Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Хоћу, немаш бриге. ;-)

Sent from my SM-G950U1 using Tapatalk

Primetio sam da trgovci sve cesce salju neregistrovane posiljke preko posrednika Yanwen Logistics.
Posiljke dobijaju brojeve za pracenje kao i China Post Ordinary Small Packet Plus u formatu UC...CN ,
jer i idu preko CP.
Da li je direktno ili preko Yanwen se vidi kada se pokusa otvoriti ili se otvori Dispute.

Pogledajte prilog 251193

Meni nije stiglo par komada , a oni koji su stigli cekao sam 70-80 dana u odnosu na 20-50 kada ide direktno preko CP.
I trenutno cekam 3 komada , a poslati su u isto vreme kada i paketici direktno preko CP koji su stigli.

Kakva su vasa iskustva ?

Kako kada. Par puta su me iznenadili brzinom cak i paketi sa oznakom UC... medjutim, trenutno su mi dva paketa zagubljena od januara/februara meseca. Jedan na neregistrovanoj posti (cekam ga vec 93 dana) tj. od 12. februara, dok je drugi registrovan i tu je situacija jos gora (105 dana) tj. od 30. januara. Sve je to vec sigurno izgubljeno i nemam iluziju da ce ikada pristici. Jedini problem je sto, taman da pokrenem dispute, oni produze rok zastite. Jedna konsultacija. Posto je vec evidentno da je dalje cekanje besmisleno, da li da pokrecem dispute odmah, jer ako im se ponovo obratim mailom, bice cekaj jos, I produzice dalje rok zastite ili da cekam jos malo :) I tako u krug...

To cu I uraditi. Ovaj neregistrovani jos moze i da se pojavi, mozda nekad, ali registrovani nikako, jer je jos od februara meseca na sajtu 17track pod oznakom "ALERT". Kod tog registrovanog je problem sto je 3 puta isao na proceduru izvoza u Pekingu, prvo 06.02, pa se procedura izvoza i slanja avionom ponovila 09.02, da bi nakon trece procedure izvoza, bio vracen u Guangzhou, medjutim sada kao uvoz. Nakon toga stoji informacija koja se do danas nije promenila, a to je "Delivered by air transport" 15.02 I 16.02. A gde je paket "otisao" Bog Sveti zna...(u pitanju je elektronski sat sa zvucnikom, bez baterije, za sastavljanje - vec sam slicne pakete dobijao i nikada nije bilo problema osim ovog sada). Drugi paket neregistrovani, (2 breadboard ploce). Glavni problem je to sto sam ih narucio pred kinesku novu godinu..

Ljudi kakva je situacija ovih dana sa NL i SG Postom. Jel su se vratili u brzi ritam posto znam da su pre par nedelja ljudi pisali da su im bas sporo isli paketi?

Послато са SM-J730F уз помоћ Тапатока

Meni je pre neki dan sa GearBesta relativno brzo stigla manja pošiljka preko NL pošte i to bez tracking koda. Mislim da nema zastoja. Ne znam za SG...

Sent from my Honor 8

Poslednja izmena:
Ljudi kakva je situacija ovih dana sa NL i SG Postom. Jel su se vratili u brzi ritam posto znam da su pre par nedelja ljudi pisali da su im bas sporo isli paketi?

Послато са SM-J730F уз помоћ Тапатока

Porucio sam paket i poslat je SG postom evo i posle 46 ne stize,u pitanju je manja stvar.Poslednje na trackingu stoji "【8】Despatched to overseas (Country code: RS)"
Trenutno stanje zaista ne znam

Poslednja izmena:
@milicevic

Mene su 2 UC iznenadila juce i danas - stigli su za oko 15-20 dana.

@vlad1982

Pogledajte prilog 251406

https://postnl.post/
http://track.4px.com/

@ ostali

Po ko zna koji put :

Problematicne posiljke pratite na zvanicnim sajtovima !!!

http://track-chinapost.com/
ovde se vidi i kada se paket vraca posiljaocu
https://chinapost-track.com/china-post-ordinary-small-packet-plus-tracking

na primeru se vidi paket koji su umesto u Srbiju poslali ka Surinamu

Pogledajte prilog 251407

Proverio sam sve sajtove koje ste ovde naveli ukljucujuci i track24.net. Svuda su uglavnom iste informacije, a to je da je posiljka nije prosla "security check" u Pekingu i da je nakon toga vracena u Guangzhou 09.02. Ono sto zbunjuje u celoj prici je da je nakon dolaska u Guangzhou posiljka prosla proceduru uvoza i nakon toga predata avio prevozniku????Parcel No.RY**********CN tracking result
" 2018-01-30 09:04:21.0
shipping notice received from seller( AliExpress )
2018-01-31 20:40:40.0
广东Dongguan shipping center received
2018-01-31 20:51:17.0
广东Dongguan shipping center customs scan
2018-01-31 20:54:04.0
已leaving 广东Dongguan shipping center ,next station center
2018-01-31 20:57:07.0
China Post Group Dongguan city international parcel Transit Station and exchange
export security scan
2018-02-01 09:21:10.0
Dongguan Transit Stationcenter export customs scan (domestic transit )
2018-02-04 22:24:48.0
Beijing export security scan
2018-02-05 08:46:30.0
Beijing center export customs cleared
2018-02-05 12:00:00.0
Beijing express safety check rejected
2018-02-05 21:01:41.0
arrive Beijing center
2018-02-06 06:38:54.0
sent to airline
2018-02-08 16:33:19.0
2018-02-08 16:33:44.0
Beijing center export customs cleared
2018-02-09 00:15:41.0
arrive Beijing center
2018-02-09 07:27:38.0
sent to airline
2018-02-09 16:07:34.0
Beijing center export customs scan (domestic transit )
2018-02-10 08:33:45.0
2018-02-10 14:41:26.0
Beijing center import customs cleared (domestic transit )
2018-02-13 15:26:10.0
Guangzhou import customs scan ,remark (rejected )
2018-02-13 15:51:19.0
Guangzhou rejected ,remark (unclaimed)
2018-02-13 16:06:38.0
Guangzhou center import customs cleared (domestic transit )
2018-02-15 12:29:00.0
sent to airline
2018-02-16 13:26:00.0
sent to airline"

Porucio sam paket i poslat je SG postom evo i posle 46 ne stize,u pitanju je manja stvar.Poslednje na trackingu stoji "【8】Despatched to overseas (Country code: RS)"
Trenutno stanje zaista ne znam
Posle nekog zastoja koji je bio tokom aprila kada su posiljke preko Singapura putovale nesto duze (od momenta slanja do dolaska u Srbiju trebalo je 15 dana) sada se to, barem meni, ustalilo na 5-6 dana. (poslednjih 5 posiljki preko Singapura 5-6 dana), jedino mi je jedna jos na carini (vec 10 dana I 8 puta podnoseno na carinski pregled), ne znam sta joj rade, kao da sam kupio Space Shuttle, a ne boju za stampac, doduse 2 seta od po 5 boja (100 ml) I zaptivnu gumu za kertridze (1 pakovanje od 100 kom - nije bilo manjeg pakovanja) I to sa popustom sve ukupno 38 evra.

@milicevic
Znam sve to,narucio sam ja i pre toga sa SG postom i stizalo je relativno brzo nekih 15-16 dana maksimalno.Ali sad je nesto zakocilo,ne znam u cemu je problem.Procitao sam takodje od nekog clana sa predhodnih strana da je takodje narucio u martu nesto i da mu je stiglo posle 56 dana isto SG postom.Sacekacu jos,nista mu drugo ne preostaje.

@milicevic
Znam sve to,narucio sam ja i pre toga sa SG postom i stizalo je relativno brzo nekih 15-16 dana maksimalno.Ali sad je nesto zakocilo,ne znam u cemu je problem.Procitao sam takodje od nekog clana sa predhodnih strana da je takodje narucio u martu nesto i da mu je stiglo posle 56 dana isto SG postom.Sacekacu jos,nista mu drugo ne preostaje.

Sve zavisi, da li je zaglavilo kod njih ili kod nas? Ja trenutno imam 2 paketa koja cekam koja su preko SG, ali nisu zaglavili tamo nego kod nas, tako da pretpostavljam da je ovde problem, ne tamo.

@milicevic: Ja bi tu kontaktirao prodavca, ta porudzbina sumnjam da ce ti ikada stici, po ovom tvom pracenju oni se svi dobacuju posiljkom i niko ne zna gde treba da ide.

Poslednja izmena:
Sve zavisi, da li je zaglavilo kod njih ili kod nas? Ja trenutno imam 2 paketa koja cekam koja su preko SG, ali nisu zaglavili tamo nego kod nas, tako da pretpostavljam da je ovde problem, ne tamo.

@milicevic: Ja bi tu kontaktirao prodavca, ta porudzbina sumnjam da ce ti ikada stici, po ovom tvom pracenju oni se svi dobacuju posiljkom i niko ne zna gde treba da ide.

Pa mislim da je negde njih,jer ga na sajtu poste nema,tacnije nema informacija o njemu.

@milicevic

Verovatno zavisi I od toga na koju se zemlju preusmeri is Singapura. Ukoliko ide preko Dubaia, velike su sanse da stigne brzo (za 12 dana od narudzbine do urucenja, sto je, barem kod mene, bio cesto slucaj), zbog svakodnevnih avio linija izmedju Beograda I Dubaia, ali ako ode na neku drugu stranu, verovatno ce trajati duze, kao u tvom slucaju. Kod mene su najduze putovale posiljke narucene preko China Registered Mail, jedna od njih oko 50 dana, mada I oni, ponekad, mogu da iznenade. Iz tog razloga, u poslednje vreme, ukoliko mogucnosti dozvoljavaju, narucujem sve preko Singapura. Ne ide lose ni preko HK, Turaka, dok mi je poprilicno sporo preko Svedske, Holandije I Kine.

Preostala mi je jos jedna posiljka preko Singapura, pa cemo videti koliko ce putovati. Juce 15.05. status se promenio u "Despatched to overseas - (Country code: RS)". Prethodna posiljka primljena preko SG otpremljena 06.05., pristigla 10.05, urucena 14.05, a bila bi verovatno I ranije da nije bio vikend). Pre te, poslata iz SG 26.04, kod nas pristigla 30.04, urucena 03.05) itd..

Kontaktirao sam je ne znam koliko puta I dobijao jedan te isti odgovor da ce to stici, uz naravno, produzenje Protection perioda, bez prethodne najave. Ja sam joj u jednom trenutku i rekao da to nikada nece stici I da je besmisleno dalje produzavati period zastite, nego da se dogovorimo da se to posalje ponovo. Onda dobijes neki nemusti odgovor, ma nema problema stici ce itd. Preko te firme sam vec narucivao I stizalo je u nekom razumnom vremenu, a sta se sada desilo ne znam. Verovatno su malo vise popili Maotai-a, pred kinesku novu godinu, pa su nesto zasr... sa posiljkom (moja adresa je ispravna i stalno prisutna na sajtu).

Prema info sa vecine sajtova za pracenje, jasno se vidi da posiljka nije prosla security check u Pekingu, i da je nakon toga vracena u Guangzhou, a da je tamo verovatno, niko nije ni preuzeo. Iz Guangzhoa nije mogla biti poslata u inostranstvo, jer se celokupan postupak izvoza vrsi iskljucivo preko Pekinga i odatle salje dalje prema npr. nama.

Danas je 107. dan i posto je preostalo jos 13 dana do isteka perioda zastite, pokrenucu dispute cak i ako ga ponovo produze.

Kontaktirao sam je ne znam koliko puta I dobijao jedan te isti odgovor da ce to stici, uz naravno, produzenje Protection perioda, bez prethodne najave. Ja sam joj u jednom trenutku i rekao da to nikada nece stici I da je besmisleno dalje produzavati period zastite, nego da se dogovorimo da se to posalje ponovo. Onda dobijes neki nemusti odgovor, ma nema problema stici ce itd. Preko te firme sam vec narucivao I stizalo je u nekom razumnom vremenu, a sta se sada desilo ne znam. Verovatno su malo vise popili Maotai-a, pred kinesku novu godinu, pa su nesto zasr... sa posiljkom (moja adresa je ispravna i stalno prisutna na sajtu).

Prema info sa vecine sajtova za pracenje, jasno se vidi da posiljka nije prosla security check u Pekingu, i da je nakon toga vracena u Guangzhou, a da je tamo verovatno, niko nije ni preuzeo. Iz Guangzhoa nije mogla biti poslata u inostranstvo, jer se celokupan postupak izvoza vrsi iskljucivo preko Pekinga i odatle salje dalje prema npr. nama.

Danas je 107. dan i posto je preostalo jos 13 dana do isteka perioda zastite, pokrenucu dispute cak i ako ga ponovo produze.

Samo cu ti reci svaka cast na strpljenju, covece skoro trecina godine prosla, ja bi tu davno lupio dispute ako oni vec nece da reaguju.

Raspala kamerica i koji sipak narucih sa glupog Geekbuying-a da ubodem jeftiniju cenu ... I sad kada je konacno stigla posle 2 raspala meseca u zemlju, kada ce mi trebati za put u subotu ona jos nije stigla meni zbog nasih na carini, :wall::wall::wall::wall::wall::wall::wall::wall:

a stvari koje sam porucio kasnije sa Ali-a mi stigle i pre kamerice, uf:mad:

Prilozi

• carina glupa.PNG
    carina glupa.PNG
    44.1 KB · Pregleda: 139
Poslednja izmena:
Prosao carinu paket od 26.04, NS (Ako gresim neka me neko molim vas ispravi).
Screenshot (143).png

Do 1. maja su kasnili 3 nedelje, posle praznika to se produžilo za (ta) dva dana. Ovo tvoje tri nedelje i jedan dan, znači, ubrzali!

Poslednja izmena:
Пакет од 23.04. исто прошао царину. По статусу очекујем данас да поштар остави доставницу, пошто нема никога у стану.

Sent from my SM-G950U1 using Tapatalk

Upravo mi prosao i paket koji je stigao na carinu 04.05. Interesantno, oba paketa mi ne podlezu carini (sitnice), a onaj jedna koji podleze a stigao je 30.04 jos uvek nije prosao.

Danas nasao u sanducete case za tel koji sam bezveze kupio 19.04. nisam mogao da ga pratim preko broja za pracenje. Drugi ozbiljniji case koji sam pazario 24.04. stoji na carini od 03.05 bez promene statusa. Valjda ce i on sledece nedelje doci.

Sent from my LG-H990 using Tapatalk

Jel ovo loš broj za praćenje, promašena adresa ili nešto treće?

Po ovome izgleda da je adresiran na Štrpce, a ne Zemun.
ad6b6a1ae1984483caf68daa377155ce.jpg

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Greskom ode u Štrpce, koliko vidim vracen je na carinu.
Tako mi deluje u ovom izvestaju.

@milicevic

Stigao paket preko Singapura, poslat odande 15.05. a 19.05 pristigao kod nas I sada je na carini. Da nije vikenda vec bih ga dobio danas, ali posto je tek u proceduri, verovatno tek u utorak.

Poslednja izmena:
Stigao paket preko Singapura, poslat odande 15.05. a 19.05 pristigao kod nas I sada je na carini. Da nije vikenda vec bih ga dobio danas, ali posto je tek u proceduri, verovatno tek u utorak.

Ma ovaj moj negde se zaglavio izgleda,danas tacno 50 dana od kad sam ga narucio.Ne znam vise ni sta da mislim,da li ce stici ili ne.Ipak je upitanju registrovana posiljka

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno