Šta je novo?

Praćenje pošiljki (2024) - FAQ u prvoj poruci

@indian

Da li si na nekoj vrlo poznatoj adresi tj. ulici poznatoj svima pa ne moraju
da razmisljaju koja je dostavna posta ?

Sumnjam da bi svaki put u GPC pogadjali gde pripada neka ulicica u kojoj ima 20ak kuca

---

U NS je ogroman priliv stanovnistva , broj posiljki je sve veci , a pored zgrada se retko pravi
prateca infrastruktura , pa i lokalne poste drasticno nedostaju , a u vecini postojecih
uglavnom vlada totalni haos :(
Nisam na poznatoj adresi, ali to nema veze posto iz GPC sve ide u 2 poste, a odatle mozda u jos par. Lokala po zgradama ima vise nego dovoljno, ali posta malo (radnika i otvorenih saltera jos manje - pre desetak dana su u glavnoj posti radila 2 saltera ukupno, za platni promet i posiljke) i vecina su neki mikro lokali gde ne moze par ljudi da se okrene a ne da rade isporuku. Organizacija nula, to sto se ne isporuci ponovo ide na gomilu (pa se ponovo trazi) a cesto ne znaju da li je postar uopste vratio ili ne.

Meni stigne 26.08. da očekujem pošiljku i mogu je preusmeriti na Paketomat. Posiljka sa Temu-a. Ja je preusmerim i evo tri dana ništa ne javljaju.
U pitanju je paketomat kod "Darvinove" pošte u Bg.
Moguće li je da je toliko zauzet paketomat paa čekaju da se oslobodi?

Mesec dana im treba da ocarine. Ovo nigde na svetu nema, ovolika kolicina nesposobnosti, nerada i drskosti.
Svaka pošiljka sa Aliexpress-a, u zadnjih 4-5 meseci, se zadržava na carini minimum 29-30 dana. Mislim na predmete za koje carinici pomisle da nešto vrede. I naravno naplate 20% PDV-a, što nije problem. Ali bre, zar im za to treba mesec dana?

657575.png

Onaj paket od 13.8 što čekam kaže "izgubljen" :rolleyes:

Ako nastave da im se "gube" paketi pobeći će Temu vrlo brzo odavde.
Kao da Pošta namerno sabotira svaki vid online kupovine

Svaka pošiljka sa Aliexpress-a, u zadnjih 4-5 meseci, se zadržava na carini minimum 29-30 dana. Mislim na predmete za koje carinici pomisle da nešto vrede. I naravno naplate 20% PDV-a, što nije problem. Ali bre, zar im za to treba mesec dana?
Samo posti i carini Srbije treba toliko vremena. U ostalim zemljama to se radi momentalno, nema cekanja i tapkanja u mestu decenijama bez ikakvog napretka.

Da se ispravim na gresci, sada bez licnih podataka 😂. Da li se nekome dogadjalo da mu se ovako odbije paket nakon sto je poslat i koji bi to razlog mogao biti?
1000007622.jpg

Kontaktiraj dostavljača pa ćeš saznati i ja bi to uradio u pisanoj formi a razloga može biti puno, ima više razloga krivicom naručioca a manje krivicom dostavljača. Imaš i temu praćenje pošiljki pa kad tamo postaviš statuse možda može nešta i da se nagadja normalno uz napomenu ko je dostavljač.

Pošto je moj prethodni upis u Temu temi bio off-topic jelte da napišem ovde.
Nakon dva vraćena paketa nazad jer navodno podaci nisu bili tačni, telefon ili adresa, danas treći paket došao.
Svi podaci apsolutno isti, ništa menjano nije.
Tako da ono što sam mislio sam i potvrdio. Mnogo paketa, mrzi ih/ne mogu/neće/pretrpani su i vraćaju nazad kad im se ćefne.

Juce mi prvi put umesto Post Express broja dali broj od M-One. Pretragom sam saznao da je to Milsped brza posta, jel neko ima iskustva s njom?

^ Pretraži i čitaj temu.

@azrael78

Isto tako si pretragom i citanjem ove i teme Pracenje posiljki mogao da vidis da ih pominjemo...

Pošto je moj prethodni upis u Temu temi bio off-topic jelte da napišem ovde.
Nakon dva vraćena paketa nazad jer navodno podaci nisu bili tačni, telefon ili adresa, danas treći paket došao.
Svi podaci apsolutno isti, ništa menjano nije.
Tako da ono što sam mislio sam i potvrdio. Mnogo paketa, mrzi ih/ne mogu/neće/pretrpani su i vraćaju nazad kad im se ćefne.
Ili je to, ili je u ovoj totalnoj ludnici zavrsio na obradi u nekom ko zna kom centru za obradu kod nekog ko je juce poceo da radi i ko je u startu "pogresno" naucen :)

Mozda je bilo reci ali nemam vremena da listam ovoliko stranica, jel moze neko da mi kaze da li Posta salje obavestenje na Viber ili SMS za pakete sa Temu-a koje treba da isporuci kurir na kucnu adresu?

@zexxxx

SMS - Postovani,za Vas je prispela posiljka PT.....RS koju mozete ocekivati u toku dana.Kontakt telefon je 0646....

Нови ниво хаоса... Потенцијално ''нестала'' RE пошиљка.
Отпремљена из поште у ГПЦ Ниш и никад није стигла примаоцу у Београд.... Још увек.

Послата рекламација путем сајта Поште, они ми одговорили да је по евиденцији пошиљка примљена тог и тог дана,
али да још није приспела у доставну пошту. :ROFLMAO: Па то видим и сам.
Уместо да контактирају ГПЦ Ниш да виде списак размене током отпреме ка ГПЦ Београд (приликом размене они увек потписују папире на којима су одштампани бројеви свих отпремљенх пошиљака). У ГПЦ Ниш је стигла из поште,
а да ли је отпремљена даље, то је питање. Или је негде у мору Тему пакета у ГПЦ Ниш или Београд или у некој Београдској доставној пошти (мање вероватно).

22W4BvB.jpeg

mene zanimaju LAHU pošiljke sa alija u novom sadu. od kad vam stoji status 11003 IZMENIČNA POŠTA - Za carinu? znači, ne ono kad se pojavi OTPREMA posle nekoliko dana, nego kad se čeka duže, pa znamo da će sigurno naplatiti porez, a možda i carinu.
ja imam jednu od 13. avgusta.

Da li je poštar u obavezi da pozove na telefon pri isporuci LS NL paketa?

Da li bi mogli svi vi koji niste upišete PAK umesto što pišete 11000 i 21000 itd. Ajde da vidimo da li će se nešto promeniti? Jeste možda ranije nije bio problem, ali postaje problem sada, a počela je da naručuje i Slavujka iz Male Moštanice koja nikad nije.

@Djilkosh_Ns

Juce je objasnjeno

PAK nece da skodi , ali mnogo vaznije je napisati tacnu oznaku lokalne
poste koja vrsi dostavu i deo grada gde se nalazi adresa
Moze da se ostavi i oznaka najblizeg paketomata.

Za posiljke sa Temu , preko DEx

@nenad99

Ako ne poznajes postara ili nekoga u lokalnoj posti i nemas dogovor sa njim
oko preuzimanja posiljki , odmah pisi zalbu na

Previse se glupiraju i lazu da su ostavili izvestaj , a postar nije ni prisao
reonu gde je tvoja adresa.
Vreme je da za posiljke iz online trgovine prestanu da koriste metode dostave iz proslog veka.

Da li je poštar u obavezi da pozove na telefon pri isporuci LS NL paketa?
Poštar nema nikakvu obavezu da zove, njegovo je da donese do vrata ako je za potpis i ako niko ne otvori mora da ostavi obaveštenje u poštanskom sandučetu. Mislim, nisam ulazio u detalje usluge, da i kuriri nisu u obavezi da zovu jer se šalje poruka da očekujete pošiljku a to što nije obezbedjeno da je neko kod kuće nije njihov problem, zovu uglavnom da se ne bi cimali dž ili da se izadje po pošiljku.
Što se tiče PAK pošta se debelo ogradila tako da su uvek u pravu ako vrate pošiljku i nije njihova krivica, može im se
Pravilno adresovanje podrazumeva upisivanje tačnih adresnih podataka u pravilnom rasporedu. Ključni element pravilnog adresovanja je navođenje Poštanskog adresnog koda (PAK), kao sastavnog dela adrese svakog stanovnika i pravnog lica na teritoriji Republike Srbije.

@Corvus Corax

Neko je napisao da je danas dobio DEx kod za pracenje - da li si ti obrisao tu poruku ?

To je novost i treba da se premesti u Pracenje posiljki , a ne da se brise !!!
Neko je napisao da kodovi počinju sa AGxxxxx i da su to DEX kodovi.
Meni je juče poslata jedna pošiljka sa AG prefiksom ali u Temu aplikaciji je isporučilac M-One

Poštar nema nikakvu obavezu da zove, njegovo je da donese do vrata ako je za potpis i ako niko ne otvori mora da ostavi obaveštenje u poštanskom sandučetu. Mislim, nisam ulazio u detalje usluge, da i kuriri nisu u obavezi da zovu jer se šalje poruka da očekujete pošiljku a to što nije obezbedjeno da je neko kod kuće nije njihov problem, zovu uglavnom da se ne bi cimali dž ili da se izadje po pošiljku.
Što se tiče PAK pošta se debelo ogradila tako da su uvek u pravu ako vrate pošiljku i nije njihova krivica, može im se
Za pošiljku danas nisam dobio poruku a za ranije LA HU jesam

Nazad
Vrh Dno