Šta je novo?

Praćenje pošiljki (2024) - FAQ u prvoj poruci

A da li i dalje moze ako uplatim unapred na racun? ili tako nesto, i kakve to veze ima da li je bg ili nis ili valjevo?

p.s "
NS i SU je za lično preuzimanje, a šalje se samo u BG i mesta koja su usput.
"

"
Između NS i BG starim putem (Inđija, Pazove, Batajnica, Zemun).
"

Ili imaju usmeni dogovor sa kurirom ili imaju coveka u BG koji rastura robu u njihovo ime

Jedino ako ima 50 računa koje može da koristi (babe, tetke, strine i ostala familija) pa da može unapred preko računa.
Sigurno 25 god unazad koliko ja znam postoji kombi prevoz SU-BG koji je išao jednom do dvaput nedeljno i odveze na adresu primaoca. U ovom slučaju primaoci su sigurno oni koji su do sada bili droperi za njega.

Je li normalan ovaj status?
IMG_5470.jpeg
Uglavnom mi dan nakon otpreme za carinu bude status 10200 GPC - 10200 GPC Beograd, pa posle tek prodje carinu i bude 61200 Beograd carina otprema, nego mi cudno sad sto nema taj status (bar iz mog iskustva). Znaci li to nesto ili samo da kuliram?

Je li normalan ovaj status?
Pogledajte prilog 484461
Uglavnom mi dan nakon otpreme za carinu bude status 10200 GPC - 10200 GPC Beograd, pa posle tek prodje carinu i bude 61200 Beograd carina otprema, nego mi cudno sad sto nema taj status (bar iz mog iskustva). Znaci li to nesto ili samo da kuliram?
Pošiljka ti je trenutno na carini i biće ocarinjena. Primetio sam da sada sve što ide preko PostNL šalju na carinu barem što se tiče mojih pošiljki.

Naručio sam nešto preko Alija i ovo je status. Ne kontam gde je sad paket...

Prilozi

• Screenshot_20250314_210323_com_android_chrome_ChromeTabbedActivity.jpg
    Screenshot_20250314_210323_com_android_chrome_ChromeTabbedActivity.jpg
    72.1 KB · Pregleda: 65
Jesam naravno.
Tamo još nema paketa sa tim brojem

To je tek stiglo u PostPlus, verovatno u NL.
Sledeći put bar napiši preko čije pošte ide i vrstu pošiljke.

Ево данас стигла на пакетомат UC611...HU са алија која је поручена 24. децембра а стигла 3. јануара у Србију......

Него како да знам дал кинез шаље са LA која се може пратити или са UC којој се губи сваки траг како уђе у државу? Нисам успео да укачим никакав патерн, деси ми се да када наручим via AliExpress standard shipping Tracking unavailable заправо ми дође са кодом који се може пратити. Извињавам се ако је већ било

Meni je suma sumarum, od negde kraja oktobra ukradeno/zagubljeno oko 14 posiljaka UC i UB, vrednosti negde oko 38 eur ukupno, sve su imale ALDC ili RLDC status.
Ista situacija i kod mene posta-carina NS

Paketi Od oktobra do novembra oko 7 posiljaka nestalo, inace 2024-te je do sada u tom periodu najvise posiljki nestalo, svake godine u istom periodu nestaju paketi samo bude uglavnom 2-3 (bar kod mene) a porucujem sa ali-ja zadnjih 15god, i uglavnom isti broj paketa (u periodu oktobar-decembar) Cak sam nasao podatak da su veliki broj “zagubljenih” paketa vidjali na najlonu u prodaji. Nisam jos imao situaciju da mi nestane paket porucen izmedju aprila i septembra

City Express mi još uvek nije isporučio paket koji kod njih stoji od kraja februara. :mad:

Drustvo samo da proverim, da li je nekome sa Niske carine stiglo nesto iz ove serije UC0696xxxxxHU. Status 28.02 ALDC. Hvala

UC...HU

GPC BG - LPC SM ( S.Pazova )

Isporuka posle statusa ALDC je u roku 2-15 dana.

LA HU posiljka ,stize SMS da je danas ocekujem ,kad ona vec u sanducetu!!!
Iznenadjen prijatno.

LA...HU ne moze da bude u sanducetu, moras da potpises da si preuzeo (registrovana posiljka)

jedino ako imas neki deal da ti postar potpisuje umesto tebe

Мени стигла прва пошиљка са Temu, 3000 дин. вредност. Поручена 7.03. стигла данас, без додатних трошкова.

Posta mi je zagubila (ili pak neka od posrednickih sluzbi) jednu posiljku sa AliExpress-a, isporuka je probila rok preko 2 mjeseca.
Tracking broj je u formatu UCxxxxxxxxxHU i nema podataka o istom na sajtu poste (niti su ovi "UC" paketi ikad imali nas tracking, bar tih par koje sam ja porucivao). Medjunarodni tracking sajtovi pokazuju da je posiljka stigla u "local delivery center" (ili na nekim "Arrived in destination country (warehouse/logistic center)") i tako stoji od 24. decembra.
Kinez naravno ne pristaje na refund i kaze da provjerim u svojoj lokalnoj posti... Naravno, otici cu, ali mislim da od toga nema nista, jer oni ove brojeve nemaju u svom tracking sistemu (jer da imaju, vjerovatno bih ga i ja vidio na sajtu za pracenje).

Pitanje je, da li postoji neki drugi podatak koju mogu pokupiti iz porudzbine, a na osnovu koga bi imalo smisla otici na salter poste i provjeriti sta se desilo sa paketom?
Ili je sve ovo pisi propalo...?
Posiljka stigla nekidan u postin paketomat nakon puna 3 mjeseca od kupovine! Nevjerovatno...

Prvo sam mislio da je novi paket, jer sam ponovio porudzbinu nekad otprilike kad sam i napisao prethodni post, medjutim prije dva dana stize jos jedna ista i onda skontam da je ipak prvo stigla stara porudzbina (iz decembra) i onda kroz par dana nova.

Sta su nasi radili sa paketom nepuna tri mjeseca, ostaje misterija!

Meni juce stigla poruka u direct4me i cim sam usao pise canceled i pogresan paketomat koji ne koristim (drugi deo grada), uc broj je od novijeg paketa koji je stigao u zemlju pre 10 dana, uvece mi regularno stigao jedna stara posiljka u pravom paketomatu, ali ovo sto je canceled ni traga ni glasa sad.... raspad sistema...... NS

Zju, dođoh ovde da proverim, znači ove UCxxxxHU pošiljke su katastrofa, naravno, od 3 stavke, najbitnija je krenula tako, ove druge dve su LA....HU stigle za 14 dana, ova UC0699 se i meni kiseli u Local delivery centar od 05.03... meh, znači samo AliExpress Standard, na free zaboraviti osim za nebitne stvari.

Niko nije primetio da sve UCxxxxHU imaju kao na traci statuse do ALDC

Tri UCxxxHU,isti dan,razliciti prodavci,2 dosle,1 nikad a sve imaju slicne u dan statuse do ALDC

Kinezi rade fake generisan traking,sistem app

Zato je eBay zakon,ima traking ili refund a ne ovo sibicarenje

... Pozdrav svima, prvi put radim sa AliExpress-om pa ajde da i ja nesto objavim ...
Juce sam kupio kuciste, tacnije: palmrest + zadnji poklopac za Zbook Firefly 14 G8 ...

Ukupno me sve zajedno kosta oko 72 $ = 2 parceta kucista iznosi: 55 $ + shipping iznosi: 21.50 $

Koliko pratim svu proceduru slanja, juce je na mom Ali profilu bilo da je paket spreman za slanje (da tako pretpostavim) > to Ship .
Za divno cudo vec danas, jutros dobijam emajl da je paket > Shipped (poslat za slanje ili predato jer nema sanse da je ovo napustilo Kinu) :unsure:
Naravno, tu je i broj za pracenje koji pocinje CNGXXXXXXXXXXXXXX

ps. odabrao sam klasicnu postarinu AliExpress Standard Shipping, takodje stoji datum isporuke samog paketa od 6-tog pa do 16 - og Aprila koliko je verovati kinezima, ali opet ne uzimam zdravo za gotovo ....

Prilozi

• dostava 3 - 1.png
    dostava 3 - 1.png
    123.8 KB · Pregleda: 20
  • dostava 3 - 2.png
    dostava 3 - 2.png
    75.4 KB · Pregleda: 15
CaiNiaoGlobal kodovi prelaze i u UC...HU !!!

@ admin/moderator

Lose si odradio posao.

Par poruka koje su za temu Pracenje posiljki nisu premestene , a moja poruka upucena
@kalin62
je sa razlogom - pisano je uputstvo na Pracenje posiljki , ponovicu i ovde :

Ako niste iz Beograda a iako je broj poste 11xxx ne pominjite Beograd u adresi.
U Beogradu pisite naselje i oznaku lokalne poste - Beograd XX

Evo primer Beogradska ulica - koliko puta se ponavlja na teritoriji Beograda

Pogledajte prilog 485776

Ako je registrovana posiljka , ima pracenje na

Ako pise status IZVESTENA , a nisi dobio "kartoncic" - Izvestaj o prispecu posiljke ,
onda "vijaj" lokalnu postu .
Pisi prijavu na

------------

Ako imate aktiviran prijem poslovnih poruka na Viberu ( Podesavanja - Pozivi i poruke - Prijem servisnih poruka ) ,
za registrovane posiljke zaduzene za isporuku treba da stigne poruka

posta.jpg

Nazad
Vrh Dno