Šta je novo?

Praćenje pošiljki (2024) - FAQ u prvoj poruci

Ovo je bukvalno dno dna. Obe su zajedno narucene kao jedna- poslate i usle u Srb razlicito ali ovo je sada stvarno sramota da su na carini preko mesec dana jedna a druga mesec tacno. A placen je shipping oko 15 dollara i zajedno im je realna vrednost ispod 40 dolara. Znaci nikakavo carinjene vec i koliko god da treba pdv da se plati ok, platila sam i dostavu platila bih i to ali ovo je prevrsilo svaku meru da cami na glupoj carini mesec dana. A paket koji mi je iz Rima istog dana poslat je takodje lezao mesec dana na carini gde sam ih zvala i svadjala se i onda sam pisala mail posaljiocu i oni su pritisli kompaniju kojom su slali- oni vrv Srbija postu i bukvalno sutra ujutru me zovu kao za dostavu. A ovo posto je sa Alia kontam nemam kome da se zalim, ali bukvalno bezobrazluk i niko ne moze da me ubedi da jedna Nemacka ili Francuska zemlje koje su po deset i vise puta brojnije od nas posluju bez problema i na carini nista sa Alia ni Temu mi nije bilo duze od 24h a ovdeeee….
Pogledajte prilog 442577Pogledajte prilog 442578
Lepo nadjes nekoga na podrucju BG carine (sigurno imas neku drugaricu, druga, kolegu) i narucujes na njegovu adresu. Ja od kad je pocelo ovo sranje sa NS carinom redovno tako radim. Do sad mi je stiglo 5 paketa svi bez zadrzavanja na carini, a paketi su svi bili velicine recimo 20x10cm vrednosti od 20-40e svaki. krastavac do kad ce ovo funkcionisati tako ne znam, ali se bar ne nerviram sa NS carinom koja trenutno zaostaje mesec+ dana...

Nije to bas tako, da na nekog natovaris da ide do poste, ceka postare, placa carinu.... i ja sam o tome mislio ali ne bi mogao na nikog to da natovarim mozda neko moze pa da mu neko bude "mazga" ja ne

Ima li nekog da čeka pošiljku sa AE koaj ide preko SG pošte. Za koliko vremena stigne od SG do srbije.

@vlad1982

SG uglavnom vrlo brzo stizu.

Koji je kod - da li si proverio slicne primere pomocu generatora ?

Kodje LB SG proverio sam popiljke sa generatorom za druge zemlje je uglavnom nakon 4-5 dana odnslanja iz sg u tim zenljama

@vlad1982

:( :( - ni ja nisam uspeo da nadjem LB 367 , 368...SG posiljke koje idu u nas region

( uglavnom su Kanada , USA , Australija , Izrael... )

SG u vecini slucajeva vrlo brzo stizu , jedino je bilo problema sa isporukom
pojedinih modela Anker proizvoda.

@vlad1982

:( :( - ni ja nisam uspeo da nadjem LB 367 , 368...SG posiljke koje idu u nas region

( uglavnom su Kanada , USA , Australija , Izrael... )

SG u vecini slucajeva vrlo brzo stizu , jedino je bilo problema sa isporukom
pojedinih modela Anker proizvoda.
Ja i dalje imam jedan Anker zvučnik zagubljen u Holandiji. Prave se blesavi ovi iz AE navodno u tranzitu je i ćao nema veze što će 25.05 biti tačno 2 meseca kako nema update-a za paket

Eva operateri koji tvrde da nisu roboti , svedeni su na nizi nivo od robota :( ,
tako da se u vecini slucajeva moze reci da ozbiljna podrska i ne postoji....

Ubačena danas popodne jedna UC posiljka u paketomat sa poslednjim statusom RDLC 10.04 dok druga pošiljka od 03.04 još uvek nema.

Kako kome, meni pre 2 dana tek stigla od 11.03.

A danas carina pustila LA... HU, posle 45 dana lezanja.

Meni upravo stiglo nekoliko uvezanih u paketomat, NS, isto sve rldc sa početka aprila.

Možda je to fazon, da vide koliko smo spremni da trpimo, i da odustajemo od kupovine. Mislim da su se zeznuli, ja dok čekam pakete samo gledam šta sljedeće. :D

Danas jednu LA HU naso u senducetu za drugu me zvali da dodjem u postu ,Bar jos 5 6 ljudi cekalo na istu foru.

Ima li nekog da čeka pošiljku sa AE koaj ide preko SG pošte. Za koliko vremena stigne od SG do srbije.
Anker, Singapur, LB...SG
Poručeno 11.05(subota), krenulo 13.05.(ponedeljak) i evo stiglo je kod nas 18.05...
Nedelju dana od kupovine do stizanja kod nas, zaista ekspresno
A sada NS carina... 😁

Prilozi

• IMG_7414.jpeg
    IMG_7414.jpeg
    65.3 KB · Pregleda: 36
Da, do nas odavno nije problem, uglavnom stignu stvari do Mađara ili slično za nedjelju dana, oni to relativno brzo proslijede, i onda ga bog pomiluje kod nas...

Мени данас стигле 2 нерегистроване поручњне 18.априла, стигле у Србију 26.априла. Кроз царину пролетеле, остало време их превртали по магацинима, разврставали,...
Од најављеног праћења нерегистрованих пошиљки ни п.

Ne samo praćenje neregistrovanih pošiljki već i poštara, čim ubaci u sanduče eto statusa "uručena"

Narucio sam neke stampane plocice sa sajta jlcpcb.com
Izabran 'shipping method' je: 'Air Registered Mail'
Tracking # sam dobio 10.5.2024 i on izgleda ovako: RD*********HK
Relativno brzo na pracenju je bio ovaj status: HK-SNT (Prijem)

Posto status ovoga puta nije 'HU-HU1005 (Prijem)' kao kada se narucijuje sa AliEx, zanima me kojim putem tj. kroz koju zemlju je ovaj code (HK-SNT) dobio status Prijem.
Probao sam da izguglam ali nema nekih rezultata gde se HK-SNT spominje. Mozda je to neki code za vazdusni saobracaj posto je u pitanju 'Air Registered Mail' i oznacava da je iz Hong Konga dosa i direktno istovario u Srbiju? Ali sta onda SNT predstavlja?

(ako nekoga zanima, posiljka je 16.5.2024 vec dobila status '11003 Izmenicna posta' i istog dana takodje i 'RSBEGC', tako da je to stiglo do nas).

Znaci jedino me zanima informacija sta konkretno HK-SNT (Prijem) predstavlja. Ovo 'HK' je verovatno od Hong Kong.

Poslednja izmena:
SNT je pošta u Hong Kongu gde je primljena pošiljka, to ti je kao kod nas RS-BEG (Beograd) a koje su tranzitne zemlje ko zna.
Mešaš babe i žabe, tvoja pošiljka je poslata preko HK pošte a ovo sa AE zvanično šalje HU pošta.

Da, ja sam samo dao primer sa HU-HU1005, jer za to znam da je u Madjarskoj. Znaci (sa AliEx) krenula iz Kine, i stigla u Madjarsku, sledi code HU-HU1005.
Ovo drugo...Hong Kong je...prakticno (a i jeste) u Kini, pa mi cudno, 'krenulo iz Kine (Hong Kong) i...stiglo u Kinu (Hong Kong) pa dobilo status HK-SNT. Zato mi je bilo cudno, jer sa 'HU" znam da mi je posiljka stigla u zemlju okruzenja (Madjarska), dok sa 'HK' mi nije imalo logike, jer mi delovalo da nije nigde mrdnula a pise 'prijem'.

Elem, hvala na odgovoru. Nisam do sada (cini mi se) nista narucivao bas iz Hong Konga, pa sam hteo da znam sta code bas predstavlja.

Status HU-HU1005 bi trebalo da znači da je stigla u Srbiju iz Mađarske, a ne da je u Mađarskoj, zar ne?

Jer to je status koji se pojavi kod naše pošte za praćenje, koliko mi se čini.

Takvi statusi su samo obaveštenje tj Mađarska pošta obaveštava našu da pošiljka postoji u sistemu i da ide u Srbiju, tek kada stigne status "prispela" znači da je kod nas u magacinu

Nazad
Vrh Dno