Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Iz Nemacke? Nista posebno.

Sa gearbest naručeno, skladište G-W-5 (moguće da je ovo EU skladište), obično slanje za 2.78, nisam platio kod za praćenje jer je bilo skuplje još oko 4-5$:

Prilozi

• Capture.JPG
    Capture.JPG
    68.7 KB · Pregleda: 86
  • 2.JPG
    2.JPG
    26.8 KB · Pregleda: 76
German Warehouse.
Inace deo njihove "evade EU VAT" seme verovatno ^^

Jel zna neko do kog datuma je stigla Ns carina sto se carinjenja tice? Stoji mi paket na carini od 31.1....

Od 14.02 imam status pošiljke
11003 IZMENIČNA POŠTAZa carinu
Dalje još ne mrda! Da li je to uobičajeno, koliko se obično zadržava paket sa ovim statusom?

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Nije uopste uobicajeno da SAMO nedelju dana stoji. Otprilike je realno tamo negde od 1. do 8. marta, ali ne planiraj kao poklon zenskoj osobi, mozda nece stici.

Nije sarkazam, ozbiljan sam skroz.

Tacno, odmah se salje na carinjenje, ali ne moze odmah da prodje carinjenje ;) Vec ceka red.

Sve sam ja to izgleda loše skontao [emoji3] mislio sam da treba da dobije status 10200 GPC BEOGRAD kad bude na carini.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Šta je ovo?

Većinom posle prvog puta delivered by air transport bude na carini, ovo sad kao da niko neće da pokupi paket [emoji36]

5b21934967c0e4cea4a623772f64ad22.jpg

nije direktan let do nas, to znači da je paket do sada prošao već kroz 4 aerodromska terminala.

Zovi Rogera, vidis da kaze 2.2.2018. jos je trebao da se javi :p

Za posiljke bez broja za pracenje se obicno u postanskom sanducetu dobije papir o pokusaju urucenja. Onda se taj papir odnese u postu i preuzme posiljka.
Ako se papir izgubi ili ga postar ne donese, posiljka pretpostavljam nakon 5 dana propadne.

Da li negde moze da se vidi istorija posiljaka za odredjenu osobu i adresu, kako bi se proverilo da li je bilo takvih posiljaka koje nisu preuzete.

Narucio slusalice sa GearBest-a, bez tracking koda. Malopre cackam nesto po nalogu, jer prvi put narucujem sa tog sajta, i naidjem slucajno na tracking kod, koji je valjda samo dok je paket u Kini. Odem na sajt, proverim kod i dobijem sledece:

sluske.jpg

Tracking za ceo put. Probao sam i na sajtu nase poste, ali tamo nema rezultata za taj kod.

Mobitel narucio 30 januara, a evo vec 2 mart, a od njega ni traga ni glasa. Jel iko ima ovakav slucaj da singpost ovoliko kasni?
Screenshot-2018-3-2 Global order tracking.png

Sta znaci "returned from customs"!? Kako je moguce da mi je paket vracen, a nije stigao do mene...sta da radim!? Na sajtu poste poslednji status je otprema Kraljevo, ali na 17track pise da je posiljka vracena. Help!

Mozda se misli otpremljeno od carine, vraceno Posti na dalje raznosenje. Nekada je prevod tupav ;)

Ako ti Postin tracking pokazuje da ide dalje do Kraljeva, onda ide do Kraljeva. Pokazace i 17Track to vrlo brzo, ali 17Track ne update-uje tako brzo svoj cache.

Ns, dva paketa sa aliexpressa, od 15.2 ma carini. Rekord za mene... oba zajedno plaćena 6e, garant ce biti tolko i troškovi

Sent from my HUAWEI MT7-L09 using Tapatalk

Ja sam skoro mesec dana cekao staklo. Tako da nista novo. Imam novo cekanje od 12-og februara kad je stiglo na carinski pregled. Ovog puta je maskica za telefon. Ovo nema veze sa kineskom NG niti bilo cim. Ovi nasi su spori do zla Boga.

Sta znaci "returned from customs"!? Kako je moguce da mi je paket vracen, a nije stigao do mene...sta da radim!? Na sajtu poste poslednji status je otprema Kraljevo, ali na 17track pise da je posiljka vracena. Help!

Da nemaš možda baterija u toj pošiljci?

Nisu baterije u pitanju... Mozda je problem u kolicini jer sam narucila 6 paketica od po 100 komada nekih tracica za nokte...to su mali paketi, ali opet je velika kolicina.

Aj uslikaj kompletnu istoriju trackinga i okači fotku. Malo je čudno jer "returned from customs" obično piše kad ne proće kinesku carinu tj. ne izađe iz kine, njihova carina ne dozvoli izlazak a to obično bude za baterije, ostalo sve puštaju ali postoji šansa da tu gde gledaš status zbog nekog razloga status koji je naša pošta dala ispiše na engleskom pa ispada da ga je naša carina vratila ali čisto sumnjam da je to, pre će biti onaj prvi slučaj. Ili možda uopšte nije naručeno iz Kine?!
Bez više detalja nije moguće dati dogovor...

Pa "paketići" :d
Moguće da je do 5 ok, za više se smatra da je za dalju prodaju, treba se imati reg. firma za količinu.

Da paketici :D ... Nije problem adresa, narucujem bez problema vec neko vreme, a sto se tice postavljanja slike...kad provalim kako se kaci eto me. :D

Evo sa 17track-a.

Статус пошиљке: У транзиту

Земља одредишта: Србија
2018-03-02 14:16 10200 GPC BEOGRAD - 36200 PC Kraljevo, Otprema

2018-03-02 14:08 61200 CARINA GPC BEOGRAD - 36200 PC Kraljevo, Otprema

2018-03-01 08:21 10200 GPC BEOGRAD - 10200 GPC BEOGRAD, Otprema, PODNOŠENJE NA CARINSKI PREGLED

2018-02-28 08:22 10200 GPC BEOGRAD - 10200 GPC BEOGRAD, Otprema, PODNOŠENJE NA CARINSKI PREGLED

2018-02-27 08:30 10200 GPC BEOGRAD - 10200 GPC BEOGRAD, Otprema, PODNOŠENJE NA CARINSKI PREGLED

2018-02-26 13:40 10200 GPC BEOGRAD - 10200 GPC BEOGRAD, Otprema, PODNOŠENJE NA CARINSKI PREGLED

2018-02-25 12:10 11003 IZMENIČNA POŠTA, Za carinu

2018-02-25 11:00 11003 IZMENIČNA POŠTA, Prispeće

2018-02-09 14:02 HK-AMC, Prijem

Земља полазишта: Хонгконг [CN]
2018-03-02 15:08 RS, Returned from Customs / Despatched from processing centre (inward office of exchange)
======================================