Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa samo shipping bi bio pola.
JK vec ima to za uvoz po JMBG.

Kazi ti njima da nasa posta ne izdaje takve potvrde, slikaj mu eventualno tracking sa sajta Poste.

Nadam se da si platio PPal-om, pa ako te smaraju, lepo njih iscimaj, i ne gubi vreme na ove smarace iz GB.

Jesam, PayPal-om platio.

@zezam krizu

Koja posta je u pitanju ( CN , SG , NL , TR .... ) ?

http://www.posta.rs/struktura/eng/aplikacije/alati/posiljke.asp

EDIT : primer

Pogledajte prilog 250425

Singapur. Bas tako sam im i poslao snimak ekrana sa brojem za pracenje i izbaci istu poruku, te su mi na taj snimak ekrana onako odgovorili kao sto sam stavio u citatu. Vidim da su ostali u temi spomenuli da se promenio status posiljke za Singapore Post, ali meni jos ne :crash:.

A gimbal za kamericu koji sam porucio sa Aliexpress-a 2 nedelje kasnije mi je stigao i to je isto islo preko Singapore Post. A kamericu sam bas mislio da koristim u periodu od 20. maja ali eto :wall:.

Prilozi

• 4px.PNG
    4px.PNG
    29.1 KB · Pregleda: 77
  • pracenje.PNG
    pracenje.PNG
    58.3 KB · Pregleda: 66
Iskreno ja sam o ovoj temi vise puta pisao u ovom delu foruma. I lepo opet kazem hajde da se sakupimo svi koji narucujemo nesto da pozovemo pravnike,carinike i ostale sluzbe pa da se nesto na politickom nivou pocne raditi. Cak nas je i Bosna sad vec presla. Kod njih je od 1 aprila 150€ bez carine samo pdv.

Послато са SM-J730F уз помоћ Тапатока
Kake veze ima limit za carnjenje kad država dala tumačenje da na sve mora da se plača pdv? Carinski deo procedure je usputan i ne pravi on problem jer ako otvaraju paket i naplate samo pdv on se isto zadržava kao i da je carinjen!!!

Sent from my MI 5s using Tapatalk

Da li možeš detaljnije o UPS, tih 10k dodatnih troškova je špedicija ili nešto drugo?
68$ je bila usluga transporta za UPS 4000 dinara+PDV je bila špedicija. Primalac paketa je bilo pravno lice.
Da sam prihvatio slanje redovnom poštom, pošiljac bi platio troškove slanja i stiglo bi u odgovarajućem roku, ako izuzmemo nepredvidivost perioda provedenog na carini.

Pa samo shipping bi bio pola.
JK vec ima to za uvoz po JMBG.
JK kao Južna Koreja?

[sarkazam] Onda mi je ideja užasna. Šta Koreanci znaju. Upropastiše sve čega se dotaknu. [/sarkazam]

Sta mislite, koliko da dam dana lufta ovima iz Geekbuying-a da docekam paket, pa ako jos onda ni ne stigne u Srbiju, da pokrenem proces refunding-a PayPal-om?

Nemoj kao Južna Koreja, oni su poznati po industrijskim politikama a glavna odlika toga je onemogućavanje uvoza na sve moguće načine.

Da. Sramota stvarno. Ocuvali su i povecali domacu privredu, stvarno ne bi smela Srbija da bude takva... :)
@zezator krize, ima li rok koji su sami postavili? Mesec dana da stigne nije puno :(

@zezator krize, ima li rok koji su sami postavili? Mesec dana da stigne nije puno :(

Slazem se, i to za proizvod koji ipak ima dosta veliku vrednost s' obzirom da sam porucivao i stvari koje su bile i mnogo jeftinije a stizale su za 2 nedelje (doduse ne sa Geekbuying-a, ali kako trenutno iskusavam ovo, verovatno necu vise nikad porucivati od njih). Jedino sto imam su ove potvrde sto su mi stizale na mail, da je ocekivana dostava 15-30 dana i od PayPal-a da mogu da se zalim od trenutka transakcije 180 dana.

Prilozi

• paypal mail.PNG
    paypal mail.PNG
    28.4 KB · Pregleda: 75
  • geekbuying mail.PNG
    geekbuying mail.PNG
    51.4 KB · Pregleda: 76
Poslednja izmena:
@zezam krizu

Koji je poslednji status posiljke i od kog datuma ???

Ako je datum slanja 22.03 iz Singapura ti paketi su izgleda negde zalutali - pogledaj par strana unazad bilo je par prituzbi.

Slazem se, i to za proizvod koji ipak ima dosta veliku vrednost s' obzirom da sam porucivao i stvari koje su bile i mnogo jeftinije a stizale su za 2 nedelje (doduse ne sa Geekbuying-a, ali kako trenutno iskusavam ovo, verovatno necu vise nikad porucivati od njih). Jedino sto imam su ove potvrde sto su mi stizale na mail, da je ocekivana dostava 15-30 dana i od PayPal-a da mogu da se zalim od trenutka transakcije 180 dana.
Nema to veze, dok imas tracking, mozes da znas gde je i da se zalis ako zaluta. Ja bi predlozio da sacekas do kraja maja, ako ti je bitan telefon/box/sta vec.
Na sajtu nase poste nemas nikakav tracking za taj broj? Znaci da jos nije ni na carini stvarno.

BTW, sledeci put, ostavi cene u dolarima, iskljuci konverziju na PayPalu (pogledaj u PayPal temi kako i gde). ovo te je kostalo oko 20e vise nego sto je cena zbog toga.

Mislim da cu cekati do 10/12. Maja pa ću se nakon toga zaliti. Yi 4K+ cekam, a ocekivao sam da ce mi stici pre 20. Maja kada sam planirao da ga koristim.

Nazalost i dalje nemam nikakav podatak preko sajta poste.

Sto se tice konverzije, mislio sam da sam to jednom namestio, zato mi je tom prilikom naplaćeno malo preko 225 evra, a posle je vraceno i skinuto je ukupno 212,5€, a cena na sajtu je bila bese oko 202~204€

Послато са Mi A1 уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
Ja sam naručio nešto iz USA/NY 28.03 i još uvek čekam, bilo je jeftino (oko 20$ vrednost) pa ni nemam tracking, mogu samo da držim palčeve da se nije zagubilo.

Ako neko danas ima promenu statusa na NS carini, neka objavi, da znamo koji datum obrađuju.

Da li neko zna gde da proverim tracking code u formatu AKC100076***
sa alija je porudzbina, ali ovaj kod jos nisam video.

@zezam krizu
Takodje druze cekam,narucio sam singapurskom postom,narucio preko alija i evo jos uvek nista isto kao tebi stoji tako.
Evo:Screenshot_2.png

@road_runner
Meni je izgleda danas prosla NS carinu posiljka koja je stigla 05.04.
Skoro pa mesec dana cekanja.

@ snorki11

sta pise pod
Logistics Information:
International Shipping Company ???

---

A ja da pitam za Singapurcane...

Despatched to overseas (Country code: RS) - 2018-04-22 i jos nije stigao
( pre je posle ovog statusa trebalo 3-5 dana da bude u BG )
da li im je 22 u mesecu baksuzan ili su bas usporili ( ili im je neki Sojic novi upravnik :S: ) ???

To nisu prave registrovane pošiljke, manite se ćorava posla...

Posiljka od 10.04. danas pustena sa NS carine... Videcemo u ponedeljak koliko su me odrali :D

Takodje druze za singapur stoji mi
Despatched to overseas (Country code: RS) od 07.04 ne znam sta se desava,pre je sve stizalo u razmaku od 15-25 dana

Paket stigao 30/04, Niska carina, danas pusten.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Znači, Novi Sad 25+ dana, em se najduže čeka, em pdv na sve živo :mad::mad::mad:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno