Šta je novo?

Praćenje pošiljki (2024 / 2025) - FAQ u prvoj poruci

p1.jpg

Gde je npr. Zahumska , Tršćanska... ?
Koja je dostavna pošta ?

Da li ti je sada jasno ? ;)

Poslednja izmena:
Razmišljam da li noćas da spavam normalno da me ujutru ne iznenadi poštar sa LA pošiljkom. Ne bih da spavam kao beba jer to nije spavanje, malo se spava, malo plače i tako u krug.
28.08.2024 12:xxRSBEGCОтпремa
28.08.2024 12:xx11003 ИЗМЕНИЧНА ПОШТАПриспелa
23.08.2024 14:xxHU-HU1005Пријем
Kasni se dosta sa ubacivanjem statusa.

Nema više pravila sa 10200 sobzirom koji je haos kada se uzmu u obzir i pošiljke sa Temu a kako ubacuju statuse može ladno da se pojavi ujutru u LP. Ne jurim pošiljke i nebitno mi je da li će stići danas ili tokom naredne nedelje ali čisto da ljudi imaju orjentaciju šta se dogadja i sa LA i UC pošiljkama koje su krenule iz HU 23.08.

@Mali Perica

Ux...xx sedis i cekas :)

Rx , Lx , PT...RS - koristis generator ;)

Ako bude zainteresovanih , uskoro ce mo da "ohakujemo" i M-One - sledi generator i za njih 😋

Za sada idemo - https:// m-one .rs/?RS220024.........

@psaras

Prosto je nemoguce shvatiti taj nivo debilizma :(
Da li je moguce da neko svaki dan , na svakih par minuta pretura gomilu
trazeci paketic ?

Dovoljno je kada skeniraju posiljke i unose u sistem da pored imena
upisu i interni broj koji napisu i na paketu.
Poredjaju po redu 1000 posiljki i svaku mogu da pronadju za 10 sekundi :)
Pa nije meni problem da li sam čekao 10 ili 60 sekundi, poenta je da im se sistem raspao jer su kurirskoj službi uvalili sve pošiljke sa praćenjem, toliko da i interne pošiljke kasne, što nikad ranije nije bio slučaj. Trenutno imamo situaciju da iz Kine stižu paketi za 2 nedelje, i onda se čeka još 10 dana da iz lokalne pošte dođe do mene što je apsurdno. Pošiljke sa praćenjem su uvek stizale za jedan, max 2 dana nakon što sa gpc stignu u lokalnu poštu. Ove bez praćenja kasne još više, ali to za sada pošta hendluje preko paketomata i to je ok, samo što i to kasni sačuvaj bože. Kažem, službenica mi je bacila paket kao da sam poslednje vnogo, što sve govori. Mislim, da obzirom na okolnosti i razvoj situacije, neće biti bolje već gore, jer pošta mora da poveća i ovako nategnute kapacitete da ispoštuje sve, a ne zarađuje više. Verovatno je sve spalo na ljude koji tu rade, svi znamo pod kojim uslovima, što će se verovatno krajnjim korisnicima tj. nama obiti o glavu, u vidu ogromnog kašnjenja ili čak ne isporučivanja paketa, što će opet generisati veliki broj dispute-a, a svi znamo čemu to vodi. Daj bože da grešim.

Stigao paket sa Temu naručen 15.8, išao preko M-One iz Krnješevaca, isporučen od Daily Expressa

Paket sa Temu naručen 31.7, koji od 14.8 going through customs i ide preko Pošte i dalje ga nema.

@psaras

trazeci paketic ?

@aw snap
Kod mene u pošti (Karaburma) tako i rade. Svaka pošiljka, barem registrovana, ima 4-cifreni rukom ispisan broj koji vide u sistemu i traže ih po tome. Pretpostavljam da su tako složene u magacinu.

@psaras

Kada bi uveli evidentiranje svih posiljki po brojevima i objavili ih u
sistemu pracenja , sa sadasnjim kapacitetima ( brojem zaposlenih ) bi za mesec
dana ispraznili magacine od zaostalih kolicina posiljki.
Prosto - uvek mogu da znaju gde je i za par sekundi im je posiljka u rukama bez prevrtanja cele gomile.

Sve platforme bi trebale da uvedu obaveznu proveru adresiranja uz pomoc

@tiha

Verovatno je guzva manja ? , ali ti brojevi moraju da se vide i na pracenju.
Dodjes na salter i kazes - posiljka 152 , 205 , 22 i 394.
Bez dodatnog kuckanja kodova svi paketi su za minut u rukama.

@NightCrawler

Nemamo potpuno jasnu sliku sa M-One jer im je pracenje katastrofa ,
ali po onome sto uspevam da ispratim situacija je slicna kao sa PE

PE je katastofra trenutno, treći dan mi lokalnu PE pošiljku iz Sombora zadužuju za dostavu bez mogućnosti da je preuzmem u pošti.

LS paket koji je ušao u zemlju 14.08. napokon prošao carinu i on zadužen za dostavu, videćemo da li će i on da stoji sad danima zadužen.

Da li se ovo još nekom dešava? Ovo je sumanuto.
Skoro 10 dana nakon puštanja sa carine, paketi još uvek stoje u GPC-u.
(Poslednji status je bio prispela u 21138, ali je imao zvezdicu, pa je naknadno nestao, ali znam da je pušteno sa carine.)

Prilozi

• posta.jpg
    posta.jpg
    97.8 KB · Pregleda: 45
LA pošiljke ne zavise od poštara već kad ih zaduže za pošiljku i kad ubace u sistem u LP a za neregistrovane dok ne uštine svako ko prodje ne daju poštarima a to što na šalteru bace paket i mrko pogledaju rade štipači pošiljki pa im sad muka jer nemaju vremena da se bave onim za šta nisu plaćeni. Muka je kad mora da se radi a nema se vremena za šetnju po pijacama i prodavnicama. Koliko sam ukapirao u početku su pokušali da gurnu poštarima manje Temu pošiljke ali im nije prošlo.
Što se tiče LA pošiljke što sam sinoć okačio još uvek se nigde ne pojavljuje posle RSBEGC a otpremljena juče posle 12h a ne ide daleko.
Pošta na Karaburmi ako je kod tulumbe (u P. Lumumbe) je bar 30 god. unazad lepo organizovana i retko kad je gužva, dobro se pokrivaju i dopunjuju na šalterima a znam jer sam često koristio njihove usluge više privatno a manje vezano za posao.

Da li se ovo još nekom dešava? Ovo je sumanuto.
Skoro 10 dana nakon puštanja sa carine, paketi još uvek stoje u GPC-u.
(Poslednji status je bio prispela u 21138, ali je imao zvezdicu, pa je naknadno nestao, ali znam da je pušteno sa carine.)
Imam istu situaciju, pa i goru s obzirom da je moja posiljka pustena pre 20 dana sa carine, isto NS.

Screenshot 2024-08-29 at 10.24.17 AM.png

hm, to je i moja pošta, zar nije beograd- palilula? ne znam jel pokriva i neke ulice na zvezdari, ali sama pošta je na paliluli, tako se svuda vodi...ako si napisao zvezdara odoše paketi nazad za kinu ;)
Tako je, pošta je u Kraljice Marije na Paliluli, ali pokriva i ulice na Zvezdari (preko puta Ruzveltove), ja sam konkretno u Svetog Nikole (bivša Baje Sekulića), nijedan paket do sada nije zalutao ili se vratio (osim ovih sa Temua što se seljakaju po Srbiji, ali iz drugih razloga :ROFLMAO:)

Screenshot_2024-08-29-11-01-31-546_com.facebook.katana-edit.jpg
Screenshot_2024-08-29-11-02-08-099_com.facebook.katana-edit.jpg

Iz grupe na FB.. Pisu da im se naplacuje dodatno, kao i meni pre 10-ak dana, isto mi posta napalila 415.. Sta raditi u tim situacijama, izgleda da je sve cesce ovo? Sta je u posti 415 dinara (definitivno nije PDV)

juče sam podigao svoju pošiljku u pomenutoj pošti 35 i to je haos...praktično je jedna žena padala s nogu...na drugom šalteru je radila neka devojka koja je uglavnom smetala ovoj ženi koja radi i stalno joj nešto nije bilo jasno....žena je rekla da sigurno neće sve koji su unutra završiti do 19h...

tokom dana sam primetio post express vozilo kod mene, i priđem i pitam za pošiljke, kaže ako je temu to je sve u pošti....celo vozilo došlo sa 5 paketića? nemam objašnjenje zašto ga nisu zadužili i sa temu pošiljkama jer je vozilo delovalo poluprazno...kao da je neko odlučio da se sve radi u pošti a da ništa ne daju post expressu?

Iz grupe na FB.. Pisu da im se naplacuje dodatno, kao i meni pre 10-ak dana, isto mi posta napalila 415.. Sta raditi u tim situacijama, izgleda da je sve cesce ovo? Sta je u posti 415 dinara (definitivno nije PDV)
Pretraži temu, već je pisano o tome više puta. U pitanju je greška i treba se žaliti kurirskoj službi, nakon čega vraćaju novac.

Ali u isto vreme mora da nazove kontrolora u posti i pita za problem i prigovor primaoca. Isto bi bilo da dodjes na kasu recimo Idea marketa, video si u rafu jednu cenu, a na kasi ti kucaju drugu posle citanja bar koda. Problem se odmah resava, bez obzira na konacni ishod. Kasirka odmah zove sefa. Ako nista drugo, neka dostavljac vrati posiljku, ali ce sutra opet morati da je bez naplate dodnese na adresu primaoca. Samo treba odmah reagovati, tu na licu mesta.

Tacno. A ne plati pa posle "mrzi me da se zalim", "ne vredi da se zalim, drzava je to", "male su pare", "neka im" i tako te gluposti.
@Pegazbre

Tako je to kada je neko lenj da napise tacan postanski broj dostavne poste i
deo grada u kom je adresa...

Da li shvatas koliko lokalnih posta ima na teritoriji Beograda ili Novog Sada ?

Zamisli kako bi se osecao da ti razvrstavas posiljke - da ti svi napisu 11000 Beograd
Oduvek mi stoji 21000 na svim platformama i nijedna posiljka se nikad nije vratila. U Novom Sadu ima 20-ak posta ali za isporuku (pogotovo preuzimanje) se koriste mozda 3-4 (meni licno samo jedna). Vecina nema kapacitete ni za prijem paketa, moraju na svakih par sati da salju dalje, a ne za isporuku.
@psaras

trazeci paketic ?

😄 eh kad bi bilo. Dolaze posiljke (domace, strane, velike, male) u kutijama, gajbama, kolicima, odlazu se na police, u druge kutije, pod, ormare, bez ikakvog sortiranja ili evidencije. Jedino za sudske papire imaju nesto odvojeno ali opet bez sortiranja. A tek da vidis kako pune paketomate, izadju sa korpicom pa korpicu pored paketomata, pa nesto zaborave, pa se vrate unutra (korpica ostane), pa donesu i to, pa onda nabadaju po telefonu ili nekom rucnom terminalu, pa ubacuju/vade, pa opet nabadaju pa se zaglavi paketomat, pa dodju ljudi da podignu a postari onda moraju da prekinu punjenje/praznjenje, i to tako traaaje...

Ja sam moju Temu posiljku prosle nedelje podigla tako sto sam ujutru videla na pracenju da je dopremljena u mojoj posti. Svakako sam morala ici do poste drugim povodom...vidim zena ispred paketomata puni iste pa reko' aj da pitam. Pokazem joj broj, ona pogleda po gajbicama...usla unutra i nasla moju posiljku. Onda je formalno ubaci u paketomat, ja je formalno preuzmem...i takoooo.

Zbog ogromne guzve u lokalnim gradskim postama cesto danma stoji status x0200 GPC xx - Otprema
jer jednostavno ( u postama ) nisu u stanju da evidentiraju i razvrstaju sve posiljke , a one koje evidentiraju
cesto nabacaju na gomilu pa ne mogu da se snadju gde se sta nalazi :(

Recimo LPC SM - iz GPC BG ako nisu u strajku , posiljke gotovo uvek stizu redovno i isporuka ide bez zastoja

@indian

Da li si na nekoj vrlo poznatoj adresi tj. ulici poznatoj svima pa ne moraju
da razmisljaju koja je dostavna posta ?

Sumnjam da bi svaki put u GPC pogadjali gde pripada neka ulicica u kojoj ima 20ak kuca

---

U NS je ogroman priliv stanovnistva , broj posiljki je sve veci , a pored zgrada se retko pravi
prateca infrastruktura , pa i lokalne poste drasticno nedostaju , a u vecini postojecih
uglavnom vlada totalni haos :(

Ovo je tema za Temu, a tu nema nikakve dodatne naplate.
Ako je vas paket iz Temu i neko vam nesto naplatio, zalite se.
To je ono sto govorim ovde treba jasno da se pise o Temu ne o tome gde kome luta posiljka i ostale gluposti za to ima tema, ovde treba jasno naznaciti da svi znaju da ne postoji NIKAKVA naplata za Temu posiljke i to svi treba da znaju da ne nasednu ko vi.
Bilo je u pocetku naplate od strane PE koji nisu bili upoznati sa ugovorom Temu/PE i ljudima kojima je to naplaceno su povratili svoj novac.
Dakle, sta ste tacno platili 1100 din?
Pozdrav, nije bio temu paket u pitanju vec paket iz Britanije. Nisam siguran ni ja sta sam platio ali nema veze sad.

Moj paketa sa Temu, otisao za Čačak, valjda ce da vrate za Inđiju.

Nazad
Vrh Dno