Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
eBay je u pitanju. Sumnjivo mi je što sam poručio-platio u subotu u 23:27 a posle 35 minuta (nedelja 00:02) mi javlja da je ORDER SHIPPED. Danas mi javlja da je pošiljku poslao u roku od 24h i da ako ne stigne za 15-35 dana da mu javim.

Verovatno je samo prijavio posiljku kuriru (elektronski) a osim toga nase vreme nije i njihovo vreme .Ako je Kina u pitanju kod njega je vec bila nedelja .

Znam, sedam sati je razlika, kod njih je bila nedelja 7:02 ujutru. Mislim da kinez nije ni poslao, da jeste neki broj bi postojao, bilo kakav.

Ne, pošiljka ne mora da ima nikakav broj. Broj dobijate ako platite TN ili ako je free sa TN u svim ostalim slučajevima možete dobiti te pseudo TN koji kinezi uzimaju zbog sebe tj kao dokaz da je pošiljka napustila Kinu ali to je nihova stvar da li će da vam pošalju i daju ili ne taj broj. Ti brojrvi na ebay nemaju nikakvu težinu u dokazivanju

Sent from my MI 5s using Tapatalk

@ytrewq

Sada sam primetio da postoji i broj od China Post Small Packet BY AIR - 66...10

Letos je paketic dosao posle oko 70 dana od dana kada je napisano da je poslat iz Pekinga

YN.jpg

Evo i primera za China Post Registered Air Mail ( 5 novembra je paket stigao u Peking - 5 januara je isporucen u Srbiji - umesto za u proseku 5-7 , ovaj je stigao tek posle 55+ dana )

RRG.jpg

@ road_runner

I ja sam dobijao takve poruke i uvek su slali kao Small Packet BY AIR
Pre takve posiljke nisu imale nikakvo pracenje , sada imaju evidenciju u Kini do prvog tranzitnog centra

Ti mali jeftini paketi ih prosto ne zanimaju i nece da se cimaju - jednostavno napisu " u tranzitu je , cekaj....." .
Ako ne stigne u definisanom roku otvoris spor i trazis refund.

Niška carina - Paket stigao na carinu 19.01.2018, danas nakon 18 dana otprema.

Slicno i kod mene - Novosadcka carina... od 17.01.2018 je bio na carini, juce pokusana dostava a danas sam isao po paket - pismo. Vrednost je oko 8e naplatili 300din troskove :)

Pre sam redovnije pratio temu, sad sam pregledao zadnjih 10 strana i ne vidim da se nekome ovo desava i prvi put cujem za ovakav slucaj.
Drugar me je pitao da li narucujem jos sa Ali-ja i da li mi stizu paketi. Naime, njemu su poslednja 4 paketa vracena. Nista komercijalno, jedna maska, jedno staklo za telefon i ne znam sta jos. Uglavnom po 1 komad i razliciti datumi totalno.
Ima 3 TN-a i svaki pokazuje isti sablon a jedan je preko SG, jedan CN i jedan preko NL poste.

Capture.PNG

I svaki put tako, isti dan vraceno bez pokusaja za urucenjem? Ili citam nesto pogresno. Narucio sam do sada par desetina paketa sa Ali-ja ali nisam imao ovakav slucaj niti sam procitao ovde kad sam aktivnije pratio temu.

Neka proveri shiping adresu, ako fali prezime, vraćaju za kinu, drugar tako prošao.

+1, cim mu se tako nesto prosto vraca.

Pitao sam ga. Kad su mu 3 paketa vratili proverio je na Aliju i adresa je sa punim imenom i prezimenom i brojem telefona. I kaze da je cetvrti put stavio u komentar Kinezu jos jednom sve podatke da ne bi bilo da pogresi i opet se vrati :D
Iskreno nikad nisam cuo za ovakav slucaj :d Jako cudno.

Onda je kinez pogresno adresirao,napisao bez prezimena I zato je carina vratila,neka mu trazi da slika posiljku sa adresom.

Ok, razumem ja to sve, ali 3-4 Kineza su u pitanju :d I poslao mi je screenshot shipping adrese i sve je ok. Sad cu mu reci da pogleda detalje kod svakog ordera da proveri i tamo.
Capture.PNG

Hvala svima. Mislim da ce ostati misterija :) Posta mu je rekla da carina uglavnom vrati paket ako podaci nisu potpuni a na carini mu se niko ne javlja. Mozda Kinezi ne znaju da napisu neki deo njegovih podataka :)

U Kini je pocelo novogodisnje slavlje.....

"bice veselo" kada se nagomilaju porudzbine :S:

16.jpg

UG*********CN У Транзиту Кина Србија
China Post ---
Земља Одредишта : Србија
Земља Полазишта : Кина
2018-01-18 18:08 Fujian Xiamen Receiving and forwarding center, has left, the next station processing center
2018-01-18 15:18 Xiamen, Fujian, receiving and forwarding center, has been sealed
2018-01-17 22:15 Xiamen, Fujian, receiving and forwarding center

Pošiljka stigla 09.02.2018.

Definitivno "UG***********CN" brojevi su isti kao oni sa 11 cifara - može da se prati samo dok je u Kini.

Jel neko narucivao sa Wish-a? Ja sam prvi put narucio jos u octobru prosle godine i januaru sam trazio povrat novca jer mi nije jos stigao sto su uradili, onda 26.01 sam ponovo narucio ali sam dobio tracking broj bez slova i na njihovom sajtu stoji da je juce stigao u Srbiju ali na sajtu poste kaze da je nispravan format tracking broja (koji se sastoji od 11 brojeva)

Ja sam narucivao preko wish, cak sam par puta narucio preko ebay a dobio sam koverte od wish.

Na AliExpress-u se za Small Packet BY AIR ( China Post Ordinary Small Packet Plus ) pojavio novi format UC .... CN

@Vokac

Dovoljno je da procitas odgovor iznad tvog pitanja , a na prethodne 3 strane imas sve detaljno napisano....

Hvala, poslao sam. Nadam se da ce nesto reci.

Dobio sam neki genericki odgovor da moram da u posti pokrenem postupak za pokretanje istrage. Da li neko ima iskustva sa ovim? Da li se nesto placa? Kakve su sanse da se ovim postupkom zaista udje u trag paketu?

I jos nesto. Da li je moguce da smo iz Srbije prepusteni dobroj volji kupca, koji ce ili priznati ili ne da je dobio posiljku i ako ne zeli da prizna da je dobio, onda se nama uzimaju pare jer nemamo dokaz da je primio iako smo platili preporucenu posiljku sa brojem za pracenje?

Tako je. Ako si platio da vidiš praćenje i u Kini žali se, ako nisi platio onda nemaš za šta da se žališ.

Platio sam preporucenu posiljku sa brojem za pracenje. Imam evidenciju do same poste u gradu u Izraelu. To je bio 24. januara, ali od tada nema daljih informacija. Covek kome sam poslao je do pre nedelju dana tvrdio da nije dobio posiljku. Ja sumnjam u to i mislim da koriti situaciju, posto je prethodno trazio da mu posaljem broj za pracenje. On se za sada ne zali, a meni je glupo da ga pitam da li je dobio, jer onda samo pravim sebi problem, jer mu dajem mogucnost da to zloupotrebi. Opet vrednija je posiljka i frka mi je da li je to stiglo. Zato razmisljam da li da pokrenem taj postupak trazenja posiljke, ali me zanima da li se to placa i koliko uopste to ima smisla, odnosno da li da ocekujem neko resenje ili je to mlacenje prazne slame?

I pitao sam hipoteticki koji je problem sa nama i da li je moguce da se slanje posiljki iz Srbije bazira na tome da ako primalac zeli da prizna da je primio posiljku, onda je ok, a ako ne zeli, onda ebay kaznjava mene kao prodavca i uzima mi pare, a pritom ja nemam nikakvu mogucnost da zastitim sebe i svoju posiljku, vec se sve svodi na dobru ili losu nameru kupca.

To moras sa postom da vidis zasto se ne vidi da je posiljka stigla u Izrael (ako si platio da se vidi i u Izraelu, a ne samo u Srbiji) odnosno mora da se vidi da je on potpisao posiljku i primio.

Ovo drugo, slanje posiljki iz Srbije isto tako mozes da povuces paralelu sa kineskim TN-om koji ima pracenje samo u Kini, pa se sve svodi na to da li ces ti da kazes da ti je posiljka stigla ili nije.

Da platim da se vidi u Izraelu?

Platio sam preporucenu posiljku iz Srbije. Vidi se da je stigla u Izrael u postu lokalnu, ali ne pise da je isporucena. Uostalom evo broja pa vidi. RR238913453RS

Pa da, to i ja imam kao informaciju. Ali to je status od 24. januara, a danas je 12. februar. Ovo je status ako dobro razumem iz lokalne poste i kaze da se sprema za isporuku. Nemoguce da im treba 20 dana da iz lokalne poste isporuce primaocu... Ja mislim da oni nisu registrovali isporuku, a kupac to koristi da se pravi lud. Zato se i pitam sta da radim.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno