Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Meni nikada nije ni bilo jasno kako tolike pošiljke stižu iz Kine po toliko niskim cenama poštarine. Za brojne proizvode, u isporuci se angažuje više i ljudi i resursa nego da se tako neke trice i kučine uopšte proizvedu. :trust:

Onda dalje, velika je logistika potrebna da se sve to konačno isporuči po kućama ovde kod nas (i u Rusiji, i u Evropi, i gde to sve već putuje), a troškove isporuke uzima samo početna pošta. Nekog reciprociteta nema, jer iz Kine ide bar 10[SUP]4[/SUP]x više malih pošiljki nego prema Kini. Ok, može Kina da subvencioniše svoje poštare, ali ko plaća ove koji to isporučuju krajnjim korisnicima, u tolikim količinama?!?

Da li početna pošta (razne kinekse) preusmeravaju neka sredstva od naplaćene poštarine, poštama koje isporučuju krajnjim korisnicima (naša pošta npr), u slučaju ovih malih međunarodnih paketića?

:trust:

Poslednja izmena:
Nacuo sam ranije da nasa posta organizuje licitacije na kojima nudi posiljke iz Kine koje nisu urucene kupcima zbog npr. adrese koja nije tacna, isteklog roka za preuzimanje od 5 dana, i slicno.
Da li neko zna nesto vise o tome?

Vidim juče jedna UB... LV sletela u Letoniju. Naručeno 13. Novembra... Meni su do sad ove neregistrovane preko Letonije stizale uvek , oko 20 dana...

Sent from my JSN-L21 using Tapatalk

Jel se neko susretao sa statusom "Shipment canceled"?
Jel ima šanse to da stigne ili da otvaram dispute na AE?
2e8a584e5402218b4b0e0c77d7508cc3.jpg

Nacuo sam ranije da nasa posta organizuje licitacije na kojima nudi posiljke iz Kine koje nisu urucene kupcima zbog npr. adrese koja nije tacna, isteklog roka za preuzimanje od 5 dana, i slicno.

Zvanično, to bi trebalo da vrate pošiljaocima.

Number: URxxxxxxxxxCN
Package status: Expired
Country: China -> Serbia
Destination:
Origin:
2019-07-03 08:02, Shenzhen, arriving at the Post Shenzhen International Mail Exchange Bureau
2019-07-03 06:09, Shenzhen, leaving the Shenzhen International Bulk Mail Processing Center, the next stop , Shenzhen International
2019-07-03 01:07, Shenzhen, "Shenzhen International Bulk Mail Processing Center" has received, agent: received 3
======================================
Powered by www.17track.net

Hahaha stiglo danas, nisam mogao da verujem [emoji23]

Upravo mi je stigao paket UB.............LV iz Letonije, narucen 3. novembra preko Cainiao Super Economy Global, dakle za 22 dana.

Poslednji status je bio Arrive at destination country 16.11.2019. , znaci trebalo je 9 dana od tog momenta da stigne na adresu.

Malo i neocekivano posto sam bas sinoc citao ovde da jako kasne isporuke, spremio sam se da cekam jos mesec dana.

Poslednja izmena:
Jel se neko susretao sa statusom "Shipment canceled"?
Jel ima šanse to da stigne ili da otvaram dispute na AE?
2e8a584e5402218b4b0e0c77d7508cc3.jpg

Sačekaj jedan dan i proveri da li ti je možda prodavac promenio tracking number na neki novi, dešava se ponekad. Ako nije, onda možeš da ga pitaš u čemu je problem, mada verovatno nećeš dobiti odgovor u tom slučaju, nego idi na dispute sa obrazloženjem "no tracking data" i u objašnjenju dodaj da je shipment cancelled.

Upravo mi je stigao paket UB.............LV iz Letonije, narucen 3. novembra preko Cainiao Super Economy Global, dakle za 22 dana.

Poslednji status je bio Arrive at destination country 16.11.2019. , znaci trebalo je 9 dana od tog momenta da stigne na adresu.

Malo i neocekivano posto sam bas sinoc citao ovde da jako kasne isporuke, spremio sam se da cekam jos mesec dana.

Jako kasne sve isporuke bez praćenja OSIM preko Letonije, koje uglavnom ne kasne ili kasne jako malo.

Sačekaj jedan dan i proveri da li ti je možda prodavac promenio tracking number na neki novi, dešava se ponekad. Ako nije, onda možeš da ga pitaš u čemu je problem, mada verovatno nećeš dobiti odgovor u tom slučaju, nego idi na dispute sa obrazloženjem "no tracking data" i u objašnjenju dodaj da je shipment cancelled.
Hvala na savetu. Tako ću i uraditi.

Number: URxxxxxxxxxCN
Destination:
Origin:
2019-07-03 08:02, Shenzhen, arriving at the Post Shenzhen International Mail Exchange Bureau
2019-07-03 06:09, Shenzhen, leaving the Shenzhen International Bulk Mail Processing Center, the next stop , Shenzhen International
2019-07-03 01:07, Shenzhen, "Shenzhen International Bulk Mail Processing Center" has received, agent: received 3
Powered by www.17track.net

Hahaha stiglo danas, nisam mogao da verujem [emoji23]

Ne zezaj da je stiglo posle skoro 5 meseci cekanja? Hahah

Sa sajta pošte:
Јавна продаја садржине неиспоручивих пошиљака одржаће се 25. новембра 2019. године од 14 часова у просторијама поште 35000 Јагодина, ул. Народног фронта бр.2, Јагодина.

Sa sajta pošte:
Јавна продаја садржине неиспоручивих пошиљака одржаће се 25. новембра 2019. године од 14 часова у просторијама поште 35000 Јагодина, ул. Народног фронта бр.2, Јагодина.

to su postexpress posiljke, iz kine se vracaju nazad

sto se tice ovih ucestalih security return-a, koliko sam ja shvatio nema veze sa sigurnoscu vec posiljke koje su pristigle na utovar u avion a nisu utovarene u nekom vremenskom roku bivaju vracene korak ili dva unazad (verovatno da ne bi gomilali posiljke za utovar na trerminalu - i to je jedino sto moze da ima obrazlozenje da je u pitanju bezbednost). A opet desava se jel slicna stvar kao i na drugim tackama po kini da pristigne nova kolicina posiljki pa nju utovare pre ovih koje su vec preskocile jedan ili dva leta ili treba;le da krenu dalje a koje opet vrate nazad dok se ne desi da su one prve u redu da se utovare ili proslede dalje. Pa odatle i nelogicnosti da starije posiljke stignu kasnije no neke novije, bilo registrovane ili neregistrovane. A za one koje came poslednje u skaldistima prodje i vise mesecei, neko je spominjao i cini mi se nekih 9 meseci, dook ih ne proslede dalje ili na let tj dok ne budu isporucene.

Ne znam da li je izolovan slučaj ili se stabilizovala situacija sa China post registered air mail, ali danas moje dve pošiljke definitivno napustile Kinu, 12 dana nakon slanja.

Послато са POCOPHONE F1 помоћу Тапатока

E ove aliexpress standard shipping posiljke su uvek stizale u bg 4 dana max nakon uzletanja, a evo sad vec 6 dana nista.

Da li je moguce otici u onaj centar Poste u Zemunu i tamo se raspitati o posiljci? *mjau**mjau**mjau* nisam proveravao i vidim na aliju da pise da je stigla u zemlju 20.10. ali nista iz poste nisam dobio i setio se posiljke juce kad mi se drugar zalio da su mu vec tri posiljke usle u Srbiju a u posti kazu kad stignu stignu.

Elem pocetni broj posiljke je LP na sajtu poste za pracenje posiljki nema nikakva informacija o istom kad unesem broj.

mean_machine
Prelistaj unazad postove, ponovljeno više puta i objašnjeno u zadnjih mesec, mesec o po dana i za AliExpress statuse a i za praktično sve varijante posiljki.
I pravu su u pošti...

sto se tice ovih ucestalih security return-a.......

Sta god da se desava , sistem im je u ozbiljnim problemima....
I ne kasne samo posiljke koje idu za Srbiju.

Evo svezeg primera jedne Rx..CN koja treba da ide u Sloveniju

sr.jpg

A evo i UH..TR

turci.jpg

@ mean_machine

Prelistaj prethodne stranice , sve je pomenuto i napisano vise puta.....

Poslednja izmena:
Šta sad, takmičimo se čiji je duži (panoramski obilazak kineskih znamenitosti)? Prestanite da kukate i đubrite temu - čekajte!

~85 dana:
Number: RV...CN
Destination:
2019-11-14 09:32, CN, CNFYSA, Prispeće
2019-09-04 21:34, CN, Roger
Origin:
2019-11-22 00:10, Beijing, Airlines
2019-11-15 15:26, Guangzhou, arriving at Guangzhou Terminal (via transfer)
2019-11-15 07:32, Beijing, delivered to air transport
2019-11-15 07:31, Beijing, delivered to air transport
2019-11-14 20:28, Beijing, leaving the Beijing Exchange Station, the next stop ,Beijing Exchange Station (via transfer)
2019-11-14 12:35, Beijing, Beijing Post International has been exported directly sealed
2019-11-14 10:57, Beijing, Beijing Post International has been exported directly sealed
2019-11-14 06:23, Beijing, arriving at Beijing Terminal (via transfer)
2019-11-13 16:59, Guangzhou, leaving Guangzhou Terminal, the next stop , Beijing Terminal (via transfer)
2019-11-11 17:59, Shenzhen, "Post Shenzhen International Mail Exchange Bureau" return, note: security return
2019-11-04 17:17, Shenzhen, "Post Shenzhen International Mail Exchange Bureau" return, note: security return
2019-10-30 16:32, Shenzhen, "Post Shenzhen International Mail Exchange Bureau" return, note: security return
2019-10-19 18:21, Guangzhou, arriving at Guangzhou International (via transfer)
2019-10-19 15:46, Shenzhen, leaving the Post Shenzhen International Mail Exchange Bureau, the next stop "Guangzhou International"
2019-10-18 15:25, Shenzhen, "Post Shenzhen International Mail Exchange Bureau" return, note: security return
2019-09-09 05:33, Beijing, arriving at Beijing Terminal (via transfer)
2019-09-07 15:11, Guangzhou, leaving the Guangdong Air Mail Processing Center, the next stop ,Guangzhou International (via transfer)
2019-09-05 20:48, Guangzhou, arriving at Guangzhou International (via transfer)
2019-09-05 16:03, Shenzhen, leaving the Post Shenzhen International Mail Exchange Bureau, the next stop , Guangzhou International
2019-09-04 21:59, Shenzhen, leaving the Shenzhen International Bulk Mail Processing Center, the next stop , Shenzhen International
2019-09-04 21:34, Shenzhen, Shenzhen International Bulk Mail Processing Center has received, pitcher: WB16