Šta je novo?

Praćenje pošiljki (2024) - FAQ u prvoj poruci

Naravno da ne postoje nikakve posebne sluzbe, specijalne jedinice koje pune paketomate, to su bre obicni zaposleni sluzbenici LP koji pune paketomate.
Eto da mu demistifikujem da to ne rade nikakve spec. jedinice u okviru PS.

U zadnje vreme brže stižu neregistrovane pošiljke ja ne razumem ovo punjač od 300 dinara na carini 20 dana 🤬 Šta mi znači što ima tracking...

Prilozi

• IMG_5684.jpeg
    IMG_5684.jpeg
    78 KB · Pregleda: 124
Danas sam dobio status "prijem" za LA0719 i nakon 5-6 sati poslata za Srbiju što mi se nije desilo dugo da ovako brzo bude spremna za slanje.

Prilozi

• Screenshot_20240919_224809_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_20240919_224809_com.android.chrome.jpg
    84.4 KB · Pregleda: 91
Danas ukapiram da mi je status za temu pošiljku preko m-one, ili ko god da su oni, "primalac nije mogao da bude kontaktiran 17.septembra"??? Niti me je neko zvao, niti imam poruku, niti bilo kakav propušten poziv tog dana?
Kakva je ovo sprdačina od kurirske službe?

@Altru

Ista kao Posta / PE - ima i losih i dobrih primera

Ako mislite da je samo u Srbiji dobro / lose , varate se.....

Poslednja izmena:
Ovo su neki novi momenti. Izgleda se uvode pojačanja 😉
Upravo mi stigla sledeća por:

Prilozi

• Screenshot_20240920-092032-389~2.png
    Screenshot_20240920-092032-389~2.png
    71.6 KB · Pregleda: 99
Da li je neko imao pošiljke sa kodom
CNG0064439....
Aliekspress standard shipping
Ista situacija, da li ti se promenio broj na kraju u LA-HU?
Ja pre nekih 3h dobio CNG006438... Ali je kod mene Cainiao Standard For Special Goods. Okrenuo sam ceo forum naopacke i ne nadjoh nista za CNG. Verovatno cemo dobiti LA..HU ili nesto slicno sa pracenjem
Da li si na kraju dobio LA-HU? Imam istu situaciju.

I meni u temu pise "Pokusaj urucenja, nije moguce kontaktirati primatelja".
Ovo je lazan status jer na de pise samo preuzeta od posiljaoca 10.09.
E sad pitanje da li temu sa ovim pokusava izbegnuti refund...

da li m-one raznosi subotom pakete (temu)?

znaci nista od toga da stigne danas/sutra :(

Izgleda kada Temu salje preko Poste odma se dobije PTxxxxxxxxxRS broj za pracenje, a kad salje preko M-One se dobije RSxxxxxxxxxxxx broj koji nigde ne moze da se prati osim na njihovom sajtu, nego se promeni u AGxxxxxxxx na dan isporuke preko DExpress-a.
Juce sam obavio jednu porudzbinu i odma dobio PTxxxxxxxxxRS broj ali verovatno nece biti vidljiv dok ne udje u Srbiju.

menij je juce u 18h promenjen status na "On a delivery vehicle"

a broj je AG03083xxxxx koji ne mogu nigde da pratim... cak ni na sajtu mone - kaze invalid date

paket mi treba za nedelju ujutru...

Ko inace raznosi pakete za m-one?

Izgleda kada Temu salje preko Poste odma se dobije PTxxxxxxxxxRS broj za pracenje, a kad salje preko M-One se dobije RSxxxxxxxxxxxx broj koji nigde ne moze da se prati osim na njihovom sajtu, nego se promeni u AGxxxxxxxx na dan isporuke preko DExpress-a.
Juce sam obavio jednu porudzbinu i odma dobio PTxxxxxxxxxRS broj ali verovatno nece biti vidljiv dok ne udje u Srbiju.
Da je tako, kada se promeni na AG meni bi paketi bili dostavljeni još pre 10 dana. Novi rekord, 10 dana mi 3 paketa stoje u tranzitnom vozilu

menij je juce u 18h promenjen status na "On a delivery vehicle"

a broj je AG03083xxxxx koji ne mogu nigde da pratim... cak ni na sajtu mone - kaze invalid date

paket mi treba za nedelju ujutru...

Ko inace raznosi pakete za m-one?
Ne nadaj se previse da ce ti stići do nedelje, dexpress ne radi vikendom, od kurirskih sluzbi samo pošta dostavlja subotom

ČITAJTE PRETHODNE STRANE - IMATE ODGOVORE !!!

Postoji praćenje i za RS / AG kodove

Evo I ja dobih danas prvi put paket sa AliExpress preko Bex. Total $22, SunYou, LP...PP, poslato 11. Septembra, danas mi kurir doneo i trazio 320din. Poslednji status na tracker-u je [The shipment is in transit]

edit: Sad sam pogledao, kinez stavio total $15, tako da 20% dodje tih 320din. Posiljalac stoji da je Lithuania, i da je posiljka stigla u Srbiju 17. Sep, bas express.

Poslednja izmena:
Moje 715 ne mrdaju i dalje, rok 24.9. Imam i 26, i 27.9.

Kako ću lepo da odradim povratak novca i nikad više da naručim neću :ROFLMAO:

Bez naslova.png

@M J

Nije rok 24.09 , nego procenjeno vreme dostave

Rok je naveden pod - The system will automatically confirm receipt after XX days.

@iMilan

Koja je sada serija kodova ? LP napisi prvih 5-6 cifara PP

• Interesting
Reagovanja: M J
Da je tako, kada se promeni na AG meni bi paketi bili dostavljeni još pre 10 dana. Novi rekord, 10 dana mi 3 paketa stoje u tranzitnom vozilu
Meni je odma isti dan stigao paket kada, nisam dobio nikakvu poruku ranije, samo mi je stigla poruka na Viber od DExpress-a da ocekujem paket i AGxxxxxxx broj, pre toga nista nisam dobio.

Meni upravo stigao paket sa Temu od 01.09. Porudžbina podeljena u dva paketa, jedan PTxxxxxRS, drugi m-one AGxxxxxxxxx kod.
Jutros mi stigla poruka od CityExpresa, i ja sam kontao da je to m-one poslao preko cityexpresa. Kad sam pogledao paket, iznenađenje, unutra artikli iz paketa koji isporučuje pošta.
Bacim pogled na nalepnicu, ono prelepljeno, ispod poština nalepnica.
Znači CityExpress je ispomoć Pošte!
Zaokružio sam na slici

Prilozi

• IMG_20240920_150555418~2.jpg
    IMG_20240920_150555418~2.jpg
    138.3 KB · Pregleda: 82
AG03083750xx do AG03083760xx

agdex.jpg

EDIT :

Opšte rasulo. nerad , nemar i neprofesionalnost. Eto kako mi mislimo da imamo odnose u slobodnoj trgovini sa Kinom ... eto zašto Srbiju ne žele u Eu tačno znaju sa kim imaju posla ....

Tako je to kad gledate samo svoje primere i kada gledate samo stanje u Srbiji.... :( :( :(

Poslednja izmena:
Ne znam, ja sam pozitivno iznenađen.
Ovo je reakcija kakvu sam očekivao od privatnika (milšped/m-one), znači angažovanje dodatnih kurira kako bi se ispunio plan i ne bi plaćali penali iz svog džepa, ali eto pošta me je sad baš prijatno iznenadila!

Zanimljivo je da na poštinom sajtu i na temu, za paket i dalje stoji clearing customs.

Džabe regenerator, ispred posiljke po broju nisu dostavljene... Nema ih, po vozilo po magacinu itd...

Svaka cast na trudu i entuzijazmu za pracenje tudjih posiljka, ali ja samo brinem za moje. Opste rasulo je trenutno i to je to. Predlazem da mi ne ispastamo, nema potrebe, nek neko drugi plati penale...

@M J

Pogledas npr. 1000 primera za svoju seriju i 1000 za LA071605....HU i vidis da situacija nije toliko losa :)

Da li shvatate da se ovde u 90+ % slucajeva javljaju ljudi koji imaju problem ?

Da se javljaju svi redom , tj. da se pogleda statistika za par hiljada posiljki
na dnevnom nivou videli bi da je slika sasvim drugacija
I za posiljke sa AE i za posiljke sa Temu.

lppp.jpg

Nazad
Vrh Dno