Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ma BG posta ce to proslediti u Cacak, a onda tamo zavisi od dobre volje postara. Siguran sam da permutacija slova nece predstavljati problem, pitanje je da li ce uopste primetiti.

ma ta permutacija slova me i ne brine,vise me brine sto nisam napisao postanski broj za Cacak,mada sam se cuo danas sa nekom tetom iz BG poste koje kaze da ionako postoji samo jedan Cacak kao grad tako da ce verovatno biti sve ok...a stanje je ovo sa slike..Snap4.png

Poslednja izmena:
Sta je ovo,obican TV box od 25€uploadfromtaptalk1458025010807.jpg

pa cerini ti NS:
1. kopacke su kineska kopija nekog brand-a
2. adresa ne valja
3, uzeo si vise komada

zbog toga ide nazad za kinu, zabrenjen uvoz ili pogresna/neispravna adresa

bio si u pravu vraceno zbog neispravne adrese odnosno pisalo je samo ime a prezime nije bilo mojom greskom,sta treba da radim ostalo je jos 15 dana do izrucenja posiljke,da kontaktiram prodavca ali koliko vidim stalno je offline ili da trazim pomoc na aliexpress-u

sta da stavim daje paket poslat na pogresnu adresu i sta da napisem u zahtev da je vracen zbog nepotpune adrese

Cekaj, je l' ti neispravna adresa ili samo ime? Ako je samo ime, ne vidim razloga da vracaju, evo meni su danas stigle patike, uredno adresa, sve sto treba, a na paketu mi stoji samo ime, bez prezimena.

Danas sam zvao u PC Novi Sad dami kazu razlog zasto je vracena nazad,rekli su mi da na posiljki bilo napisano samo ime i ostale podatke a prezime nije bilo zbog toga je vraceno nazad,navodno nisu mogli da ocarene paket zbog prezimena

Još prošlog četvrtka sam naručio nešto sa SportsDirect. U subotu sam dobio mail da je paket preuzet i od tada na DHL stoji info:

Saturday, March 12, 2016 Location Time
Shipment information received LEEDS - UK 00:00

...i ne menja se.

Prethodne pošiljke sa SportsDirect su mi stizale za 4-5 dana, s tim da je pošiljka počela da se kreće odmah sutradan po naručivanju. Jel ovo neki zastoj u aplikaciji za praćenje ili je nešto drugo u pitanju?

Sta znaci status prispece u nasoj posti? Koliko ce proci dok ne dobijem paket ?

Sta znaci status prispece u nasoj posti? Koliko ce proci dok ne dobijem paket ?

Znači upravo ono što piše, da je pošiljka prispela u poštu carinjenja. Do isporuke paketa 3-15 dana u zavisnosti od toga šta si naručio tj. da li će cariniti ili ne...

ljudi,ima li ko iskustva sa otvaranjem disputa,u kom roku se resava,dobio sam danas neki auto programer,uredjaj skroz neispravan,ne rade dugmici,restsrtuje se i sl,zanima me koje korake sad da preduzmem,da li odmah da otvaram spor ili da kontaktiram prodavca i zna li ko treba li ja to da saljem nazad u kinu i koje su cene za slanje...

Danas sam zvao u PC Novi Sad dami kazu razlog zasto je vracena nazad,rekli su mi da na posiljki bilo napisano samo ime i ostale podatke a prezime nije bilo zbog toga je vraceno nazad,navodno nisu mogli da ocarene paket zbog prezimena

Svasta, kod mene je bas onako kako sam rekao, na paketu sve uredno pise, adresa, zip, broj telefona, svi moguci podaci, a stoji mi samo ime. Doslo na carinu u Bg u nedelju, evo danas kod mene stiglo. I jos mi je na statusima pisalo da je uruceno i samo stoji Marko, nema prezimena. Da nisam bacio paket slikao bih.

možda je paket bio tako mali i lagan da ga nisu ni gledali već su samo opalili pečat da ne poleže naplati carine i pustili ga dalje.
Mada mi i dalje nije jasno kako ljudi uspevaju da naprave takvu grešku da ne upišu prezime u adresu isporuke!!!

A sta ja da kazem meni stigla posiljka sve tacno ali ulica neka ruska verovatno :)
jedva namolio postu da mi isporuce (video po trackingu lezi u glavnoj posti) jer je carinu prosla ali posta je pripremila za vracanje za kinu...

kontam da kinezi za sve imaju neke uboge aplikacije pa rade copy/paste i dalje se sve stampa

Poslednja izmena:
Iako sam platio praćenje pošiljke preko gearbesta, nisam uspeo ništa da ispratim, cela ta procedura je totalno ******ska.
Sam Gearbest ne nudi da uz pomoć tih shiping brojeva koje vam proslede, išta i ispratite (barem ne jednostavno).
Broj koji su mi poslali u nekom mailu se vodi kao shiping number, dok su prilikom online kupovine nudili tracking number. Nikada mi nisu poslali tracking nunber iako sm paket poručio 2.3.2016.
Za oba paketa (koja sam naručio) sam dobio te shiping numbers, platio sam samo za jedan paket tracking number.
Vidim ovde se nude neki ruski i ostali sajtovi za praćenje pošiljki, koji više ne rade nego što rade, često traže i da platite ukoliko želite da pratite paket...
Ne kapiram zašto je sve tako loše organizovano, ili ja jednostavno ne znam da se snađem u svemu ovome?

Poslednja izmena:
Evo, danas mi stigao paketic sa gearbesta, uplatio 2$ za pracenje, pracenje je najnormalnije radilo.
Ne secam se gde sam nasao broj, ali imas na samom sajtu sve podatke o svojim kupovinama, pa i tn. Kopiraj i ukucaj na sajtu nase poste.

Ovako izgleda br: RO624371XXXCN

Poslednja izmena:
Na Gearbest kada se ulogujem vidim tracking number, isti koji su mi poslali mailom, ali su ga u mailu nazvali shiping number.
AZX79YR.jpg
Vidim to što sam porućio, ali kada taj broj ukucam na sajtu pošte http://www.posta.rs/struktura/lat/aplikacije/alati/posiljke.asp izbaci Ne postoje podaci o ovoj pošiljci.
Kada sam taj broj kucao po onim ruskim sajtovima, pre nekoliko dana izbacivao je neke podatke, ali sutra ig više nije pokazivao, ni sada ništa ne pokazuje.
Imate moj tracking number RC458596596NL , da li negde grešim ili ...

Poslednja izmena:
Kod nas možeš da vidiš tek kad uđe u zemlju valjda. Koliko sam video to ti jos nije krenulo...

Druže fantom, samo polako, nemoj da se uznemiravaš to loše deluje na krvni pritisak, narušava zdravlje itd :D
Shipping number, tracking number, go fuck your self number, jump from a building number, who cares kako se broj zove,
pored ove teme i vrapci već znaju da ako imaš dva slova na početku, dva slova na kraju i devet brojeva izmeđ to je
broj preko kog ćeš "moći" da pratiš paket.
Dalje, treba da znaš da prepoznaš preko koje pošte se šalje pošiljka da bi lakše pratio taj paket a to je vrlo jednostavno,
samo pogledaš ona dva slova na kraju koda za praćenje :D NL = NetherLands, SG = SinGapore, CN = ChiNa post office
itd.
Sad ovde pauziraš i nađeš sajt holandske pošte :D
Btw, holandska pošta je po meni jedna od najgorih, praćenje paketa preko nje je katastrofa, brzina isporuke katastrofa tek kad uđe paket u srbiju onda se vidi,
zista se pitam da li vredi plaćati za isti, faktički samo platiš sigurnost da ga (paket) ovde kod nas neće neko maznuti jer mora da se zavede u sistem kad uđe u zemlju
pa nemože tek tako da nestane...

Poslednja izmena:
Hvala Siruis9 na kvalitetnom odgovoru, jasnije mi je sada posle tvoja 2 posta.
Ma ne nerviram se samo mi izgleda prekomplikovano i nedovršeno, pogotovo za običnog korisnika, (nečija keva, ćale..) 2016 je.
Isto to mi je rekao i prijatelj, zabole te, kada stigne super, obraduješ se (i on je platio broj).
Interesovalo me je kako to sve radi 2016, i nisam oduševljen. :p

Poslednja izmena:
Ma sve to na kraju može da se pretoči u "koliko para toliko muzike".
Svi mi kupujemo u Kini zbog cene, ni zgob čega drugoga, kad uporediš cene kod nas u prodavnici ili u oglasima i cene u kini
sve ti bude jasno međutim free shipping (iako zapravo nije free) nije brz, dodatna otežavajuća okolnost je da svi mi uvek
tražimo što bolji dil koji uglavnom znači "što nižu cenu".
Uglavnom, može roba iz kine da stigne i za nedelju dana, kako? pa dodaš još 40-50 dolara za expres ili DHL isporuku :D
ali naravno niko to neće uraditi pa smo osuđeni na isporuku od 30-40-50 dana, kako se kome zalomi.
To je trejd off, oćeš brzo = plati, oćeš jeftino = čekaj.

Takođe, moraž da pratiš i kineske praznike, nemaju ih puno ali zato kad slave to traje dve nedelje :D
za kinesku novu godinu može da se oduži isporuka i do mesec dana dodatno. Sledeće što sledi je
mislim njihov prolećni festival, ako naručiš nedelju dana pre festivala to će dodati još 2 nedelje na isporuku
zato što ti paket neće biti poslat za 7 dana i uhvatiće ga praznik itd...

Sve je ovo hobi ili sport :D

narucio preko gearbest a i dobio ovaj tracking number Q1831743963XX cija je ovo posta uopste ?kad ukucam na tracking validation pise da je validan code

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno