Šta je novo?

Praćenje pošiljki (2024) - FAQ u prvoj poruci

BEX (ili njihovi kuriri samoinicijativno) definitivno neovlašćeno "naplaćuju PDV", odnosno uzimaju sebi taj novac koji vam traže. Ne plaćajte im ništa bez UPCD dokumenta sa obračunom carinskih troškova (što podrazumeva i PDV). Ukoliko tog dokumenta nema znajte da vaš paket nije otvaran na carini niti je carinik obračunao troškove (što je jedino carinik ovlašćen da uradi) već je novac koji ste dali kuriru završio u nečijem džepu.

Царина обавезно удари печат, или да је оцарињено па уз то иде и обрачун (стигао мени један такав данас) или да не подлеже царини. За ово друго не би требало ништа да се доплати.

OK, hvala. Poslao sam mail BEX službi za podrobno objašnjenje. Ovo je lopovluk.
@r!sc!
Nisi ni gledao vrstu slanja a vidi se koliko pratiš temu.
SY pošiljke stižu preko Bex i naplaćuju PDV na upisanu vrednost na pošiljci. Imao si sreće što je dete otvorilo vrata pa si imao popust, kurir se sažalio a i bio dobre volje. :ROFLMAO:
Ali morao je da ostavi račun, carinsku deklaraciju, neki dokument.., osnovu za naplatu.

I za Temu pošiljke verovatno ide PDV ali nigde nikakvog papira bez obzira što je neko platio umesto kupca. Dobićeš odgovor od Bex šta i koliko je naplaćeno i gde možeš da vidiš.

AG posiljka sa Temu-a se pojavila u dexpress praćenju. Piše da je večeras oko 21 stigla u magacin u Novi Sad. Mogu samo da vidim istoriju promena. Opcije da preusmerim na paketomat ili parcel shop su sive (ne mogu se izabrati). Odgovaralo bi mi da ne cekam kurira.

Da li se nesto moze uraditi po ovom pitanju? Vec sam narucivao od domacih prodavaca hard diskove, koji su bili unapred placeni i bila je iskljucena opcija isporuke preko paketomata, ostalo sam mogao da preusmerim.
2024-10-25_22-32-27.png

to je već pitanje za temu "kurirske službe"

Poslednja izmena:
Porucio sam dve posiljke 06.09.2024 i obe su sto se kaze bez pracenja.Tacnije imaju pracenje do dolaska u glavni postanski centar u beogradu.
Obe imaju oznaku UC042698......HU, UC042800.....HU.
Obe su stigle u glavni postanski centar 24.09.2024.Ova prva mi je ubacena u sanduce jos pre dve nedelje.Od druge nema ni traga.
Pitanje da li se moze nekako proveriti status za ovu drugu posiljku u mojoj posti u kojoj inace i preuzimam posiljke ili mi ostaje samo da cekam i nadam se da ce doci?
Posto koliko znam od refunda nema nista za posiljke koje nemaju potpuno pracenje?
Kratko i jasno - ne

Stigle UC komada 2, preko Madjarske, poručene pre 20 dana.

Da li su nekom isporucene UB...HU posiljke sa statusom
Your package has been received by the local delivery company
Oct 16
???

Kod mene sa tim statusom od 15.10 su isporucene 21.10.

Stigao danas UC033817xxxHU, ALDC bio 31. 07.
Još jednoj UC od istog datuma ni traga...
Novi Sad

Meni za sada najstarija UC045377***HU sa ALDC od 08.10., koje i dalje nema.

PS ne žalim se i ne kukam, samo delim info.

Meni je za 2 posiljke ALDC bio avgust 20, juče sam ih podigao. Stigle su na vreme :D

Temu sou , paket 18 oktobra nije jos ni na carini a ovaj 21 oktobra evo ga vec u dostavnom vozilu danas stize.

Najgore od svega je sto ne salji nikakav sms niti viber obavestenje za paket da ce da stigne a upaljen je bussiness u viber , da nisam ukucao u 9 ujtru sam m one za pracenje da vidim sta se desava ne bi ni znam da je na isporuci , sta da niko nije bio kuci?

Poslednja izmena:
Temu sou , paket 18 oktobra nije jos ni na carini a ovaj 21 oktobra evo ga vec u dostavnom vozilu danas stize.

Najgore od svega je sto ne salji nikakav sms niti viber obavestenje za paket da ce da stigne a upaljen je bussiness u viber , da nisam ukucao u 9 ujtru sam m one za pracenje da vidim sta se desava ne bi ni znam da je na isporuci , sta da niko nije bio kuci?
Nemam Temu pakete ali ako je ikakva uteha, ni registrovani paketi ne prate nikakvu logiku:

1730278342619.png
1730278370421.png

Posta salje sms cim se paket preda sa carine u postu i + kad paket stgne ujtru stigne obavestenje barem meni , a kad je preko temu paket. M one(bex , aks , city expres , aks) ne.

Poslednja izmena:
Rekord za mene za pošiljku bez praćenja, poručeno 11.10. danas u paketomatu.

UC04852..HU

Molim za pomoc ocekujem posiljku koja je vec 5 dana na putu i jos nije stiglo. Zbunjuje Me znacenje na pracenju posiljke"obavestena" i zaduzena za isporuku ako moze neko ko zna da mi objasni inace je posiljka poslata danas za sutra express

Prilozi

• 1000686293.jpg
    1000686293.jpg
    88.4 KB · Pregleda: 56
Moraš da odeš u poštu i podigneš pošiljku. Izveštena znači da je poštar dolazio ali te nije zatekao, mada u praksi često ne dođe, niti zove telefonom. Zadužena za isporuku znači da možeš da podigneš na šalteru pošte.

Tu je u posti u indjiji i bice 7 dana to jest 5 dana posto je vec 2 dana proslo , neka ode da podigne primalac.

Prvi put ovako da mi pokazuje da vec treci dan stoji na 11003. Uvek je to momentalno prolazilo i islo dalje na carinu.

Prilozi

• viber_image_2024-10-30_10-54-47-490.jpg
    viber_image_2024-10-30_10-54-47-490.jpg
    90.9 KB · Pregleda: 34
Nikad mi ovako brzo nije stiglo sa Temua.

M one (BEX)
AG30870XXXX

Prilozi

• IMG_0169.jpeg
    IMG_0169.jpeg
    58 KB · Pregleda: 28
Meni je jednom za 13 dana sa temu-a stiglo a vidim tebi za 12 dana , dan ranije :)

Evo cekam jedan temu paket sad videh da je i ako je broj PTxxxxxRS prebacen takodje na city express bas me interesuje hoce li stici za koji dan kaze po temu da je zavrseno carinjenje

Meni neki paketi sa temu-a idu preko aksa , neki preko city expressa , neki preko daly expressa , skoro je jedan i preko bexa stigao i preko poste naravno , bice veselo sledece nedelje.

Evo cekam jedan temu paket sad videh da je i ako je broj PTxxxxxRS prebacen takodje na city express bas me interesuje hoce li stici za koji dan kaze po temu da je zavrseno carinjenje
Danas stigao

Temu posiljka porucena 19.10 isporucena 30.10 preko M-One, ekstra brzo, Novi Sad u pitanju. E sad to nebi bio problem da na Temu aplikaciji ne pise da je posiljka i dalje na carini tj 29.10 zavrsena carina i ceka da je pokupi kurir za isporuku a izgleda M-One nije azurirao status i ne da ju je preuzeo vec i da je uradio isporuku.

Kad pise da je na carini nemoj vise ni da ulazis u temu posto ce ti sigurno u vecini slucajeva u roku od 5 dana stici.

Nazad
Vrh Dno