Pa znam da nema logike zato i necu da otvaram dispute.
Nego sam hteo sa vama da vidim da li neko zna sta da se radi u ovakvoj situaciji.
Ukoliko se radi o registrovanoj pošiljci, neophodno je da pošiljalac, na osnovu potvrde o prijemu pošiljke, pokrene potražni postupak. Potražni postupak se, po pravilu, pokreće u pošti u kojoj je pošiljka predata, s tim što može biti pokrenut i u bilo kojoj drugoj pošti.
Za pošiljke od čijeg prijema nije prošlo više od 10 (deset) dana, ne može se pokrenuti potražni postupak, osim za uputnice i ekspres pošiljke i pakete sa posebnim karakteristikama u pogledu rokova prenosa (u unutrašnjem poštanskom saobraćaju), za koje se potražni postupak može pokrenuti po isteku roka za uručenje.
Za ekspres pošiljke u međunarodnom poštanskom saobraćaju, potražni postupak se može pokrenuti po isteku 3 (tri) radna dana od dana prijema pošiljke.
Za neregistrovane pošiljke, potražni postupak se ne može pokrenuti.
Pošta je u obavezi da se o rezultatu reklamaciog postupka u unutrašnjem poštanskom saobraćaju izjasni u roku od 30 (trideset) dana, a u međunarodnom poštanskom saobraćaju u roku od 2 meseca, od dana sačinjavanja potražnice.
Pitao sam postara jutros koji razvozi po reonu Savske ulice. Kaze mi baki ja ne znam od normalnih racuna gde sam a ne posiljaka, odnese dnevno po 4 5 paketa. I kljucna recenica: ako imas posiljke bez pracenja sanse su ti 50-50 jer to ni ne stigne do poste vec se zaturi u ispostavi.Iako su prošli štrajkovi i dalje u GPC-u ne funkcioniše sve kako treba. Ako neko radi tamo, možda bi mogao da podeli neku informaciju ?
Taj paket od 2.12. je još uvek na carini, negde su ga zaturili [emoji23] ali barem mi je danas stigao paket od 14.12.(pristigao na carini) koji mi je bitniji i veći. Uredno naplacen pdv, ali verovatno su zbog gužve prihvatili ono što je kinez napisao samovoljno, pa sam za nesto sitno prošao jeftinije xD.I moj, zajedno idu
Još i @Drushkan da se javi da je i njegov izašao.
Na Carini je, nije jos stigao na pregled. Tako ce redjati obavestenje svaki dan izjutra, sve dok ne dodje na red. Kada bude pregledan, tog dana, kasnije po podne dobices obavestenje da otisao u GPC na otpremu.Meni vec 4 dana izbacuje isto stanje.![]()
Sent from my Mi 9 SE using Tapatalk
I kljucna recenica: ako imas posiljke bez pracenja sanse su ti 50-50 jer to ni ne stigne do poste vec se zaturi u ispostavi.
ajde kad prozivaš
Naručio 4-5 paketa u rasponu od 11.11. do 25.11. u BiH i svaki je došao. U NS naručio oko 15-ak paketa od 11.11. do 18.11. i još nijedan nije došao (uključujući 2 Singapurca).
Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока
Ma kradu sto posto, kakvo zaturanje. Ja naručujem sve na adresu roditelja, koju pokriva jedna mala pošta u kojoj znamo sve zaposlene i nikada mi se ništa nije zagubilo.
Pa i jeste China post glavni problem. Jer pošiljke skoro da ne izlaze iz kine, i kad polete treba im mesec dana do srbije, tako da to nema veze sa našom poštom.
Sent from my JSN-L21 using Tapatalk
A 25 januara spring festival, pa 14 februar dan zaljubljenih pa 8 mart dan žena pa 1 maj... neće se ovo normalizovati skoro ako se ne desi neki značajni upgrade poštanskog sistema u Kini (a i kod nas).ovo je trenutan problem za koji je potrebno vreme da se vrati u normalu,prvo strajk,pa u Kini dan samaca 11.11,veliki broj kupovina i na kraju plus crni petak.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari