Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
@Kimins negde sam citao da drugo slovo (posle R) oznacava preko kog prevoznika salju paket.
Doneo postar dana sjos jednu RV****Cn koja je juce prosla naizmenicnu postu.

Pa to je jos i odlicno ako UW****CN stizu za oko 50ak dana.
@Rax032 koja je poslednja stanica (mesto) u kni za tu tvoju UW. Razlicitom brzinom putuju sa razlicitih mesta po Kini, nekim treba manje a nekim vise da stignu do nas.

Znaci TO 2-3 meseca.

@Kimins negde sam citao da drugo slovo (posle R) oznacava preko kog prevoznika salju paket.
Doneo postar dana sjos jednu RV****Cn koja je juce prosla naizmenicnu postu.

Pa to je jos i odlicno ako UW****CN stizu za oko 50ak dana.
@Rax032 koja je poslednja stanica (mesto) u kni za tu tvoju UW. Razlicitom brzinom putuju sa razlicitih mesta po Kini, nekim treba manje a nekim vise da stignu do nas.

Znaci TO 2-3 meseca.
Jinhua City, leaving Jinhua International Small Package Collection Center, next stop , Yiwu International. 6.novembra ovaj status i to je sve do dolaska.
S obzirom da su mi ranije stizale kineske neregistrovane za maksimalno 30 dana, meni je ovih 50 katastrofa.

Послато са POCOPHONE F1 помоћу Тапатока

Ovo kilavljenje posti me je dovelo do toga da se u dilemi oko slicnih proizvoda opredeljujem za one koji isporucuju boljim kurirskim sluzbama. Zlo i naopako.

@ Jericho

Samo u slucajevima kada je distributer ujedno i trgovac moze se reci da moze da ispostuje obecani nacin slanja.

Sve ostalo je "lutrija" - navedu nekoliko vrsta slanja i posalju na nacin koga ni nema na spisku...

Da li su nekome isporucene LV posiljke koje su stigle tokom strajka ???
Takodje TR za koje pise da su prosledjeni krajem novembra iz Turske ???

Meni je stigla jedna TR, sa tim slucajem, ovo ostalo LV, LP... Nista jos uvek.

Zasad nista ni od turaka ni od letonaca, ja to nekako ocekujem tek po novoj godini da ce stici ili po bozicu.

Izgleda da pocinju da salju ponovo pakete koje su vratili iz Pekinga ponovo za Peking, za sad jedan paket dobio status nov i po svemu udci krece put Pekinga.

Ovaj se konačno pokrenuo, da vidimo NS carinu šta kaže.
94773a412998116614e18ada92e7a2b7.jpg
Kod mene prispece juce a danas vec otprema, nema status za carinu a drugi paket koji je pre 3 dana stigao u Srbiju nema cak ni prispece od nase poste, cudno.

Meni stiglo danas tri cainiao litvanske i dve yanwen naruceno 11.11 nije ovaj yanwen toliko los koliko ga ljudi grde, uvek mi je sve stiglo preko yanwena.

I meni je stigao jedan paket jos prekjuce a nema jos status na posti.

Послато са LYA-L29 уз помоћ Тапатока

Jinhua City, leaving Jinhua International Small Package Collection Center, next stop , Yiwu International. 6.novembra ovaj status i to je sve do dolaska.
S obzirom da su mi ranije stizale kineske neregistrovane za maksimalno 30 dana, meni je ovih 50 katastrofa.

Послато са POCOPHONE F1 помоћу Тапатока

Ja imam isto ovaj status od 4. decembra, baš sam se pitala što se ne menja ništa.
Znači da se naoružam strpljenjem i da čekam. Druge mi nema

Posto je postansko trziste sada "liberalizovano" kako zaobici postu da paketi vise ne idu direktno na postu vec na nekov drugog postanskog operatora?

Poslato sa LYA-L29 uz pomoć Tapatoka

Meni je gomila paketa u putu. Već polako zaobilazim AE, krenem nešto da kupim pa odustanem. Danas bio do pošte, da proverim da me poštari ne bojkotuju, kaže službenica nema ništa. Dok ne stigne i poslednji paket neću ni jedan $ da potrošim.

Posto je postansko trziste sada "liberalizovano" kako zaobici postu da paketi vise ne idu direktno na postu vec na nekov drugog postanskog operatora?

Poslato sa LYA-L29 uz pomoć Tapatoka
Kako to mislis da zaobidjes postu? Nikako. Mozes postu zaobici jedino ako kupis nesto preko kurira, tipa DHL, TNT, itd...
Drugi nacin, ne postoji nazalost.

Meni sve redovno dolazi sa AE.. još se nije desilo da nešto ne dođe. Ali ja tamo kupujem uglavnom samo iz oficijelnih radnji

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Verovatno još uvek ne,ali proveriću i sa RATEL-om jer je tržište liberalizovano,sad samo da vidimo kako može da se izabere neko drugi.

Da li neko zna koja je procedura i kome da se zalim za izgubljeni paket? I da li ima nade da mi neko isplati stetu?
Prvo su mi pogresili postu, na pogresnu poslali paket sto redovno rade, a sad pise i da je izgubljen i NN lice u toj istoj pogresnoj posti. Ovo mi se prvi put desilo. Znam da mi Aliexpress nece priznati dispute jer je paket dosao u Srbiju i u postu.
49e2e583ac29807a9aef4e12d1e390f9.jpg

Neka logika kaze da ti otvaras dispute kod Kineza, a da se oni naplacuju od nase poste.

Verovatno još uvek ne,ali proveriću i sa RATEL-om jer je tržište liberalizovano,sad samo da vidimo kako može da se izabere neko drugi.
U kom smislu mislis liberalizovano? Pa ne moze niko drugi sem poste i kurira da ti donosi robu, kako si to mislio da izvedes i odakle ti info da je bilo sta liberalizovano u segmentu donosenja paketa iz inostranstva a koje sad vazi.
Sta ti hoces da ti recimo stigne paket i ko da ga preuzme i posalje na carinu i kod da ga preuzme sa iste i da ti dofura na gajbu? Ti? Neko drugo fizicko lice, neko drugo pravno lice? Kako? Zaista ne kapiram sta ti je na pameti, mislim kapiram te sta hoces samo to ne moze, nazalost.

I meni je stigao jedan paket jos prekjuce a nema jos status na posti.

Послато са LYA-L29 уз помоћ Тапатока

Meni dva registrovana singapurca stigla 22.12 I jos nema obavestenja u nasoj posti, a treci registrovani singapurac stigao danas i vec ide na otpremu. Imam jedan takodje preko Singapura, ali 4PX OMPro, mali paket, koji je stigao u Srbiju 04.12 za vreme strajka I jos uvek nema dostave, valjda nije stigao na red po "prioritetu".

Poslednja izmena:
Zna li neko u čemu je razlika između RB-SG i RP-SG? Naime imam par paketa od 11.11 koji su RB-SG i oni su relativno brzo stigli do srbije i juče zamolim kineza da koristi singapursku poštu za paket i danas dobijem broj za praćenje koji je RP-SG. Pretpostavljam da je razlika u veličini paketa ali da proverim sa vama ovde da li da očekujem istu brzinu dolaska u srbiju?

Ne znam tacno, ali mogu da pretpostavim. RB...SG su obicno brojevi koje su paketi dobijali ako ide preko Aliexpress Standard Shipping-a. RF...SG ako ide preko Singapore Post. Barem je tako kod mene bilo. RP..SG nisam imao

Meni ovo stoji ceo dan,nisam nikad video postu 10250, sada prvi put:

Poslednja izmena:
To je carina za fizička lica

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk

da li to znaci da je proslo carinu ili je jos na carini?

Pa lepo piše da je otpremljen na carinu.
Dakle, na carini je, nije prošao.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno