Šta je novo?

Praćenje pošiljki (2024) - FAQ u prvoj poruci

UC HU paket iz Kine sa statusom Arrived at local delivery center od 15.02 mi jos uvek nije stigao... Novi Sad je u pitanju. Postin sistem za pracenje mi izbacuje: "Pošiljka nije pronađena. Proverite ispravnost unetog broja."
Jel nekom jos tako zaglavio? Jel vredi ici do poste sa brojem posiljke?
Bio danas u posti u centru NS da vidim sta ce mi reci, naravno nemaju pojma jer za njega nemaju pracenje... Kaze imaju 2 puna neotvorena dzaka poste iz Kine koji im stoje, pa mozda je u jednom od tih. Sta reci, sem smrdija.

Meni jedna 063 i jedna 064 nisu stigle, obe su statusa at local delivery center, na global tracking trace piše on route :s obe se UC...

Bio danas u posti u centru NS da vidim sta ce mi reci, naravno nemaju pojma jer za njega nemaju pracenje... Kaze imaju 2 puna neotvorena dzaka poste iz Kine koji im stoje, pa mozda je u jednom od tih. Sta reci, sem smrdija.
Nazalost, pretvorili su obicnu dostavu u sprdnju. Bukvalno mogu da urade sta zele sa tim posiljkama, a svejsni su ocigledno da nemaju nikakvu odgovornost otkad kinezi odbijaju refund za ovakve posiljke.
Nije mi samo jasno sta rade sa tim neurucenim posiljkama (kad trajno ne uruce, kao meni jednu iz decembra), da li vracaju za Kinu ili to neko pokupi nakon sto "ispadne iz kamiona"?!

Nazalost, pretvorili su obicnu dostavu u sprdnju. Bukvalno mogu da urade sta zele sa tim posiljkama, a svejsni su ocigledno da nemaju nikakvu odgovornost otkad kinezi odbijaju refund za ovakve posiljke.
Nije mi samo jasno sta rade sa tim neurucenim posiljkama (kad trajno ne uruce, kao meni jednu iz decembra), da li vracaju za Kinu ili to neko pokupi nakon sto "ispadne iz kamiona"?!
U GPC-u se prodaju na aukciji.

Šta da radim sa ovom pošiljkom?

Prilozi

• floorp_tK5WD0K2f7.png
    floorp_tK5WD0K2f7.png
    6.3 KB · Pregleda: 55
  • floorp_9FD8lmmfe7.png
    floorp_9FD8lmmfe7.png
    45.8 KB · Pregleda: 55
Koja je razlika izmedju ova dva statusa?

Prilozi

• Screenshot_20250307_192135_Chrome.jpg
    Screenshot_20250307_192135_Chrome.jpg
    70.7 KB · Pregleda: 45
Uvek kad imam te statuse to znači da je to u mojoj lokalnoj pošti i da je poštar trebao to da mi donese danas, ali neradnik to nije uradio, nego je verovatno lažno prijavio da nisam bio kod kuće. Onda uglavnom idem u poštu da sam to tražim, pošto bi oni to verovatno vratili nazad. Teški su neradnici po našim poštama.

@SuperStarr

Eto prilike da odes do Jakova ako nisi bio ;)

U sustini to je ono sto ponavljam u poslednje vreme -
svako ko ima nekoga u okolnim mestima oko grada neka tamo preusmerava
posiljke.
Poste / paketomati po selima su uglavnom prazni , a u gradu je preopterecenje.

@dedamrsoje

A moze da se desi i da vrate kao neisporuceno u GPC , bez dodatnog pokusaja dostave na adresu...

@qryak

U NS je haos , tako da @e46glogi najbolje je da ( ako mozes ) odes u postu posle 18h i trazis
da ti uruce paket.

Момци, опет ја за ову моју пошиљку из Јапана, сад ме занима једна ствар пошто је још увек статус од прекјуче да је отпремљена у RSBEGC (што значи да је још увек на аеродрому) да ли би ја рецимо могао да одем по њу данас тамо ако ми се рецимо да извинете на изразу "докурчи" да чекам понедељак? Чисто ме занима па убудуће да знам дал да трошим гориво.

Момци, опет ја за ову моју пошиљку из Јапана, сад ме занима једна ствар пошто је још увек статус од прекјуче да је отпремљена у RSBEGC (што значи да је још увек на аеродрому) да ли би ја рецимо могао да одем по њу данас тамо ако ми се рецимо да извинете на изразу "докурчи" да чекам понедељак? Чисто ме занима па убудуће да знам дал да трошим гориво.
Paket ti je u beogradu u centru za skladištenje pošiljki tako kaze google.

Ne možeš tamo da ideš po paket, ali valjda će ga brzo poslati u tvoju lokalnu poštu.

Fair enough

A moze da se desi i da vrate kao neisporuceno u GPC , bez dodatnog pokusaja dostave na adresu...
Današnji info od radnika iz pošte:
"Posle paketomata paket se prosleđuje na uručenje."
Dobio sam i savet da pozovem poštu u kojoj je trenutno (dobio 3 tel. broja) i objasnim im da nisu ni gledali gde u stvari pošiljka treba da ide kada su odlučili da je nose u paketomat.
Javljam konačni ishod.

Valjda ce biti tako

-----

Zbrka sa posiljkama po velikim postama bi bila znatno manja da hoce da uvedu
interno oznacavanje i evidenciju svih posiljki i drugaciju organizaciju
magacina.

Jesam ja jedini kome City express drži Temu pošiljku već 20 dana?

"Madjari" koji salju npr. odredjenom sluzbom imaju neki benefit iz ugovora sa njima? posto ne bih znao zasto ne bi slali kurirom koja meni pashe, ?

Naravno, imaju potpisan ugovor sa određenom kurirskom službom, imaju specijalne cene, osiguranje paketa, itd.

Dzaba kad meni taj dexpres nece doneti u subotu kao npr. postekspres? kakav benefit konkretno? specijlane cene za koga?

ili ih samo mrzi da se cimaju do poste

sta njemu znaci to, meni bi preko poste stiglo u subotu a ovamo ko zna kad vrv. u utorak.. koji je tu njemu cef to me zanima :) valjda bi trebalo da izadje bar toliko u susret kupcu

Ako je madjar u oglasu napisao preko koga šalje izašao ti je u susret da ga ne zoveš i da tražiš na drugom mestu jer si zahtevan kupac i mnogo pitaš.

Nije napisao nista. Jedino sto sam pitao je da li moze preko poste i batali sa umisljanjima.

Kad ide paket za alija preko ecsc-logistics(madjarska) preko koje kurirske ide?

Nazad
Vrh Dno