Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Registrovana pošiljka ima poslednji status "Dispatched from the facility 61200 CARINA GPC BEOGRAD" i to stoji od 23.9.
Ne razumem u čemu je stvar, je li paket sada stoji u pošti za sortiranje ili šta je ta ustanova već, ono "10200 ГПЦ БЕОГРАД"?

Stoji u red za carinjenje,sigurno je nesto vrednije pa ce ti je cariniti,samo da dodje na red posiljka.

В.Д. је најавио новитете у евидентирању пошиљки, привикавајмо се.

Stoji u red za carinjenje,sigurno je nesto vrednije pa ce ti je cariniti,samo da dodje na red posiljka.
Ali zašto onda piše da je otpremljeno iz carine?

23.09.2023 15:37:5361200 ЦАРИНА ГПЦ БЕОГРАДОтпремa

Ili sam pomešao statuse?

edit: Jeste vredniji paket doduše, nego sam ja kontao da ovo znači da su odmah carinili i da je otpremljeno iz carine jer je paket sa fakturom.

Poslednja izmena:
Stigao androdi box poslat 29 avgusta,u Madjarsku stigao 19 septembra kod nas 15 gde je stajao na carini do 26 i danas stigao do mene.

Da li je uzimao neko iz Australije? Koliko se obično čeka i da li im je korektan skroz tracking? Kod njihove pošte piše da mi je sletilo u Srbiju 23. ali od tada nema promene. Jesu samo naši spori sa ažuriranjem?

1695981882815.png

@uroborosfault

Zasto ne napises vise detalja ???

Ovi statusi me podsecaju na SunYou
Šta napisati? Naručen paket (CD) od privatnog kupca, oficijalni statusi sa Australijske pošte - gledao sam i na njihovom sajtu tracking, koristim Parcelsapp zbog sebe više.
Pisalo je i "estimated arrival time" za tipa 27. ali pošto je to prošlo, uklonili su taj status. Kod naše pošte je registrovano samo kad je paket skeniran u Melburnu, odakle je poslat sudeći po statusima.

Napises da li je registrovana ili neregistrovana posiljka - format koda.
( mozes da napises i kod , pa da vidimo na primerima par desetina kodova
kako idu statusi )

Posto je registrovana , onda prati na
posta .rs/lat/alati/pracenje-posiljke....
kada stvarno stigne u Srbiju , pojavice se 11003 IZMENIČNA POŠTA Prispela

CF.. ..AU, 13 slova je format koda. Platio sam oko 15$ dostavu, pretpostavljam da je legitimna registrovana pošiljka

Imam neku futrolu za telefon od 8€ koja je na "out for delivery (Arrived at local delivery center)" od 31.08. znaci vec 30 dana. Kako sam narucio 2 futrole u istoj porudzbini od kojih je samo 1 stigla, da li je moguce da se postar pocastio ili su je zagubili negde? UA-HU je u pitanju pa me zanima da cekam i dalje ili da cimam postu da vidim da li znaju gde je?

@uroborosfault

Koliko znam , ne postoji direktna linija Melburn-Beograd tako da je posiljka
najverovatnije negde u tranzitu , a neka tranzitna tacka je oznacena kao Srbija
( isti fazon kao sa SY )

Cekaj da se pojavi status 11003 IZMENIČNA POŠTA Prispela

( ako napises prvih 4-5 cifara koda mozemo da generisemo kodove i da vidimo
gomilu primera za CF...AU )

@m1tsu

Ako procitas zadnjih par stranica ove teme , sve ce ti biti jasno :)

Ako procitas zadnjih par stranica ove teme , sve ce ti biti jasno :)
E procitao sam nego vecina tih postova je sa "Received by local delivery company" sto je meni bilo 25.08. Da bi se 31.08. promenilo na "out for delivery" pa rekoh da pitam da li je i dalje traze tamo po dzakovima ili postoji sansa da se postar pocastio pa da reklamiram.

@uroborosfault

Koliko znam , ne postoji direktna linija Melburn-Beograd tako da je posiljka
najverovatnije negde u tranzitu , a neka tranzitna tacka je oznacena kao Srbija
( isti fazon kao sa SY )

Cekaj da se pojavi status 11003 IZMENIČNA POŠTA Prispela

( ako napises prvih 4-5 cifara koda mozemo da generisemo kodove i da vidimo
gomilu primera za CF...AU )
Evo ovako od ovog paketa CF15379

Da li je moguce da neke LA****HU posiljke nemaju pracenje? Dobio sam broj posiljke i to je to, nema nikakvih informacija. Ili je mozda zaglavila vec na prvom koraku?
Takodje, prodavac je stavio da je slanje preko Standard Shipping-a, a poslao je preko Cainiao Standard For Special Goods...
I dalje nista...

Prilozi

• werrr.JPG
    werrr.JPG
    86.2 KB · Pregleda: 31
@uroborosfault

Srbija - CF152600524AU
BiH - CF153200593AU
Austrija - CF152601365AU , CF153200562AU , CF153300870AU
Ceska - CF153101437AU , CF152901144AU
Grcka - CF153300849AU

@ale

Ako se ne pojavi status posle 10 dana , mozes pokrenuti spor ( dispute )

@m1tsu

Isporuka na mnogim mestima mnogo kasni :(

Iz tvoje poruke nije jasno da li pise da su obe futrole poslate u jednom paketu
tj. imaju isti kod za pracenje ili su isle razdvojene - dva koda za pracenje

• Like
Reagovanja: ale
Isporuka na mnogim mestima mnogo kasni :(

Iz tvoje poruke nije jasno da li pise da su obe futrole poslate u jednom paketu
tj. imaju isti kod za pracenje ili su isle razdvojene - dva koda za pracenje
Razdvojene su posiljke to sam zaboravio da napomenem mada su prispele u isti dan na carinu. Ukupno sam narucio 3 proizvoda od kojih su 2 stigla u razmaku od 3-4 dana dok ovaj poslednji cekam 30 dana

Jos par primera za CF...AU

@m1tsu

Ko zna sta rade kod nas u posti , mozda su je negde zaturili , mozda je postar odneo na pogresnu adresu , a mozda je i necitljiva adresa :(

Posto je neregistrovana posiljka , ostaje ti samo da cekas.
Ako ima status Arrived at local delivery center , refund je gotovo nemoguce dobiti.

Danas stigla posiljka UBxxxxHU,poslednji status Received by local delivery company 19.09.2023.

@tobacco road

Dobro je , malo sporije ih propustaju u Madjarskoj ( UB..HU ) ,
ali onda stizu brzo u Srbiju , zajedno sa UA..HU.

Primetio sam na par primera UA...HU da su Madjarsku oznacili sa
Transit country/region
a prosledjivanje iz Madjarske
sa Leaving from departure country/region ili Leaving transit country/region

Јуче ми је стигла последња нерегистрована пошиљка. На трекингу још пише последњи статус од 6.септембра 'Arrived at local delivery center'.

Јуче ми је стигла последња нерегистрована пошиљка. На трекингу још пише последњи статус од 6.септембра 'Arrived at local delivery center'.
au al su usporili.. meni jedna narucena 26.08. i u local delivery 15.09.

Zanimljivo kako sve HU od statusa Arrived at local delivery center do uručenja kilave po 10-20 i više dana, dok ove pošiljke od NL, BE mi sve uruče za ispod 5 dana uvek, bukvalno imao preko 100 NL sa Jooma i tek poslednje dve mi uručene nakon 6 dana od ulaska u Srbiju, sve ostale za 2-4 dana. Evo 28. sep mi stigla jedna registrovana NL i do mog grada obradili za 2 dana, jedino što tek u ponedeljak mogu da dostave. Očigledno Pošta za te sa Alija ima drugačiji tretman pa ih znatno sporije sortiraju kad stignu, verovatno jer dolaze u većim količinama pa ih negde izruče na ogromnu gomilu i to tako razvlače nedelju-dve dok ne krenu da obrađuju.

Prvi put mi se za pošiljku desilo da piše SF Express, jel zna neko koja je to dostava ?

Prilozi

• IMG_1322.jpeg
    IMG_1322.jpeg
    23.3 KB · Pregleda: 24
Kao i uvek problem je do nasih jer i Kinezi i Madjari rade svoj posao kako treba, a nasi......hm...tuzna je nasa sudbina sa postom Srbije.

Kao i u svim drzavnim entitetima, manjak strucnih i odgovornih ljudi je uzrok kolapsa

Jos par primera za CF...AU
Vidim evo za BiH je trebalo oko 15ak dana da stigne u poštu, pretpostavljam da je kod nas slično. Hvala svakako.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno