Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Videce se tokom iduce nedelje koliki prioritet imaju posiljke od 11.11

Moze da se desi da pre stignu nego one koje su zaglavljene po mesec-dva ko zna gde po Kini.

Pojedine UH..TR i UB..LV su takodje vec na aerodromima.
Videcemo kakvo naredjenje imaju od Yanwen-a :S::S:
Imam 4 pošiljke preko Letonske pošte, dve su Yanwen a dve 4PX. Baš da vidim da li će Yanwen i 4PX imati iste statuse.
Jednu imam China Post Registred, jednu China small packet plus i 7 pošljiki preko Singapurćana.
Sve naručeno 11.11. Singapurćani 6 je već pre dan ili dva bilo Handed to airline.

Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk

Пост Експрес укинуо праћење пошиљака на свом сајту.
Сада пребацује на сајт Поште када се укуца број пошиљке.

Глупости. Сад за пошиљке које шаљем у земљи морам да користим 17track,
јер приказује детаљније статусе него сајт Поште...

Platio sam za Singapur PX, a posiljka mi je UB...LV. Treba mi relativno brzo, a koliko znam, jedino su Singapurci koliko toliko pouzdani u poslednje vreme. Šta uraditi? Da poručim negde drugde, a ovoga nekako otkačim (kako?). Vrednost pošiljke je 1,75 USD, isporuka 1,58 (Singapur), a moglo je da bude free da sam hteo da čekam. Mislim, nije mi kraj sveta ni da platim nekom drugom, a njemu zabodem lošu ocenu, samo me nervira što sam već izgubio nekoliko dana.

@anticv

To je od danas...

@ cisco

Na AE ces tesko uspeti da dogovoris da ti tako neke sitnice salju bas na nacin koji ti zahtevas :(

Ja povremeno imam pristup na par naloga i vidim da su sad za 11.11 isli metodom slucajnog izbora ( S00.. , LP... , Ux..xx ) bez obzira sta je izabrano.

Danas je stigla jedna UG...BE posiljka koja apsolutno nigde nema pracenje i za tu narudzbinu je dobijen refund.Broj za pracenje na AE je bio neki Rx..LA za koji takodje nema nikakvih podataka.
A prodavac nema pojma , sta je i kako distributer uradio i da li je i kako je poslao.

Na AE kad god sam platio za drugu isporuku oni posalju onu koja je default tako da nema svrhe osim mozda ako mozda kontaktiras prodavca pa eventualne pristane..A ovako nema svrhe--Imam sada UB...LV deluje da ide normalno kroz Kinu a sa dvidecemo ukupno koliko dana..A imam i Sing post zadnji status ono Despatch overseas jedino se pitam koliko sada dana dok ne udju u Srbiju..Mada verovatno ce i na carinu pa bice cekanja..

Posle dva meseca vrtenja po Kini i brojnih securety return-ova stigle moje teflonske podloške i to one koje sam naručio onako da se nađu u rezervi su stigle a one koje mi baš trebaju jer nemam ni jednu nisu stigle :wall:
F.king aliexpres se pretvorio u najgore mesto za kupovinu.

Ovaj će da dobije dispute i lošu ocenu. Šta bi bilo da sam platio 80 dolara za DHL, opet bi poslali besplatnim super turbo giga saver? Shvatam ja da niko od prisutnih ne odlučuje o tome da li će ČangLi da ispoštuje plaćeno, ali me iznenađuje da je svima normalno da kupac plati skuplju poštarinu i da je ne dobije.
Poručio sam u drugoj prodavnici neke kablove za 25 dolara, od čega je 7 poštarina preko Singapura. Ako i taj zezne, vraćam se u režim kupovine samo onoga što mi u stvari i ne treba.

Aliexpress je postao leglo mo**a, naruči dva predmeta kod dva različita prodavaca za koje kažu biće poslato, posle 3 dana na moje pitanje kad će biti poslato traže obojica istu sumu. I sad moram da čekam 3 nedelje da mi pare legnu na kartici tj. povrat novca.
Postoji neki način kako da se otarasim ovakvih prodavaca? Ovo je treći put kako neuspešno kupujem 3 predmet kod trećeg prodavca.
Pa majka mu stara kako mora uvek da se doplati ako sam platio koliko su tražili. Kod onog prvog sam naručio odavno tako da otpada opcija da je taj od koga uzimaju podigao cenu u zadnjih par dana.

https://www.dodaj.rs/image/LqGqKA
https://www.dodaj.rs/image/LqGaT7

Kakav je ovaj DPD kurir preko kojh šalju kinezi? To je samo njihova kurirska do aerodroma, posle ide sve redovno kao i za ostale? I koliko su brzi ako je neko imao slučaj? [emoji16]

Imam jednu RV.... CN pošiljku koja je najzad stigla u BG posle 41 dan, i odmah je prosleđena na carinski pregled. Zna li neko koje je sada vreme čekanja na carini? Pre 2 meseca mi je paket prošao za 6 dana kroz carinu.

Inače je paket iz Guandzhou prosleđen u Beijing air line, odakle je putovao 3 nedelje do BG

Jos jednom, brojevi za pracenje koji pocinju sa U ili L nemaju pracenje kroz Srbiju. Nema smisla da ih pominjete i djubrite temu. Status Accepted by last mile carrier za njih ne mora da znaci da su stigle u Srbiju.

Kakav je ovaj DPD kurir preko kojh šalju kinezi? To je samo njihova kurirska do aerodroma, posle ide sve redovno kao i za ostale? I koliko su brzi ako je neko imao slučaj? [emoji16]
Nema ih u Srbiji. U principu brza posta kao DHL.

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk

Sad bas pretražio u temi, jedan je dobio mail iz Zagreba, da nema u Srbiji predstavnistvo i da mora naći speditera, a drugi da mu je stigao paket bez problema. Ništa, ja ću čekati, pa ako stigne, dobro je. Ako budu tražili špediciju, to ću odbiti.

Imam jednu RV.... CN pošiljku koja je najzad stigla u BG posle 41 dan, i odmah je prosleđena na carinski pregled. Zna li neko koje je sada vreme čekanja na carini? Pre 2 meseca mi je paket prošao za 6 dana kroz carinu.

Meni je danas izišao sa carine paket koji je stigao 8. novembra. Znači možeš da očekuješ oko 10 dana.

Moj paket stigao 10.11. današnji status kaže da je predat izveštaj, a izveštaja nema...

Sent from my Pixel 3 using Tapatalk

RSSI.jpg

Scse.jpg

Evo da pravimo poredjenje ;)

Yanwen i Cainiao -> UH..TR , 2 idu u Srbiju , 1 u Sloveniju

------

Zanimljivo je takodje da roba ide preko HK iako je tamo opsti haos

LPcseg.jpg

LPsy.jpg

Kakva je situacija sa posiljkama koje idu preko Holandije (PostNL)?
Imam sansu da narucim neke bas povoljne stvari preko njih, imam izgleda popust kod prodavca na tih 5-6 predmeta ako odaberem da svi idu preko PostNL, kad odaberem preko Singapurske kod njega onda se taj popust ne pojavljuje.

Nek se javi neko ko je skoro narucivao i nek mi napise kakva je situacija da znam da li da narucujem odmah...

Kakva je situacija sa posiljkama koje idu preko Holandije (PostNL)?
Imam sansu da narucim neke bas povoljne stvari preko njih, imam izgleda popust kod prodavca na tih 5-6 predmeta ako odaberem da svi idu preko PostNL, kad odaberem preko Singapurske kod njega onda se taj popust ne pojavljuje.

Nek se javi neko ko je skoro narucivao i nek mi napise kakva je situacija da znam da li da narucujem odmah...
Ujutru očekujem isporuku paketa na adresu.
1a2454408b8c43d0da9170b0247afce7.jpg

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Kako pratite tracking u poslednje vreme, imam 2 paketa preko Singapurske poste koji su stigli juce u Srbiju, i Aliexpress i SG posta pokazuju takav status ali na PTT trackingu uopste ne nalazi posiljke sa tim brojevima za pracenje?

Oduvek je tako, kod nas na poštinom sajtu se SG pošta pokaže tek nakon nekog vremena kada stigne.

Sent from my JSN-L21 using Tapatalk

Evo da pravimo poredjenje ;)

Yanwen i Cainiao -> UH..TR , 2 idu u Srbiju , 1 u Sloveniju

Cainiao -> UH..TR , posiljka je stigla u Tursku i ima pracenje na gonderitakip.ptt.gov.tr

Yanwen - > UH..TR su jos uvek u Kini i jos nema podataka na ptt.gov.tr

ctr.jpg

@lab310

Ako su Rx..SG pojavice se status i na posta.rs/lat/alati/pracenje-posiljke.aspx

@sasa022

Kakve su prognoze za ovu posiljku?

Number: UH672701287TR
Package status: In transit
Country: Turkey -> Unknown
Destination:

Origin:
2019-09-23 00:00, Destination Country, Processing by destination postal office
2019-09-19 09:00, Turkey, ISTANBUL, Item was uplifted to flight to destination country.
2019-09-19 00:00, Destination Country, Item arrived to destination country.
2019-09-17 14:52, İSTANBUL(AVR), BAŞAKŞEHİR, Item Forwarded to Destination Country
2019-09-16 05:55, Origin, Item departed from origin
2019-09-13 16:21, Origin, Item is at agent warehouse
2019-09-12 10:33, Origin, Item Is Ready for Ship
======================================

Ova mene je.. žestoko [emoji23] Piše poslato i onda mi se javi sa ovom porukom:
"Dear friend, we are trying to ship it in another way. We are going to issue this product directly from the customs, I don't know if it will succeed.
Thank you for your support,
Helena"
Ali Helena brate mili...

Sent from my Pixel 3 XL using Tapatalk

Izgleda da sada L pošiljke iz USA mogu da se prate na sajtu naše pošte sve do uručenja.

LPosiljka.png

@ filipos

Vec sam ranije napisao - najverovatnije stizu na kucne adrese do kraja meseca

@Antara

Strpi se malo... To je sasvim uobicajena situacija kada su velike rasprodaje i kada imaju na hiljade porudzbina.

Ma nije problem sad ionako ima 60dana da pristigne samo da dođe pre praznika bilo bi dobro.

Sent from my Pixel 3 XL using Tapatalk

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno