Sta se desava sa paketom ako idem na dispute? Nesto mi se cini da ce prestati da salju za Srbiju ako nasa carina nastavi ovako lepo i brzo da radi...
Otvori dispute jer u suprotnom pare idu prodavcu po isteku i slučaj tj porudžbina se zatvara. Pa neka on produži protection, dispute će videti i odreagovati sigurno kad poruke ne gleda.Stvarno???
A sta onda ovo znaci:
1. If your order does not arrive on 2018-05-12 , you can apply for a refund by opening a dispute.
On-time Delivery
If you do not receive your purchase within 39 days, you can ask for a full refund before order completion
Full Refund
if you don't receive your order
You will get a full refund if your order does not arrive within the delivery time promised by the seller.
Neosnovan dispute kazes? Kinez verovatno ne racuna nasu nesposobnu carinu gde paket stoji i vise od mesec dana, zato sam i pitao sta raditi i da li uopste ici na dispute. Svakako sam poslao zahtev za produzenje zastite jos 15 dana, ali ako on garantuje da ce paket stici za 39 dana mene bas zabole gde se paket nalazi da li u nekom skladistu na aerodrUmu ili zatrpan u nekom skladistu na carini....
Uvek treba obratiti pažnju na sitna slova sa uslovima.X puta sam do sada narucivao sa Alija i nikad nije bilo problema, proslom paketu je trebalo da dodje do mene 53 dana i nisam pravio problem, kakav je to onda moj rezon ako Kinez garantuje da ce paket stici u roku od 39 dana ili vraca novac a zastita mi istice za dva dana? Bas zato sam i trazio savet sta raditi. Uredno sam ga obavestio da paket jos nije stigao i trazio da se zastita produzi za 15 dana ali jos cekam odgovor jer se ne javlja.
To što su naručeni istog dana ne znači ništa jer njihov put zavisi od mnogo faktora.Inace ekipa iz NS se bas i nece obradovati ali izgleda da u NS definitivno ne koriste FIFO sistem. 7 paketa narucenih isti dan (16 april), za sada stigla samo 2.
EDIT: Ajde cisto malo detalja da se zna da bas i nema neka pravila kojim redom rade.
2 paketa su preko SG poste, Mobilni telefon i maska za sestrin mobilni - Oba zaglavila na carini, iako samo telefon podlaze carinjenju, telefon je na carini od 30.04 a maska od 26.04.
Upravo tako.PA ne garantuje kinez rok u kom carina obradjuje posiljku? Paket je stigao u Srbiju I ako se ne vrati zato sto je napisao pogresnu adresu ili slicno ti ne mozes dobiti dispute [emoji11]
Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk
Aj ti to objasni nekim "nasima".@bokins83 zbog tvog rezona masa kineza ne salje robu u Srbiju
Stvarno!Stvarno???
A sta onda ovo znaci:
1. If your order does not arrive on 2018-05-12 , you can apply for a refund by opening a dispute.
On-time Delivery
If you do not receive your purchase within 39 days, you can ask for a full refund before order completion
Full Refund
if you don't receive your order
You will get a full refund if your order does not arrive within the delivery time promised by the seller.
Neosnovan dispute kazes? Kinez verovatno ne racuna nasu nesposobnu carinu gde paket stoji i vise od mesec dana, zato sam i pitao sta raditi i da li uopste ici na dispute. Svakako sam poslao zahtev za produzenje zastite jos 15 dana, ali ako on garantuje da ce paket stici za 39 dana mene bas zabole gde se paket nalazi da li u nekom skladistu na aerodrUmu ili zatrpan u nekom skladistu na carini....
Uvek treba obratiti pažnju na sitna slova sa uslovima.
Piše da on time delivery ne važi u slučaju okolnosti na koje prodavac i aliexpress ne mogu uticati i tu je navedena baš carina (obe i kineska i naša), prirodne katastrofe itd. Takođe u opcijama za dispute ne postoji on time delivery kao opcija za žalbu tako da je to samo marketing.
Možeš otvori dispute i tražiti da ti produži zaštitu ali nemoj ga eskalirati jer ces sigurno izgubiti. Dispute se može otvoriti više puta ali eskalirati samo jednom tako da to čuvaj ukoliko ti stigne pokvaren proizvod.
Dokle ste stigli sa statusom zadržavanja na carini?![]()
Послато са Mi A1 уз помоћ Тапатока
Код мене је за један пакет исто стање још од 23.04. Почеће ваљда нешто за се дешава ускоро.Kao sto se vidi iz prilozene slike, paket nema apsolutno nikakvu aktivnost, a koliko ja znam trebalo bi da se u nekom trenuku promenilo na "podnosenje na carinski pregled", ali kao sto si rekao bez ponavljanja.
Pogledajte prilog 251261
Da li treba ili ne nije definisano, ali UGLAVNOm se za NS i NI carinu ne pojavljuje nista osim te dve stavke sve dok se ne ocarini.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari