Šta je novo?

Praćenje pošiljki (2024 / 2025) - FAQ u prvoj poruci

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
@stevan10

Isti tempo kao pre - deo posiljki stigne za 10-ak dana , ostale za 20+

LS977592...NL

Oct 10, 2024 Cainiao
Received by logistics company.
Oct 19, 2024
Cainiao - Arrived at transit country/region
PostNL - Consignment received at the PostNL Acceptance Centre

Vecina jos uvek nije isporucena ni u EU

LS975600405NL
LS975600317NL
LS976600429NL
LS976600525NL

Desilo mi se sa poslednjom temu posiljkom isto to. Posle par dana je stigla poruka na viber od CE da ocekujem paket sa novim brojem i pracenjem i da mogu da ga preusmerim do 22h.
Лагано, причао сам са овима из трансфере реко да видим да није можда нека грешка, кажу није пре њих је била пошта па одједном Сити експрес, чекам само да га курир преузме.

Znaci da ces cekati jos neko vreme dok zaista bude u postinim rukama, tj spremno za isporuku. Taj status obicno dodje u nekom momentu prolaska kroz carinu, rekao bih negde kad polako izlazi iz carine ili tek sto je izaslo, ali nisam 100% siguran.

@alex1974

Znaci da je posiljka stigla u Srbiju . Sada ide na carinsku kontrolu i ako prodje ide na isporuku.

Neko je spomenuo da mu je sa poste preslo na city express od momenta kad je posiljka zavrsila sa carinom, pa evo i kod mene je sad taj slucaj sa jednom od posiljki.

Богами, нишка царина за 5 дана завршила посао, можда и за 4 ако изузмемо недељу.
Сутра ће ваљда бити, до сад су били експедитивни.

AG030864xxxx Kina 13.10 / 14.10 - isporuka 23.10 /24.10

Proverio sam samo par AG0308650xxx ( 14.10 ) - jos uvek nemaju status Poslat kuriru nalog za prikupljanje

@nikornla

Zasto ne napises iz koje PT serije je kod i da li si dobio City kod ?

@zokce

O kojim posiljkama pises ?

Pa ne pisete samo zbog mene 🙄

Da li ste dobili poruku i kod od CE ?
Ili je situacija kao kod BEX-a ?

To od 5 dana na niškoj carini je sigurno LA poslata od aneng i njihove pošiljke prolaze kao od šale, papiri su validni.

Znaci svi su na isti fazon .
Ili kurir zove 2 minuta pre nego sto ce da stigne na adresu ili zovu da se dodje u paket shop.

Ovaj je za divno cudo dosao do vrata bez da pita da sidjem dole.
Inace, tek sam kasnije video da mi je u 09:22 stigao sms od City Expressa da je ocekivano vreme isporuke od 8-10h, a isporuka bila u fazon 8:10 😄

Стигла пошиљка коју сам помињао, донео курир ПЕ.
Друга ме чека у пакетомату, видећемо да ли ће бити још која уз ту.

Paket sa temu-u 5 dana pise "U tranzitu do aerodromskog skladista" koji je rok , inace ranije mi je za 24 do 48 sati bilo U tranzitu do aerodromskog skladista a vec sutradan pisalo "Stigao na aerodrom"

• Interesting
Reagovanja: M J
Ne obaziri se na statuse, lazni su.

Videces kad ti stigne na carinu, pa prodje istu posle 3 dana. Sad ocekujes kurira, kad on opet ode na carinu. Lazni statusi.

pracenje je CJ........DE koliko se obicno ceka na carinu kad neko posalje nesto iz Nemacke ? pise da je Nemacki DHL ali nije deo skup mozda je manje od 10e vrednost....

18.10.2024 11:05:2111003 ИЗМЕНИЧНА ПОШТАЗa цaрину

pracenje je CJ........DE koliko se obicno ceka na carinu kad neko posalje nesto iz Nemacke ? pise da je Nemacki DHL ali nije deo skup mozda je manje od 10e vrednost....

18.10.2024 11:05:2111003 ИЗМЕНИЧНА ПОШТАЗa цaрину
meni ugl od 12 - do 15 dana bilo da ima da se carini ili ne (BG)

Izvinjavam se ako je ovo pitanje vec bilo. Radi se o Aliexpressu i opcijama za slanje. Ako neko moze da mi kaze iza kojih od ponudjenih opcija za slanje se nalazi koja posta najcesce, naravno da ne mora uvek da bude ista.
1. Cainiao Super Economy Global
2. Cainiao Super Economy
3. AliExpress Saver Shipping

Prvo je bez doplate dok za 2. i 3. treba doplatiti. Hvala unapred ako neko moze da mi pomogne sta je najbolje odabrati.

Nisam odavno ništa naručivao, i danas BEX kurir doneo pošiljku sa Aliexpressa i tražio detetu 100 din da plati, na ime carine. Nikakav papir nije ostavio, niti račun za novac. Jel to on uzeo novac za sebe, na svoju ruku? Inače, pošiljka je sa praćenjem i nema nikakvog statusa na sajtu pošte. Menjala je broj jednom.
Jel ovo neka nova praksa? Moraću sutra da vidim o čemu se radi...

SGCAM_20241025_174849763.jpg

SGCAM_20241025_174926688.jpg

SC-000160.png

SC-000159.png

Ma ja sam naručio, loše sam upao tekstom 🙂. Naručeno pre dve nedelje.

@r!sc!
Nisi ni gledao vrstu slanja a vidi se koliko pratiš temu.
SY pošiljke stižu preko Bex i naplaćuju PDV na upisanu vrednost na pošiljci. Imao si sreće što je dete otvorilo vrata pa si imao popust, kurir se sažalio a i bio dobre volje. 🤣

Porucio sam dve posiljke 06.09.2024 i obe su sto se kaze bez pracenja.Tacnije imaju pracenje do dolaska u glavni postanski centar u beogradu.
Obe imaju oznaku UC042698......HU, UC042800.....HU.
Obe su stigle u glavni postanski centar 24.09.2024.Ova prva mi je ubacena u sanduce jos pre dve nedelje.Od druge nema ni traga.
Pitanje da li se moze nekako proveriti status za ovu drugu posiljku u mojoj posti u kojoj inace i preuzimam posiljke ili mi ostaje samo da cekam i nadam se da ce doci?
Posto koliko znam od refunda nema nista za posiljke koje nemaju potpuno pracenje?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno