Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
@MaJaSam

Ono ti je najpreciznije pracenje za posiljke iz Kine koje idu preko SG Post.

2018-03-02 14:16 10200 GPC BEOGRAD - 36200 PC Kraljevo, Otprema
2018-03-02 14:08 61200 CARINA GPC BEOGRAD - 36200 PC Kraljevo, Otprema
Koliko se secam ovo je skroz OK, i tako treba biti otprema za BG carinu (pod koju spada i Kraljevo).

Земља полазишта: Хонгконг [CN]
2018-03-02 15:08 RS, Returned from Customs / Despatched from processing centre (inward office of exchange)
Nije baš najsrecniji izbor reči, trebali su staviti cleared customs ali ovo ne znači da se vraća u Kinu. Ključan je ovaj drugi deo, inward znači da je u unutrašnjem saobraćaju.

Nekome može da pomogne:

AA-AZ Letter post: recorded delivery, but neither registered nor insured.
BA-BZ, DA-DZ, NA-NZ,PA-PZ, ZA-ZZ For domestic, bilateral, multilateral use only.
CA-CZ Parcel post.
EA-EZ EMS.
LA-LZ Letter post: express delivery.
RA-RZ Letter post: registered, but not insured delivery.
UA-UZ Letter post: items other than AA-AZ, EA-EZ, LA-LZ, RA-RZ, VA-VZ, subject to customs control, i.e. bearing a CN 22 or CN 23.
VA-VZ Letter post: insured delivery.

29.01.2018 16:47:00 DE-84014867 Prijem
02.02.2018 08:53:31 11003 IZMENIČNA POŠTA Prispeće
02.02.2018 10:35:53 11003 IZMENIČNA POŠTA Za carinu
06.03.2018 11:52:01 62200 CARINA GPC NOVI SAD - 21200 PC Novi Sad Otprema
Koliko jos bi trebalo da cekam ?
zna li neko

Dragi moji meni je nestala posiljka od USPS na njihovom tracking sajtu kaze da je usla u srbiju jos 9tog Februara I od tada crna rupa.Zvala sam lokalnu postu I carinu niko nema nikakve informacije
Untitled.png

Piši pošiljaocu da zove USPS i prijavi problem. U zavisnosti od vrste usluge, imaš 45 dana da prijaviš problem. Ja sam pre mesec dana imao sličnu situaciju ali se paket pojavio posle 20 dana od statusa “departed transfer airport Belgrade”.

USPS posiljke nemaju tracking unutar Srbije i osim ako je nisu oslobodili carine, vrlo verovatno je jos uvek na carini, sto ovaj status i treba da znaci.
Kako proveriti - to ce morati da se javi neko ko je imao iskustva. Posta u Srbiji dodeli novi tracking za USPS posiljke, ali CIK ga nadjite :D

USPS posiljke nemaju tracking unutar Srbije i osim ako je nisu oslobodili carine, vrlo verovatno je jos uvek na carini, sto ovaj status i treba da znaci.
Kako proveriti - to ce morati da se javi neko ko je imao iskustva. Posta u Srbiji dodeli novi tracking za USPS posiljke, ali CIK ga nadjite :D

Ja sam u istoj situaciji, USPS LZ... i posle ulaska u Srbiju sredinom februara piše da je sve vreme u Beogradu i da ne mrda (iako sam iz NS-a). Poslao sam mejl bg carini i moram ih pohvaliti da su mi odgovorili u roku od sat-dva i da su utvrdili da je moja pošiljka u NS-u na carini (na USPS praćenju nema promene). Tako da sad čekam da NS završi s njom, mejl koji sam njima poslao su iskulirali. :S: Mada ranije kad sam naručivao bilo je praćenje na USPS bukvalno do mojih vrata, ali se ne sećam jel bila ista kategorija pošiljke.

Ne odgovara ni niška carina.

Послато са SM-J510FN уз помоћ Тапатока

Ja sam u istoj situaciji, USPS LZ... i posle ulaska u Srbiju sredinom februara piše da je sve vreme u Beogradu i da ne mrda (iako sam iz NS-a). Poslao sam mejl bg carini i moram ih pohvaliti da su mi odgovorili u roku od sat-dva i da su utvrdili da je moja pošiljka u NS-u na carini (na USPS praćenju nema promene). Tako da sad čekam da NS završi s njom, mejl koji sam njima poslao su iskulirali. :S: Mada ranije kad sam naručivao bilo je praćenje na USPS bukvalno do mojih vrata, ali se ne sećam jel bila ista kategorija pošiljke.
A kad si narucivao? Nema USPS takav tracking već par godina jer se nisu dogovorili sa ostalim poštama. Kad njihov paket dodje pošta mu dodeli novi tracking number u međunarodnom standardu jedini problem je što taj broj saznaš tek kad dobiješ pošiljku. Mogu u pošti ako hoće kad provere na ime primaoca da vide sve pošiljke pa i tu sa novim TN ali [emoji39]

Sent from my MI 5s using Tapatalk

Da li je neko imao (sa eBay-a) ovakav TN ?
ID15242900131007CN - četrnaest cifara!?!

road_runner
dedamrsoje

Sta pise koja je postanska sluzba ?

Dragi moji meni je nestala posiljka od USPS na njihovom tracking sajtu kaze da je usla u srbiju jos 9tog Februara I od tada crna rupa.Zvala sam lokalnu postu I carinu niko nema nikakve informacije
Pogledajte prilog 247562
Ista situacija USPS LZ posiljka stoji na carini od 26.02. i nema pracenja od tada.

Sent from my Xperia T using Tapatalk

Bolje i da nemam tracking nego što gledam kako mi stoji paket na carini od 22.2. (maska za mobilni). Inače sam mobilni prodao, masku dočekao nisam :(

Sent from my BLA-L29 using Tapatalk

A kako meni 2 paketa nedavno preko USPS-a oba imala praćenje i u Srbiji? Jedan čak samo u Srbiji. Postavljao sam screenshotove već na nekoj od tema.

A kad si narucivao? Nema USPS takav tracking već par godina jer se nisu dogovorili sa ostalim poštama. Kad njihov paket dodje pošta mu dodeli novi tracking number u međunarodnom standardu jedini problem je što taj broj saznaš tek kad dobiješ pošiljku. Mogu u pošti ako hoće kad provere na ime primaoca da vide sve pošiljke pa i tu sa novim TN ali [emoji39]

A kako meni 2 paketa nedavno preko USPS-a oba imala praćenje i u Srbiji? Jedan čak samo u Srbiji. Postavljao sam screenshotove već na nekoj od tema.
Neki imaju, zavisi od klase/tipa USPS posiljke.
Ako pricamo o USPS, a ne o UPS :)

Da, USPS. Onda treba da se naglasi o čemu se priča jer ovako ispada da nema praćenja uopšte na svim USPS pošiljkama. :) :p

Ljudi sta se ovo.desava na aliju sto tako sporo salju pakete. Vreme obrade im je 6 dana. To nikad nije bilo toliko dugo? Cekam od 7. da upakuju i posalju porudzbinu obicno je uvek bilo dan dva a sad im treba skoro nedelju dana?

Послато са SM-J730F уз помоћ Тапатока

Ja sam pre neki dan naručio četiri stvari od različitih prodavaca. Istog dana sam dobio brojeve za praćenje, što bi trebalo da znači i da su poslali.

Da, USPS. Onda treba da se naglasi o čemu se priča jer ovako ispada da nema praćenja uopšte na svim USPS pošiljkama. :) :p
Services and Example USPS Tracking Numbers

1. USPS Tracking : 9400 1000 0000 0000 0000 00
2. Priority Mail : 9205 5000 0000 0000 0000 00
3. Certified Mail : 9407 3000 0000 0000 0000 00
4. Collect on Delivery : 9303 3000 0000 0000 0000 00
5. Global Express Guaranteed : 82 000 000 00
6. Priority Mail Express International : EC 000 000 000 US
7. Priority Mail Express : 9270 1000 0000 0000 0000 00 (or) EA 000 000 000 US
8. Priority Mail International : CP 000 000 000 US
9. Registered Mail : 9208 8000 0000 0000 0000 00
10. Signature Confirmation : 9202 1000 0000 0000 0000 00

Neke mogu a većina ne [emoji41]

Ljudi sta se ovo.desava na aliju sto tako sporo salju pakete. Vreme obrade im je 6 dana. To nikad nije bilo toliko dugo? Cekam od 7. da upakuju i posalju porudzbinu obicno je uvek bilo dan dva a sad im treba skoro nedelju dana?
Imao si srece, uopste nije cudno ovo.

Imao si srece, uopste nije cudno ovo.
Pa mislim znam da im je bila ng pa taj prolecni festival al ovo prelazi sve granice. Jos uvek cekam *** jos nisu poslali. Uzas bas sam ljut dobice 1 zvezdicu za komunikaciju i za brzinu dostave.

Послато са SM-J730F уз помоћ Тапатока

Ja sam jednom cekao mesec dana da posalju :) I nisam ni ocekivao ranije...
Manite se takvih ocekivanja, nije vam Ali retail radnja sa magacinom. Ako vam to ne odgovara, idite drugde.

Za takve stvari ako se zalite, bas preterujete. Mislim, mesec dana jeste puno, ali 7 dana??? ALO! Zbog vas cemo onda i mi imati problema posle.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno