Šta je novo?

Praćenje pošiljki (2024 / 2025) - FAQ u prvoj poruci

Dobio sam 2gi alternative broj za CNG006444
prvo La--Hu a sad neki HUPOSTFT0000*** i status je cudan na ninja sajtu pise da je na Beograd C a ja sam u reonu NS
1715692665543.png

Nadji mi primer za NS ko moj, vidim ovo prvi put... pogotovo sto sam ja reon NS, HUpostft broj se pojavio danas a posiljka u BG

Стигло данас 5 пакета LA....HU наручених 22-24.04.

Sve su to HU posiljke

Generisi LA0634.... kodove pa vidi primere posiljki koje su vec isporucene u BG
a vidi redom statuse za posiljke koje idu u NS

Znam da su HU, pitam se odakle taj novi alternativno broj za kojeg nisam nasao info i zasto sad odjednom status Beograd C jer pre tog broja to nikad nisam vidjao

Beograd C 11003 je samo izmenična pošta tj sortirni centar, odatle ide na carinu NS

Znam da su HU, pitam se odakle taj novi alternativno broj za kojeg nisam nasao info i zasto sad odjednom status Beograd C jer pre tog broja to nikad nisam vidjao
Druze veruj mi da ti je to najmanja muka zasto je Beograd C a ne NS. Sad ti krece gungula i cekanje na paket narednih mesec dana kao i svima nama sa podrucja NS carine. Ostalo necu komentarisati vec su ti dali odgovor na pitanje zasto je Beograd C. Jednog dana kada Novi Sad dobije medjunarodni aerodrom (citaj nikad) onda ce pisati Novi Sad C :)

Otvori poštino praćenje pa će ti se samo reći a to što koristiš trakere kada stigne kod nas nećeš naći ništa zanimljivo. Trakeri su trakeri a poštansko praćenje je nešta sasvim drugo.

NIkada mi nije brž došla pošiljka LA-HU
Poručeno 03.05. uveče stiglo jutros.. :giggle:

Danas stigao LA0631xxxxxHU HU1005 od 06.05 ali zato UC ni traga ni glasa. UC RLDC 02.04/ 17.04/ 23.04.

Velike gradske poste su i dalje veliki problem :(

Plus je veliki problem sto vecina napise samo Novi Sad / Beograd
umesto imena naselja i skraceno NS/BG

( pisano je o tome mnogo puta na staroj temi )

@Jerry Drake

Nisi jedini :)

UC002746xxxHU
Received by local delivery company
Apr 9
Danas stigla.

Jel to posta u nekom nezvanicnom strajku?
10.05 Отпремa, RSBEGC
13.05 Отпремa, 10200 ГПЦ БЕОГРАД
15.05 isporucena

Sad su osim odmora 1-2 dana u GPC nakon Отпремa, RSBEGC,uveli i odmor u LPC posle Отпремa, 10200 ГПЦ БЕОГРАД od nekoliko dana...

Ima li neko iskustva sa Pakajo Tracking sajtom? Naručio sam nesto uz Nemačke i lik mi je poslao link za praćenje preko Pakajo... Broj za praćenje je tipa UPG-123456

Ovo je bukvalno dno dna. Obe su zajedno narucene kao jedna- poslate i usle u Srb razlicito ali ovo je sada stvarno sramota da su na carini preko mesec dana jedna a druga mesec tacno. A placen je shipping oko 15 dollara i zajedno im je realna vrednost ispod 40 dolara. Znaci nikakavo carinjene vec i koliko god da treba pdv da se plati ok, platila sam i dostavu platila bih i to ali ovo je prevrsilo svaku meru da cami na glupoj carini mesec dana. A paket koji mi je iz Rima istog dana poslat je takodje lezao mesec dana na carini gde sam ih zvala i svadjala se i onda sam pisala mail posaljiocu i oni su pritisli kompaniju kojom su slali- oni vrv Srbija postu i bukvalno sutra ujutru me zovu kao za dostavu. A ovo posto je sa Alia kontam nemam kome da se zalim, ali bukvalno bezobrazluk i niko ne moze da me ubedi da jedna Nemacka ili Francuska zemlje koje su po deset i vise puta brojnije od nas posluju bez problema i na carini nista sa Alia ni Temu mi nije bilo duze od 24h a ovdeeee….
IMG_2708.jpegIMG_2707.jpeg

Ovo je bukvalno dno dna. Obe su zajedno narucene kao jedna- poslate i usle u Srb razlicito ali ovo je sada stvarno sramota da su na carini preko mesec dana jedna a druga mesec tacno. A placen je shipping oko 15 dollara i zajedno im je realna vrednost ispod 40 dolara. Znaci nikakavo carinjene vec i koliko god da treba pdv da se plati ok, platila sam i dostavu platila bih i to ali ovo je prevrsilo svaku meru da cami na glupoj carini mesec dana. A paket koji mi je iz Rima istog dana poslat je takodje lezao mesec dana na carini gde sam ih zvala i svadjala se i onda sam pisala mail posaljiocu i oni su pritisli kompaniju kojom su slali- oni vrv Srbija postu i bukvalno sutra ujutru me zovu kao za dostavu. A ovo posto je sa Alia kontam nemam kome da se zalim, ali bukvalno bezobrazluk i niko ne moze da me ubedi da jedna Nemacka ili Francuska zemlje koje su po deset i vise puta brojnije od nas posluju bez problema i na carini nista sa Alia ni Temu mi nije bilo duze od 24h a ovdeeee….
Pogledajte prilog 442577Pogledajte prilog 442578
Kradem foru od nekoga sa foruma, ali

1715848335249.png

Da li neko zna kakav je ovo broj PJ00***35RS. Prvi put sam narucio preko temu (https://www.temu.com) (placeno preko paypal) sitna narudzbina, dostava za mesec dana (Get a * din credit within 48 hours if delivered after Jun 12.). I pise da salju nasom postom. Da li ima neko neka iskustva?

Kradem foru od nekoga sa foruma, ali

Pogledajte prilog 442582Prvi put nije, ali u Srb nisam bas dugo narucivala nista i vrv tj sigurno sem ako me teska muka ne natera necu. Lakse mi je uvek da narucim negde u inostransrvo i onda dopremim za Srb. Mislim sreca pa nisam narucivala nista sto mi je preko potrebno vec neke cetkice za crtanje. Aj reko da probam kad su jeftine sta me kosta. Ali svakako, ne mozes bre biti toliko bahat i bezobrazan i odgovor je bio sa carinarnice NS zasto nisam otisla u Promenadu i kupila jeftinije i brze bi mi bilo?!! Prvo, da postoji ista slicno naravno da bih prvo ovde pokusala da kupim makar i skuplje a kao drugo- koji nivo drskosti sluzbenice iz javnog sektora da moze tako da razgovara sa strankom. Oni su bukvalno drzava u drzavi.

Inostrana ili domaća pošiljka?

Napisao sam ti neki dan da su za inostrane pošiljke i dalje dostupne sve tri opcije podizanja sa paketomata (lično proverio u subotu), a da je za domaće pakete (PX) paket moguće podići sa paketomata samo putem apk.
Ovde se mahom govori o inostranim posiljkama, PX je vise za temu Kurirske sluzbe.

Ako adresiras PX na paketomat onda verovatno zato i imas takvu situaciju, a ako ti svojevoljno guraju PX posiljke u paketomat e onda je to bezveze situacija.

Šta je tu je, bezobrazni su i nema naznaka promene. u NS se pomiri sa 25-30 dana čekanja, Beograd kako kad, varira od par dana do 20 i to je TEK kada dođe na carinu. Ako imaš sreće da prođe bez carinskog postupka, onda će ti stići brzo. Ne vredi ni raspravljati sa njima, ja im šaljem redovno mailove i ništa ne ubrza maltene nikada, pristojan sam samo da mi se ne bi zamerili ili nešto ali smaram ih sa 100 pitanja kad god zaglavi paket, pravim se lud pa pitam da objasne statuse itd.

Ovde se mahom govori o inostranim posiljkama, PX je vise za temu Kurirske sluzbe.

Ako adresiras PX na paketomat onda verovatno zato i imas takvu situaciju, a ako ti svojevoljno guraju PX posiljke u paketomat e onda je to bezveze situacija.
Da, ja adresiram, tj. tražim isporuku domaće pošiljke na paketomat jer ne mogu da gledam u pasulj kada će poštar, pa mi je lakše da imam dva dana na raspolaganju da podignem paket kad to meni odgovara sa paketomata pored kojeg svakako prolazim minimum dva puta dnevno.

@athlon87 hvala za preporuku ovaj temu za neke proizvode ima dosta bolje cene nego Ali, može da se plaća PP što mi je isto prednost u slučaju refunda (ne daj bože) a i nominalni rokovi isporuke su im brži.

Sad sam kupio par sitnica pa čekam da vidim kakvi će biti u praksi.

Da ne verujes nikad brze meni nije stiglo,
Order date: Apr 17, 2024 , UC0107689xxHU

Prilozi

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    45.5 KB · Pregleda: 66
Stigla u Novi Sad UC poručena 31. marta, poslednji status 12.04

Vrh Dno