sistema u Kini (a i kod nas).

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno